3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem tudja valaki része az ozone 5 a vue 9 xStream-nek?
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
aztán azt akár convertálhatod poly-vá is.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Az 1. jelölt testbõl szerettem volna extrude-álni egy olyan alakzatot, mint amit a 2. jelölt görbék alkotnak, a front nézet irányába: Front , perspektív / front
Idõközben rájöttem, hogy sokkal könnyebben meg lehet oldani jelen esetben, mint ahogy eddig szerencsétlenkedtem (persze ti lehet tudtok még ennél is egyszerûbbet):
Szimplán a testet vízszintesen alkotó edge-eket kijelölöm, connect-tel összekötöm, és a connect által létrehozott függõleges edge-ekbõl kialakítom azt a formát, amit ki kell onnan nyújtanom:
Megoldva
Azért köszi, hogy érdeklõdtetek, hogy mi a szenvedésem problémája. Majd még lesz :-)
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
a plugin-t meg megleled az alábbi helyen:
"This plugin is a tool, look for it in the Utilities panel."
Ezt írja is az oldalon ahonnan letöltötted.
A shapemerge-re gondoltam, de sajnos nem lehet vele megoldani, amit szeretnék.
Nem tudom, hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy testet egy bizonyos görbe alakjában kettévágjak. Próbálkoztam azzal, amit a youtube-n láttam, hogy az elõtérben van a görbe, a háttérben a test (mondjuk szembõl nézetben), a testet kijelölöm, a snap toggle-ben aktiválom a vertex-t, és miközben a poly-ban bekapcsolom a "Cut"-t haladok végig a görbén. És mivel a vertex aktív, így pontosan a görbe mentén haladok. Ez jó is lenne, csak nem mindent metsz el a cut, pl. ami az adott nézõsíkra merõleges.
Most a "loft"-tal próbálkozom, de némi szokást igényel a használata. Az nem világos benne egészen, hogy milyen logika határozza meg, hogy az adott útvonalon milyen formát fog ölteni a görbe.
Lehet rosszul gondolom, de én a "pivot point"-ra gondolok, de nem világos még, hogy azokat hogy kellene állítani, hogy egybõl az legyen a végeredmény, amit szeretnék.
Azt a kis plugin-t hogyan lehet életre kelteni, ha be van másolva a megadott könyvtárba?
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
es/vagy van itt ez a kis plugin: glue
Elõre is köszi.
Minden nagyon szép lett, viszont engedd meg, hogy belekössek egy picit.
A könyv szerintem nagyon magasan van, legalábbis szerintem senki nem fejmagasságban tartja a könyvet mikor olvas a fotelben, hanem mondjuk az ölében vagy hasonló, de mindenképp lejjebb mint a képen.
Amúgy like! 😊
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Tényleg nagyon mutatós a kép, szépek az anyagok, jó az ötlet. Ami nekem nem tetszik:
- A jobbról belógatott lámpa nem illik stílusában a bútorzathoz. Ide egy hagyományosabb fazonú állólámpát tennék, esetleg érdemes lenne megnézni, hogy ha csak az asztali lámpa világítana az milyen lenne. Jobbról meg jöhetne hideg színû holdfény.
- A kamerabeállítás nem okés, túl sok padló van a képen. Vagy ha így csinálod, akkor legyen rajta valami, hanyagul ledobott papucs, vagy ilyesmi.
A füst a csávó feje elõtt van, kipróbáltam úgyis a fumeFX szim-et, hogy volt bent egy low-poly fej, de nem volt változás :/
köszi, örülök hogy tetszik 😊
\"freedom is not a licence for chaos\"
Esetleg én is csak azt tudnám még javasolni mint Aldaryn vagy azt , hogy a fust kirajzolná a fejét ahogy száll a füst
Tényleg jó lett nagyon, fõleg a fotel tetszik.
Azért a szekrény befigyel... 😄
hehe, jó lett, jó lett, esetleg egy füsttel teli tüdõt tehettél volna még rá. 😄 (nem feltétlen 3D-ben, de akár, vannak légutakat ábrázoló sematikus rajzok neten, abból valamit odafestegetve)
per aspera ad astra
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Már egy ideje csendesen olvasgatok de nemszerettem volna csak úgy beállítani.
Szóval had mutatkozzam be ezzel a képpel azoknak akik nem ismernek Ap-ról vagy w3d-ról vagy akárhonnan 😊
Csicsó vagyok a hírhedt Hódmezõvásárhelyrõl ez pedig itt a legfrissebb képem: a láthatatlan ember
u.i.: a füst a csávó elõtt van, meg lehetne oldalni hogy oda is kerüljön ahol a feje van, de nem szeretnék már vele bíbelõdni :/ 😊
keep in touch!
\"freedom is not a licence for chaos\"
File formats
Hogy lehetne Moray-el készített mdl kiterjesztésû scene-t átvinni 3d studio maxba?
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Ha megnézed a #56482 hsz-embe lévö tutort akkor abban is eltünik a modelje a srácnak és a menü is és csak akkor jon visszaneki ha rákattint vagy fölé viszi az egeret.
Nem szekrényt modellezek<#zavart1>#zavart1>
Az lehetséges, hogy számít a modifierek sorrendje?
Mert a hûtõrácson T.Smooth - Symmetry volt a sorrend a kasztnin Symmetry - T.Smooth-volt, felcseréltem úgy mint a hûtõn van és most nem tûnik el.
Hogy tudom a Max beállításait lenullázni? Mert amikor rákattintok egy objectre, hogy Isolate selection nem jelenik meg a kis ablak az exit isolate selection gombbal.
A mások, hogy eltûnt a kasztni, ha smooth&highlight + endge faces nézetbe vagyok akkor látszik, de ha kikapcsolom az endge faces-t akkor eltûnik és csak akkor jelenik meg ha oda kattintok ahol sejtem, hogy lennie kellene, viszont ott van a hûtõrács ami külön object és az látszik mindíg
Az ablakkereteken a fény tükrözõdése olyan rizsás. Pedig nincs semilyen más textúra rajta csak a diffuse.

Viszont lenne még egy dilemmám:
Jó lenne váltani 2010-es MAX-ra, neadjisten 2011-esre, de a ColorCorrect Plugin 2010-eshez már csak béta verzióban leledzik, és eléggé problémásnak hallottam a külföldi fórumokon. 2011-es MAX-hoz pedig egyáltalán nincsen. Ezt ti hogy oldottátok meg? Létezik egy normálisabb alternatíva, amivel ki lehet kerülni ezt a plugint, viszont ilyenkor mit csinál az ember az elõzõ projektjeivel, hiszen azokat ha megnyitom egy újabb MAX verzióval, ahol nincsen telepítve a ColorCorrect akkor ugye sípol mint a vadalma.
Tudom, hogy kissé összeesküvés elmélet, de miért maradt abba ennek a frankó kis pluginnek a fejlesztése? Valószínûsíthetõ, hogy az Autodesk keze van benne?
Ki korán kel, poligont lel.
Elsõ lépésben csak egy 30 fokos körcikkelyt rajzolnék meg vonalakból, ami közepén ott van a kivágott pontsor. Ha smoot-ot használsz késõbb, akkor nyugodtan lehet low poly, hatszög-tízszög is elég a kivágásokhoz. a 30 fokos cikkely felsõ éle sem kell, hogy több legyen. Attach-al összevonom mindet (lehet, hogy elõtte editable spline-é kell konvertálni), majd klikkelek a convert to editaple poly-ra. Ekkor kvázi plane-t kapok, amiben már benne vannak a lyukak. A plane-en simán el tudod a vágásokat dolgozni, vagy épp újakat beletenni, hogy smoothnál ne legyen az az átlapolás, amit mutattál is. Low polyban modellezve ez nem is tart sokáig.
Ha egy cikkely rendben megvan, onnan már gyorsan megy, csinálsz array-al 12 másolatot (segédvonalakat is érdemes a legelején rajzolni, amihez tudsz align-al igazítani dolgokat, pl a forgatáshoz a pivotot). Ezeket attach-al összefûzöd, egymás melletti vonalakat weldeled, majd ha egyben van a tárcsa, akkor teszel rá egy shell módosítót, ami a plane-nek ad vastagságot is (így a vágások, lyukak rendezését csak egyszer kellett megcsinálni).
Ha tárcsából proboleannal kivágod a lyukakat, smooth akkor is hasonló lesz, mint amit linkeltél (ha nem kell smooth, akkor mûködhet). Ha hegyes szögekbõl mindenhol cut-al elvarrod a hegyes szögeket, akkor talán nem, de mindenképp több meló, mint pl amit leírtam.
www.pumaszallas.hu
mentalray-t amúgy nem igazán ismerem 😞

Hogy lehet megtudni, hogy melyik object az? Nincs exit isolated selection gomb
Javítások fent vannak?
64 bites xp-t nem javaslom, nem nagyon vannak hozzá driverek.
Kábé félóránként kifagy, nem a rég megszokott hibaüzenet, csak elkezd tölteni a "homokóra" és onnan már nem jön vissza a MAX, mint alkalmazás. Ráadásul legtöbbször nem is csinálok semmit a gépen, vagy a MAX-ban, legutóbb például hívtak mobilon, és csak úgy néztem a képernyõt, miközben beszéltem és akkor is elszállt az egész. A jelenet nem túl bonyolult, kezdetleges lakópark néhány vrayproxy növénnyel, meg extra lowpoly házakkal, tehát semmi súlyos cucc.
Nem értem, hogy mi lehet a gond, de ez az indokolatlan instabilitás már kezd az agyamra menni. Konkrétan lehetetlenség így dolgozni. Van erre bárkinek valami ötlete?
Win7 64bit / MAX 2009-64bit
Erõsen gondolkodok azon, hogy lecserélem a win7-et egy 64bitesWinXP-re, mert már túl sok van a rendszer rovásán, mióta áttértem win7-re.
Köszi a hozzászólásokat elõre is.