3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tenkenorman
particle flow szerintem a leg egyszerûbb.

http://www.tenke.hu

vrayscatter, vagy particleflow, ha már ennyire kötöd az ebet a karóhoz

azt nem tudom hogy ha egy ilyet scatterolsz akkor elveszti e a constrait tulajdonsagat mert ha nem akkor utana mehet ra random mat Id (gondolom nem tobb ezer fajta emberke lenne) es akkor egy multi materiallal megoldhato.. bar ez csak elmeleti okoskodas mert nincs elottem most max:S

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ezt én is ismerem régóta, de ezzel nem lehet beemberezni egykönnyen egy többezer négyzetméteres területet.

http://www.orvatsel.com/max/

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

valami billboard generator vagy mi a szosz asszem...

nézz szét a sciptspoton, sztem van ilyen script. Ha nincsen összedobok egyet..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

na igen, ez pár embernél könnyen kivitelezhetõ, de több száznál kicsit nehéz a kényszereket bekonfigolni

advanced painter+lookat constrain a rotationhoz a kamerához pedig linkkej egy dummy-t(wire-rel),aminek megtiltod a z irányú elmozdulást, ezután a dummy legyen a lookat linkje és ta-ta-ta, mindenki a kamera felé fog nézni.

Van valami jó ötletetek arra, hogy hogyan lehet több száz emberrel megtölteni egy jelenetet? Természetesen több nézõpontból is kell róla kép, így ha billboard emberekkel csinálom, akkor a kamera felé kell fordulniuk mindig. A forest packot használtam eddig erre, de most a 2011-es maxhoz még nem tudtam frissíteni.

SZilaJMaGGoT
Szerintem is textúrázz, a lyukakat pl megtudod csinálni alpha mask-al is(én semmiképp sem modellezném).

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

akkor a nagy lukak kituremkedesek kivetelevel oldj meg mindent texturabol szerintem..

repvez
játékba lenne , nem támogatja a normal mappot.
a max poly számot nem ismerem pontosan igy a lehetö legkevesebbre kéne szoritkoznom .
És mivel repülö kabin lenne a kapcsolok sokasága eszi a poly-t igy a keretpanelen tudok csak sporolni.
azt dontsd el hogy low poly vagy high poly modelt akarsz..
ha
1.) akkor normal mapolas etc.
2.) akkor miert erdekel hogy mennyi poly😊)

repvez
mielött nekifogok egy uj projectnek tanácsot szeretnék kérni.
Mi a legjobb modszer arra ha kevés poly felhasználásával szeretnék müszerfalat késziteni?Tehát a müszerfal formája plane-böl és abba különbözö méretû és poziciojú kör alakú lyukak a müszereknek .
Mert ha minden csucsot elkötök akkor abbol vagy nagy kuszaság lesz vagy sok poligon és ha növelem a kör felbontását akkor ez csak tovább hatványozodik.
szépek

ThomasGins
Konténert használja itt valaki? Ha PF-et rakok bele nem hajlandó utána mûködni :s

\"So always look on the bright side of death\"

uj path tracing method, sokkal gyorsabb mint az elõzõ megoldások:

video

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

max reset? Max restart? Ha rákatintasz valamelyik tengelyre akkor nem resetelsz,, esetleg beírhatod ezt is, vagy ráhúzhatod a toolbarok egyikére.

modobj = modPanel.getCurrentObject()
modobj.mirror.value = $.transform

az objektumod transform mátrixa lesz a mirror tegely alapja. Ez a default müködése egyébként.
Az objektumodona mirror modósító legyen kijelölve amikor futtatod..

Met
A Symmetry módosító mirror pontját, hogy lehet resetelni?
Ráteszem egy objectre és valami elcseszett szögben áll

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Ájfonom van 3GS nincs egyenlõre negatív tapasztalatom vele. Valami konkret kerdes?

FRenkie
CSaó

kicsit off:

Van vkinek tapasztalata taccsszkrínes okostelefonról? Olvastam már tucatnyi tesztet, de kíváncsi lennék egyéb véleményekre is, pl. htc desire, galaxy s, ájfón stb...

köszi

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

köszi! valami bonyolultabbra számítottam 😄

ThomasGins
...vagy shift+drag...😊

Meg lehet

Kijelöl jobb klikk másol aztán arebb mozgat eger és jobb klikk beilesztes és mind ezt a timeline on

Szevasztok!
Kéne egy kis segítség. Azt meg lehet csinálni, hogy egy adott animációt átrakni/átmásolni más framekre? tehát pl tart mondjuk 25-50-ig és én át szeretném rakni 50-75-re?
Köszi elõre is.

VisualHarmony
Örülök, hogy tetszik😊

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

npeter
Láttam már más fórumokon is a képet, tényleg szép munka. Nekem fõleg a 3. kép tetszik. Láttam a nyers rendert is, hát szerintem kihoztad a legjobbat belõle ps-el, sõt... 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

nagyon királyos!

ThomasGins
Nekem bejönnek!

nem ide nem lesz de beszurni betudsz szurni kepet a kep beszurasa gombbal😄
ha szelesebb mint amit a forum elbir akkor meg atmeretezi.

VisualHarmony
Szóval, hogy a képek linkje lemaradt: http://dl.dropbox.com/u/405131/Driftwood_all.jpg

(Ez nem is lesz más soha vagy csak nicsn még jogom nagyobb kép feltöltéséhez? "A feltöltendõ kép maximális mérete 20 Kbyte!")

VisualHarmony
Sziasztok!

Készítettem egy ilyen interiort anno szimpla fanból.
Aztán tologáltam a "polcon" ide-oda, de úgy érzem ennyit tudok kihozni belõle jelenleg.
Remélem azért lesz akinek elnyeri a tetszését😊

Képek itt megleshetõ eredeti méretben:
http://dl.dropbox.com/u/405131/Driftwood_al...

há például a z mappot többször duplikálod, aztán minde1ik kopyn különbözü hue-sat/colorize aztán overlay/linear burn stb...

ThomasGins
Az elsõt kifejtenéd bõvebben?

Z-t konvertáld más szinekre pl.
Esetleg objid-t más szinekre.

LOL ezaz elo az ostorral😊
tobbiek? nem csak 2 en vagytok kozvetlen a 3d-s reszlegen?😊 vagy felvettel idokozben egy 20 eves kezdo szeplos vorost betanitasra?😊

ThomasGins
<#eplus2>

itt már van egy adott formavilág és ezt kellene áttûnésben is elõhozni

LOL
...
egyébként rengeteg videót vagy transitionst találhatsz a weben amibõl seperc alatt maszkolhatsz.

amúgy kisebb vita alakult ki aldarynnal ez ügyben, mert tegnap egy munka kapcsán jött ez az effekt elõ, mint transition és eléggé egyszerre beszéltünk, úgyhogy lehet, hogy aldaryn találta ki.
no, de kit érdekel, én vagyok a fõnök, úgyhogy, mindejót én találok ki, a többiek meg csak ellbsszák. :-)

akartam irni valami lefety lefety szoveget de nem😊

muszáj neki, én találtam ki :-)

ThomasGins
Köszi!
Ps-es mindenképp egyszerûbbnek tûnik kipróbálom õket.

Az ivy-s meg ugy néz ki mûkodik frankón!

psben:
http://www.iamcraiglewis.co.uk/predator_tutorial.pdf
gondolom ugyanez mukodik after effectsel is
vagy ganyolas maxban
http://vimeo.com/2913875

ThomasGins
Na ez f*szás ötlet,kipróbálom, köszi!
Hõkamerás képre nincs ötletetek? Pseudo color exposure-ral próbálkoztam de hátha van jobb megoldás.

ha már ivy, akkor: tedd fe a sarokba az ivy a properties-nél állítsd be, hogy ne lássa kamera, ne tükrözõdjön, ne vessen árnyékot és ne fogadjun árnyékot. a falnak legyen egy blend, vagy composite shadere, amiben a két anyag a penészes és a tiszta fal, a blend pedig vray dirt(vagy sima, ha nem vray-jel számoltatod, vagy AO). ahogy az ivy nõ úgy nõ a dirt-ös terület, azaz a penészes fal.
hajrá!

ThomasGins
Jaja😊

penész generálás?

ThomasGins
LOL😊

Kéne egy olyan plugin mint az ivy generátor😄