3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mûködik köszönöm!😄 a vertex color mask hiányzott. Érdemes volt felkelni, megint tanultam valamit. Akkor már csak egy kérdés, hogy tudok egy felülethez több mint 2 textúrát hozzáadni?

It\'s good to be bad.

Vertex paint akkor is csak elnagyolas, pontosan csak texturabol fog menni. De lehet, hogy ez csak az en hozzaallasom. Mindig is ugy voltam, hogy VertexPaint=Hazibarkacs.
Ha ennyire szeretne festegetni akkor arra megvan a megfelelo eszkoz. (Akar a Blender is)
ebbol a vidiobol szerintem tudsz magadnak erdemi infokat kiszedni kb az mint ami neked kell
http://www.youtube.com/watch?v=YwsrDVlqq-w

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

o_O <#wow1><#csodalk>
csinalj mar egy kockat ahol ugyanez a problema es told fel valahova..este ranezek ha akarod..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Én is gondoltam arra, hogy lemaradt a textúra hozzáadása. de többször nekifutottam és többször le is ellenõriztem. Aztán már arra jutottam, hogy lehet nem is én vagyok a béna ezért ráraktam az SP1-et és a hotfixet is hátha...de semmi. Megpróbálkozom majd a Viewport canvas-al ha jól tudom ez is képes festésre.
Viszont ennél a viewport canvasnál érdekes anomáliákkal találkoztam, mint pl beragadnak a nézetablakok és nem frissülnek, ezért nem erõltettem

Amit szeretnék: "kézzel festett" modelleket. Mint pl egy játék szerkesztõben, mikor felfested az utat, köveket stb.

It\'s good to be bad.

Nem laptop, asztali.És úgy tûnik Rainmeter kavart be neki.Azt kb egy idõben raktam fel, amikor a felbontást állítottam 😊

Nem minden legujabb Driver a legjobb. Csak tippelek, hogy laptop. Nezd meg a gyarto supportnal mi a legutolso. Szerintem 99% hogy driver problema.
esetleg elotte: DriverCleaner
Végül is úgy oldottam meg, hogy a tulajdonságokban az Asztali témákat letiltottam.Most jónak tûnik, legalábbis a jobbgombos menü ismét jól jelenik meg.Rainmetert használok, úgy tûnik az kavart be neki, na ezt is jó tudni 😄
Azért kösz a segítséget, már újra akartam rakni, pedig az sem segített volna 😄

Igazad lehet, azt még megnézem.

en vegig probalgatnam meg a viewportsetupot ujrainstall elott (openGl, directx valtoztatas etc..)

Azzal nincs gond, a legújabb van fent mindig.Azt elfelejtettem, hogy az oprendszerem Win7 64bit.
Esetleg megpróbálom újrarakni MAX-ot, de nem hiszem, hogy segítene rajta.

videokartya driver rendben van? egy uj driver hatha..

Sziasztok!Van egy olyan gondom, hogy random kidobál MAX.Nekem most a 9-es van meg és eddig 1024x768-as felbontásban használtam a gépemet és semmi probléma nem volt MAX-al, nem rég viszont felhúztam az eredeti 1280x1024-re és mondhatni azóta jött elõ ez a jelenség.A jobbgombos menü is elég rosszul jelenik meg.Sajnos még nem volt szerencsém megfigyelni mi a hibaüzenet, ugyanis eléggé felbosszant olyankor a dolog.Bár ezt kétlem, de elõfordulhat, hogy ezt a felbontást nem bírja?

ebbol a nonebol kovetkeztetve: biztos hogy hozzaadtad a materialt az objectumhoz ellenorizd le megegyszer mert elkepzelheto hogy veletlenul elfelejti az ember ( volt ilyen a kornyezetemben mostaban, nem ellened tamadas keppen de neha eloferdul az ilyen)😊)
vagy GixEr altal javalot blend materialt hasznalj elore megfestett alpha mappal..egyszerubb szarazabb erzes.

Van UV map egyaltalan rajta?
A vertex paint eleg elnagyolt dolog ilyesmire, inkabb egy festett map amivel jol tudod keverni az anyagokat, (de azt sem a Multi/sub materiallal) Leirod konkretabban mit szeretnel az jobb lenne.
így sem akarja az igazságot, a színt amit beállítok vertex paintben felviszi de a textúrát nem. Bal oldalon a vertex paint modifier beállításainál van egy olyan, hogy name ott none-t ír, ezek szerint nem is látja a materiált. eresetleg valami ötlet?

It\'s good to be bad.

Jonak kell lennie, csak rossz anyagot hasznalsz.
Probald a BLEND materiallal es a blend hez a vertex color-t rakd be. Az alapjan fogja keverni a ket kulonbozo anyagodat.
Szép napot! Már lassan egy órája keresek valami épkézláb tutoriált textúra festésre, ami nem uvw map-os hanem olyat amivel maxban tudok különbözõ csatornákat felfesteni egy adott felületre. Valószínûleg én nem értem a mûködését de megpróbáltam, hogy multisubobject-es materiállal dolgozom, majd rádobok a modelre egy vertex paint módosítót és azzal festem fel a különbözõ csatornákat, de nem akar mûködni. Vagy talán ez nem is jó erre a célra? mentalrayben és scanline renderben sem jellennek meg. 😞

It\'s good to be bad.

VisualHarmony
Vray shaderek, de van benne pár raytrace is letöltött piás üvegeknél(Lusta voltam mind újra shaderezni), lehet ez a para?

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Aldaryn
Hmm, mi van a jelenetben? Milyen shaderek, leginkább?

per aspera ad astra

VisualHarmony
Annyira rájöttem, hogy csak Batch rendernél csinálja, ha egyenként számoltatom a képeket semmi gond.

VisualHarmony
Ezt most mé' kaptam?:S

PROBLEM

Neten annyit találtam, hogy vegyem ki az environmentbõl a fényeket. Dobtam be egy Vray sky-t de így is csinálja az se mûködõképes ezek szerint?
Valaki help mert nem értem a miértjét.

Üdv, Adam

Hu-hú 😊 Köszi szépen "restart max" ezt hagytam ki 😊 Végre mehet a modellezés 😊
npeter
Én erre gondoltam:
"Enable Customize->Preferences->Viewport->Configure Drive->Match Bitmap Size as Closely as Possible, and restart Max"

Az utolsó elõtti képen látszik az elõzõ linknél. Azokat állítsd be.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Heló köszi a linket de még mindig nem sikerült 😞 Megcsináltam mindent már amennyire lehetett mivel az elõzõ verziójú maxal volt és a kettõ kicsit más de a kép még mindig rossz. A texture correction se volt a "helyén" és a beállításokban lévõ texture correction inaktívan ki volt jelölve, lehet ez a gond?
Met
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Valaki nem találkozott az Evermotion Archmodels 93-al?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Igazából nekem nem jon be. Mostanában ramentek erre scifi stylera az építészek ami néha néha jo de kezd csomorom lenni az ilyenekrõl😊 látványterv meg egy kicsit hajaz a tucat ázsiai latvanytervekre. Minoseg rendben van csak nem hanyatvagos.

hunkircsi
Hi!

Véletlenül bukkantam a következõ épületre. A látványtervek sem rosszak, de az egésztõl egy az egyben nekem leesett az állam.

Ki korán kel, poligont lel.

npeter
Ezen az oldalon találsz beállítást a problémádra.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Hello lenne egy problémám referencia képet szeretnék beilleszteni modellezéshez de amikor bitmap ként ráteszem egy plane-re egy nagyon leegyszerûsített alacsony felbontású képet látok a nézetablakban. Rendereléskor ugyan tényleg éles a kép de én modellezéskor szeretném ezt. Ha nézetablak háttérnek állítom be akkor is ugyan ez az alacsonfelbontásû kép az eredmény. Megnéztem sok vidit és tutorialt errõl de nem sikerült. MAX 11 em van valaki segítsen 😊
Slipknot14
köszi😊 jaja tudom, azthiszem ezt is azzal készítettem 😊

nah congratulaiton for your experience points😊
arraynel is persze erdemes instanceolni hogy egyszerre tud utana az osszes cuccot szerkeszteni.

Slipknot14

csak sikerült összehozni 😊 Az array jól jött a barázdáknál is, kicsit kilogikáztam, ha egy alap tube 18 részbõl áll, elég csak az egyiket belõle megszerkeszteni, aztán array-el 18x egymás mellé tenni, majd Bend-el beforgatni 360ba 😊 Biztos van ennél egyszerûbb megoldás is, de ez hirtelen jónak tûnt 😊)

Írtam privit

Sziasztok
Gondoltam erdekelhet valakit foallasban tervezgetes, renderelgetes, gyartas stb.
info: Link , vagy tolem privatban. Surgos. Dontenunk kene legkesobb hetvegeig.
Slipknot14
nah ezaz amire nekem szükségem volt😊 köszönöm szépen mûködik jól 😊

Slipknot14
jolvan, ksözönöm😊 kipróbálom majd nemsokára

Vagy a kullo pivotpontjanak beallitod a kor kozeppontjat es úgy array

akkor pedig jo a spacing tool csak a kullo pivot pontjat igazisd a le a kullo aljara plusz nezd meg hogy a mostani helyzetben 0,0,0 legyen a kullo elforgatasa.. ehez a xform resetet hasznald.

Slipknot14
õõ hát igen 😄 elég rossz szokásom, hogy nem olvasom át amit leírok néha 😄
Egy bicikli kerék küllõit szeretném megcsinálni a következõ módon

Adott a 2 spline-om és azt az egy küllõt szeretném körbeforgatni a köralakú spline on, úgy hogy a töve megmarad ott fixen, vagyis izé 😄 küllõket szeretnék kreálni valahogyan 😊 De ha van rá más mód akkor azt szívesen várom 😊
Köszi a választ egyébként, meglesem azokat, amiket leírtál.

szerintem neked nem ez kell hanem vagy a sweep ha korbeakarod futtatni a kullot (marha a kullo egy sima spline alakzat es nem objektum) egy spline-on vagy lehet a loft is (sweep butabb de konyebben kezelheto) de meg azt is eltudom kepzelni hogy siman csak az array kell neked de az meg nem egy spline menten hanem a pivot pont korul..
de egyebkent kepet hogy mit szeretnel marmint skicc is jo vagy valami mert ugy fogalmazol ahogy en😄 erthetetlen 😄D

Slipknot14
bocsi ha butaságot kérdezek, gugliztam már mindenfélére, de nem kaptam választ 😞
egy küllõt szeretnék 360°-ban körbeforgatni, egy splinen, úgy hogy csak a legalja metszi a splinet.
Spacing Toolal próbáltam játszani, de azzal nem sikerült összehoznom ezt :S Esetleg valaki útba tudna igazítani? :$😊 Elõre is köszi 😊

acsati
ó valóban! köszi szépen 😊

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=15032943&linkID=9241177
Ez kell neked

Mivan sikerült bejutni apu irodájába es végre ismét a nagy világháló elé kerültél. Neked az index poliforuma való es nem ez a forum szerintem.

repvez
jelöld ki azt a vertexet vagy poly-t amit modositani szeretnél majd nyomj egy "z" gombot vagy állits a wievport clipping értéken .
ha jol tudom
acsati
rá akarok zoomolni az adott pontra de nem nagyitja ki hanem ez [KÉP] történik. mi a probléma?
mi volt ebben a beszólás? azért mert nem érted, nem kell rátenni a bélyeged, hogy beszóltam neki.
érdekes, neki címeztem és õ az egyetlen, aki nem orrolt meg rajta, hisz nincs min, vette a lapot. 😊
aki meg csak kotnyeleskedik, az félreérti és csak fröcsög. 😊

acsati
igen ezt a kettöt ismerem és a harmadik ami már nincs az hiányzott 😄 ezt a kettöt sikerült felelevenitenem. köszi