63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#57763 Próbálkoztam, próbálkoztam, de nem sikerütl Vimeo-s flash lejátszót illeszteni ide, az oldalra. :(
Szóval:
Hengermalom - Építészeti animáció by Homologue
Épület tervezés és modellezés, terep tervezés: Ölbey Zoltán
Terep modellezés, tágymodellezés, növényzet, animáció, fény, render és utómunka: Lipka József
Remélem elnyeri tetszésetek! -
nenad #57762 Brutál megszívta az aki nem nyáron kora összel vásárolt processzort, majdnem 25% drágább lett minden. PhenomII 1090T - 42e, Intel 2600k - 74e...
Bencsab, csak ezt ki veszi meg, ha az áráért akár három db 2600K-t vagy 5 db 1090T is vehetsz.
Az árakra visszatérve ez sajnos marad is még így, illetve lehet rosszabodik is a szitu.
-
bencsab #57761 http://prohardver.hu/teszt/intel_core_i7-3960x_sandy_bride_a_csucson/egy_ujabb_tronkovetelo.html -
#57760 A kettőből az egyiket nagyon szokták szidni és nem isnagyon használják, azt hiszem a physics-et.:)
de bocs ha nem ez lenne kellene keresni skin vs physics oldalt. -
#57759 Hi!
Segítség kellene! Becsontoztam bipeddel egy modellt physics módosítóval és amikor a kézfjet elforgatom, az alkar kb fokonként kétszer fordul körbe. Tehát feltekeredik az alkar miközben elfordítom a kézfejet. A biped közben nem figure módban volt, az envelope-ok nem lógtak annyira egymásba, hogy a felkar teljes hosszán hasson a kézfej envelope-ja, ráadásul ha a forgatást cancel-ezem (jobb egérgomb) akkor az alkar és a kézfej visszaáll eredeti pózba, a váll viszont kifordul.
A physicset vagy negyedjére rakom rá és mindig ugyanez.
Skinnel is próbáltam, de jobb lenne a physics, ha működne.
-
#57758 Igen, ezt egy picit elnéztem, kár hogy nem a füves megoldást választottam, mind1 majd legközelebb :) -
#57757 a gépek tök jók, az épületesek viszont nem igazán. Emléxem még amikor ismerkedtem a programmal én is mindent csillógónak, tükröződőnek, fényesnek rajzoltam, úgy látszik ezen mindenki átesik :)
A kevesebb néha több. -
#57756 Sziasztok :) nemrég bukkantam rá a fórumra bemutatkozásként :) pár kép
-
bencsab #57755 idézem
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
This issue is even more insidious than annoying and unnecessary prompts.
If you open a material library, and chose a Max file instead of a material lib file, and you happen to click yes to the “save the modified material library” prompt, the Max file you chose to load as a material library WILL GET HAMMERED, and WILL BE COMPLETELY CORRUPTED. GONE, POOF!
Fortunately I had a backup of an extremely critical file that got clobbered, even though I hadn’t discovered this behavior until almost a month later.
This is easily reproducible:
1. Create a teapot and a material for it, save max file.
2. New max file, open material editor, get material library, open library, select Max file from step one, select material.
3. Edit material, close max, say yes to save material library changes.
4. Attempt to open max file from step 1.
5. Whoosh...KABOOM!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -
bencsab #57754 ez a téma is foglalkozik az általam pár sorral lejjebb felvázolt material editoros problémával:
http://area.autodesk.com/forum/autodesk-3ds-max/autodesk-3ds-max--3ds-max-design-2012/material-library-changes-prompt-on-exit/
ilyenkor kicsit megnyugszom, hogy nem én vagyok a hülye teljesen -
#57753 A Carbon Scatter nevű plugin-t ismeri valaki? Próbálta valaki? Vélemény, tapasztalat? -
#57752 Nagyjából Ár/Érték arányban mindenhol ugyanazt kapod. Tehát a kérdés csak annyi, hogy mennyi pénzt akarsz/tudsz rá fordítani. Adott egységű pénzért egy bizonyos kereten belül adott egységű teljesítményt kapsz. A kétprocesszoros felállás esetében annyit kell mérlgelni, hogy két gép vásárlásával pariba állítva megspórolsz egy vinyót, VGA-t tápot, egeret, billentyűzetet, ilyeneket. -
Csicsó3d #57751 2 hete nézem a benchmarkokat.. kicsit belegabalyodtam mostmár mindenbe :D
erős single CPU, vagy lassabb dual, és akkor AMD vs Intel -.-'
HELP! :D -
#57750 Én imádok új gépet venni. Sőt, legszívesebben minden héten vennék új gépet. :D -
Csicsó3d #57749 opp, lemaradtam, noh sebaj, utólag is érvényes :) Isten éltessen! :)
Srácok, hogy én mennyire utálok új gépet venni és kitalálni, hogy mi legyen benne... Egy munkáért most úgy tűnik alkatrészt fogok kapni és egy bizonyos összegbe szerettem volna belezsúfolni annyi jóságot amennyit csak lehet és kicsit előrébb gondolkozni mint 1-1,5 másfél év.
Elég lett volna ha csak az alaplapot és a proci(kat) kapom, de úgy tűnik, hogy a dual procis asus lap és 2db intel xeon e5645-öt nem lehet kapni sehol (vagyis lehet, de drágább mint newegg-nél, úgy már nem férek bele, vagy nem szállítanak Mo-ra.
Lehet i7 990X lesz, de hallani olyan pletykákat hogy jönnek új intel procik. Mit mondtok? érdemes inkább várni, vagy ez a 990x azér jó lesz egy darabig?
köszi előre is :) -
#57748 Boldog születésnapot !
A jobbaknak tegnap volt a születésnapja :) -
#57747 boldog szuletesnapot -
#57746 :) Köszönöm szépen mindenkinek! :) -
#57745 BSZ! -
#57744 hello
még csak nagyon kezdő vagyok, inkább autocadben vagyok jártas.
Egy lakópark telekkiosztását szeretném modellezni és archicades házakat szeretnék a telkekre rakni. ezt ebben a programmal érdemes csinálni vagy inkább mást ajánlotok? -
#57743 Happy Birthday Al -
#57742 Tényleg? Akkor bizony hepi börzdéj tújú! Szépen textúrázott, Subdiv-ben gazdag, MeshSmooth-os szülinapi tortát kívánunk! -
zenoka #57741 jol lattom?! Aldaryn boldog szuletesnapot! -
#57740 koszoló cucc:) -
JackMeadow #57739 max olyan mint egy szeszélyes vénasszony :D én mindent kétszer mentek el -
bencsab #57738 nem, hanem miért kérdezi meg olyan fájlra, hogy akarom-e menteni, amit csak a material/map browserben nyitottam meg, mint anyagkönyvtár. nincs kompetenciája belenyúlni abba a fájlba, soha nem is szokott rákérdezni értelemszerűen. az nem egy kinyitott projekt, csak mint anyagkönyvtár olvas belőle a progi. nem is értem miért kérdezte meg, hogy akarom-e menteni. -
#57737 őőő, most a program hülye mert rányomtál a yes-re?:D -
bencsab #57736 Ma érdekes dolgot csinált velem a 2012-es max (konkrétan fejszével vertem volna szét a gépemet dühömben).
A material/map browserben kinyitott egy max fájlt, amiből elkezdtem átvenni anyagokat. Amikor végeztem a melóval, akkor kérdezte, hogy menste-e a munkát, természetesen yes-t nyomtam, majd megkérdezte ugyanezt a material/map browserben kinyitott fájlra is. Én siettségembe igent nyomtam arra is. Ennek az lett a vége, hogy a másik fájlból csinált egy 800kb-os fájl, ami használhatatlan lett ezután. Autobak könyvtárba semmi mentést nem tett ebből, úgyhogy cumi a köbön. Persze egy futó meló volt, egy napi munkám ment a kukába.
Látott valaki már ilyet? Egyáltalán minek kérdezte meg a másik fájlra? Egyszerűen nem értem, mindig tud újat hozni ez a program. -
bencsab #57735 Nekem XP alatt volt ilyen tapasztalatom, de csak hálózati textúrák esetében. Win7 alatt tökéletes. -
sanyicks #57734 Köszi, igen ez használható, bár itt sem lehet tudni hogy melyik materialhoz tartozik a hiányzó fájl, de az csak másodlagos dolog. Meg lehet vele az elérési utakat beállítani az aktuális mappára (bár ha többet jelölök ki és ha van köztük egy missing akkor lefagy, ha nincs akkor is elszórakozik egy két percet 16 textúrával... nem válaszol módban) -
bencsab #57733 shift+t : Asser tracker -
sanyicks #57732 tűrhető persze itt sem lehet többet kijelölni, marad a szokásos maxos robotolás... de sajnos így sincs meg a "nincs benne még is hiányzik" de senki sem tudja honnan textúra... -
nenad #57731 scene materials? A get material listából nem jó áthúzással? -
nenad #57730 -
sanyicks #57729 hogy lehet ebben az átok maxban a sunyi scene materialokat a material editorba is bevinni egyenként pipettázás (get material) és bugos fos scriptek nélkül? -
bencsab #57728 Sziasztok!
Igényfelmérést tartanék, hogy érdekel-e valakit a következő rendergép:
Core2Quad Q6600 - Asus P5K - 4GB RAM - Chieftec ház - Chieftec táp - Scythe Ninja hűtés és ventillátorok - Nvidia 7300 alap grafkártya
Nagyon csendes gép kiválló állapotban.
Ha kell, tudok hozzá adni egy Prestigion 17"-os lcd monitort is.
Gép: 70e
Monitor: 10e -
#57727 ...jópofa kis ruhatervező progi ... -
#57726 koszi -
#57725 Scriptspoton van fent vray lightlister... -
#57724 Sziasztok 3D max 2011 a Light Listerben nem jeleniti meg a Vray fenyeket miert? Valakinek volt mar hasonlo? Koszi elore is