63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• GixEr
    Pedig van.
    De MDL formatumot legalabb 5-6 jatek/program hasznal.
  • atila4
    itt nem találtam ilyen-t. Van valami más oldal vagy akkor nincs hozzá?
  • GixEr
    http://maxplugins.de/
  • nenad
    LumenRT egy lépésnek tünik előre, egész korrektül néz ki realtime... Persze nem vray de egyeltalán nem rossz...
  • atila4
    .mdl fájlokat hogyan tudok megnyitni? van hozzá plugin?
  • nenad
    egész jó kis flame topic bontakozott ki ott...
  • nenad
    ennyit az anandtechről, most is beszóltam nekik... de a legalsó postot figyeljétek, LOL!
    http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2167598
  • hunkircsi
    Én támogatom, ha van időd dobd össze, az új gépen mindenképpen nekiesek, csak jó lenne, ha MAX 2009-es lenne a file.
  • nenad
    írni kellene rá egy programot, de animcáció is megteszi amit a viewportban le lehet játszani... Én így szoktam nézni..
  • nenad
    mnetal ray alatt ha kicsivel is de lasabb a 2500k, a 2600 20% -al gyorsabb cinebenchben, tehát maga bechmark lehet még intel fele is húz mivel metal rayben, csak 12%-al gyorsabb, azonban az ára 64k, 70%+ár. Viszont a 2500k ára mneglepően alacsony, 45k körül már lehet kapni. +21%ár

Az alaplap viszont nem olcsó ahhoz a foglalathoz,... és a követekező generáció mahdnem biztos, hogy nem fog beleilleszkedni.

• bencsab
    nem csak az elején, hanem folyamatosan. ami sok elemből és poligonból áll, az az elején is rángat, és közben is. ha gondoljátok csinálok egy jelenetet, amit mindenki meg tud nézni, hogy hány fps-el tud forgatni, pannolni.
  • Vertigo
    leginkabb valami jo kis vray-es bench lenne jo, procban viszont reszemrol c2q van (sot ugy terveztem meg 1 evig legalabb kiszolgal a teljesitmenye)
  • nenad
    de hiszen erről van szó hogy ott van 37-38 ért és renderelésben meguti az i7-et nem is kicsit... bár egyenlőre én is csak a cinebenchre tudok támaszkodni, de ha van valakinek i7-ese és ad egy jelentet és szívesen kirenderelem.
  • Vertigo
    na mind1, reszletkerdes, reszemrol probalom kihuzni legalabb az arcsokkenesig, vagy talan az ujabb generacioig (egyerlore azert nem annyira rendszeres az anomalia, csak 4 ev problemamentesseg utan feltuno)

...mas, 2012es max hogy valt be nalatok? erdemes probalkozni vele? az iray a vediokban eleg kellemesnek tunik
  • nenad
    ezzel egyetértek, ez a legnagyobb probléma maxban, minden teszt elején vagy egy kis rángatás aztán már simán forog a jelenet...
  • nenad
    ezt nem is tudtam, egy biztosan azok már 3-5 éves benchmark softwarek, amire nem lehet építeni... Hacsak nem max9 scanline vagy cinenema 4d v10-el szeretnél renderelni. Elő a vray 2,0, finalrender stage 3,5 , cinema4d 12 vel és mindjárt meglátod hogy mi a szitu.
  • bencsab
    Szeretnék eloszlatni egy mítoszt:
    Sokan úgy gondolják (régebben én is így sejtettem), hogy egy gyorsabb grafikus kártya majd jobban pörgeti a jelenetet a viewportban, gördülékenyebb lesz a munka.
    Aztán egyszer kipróbáltam az Open Hardware Monitor progival, hogy mennyire terheli a grafikus kártyámat egy jelenet mozgatása, forgatása. Ez természetesen egy átlagos munka volt, valós körülmények között készített scene növényekkel, autókkal, épületekkel, stb. Azt kellet látnom, a grafkártya terhelése 1-2% között mozgott. Átküldtem ugyanezt a scene-t egy barátomnak, akinek egy high-end nvidia kártyája van (kb 3× gyorsabb mint az enyém) egy kicsit gyorsabb procival. És láss csodát, ugyanolyan lassan forgatta, ugyanazokat az fps értékeket írta ki a max, mint nálam. A grafkártya terhelése ugyanúgy 1-% volt. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy az tart sokáig a maxnál, amíg az infókat átadogatja a kártyának, kvázi teljesen mindegy egy bizonyos minimálisan elvárt teljesítmén után, hogy mennyire gyors a kártyád.

Ami viszont a régebbi quadro kártyámnál komoly előny volt az a spline-ok és edge-ek megjelenítési sebessége. Ha beimportáltam egy nagyobb DWG fájlt, minden gond nélkül forgatta, mozgatta.
  • Vertigo
    ez tiszta sor, mint irtam anandeknak intel fele hajlik a kezuk, de ezert ennyire talan nem...
    ...HT pedig az i5-ben meg benne sincs, szoval logikailag is csak 4 szalon megy a szamolas
    (en orulnek, ha 40k alatt olyan procit kapniek, ami uti meg az i7-et is, ami sajna cirka 65-70k)
  • nenad
    egyébként az alapvető perfromance különbség ott adódik a cinebench 10 nél a és a scanline-nál is, hogy azokat a taszkokat amit nem tud multithreadben elvégezni a a hyperthreading meg tudja oldani. Ezért gyorsabb ezekben a tesztekben a au új intel proci. Viszont ez nem reveláns ma már mert a leképzés majdnem minden része multithreades ma már minden modern rendererben.
  • nenad
    anandtech már többször figyelmeztettve lett korrekt tesztek publikálása miatt, pl általam is nyilvánosan, pl a luxmark software miatt is... Ennek utána is tudsz nézni...
  • nenad
    cinebech 11,5 az egyetlenegy mulithreaded modern renderer bechmark ami van. Senki nem használ már mást sajnos... A scanlinet pedig senki nem használja és ez ezek a régi scanlineok nincsenek multithreadre felkészítve.
    3dsmax9 .... 2011-ben....
  • Vertigo
    cinebench nem erdekel, csak max-ot nezem, PH meg finoman szolva is "jatszoter" inkabb...
  • nenad
    inkább ezt nézegessed, vagy a prohardvert...

http://www.cbscores.com/
  • nenad
    Van egy kis probléma ezzel a benhmarkkal.
    Cinebench 10 nem tud ambient occlusiont renderelni multithreaded... Gyakorlatilag nem reveláns tesz.
    Cinebench 11,5 a valós multihreaded benchmark software.
  • Vertigo
    kisebbik 2500k-hoz haosnlitva
    Igaz a forras anandtech, aminek azert intel fele hajlik a keze...
  • Vertigo
    Giga tapnal azert nezd meg milyen bele van, mert giga csak matricazza oket, a 460as superb mondjuk koztudott, hogy az egyik legjobb 400-as fsp tap atmatricazott valtozata, de mas giga modellek mar egyaltalan nem biztos, hogy ilyen jol sikerult cuccra epulnek... (nem tudom mennyire akarsz csendes gepet, de ha igen, celszeru a tapot ugy meretezni, hogy csucsterhelesnel se erje el az 50%os terheltseget)

Amugy mostansag ijeszteget pont a gepem, neha nem indul, eltunnek eszkozok, lefagy szoval alaplap gyanus (giga p35 ds4), igy gyorsba megneztem mennyibe fajna deszka+proc+ram csere, hogy azert renderidobe erezzek gyorsulast, es ha nem huz meg ki nehany honapot, akkor valami ilyesmit neztem: asrock z68 extreme4 (giga lapoknal ujabban allandoan bios problemakra panaszkodnak, illetve, ha tenyleg a deszkam adja be a kulcsot, akkor merges leszek rajuk, hiaba 4 eve szolgal szepen), procinak vagy i5-2500k, vagy i7-2600k (nezegettem az x6-okat is, de render teljesitmenyben allitolag a 4 magos intelek is megeszik, igaz dragabbak joval), rambol meg valami 2x4gigas kit (1600as)
  • nenad
    esetleg ajánlanám még 1 firepro v5900-et, az ugyanis két háromszöget is tud tolni 1 órajelciklus alatt, majdnem kétszer olyan gyors mint a quadrok. kb 120 000 körül lehet, kicsit talán olcsóbb

Igazából én azt csinálnám, hogy kinéznék egy moddolható kártyát, és átalakítanám v5900 -ra.
  • nenad
    azért nézz ennek utána, ennyi pénzért mér felső katgóriág game kártyát lehet venni.
    Ha az én 4850-em kb 120 frame/sec et nyomat 1,2 milla teapot scenen akkor a 6950 kb a 2-2,5x tudja. Egy texturázott 3-5 millás jelenetben a 6950-6970 legalább 30 fps-t kell hogy toljon, ami nem olyan rossz. Mindenképpen utána néznék ennek... A régebbi quadro nem biztos, hogy tud ennyit..
  • hunkircsi
    raulrm: Akkor lesz eggyel nagyobb Gigabyte táp.
    Hogy miért ragaszkodok a Quadro kártyákhoz? Jó kérdés, persze van benne nagy adag meggyőződés is, de számomra eddig mindig valami elérhetetlen titokzatosság övezte a Quadro kártyákat. Most úgy tűnik, hogy egy belépő szintű Quadro kártyát megengedhetek magamnak (soha nem adnék ki ennél több pénzt egy videó kártyára) és nagyon kíváncsi vagyok, hogy mindaz amit mondanak, az tényleg valós-e. Mert ha egy belépő szintű professzionális kártya grafikai melókra kihegyezve, szoftverekre támogatva, akkor sokkal jobban járok, mint egy bármilyen GAMER kártyával, mivel már régóta nem játszom gépen.

putyi: Tudom, hogy jó volna SSD vinyóval próbálkozni, meg a több RAM is jól jön mindig, de ez a konfig most tényleg a büdzsé felső határait súrolja, úgyhogy jelenleg "meg kell elégednem" 8GB RAM-al, de ha majd jön a kánaán, akkor ebbe a konfigba nyugodtan lehet majd még RAM-ot pakolni 16GB-ig, és akár egy SSD is belekerül majd, de tartok tőle, hogy akkor már Windows 8 lesz a menő :D
  • putyi
    nekünk eddig két chieftec táp ment tönkre amiatt, hogy a venti begyógyult.
    szerintem az ssd-n kellene még elgondolkodni, illetve a memória mennyiségén. a mai feladatokhoz már a 12gb, vagy a 16 az optimális.
  • raulrm
    Üdv hunkircsi,

én is bencsab hozzászólása mellett voksolok. A Gigás táp gyönyörűen elbírja ezt a konfigot, viszont én inkább egy Chieftec 500W-osat vennék. Minőségbe az FSP beles Gigás felett van. De ennek a superB-nek van egy 550W-os verziója is, talán még az.

Annyit még megkérdezhetek, hogy miért ragaszkodsz az Nvidia-s Quadro kártyáért?
  • bencsab
    Szerintem vegyél bele egyel nagyobb tápot. Én mostanában sorra úgy járok, hogy a 3 éves tápegységeimnek megy el a teljesítménye. Idővel kiszáradnak a kondenzátorok, és simán 100W-ot is veszít a teljesítményéből.
  • VO101Tom
    Nemtom mennyire késő ez, ezekről a quadro kártyákról volt itt is szó:
    http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=1992
  • hunkircsi
    Hali!
    Tegnap úgy gondoltam, hogy már nem írok többet a fórumra aznap, ezért megvártam a holnapot, ami most jelenleg éppen ma van
    Találtam egy webáruház honlapot, aminek a "Gépösszerakó" rendszerében minden szükséges alkatrészt megtaláltam, még a Quadro 2000-es kártyát is, így ott összedobtam a cuccot. Ide mellékelném a végeredményt, légyszi nenad (és a többiek ofkorsz) ha van még bármi amit illene módosítani rajta, akkor szóljatok, mert ha minden passzol, akkor íziben megrendelem.

final config

Köszi az eddigi segítségeket!

Jóéjt!
  • tenkenorman
    hali. találtam ma valami érdekeset. így nem kell fizetni a cgtextures.com on található csempézhető textekér.
    http://gimp-texturize.sourceforge.net/howto.html

más: mennyire ajánljátok a mesharray-t? egy ideje már maxozok http://www.flickr.com/photos/58059012@N05/ és azt vettem észre hogy a modellezés terén nem igen fejlődök, a blueprintes modellezést meg egyszerűen lusta vagyok netről megtanulni, mindig alt+f4 lesz a vége ...
  • nenad
    kössz!
  • bon
    kevesebb egyéb gombbal: link vagy ez: link
  • nenad
    találtam egy fasza oldalt ahol van ilyen, több is..
    bocs a spammelésért, azt hittem nem találok ilyet többet...

http://www.arukereso.hu/billentyuzet-c3111/billentyuzet/
  • nenad
    nem ilyesemire amin a nyilak és a többi billyentyűzet összeér. ilyen mint ez, csak a gagyi gombok felül nem kellenek..

link
  • bon
    Ilyesmire gondolsz? link