63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
putyi #57843 maargit!
fizika!! -
#57842 Miért ugyan az? -
#57841 Próbáltam, de nem nagyon találtam. -
putyi #57840 amúgy ugyanaz a két érték. -
putyi #57839 google? -
#57838 Sziasztok!
Nem tud valaki olyan site-ot, könyvet, akármit ahol megtalálhatóak Freshnel IOR értékek(tehát Index Of RefLECTION!!! nem Index Of Refraction)? -
#57837 jah és bizonyos időnként új file-be menteni sem árt :-)
a ctrl+s az tényleg jó dolog szinte minden progiban használható
én pl. excel-ben szinte minden második-harmadik sor, érték beírás után autómatikusan nyomom a bill. kombót :) -
putyi #57836 úgy látom, te még nagyon fiatal vagy :-)
az öregebbek a ctrl+s kombinációt használják. ebben az a jó, hogy beíródik az ember tudatalattijába és egy-egy fagyásnál derül ki, hogy igazából 5 perccel előtte úgy mentett, hogy nem is emlékszik rá. -
#57835 Számolta már valaki, hogy néhány átdolgozott éjszaka után, hajnali háromkor hányszor kattint az ember a MAX-ben a "Save" ikon helyett az "Undo"-ra? Ez így most csak úgy kikívánkozott belőlem. -
zenoka #57834 http://www.turbosquid.com/Search/Index.cfm?keyword=tank&x=0&y=0
tank és igy
szivesen:D -
#57833 valakinek nincs elfekvőben valami jókis tankja? Kellene valami szép render kép egy másik fórumra avatarnak :)
Ha esetleg lőne nekem róla valami jó képet, fehér háttér előtt, azt megköszönném :)
-
#57832 mivel ritkán vannak azonos felépítésű épületek, ezért újonnan fel kell építeni őket :(
-
#57831 Sablonokban csinálod, vagy mindig felépítesz egy új házat ha kell?
-
#57830 Te aztán jópár oldalt visszaolvastál :)
Nemtom már mennyi idő volt, ez a kép nem is a végleges verzio. Esténként készült maga a látvány, de a tervezés az hetekig tartott ha jól emléxem.
-
#57829 Amúgy miért szaggat a videó? Egy nagyon picit lehet érzékelni. -
#57828 Szép! Kb mennyi idő össze rakni egy ilyet? Soha nem csináltam még modellezést szal fogalmam sincs. -
#57827 Nyomod itt a sódert :) Amúgy, ja a sóder nekem is eszembe ötlött ma, amikor azon agyaltam, hogy na akkor mit és hova még :)
Közben találtam frankó kőszikla modellező oktatóvideót is, igaz kicsit highpoly technológia, de talán elbírja a gép :) -
nenad #57826 jó a víz ;-) de lehet sóder is helyette! :D -
#57825 Üdv, segítség kellene: 3DS MAX-hoz feltettem a Ray Firetoolt (fizikai mondellezéshez), felraktam a PhysX-et is de a programban ahol lehetne választani egy lenyiló menüböl hogy melyik motort használja a sajátját (Havok?) vagy a PhysX-et , szürke a menü és annyi van beleírva hogy -Not Supported- még lenyitni sem lehet. nVidia kártya 8400M, 4Gb ram, és 64bites Win7 OS (nem az én gépem, hirtelen nem tudok pontosabb konfigot írni) A 3DS az 64bites verzió, de a Physixet a telepítője a 32bites Program Files x86-ba rakja, (nem tudom h ez jelent e problémát, a vga drivernak kéne betölteni ha kell alkalmazáshoz) -
putyi #57824 szerintem a vizet hagyd, legalábbis vízfelület szinten. kicsi ez a tér ennyi történéshez.. mondjuk a paddal szemközti falrészből ha csorog valami, ami a fal tövében elfolyik....
a zöldet én mohás sziklaként jeleníteném meg. -
#57823 Tadao Ando, utánanéztem, aztamindenit. WOW! Nohát van mit inspirálódni a fazon alkotásaiból. Asszem tényleg ebben az irányban gondolom tovább a kompozíciót, de jó pár materialt újra fogok struktúrálni, valami növényt meghagyok, vagy újat próbálok, hogy némi zöld tényleg legyen benne, a padnak ziher, hogy valami jobban belepasszolót nézek (ha tudsz ajánlani konkrét design-példát, annak nagyon örülnék), valahogy szerintem vízfelületet is fogok belerakni, no meg persze a tuját azt tényleg kivágom. Talán a hétvégén lesz rá időm. -
putyi #57822 egy hasznos tool:
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/patternmaker -
putyi #57821 télinek is jó volna, bár amit te ábrázoltál az inkább kora tavasz, olyan március közepe.
amit én javasoltam ahhoz leginkább a tadao ando féle világ hasonlítható. az nem lepusztult, hanem patinás. -
putyi #57820 úgy látszik még nem sikerült kihevernem az építészkar okozta sérüléseket. pedig már 14 éve, hogy véget ért.
amúgy nem biztos, hogy jobb lenne, ahogy én csinálnám. marketinges szempontból meg egyenesen őrület. -
zenoka #57819 nyehehe:D
-
#57818 Erre gondolsz :) -
#57817 Ja először meg azt olvastam, hogy "kemény tél", már elkezdtem nézegetni a "hogyan csináljunk havat" tutorialokat. :D -
#57816 Az ki van zárva, mert nem tudom.
Amúgy nemtom Putyi mit akarna kihozni belőle, de az biztos, hogy nagyságrendekkel nagyobbat ütne, mint az enyém most. Na mind1, ha már nem lesz annyi meló, a szembetűnő hibákat orvosolom, bár tényleg nem akarom nagyon, baromira lepusztultnak :)
A padnak még utána kell néznem, hogy mi passzolna a legjobban ide. -
zenoka #57815 kemény tér???? ez olyan mint a borkosoloknal a mindenfele hulye jelzo (latom a bor szinen hogy aki taposta az 80 eve bacsika es a bal lab ujja gombas)?:) -
putyi #57814 gondolkoztam, hogy megcsinálom, de most nincs rá időm, meg a dicsőséget sem akarom elvenni :-) -
putyi #57813 ez a kép nem a zöld növényekről, hanem egy kemény térről kell , hogy szóljon. -
#57812 Mire cserélnéd ki? Amúgy Putyi, a gömbbokor azért kuka, mert mint modell minőségileg gagyi, vagy oda egyáltalán nem tennél gömbbokrot? Helyére valami mást, másféle vázába? -
nenad #57811 én egyszerübben oldalnám meg, simán egy kis vizet tennék bele, mintha 2-5 cm magas vizréteg árasztotta volna el a az egészet. Továbbá a fém virágtartót kicserélném! -
#57810 -
putyi #57809 csak, hogy én is beleokoskodjak:
tuják---> kuka
gömbbokor----> kuka
a padot én lecserélném valami egy tömegű minimalista csodára, ami kőből, betonból, vagy tömör fából van.
talajra kavics+ nagyobb sziklák+ néhány lehullott levél
a fán túl nagy a map ennek kb a negyede méret a reális
a vakolt cuccokra plusz részlet(chamfer stb.)+ displ.
a fényt kamerát addig tekergetni, amíg az előtérben nem lesz egy luknak az árnyéka, illetve a legközelebbi vakolt elemnek látszon a falhoz csatlakozása.
az íves falon nagyobb textúra.
-
#57808 JackMeadow: Az OnyxTree alapból be UV-zza a törzset, így arra szépen rá lehet tolni egy sokszorozható fatörzs materialt, amúgy pedig a fán van 3D-s VRayDisplacementMod, a fakéreg miatt.
npeter: Azért nem kontrasztos jobban, mert nem szeretném, ha nyomtatásban túlságosan sötét lenne, ezért is fogtam vissza az utómunkánál kicsit magamat. Amúgy tényleg monitorfüggő, nálam a laptopon túl világos, de az asztali monitoron egész tűrhető :)
Amúgy pedig nem kell mindig hazai viszonylatban gondolkodni, hogy mindent összetörnek és összefirkálnak, ott van a külföld, ahol bizony vagy nem graffitizik össze az ilyen helyeket, vagy pedig másnap már el is tüntetik a rondaságot a falról.
A kép nagy hibája viszont számomra is, hogy igazából nem volt előre betervezett koncepció, csak egy szakmai továbbképzésre készítettem pár geometriai formát, aztán végül továbbgondoltam a jelenetet, de tényleg nincsen benne semmi különleges és megfogható, hogy akár címet adhatnék neki.
A legközelebbi képemnek már nagyobb koncepcionális körültekintéssel fogok nekiveselkedni :) -
#57807 jópofa, csak pár észrevétel:
nekem úgy tünik több kontrastot is tudott volna viselni a kép, de majd megnézem otthon is a jobbik monitoromon is
tuják tényleg nem a legjobbak.
kevésnek érzem a "bump" értékeket, de ez lehet csak nekem,
jófélék azok a padok, de az tuti, hogy első nap már az alsó pár léc le lenne rugva/törve, tuti. vagy direkt vagy csak véletlenül, már csak az emberi mentalitásból kiindulva ;)
miez amúgy? út a 2012-es szebb, jobb, politikamentesebb jövőbe? :P -
zenoka #57806 tujakat csereld le. -
JackMeadow #57805 fára hogy huzol materialt ilyen szépen? -
#57804 keress fogkrém mat-ot és azt kicsit barnásítsd :D