63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #57723 én mindig max battery modban hasznáom 800mhz általában elég office-re... ha renderlni kell akkor meg automatikusan felkapcsol, tesztek alapján nincsen különbség.
Érdekes módon játékoknál nem ez a helyzet. Játékok beröcennek, ha nincsen az energiagazdálkodás maxra állítva. -
#57722 mmmpppfffhhh (a csorgó nyál befigyel ) Végül is, ha nem lesz horror a multiprocesszoros alaplap, akkor az ember eladja a mostani alaplapját, meg a Phenom2 X6-ot, vesz egy multiCPU-s alaplapot, meg két Bulldozer-t, és kész. Kissé csúsztatva 100 rongy körül meg is ússza a fejlesztést, és akkor egy 16magos gépe van. Yeah! Amikor meg bekapcsolja, az áramszolgáltató a fejéhez kap :D -
nenad #57721 a brutális húzhatóság kecsegtet egyenlőre -
#57720 Ha lehet belőle normális áron (nem lesz 100ezer egy alaplap) multiprocesszoros asztali konfigot építeni, akkor lehet értelmes alternatíva, vagy még jobb is ár/érték arányban. -
bencsab #57719 Én is szívesen vennék 2provis gépet. Sajnos a xeonok nagyon drágák, ezért nem megfelelő alternatíva, de 2 ilyen desktop proci nagyon megérné egy gépben. -
#57718 Azért két Bulldozer-t egy multiprocesszoros alaplapban, bazinagy hűtőkkel megnéznék. 16 fizikai mag azért már számolna rendesen :) -
nenad #57717 megjelent a prohardveren is amd teszt, hááát. Nem tudom. Két gondolat jutott eszembe, az egyik, hogy ezekre ekkora l2 cahcel új programok kellenek... a másik egy kicsit csalódás. Ami jó hogy lesz multiprocis board is hozzájuk. Tehát asztali szinten megint megjelenik a multiprocesor cumó.
Összességében best buy még mindig a PhenomII 1090T, igaz most feljebb vannak az árak. 37 000 pénz.
Annyi jött vissza a programozoktól, hogy a compilerektől fog függeni, mennyire lesz kihasználva...
-
GixEr #57716 Ezeket megnezem, koszonom. -
zenoka #57715 ez szajba ragos nem bonyi szerintem ez alapjan eltudsz indulni
http://www.3dvalley.com/tutorials/rigging-robotic-joints-in-3d-studio-max -
#57714 Egyáltalán nem bonyolult, gyorsan átrágod magad rajta szvsz. A MAX-on belül van egy parameter wire rendszer, amivel össze tudsz kötni két értéket alamilyen kifejezésen keresztül, pl. teapot1.pos.X=teapot2.pos.x*2. Ugyanígy megmondod a dugattyúnak, hogy a Z tengelyen vett magassága a tengely forgásszögének pl. sinuszától függjön, amit felszorzol egy skalárral, attól függöen, hogy mekkora függőleges mozgás kell (ez lesz az mozgás amplitúdója) és hozzáadsz egy másik skalárt, amivel függőlegesen pozícionálod.
Valahogy így: henger.pos.Z = sin(tengely.rot.X)*AMP+POS ahol AMP és POS tetszőleges számok, amiket a jelenethez igazítasz.
De ezen a ponton Putyi idenézett, és azt mondta, hogy dehát erre van egy script! :D
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/streincorp-pistons ... -
GixEr #57713 Na ezek azok amikhez lovesem sincs :)
Amugy ennyi az egesz. -
#57712 Szerintem ide felesleges IK-t setupolnod. Egyszerűen expressionökkel meg animation constraintekkel feléípthető, és mondjuk a tengely forgásától függ minden.
A tengely adott tengelyen vett forgásának függvényéhez expressioonel linkeled a dugattyúk függőleges elmozdulását, majd pedig a dugattyúhoz plusz tengelyhez consstraineled a hajtókarokat. (egyikhez link, másokhoz look-at) -
GixEr #57711 Sziasztok,
Nem latott valaki valahol egy epkezlab IK tutorialt ami egy motor mozgatasat mutatja meg (tengely-hajtokar-dugattyu)? Amiket talaltam tutorialokat az kb. agyuval verebre kategoria.
Mindig is utaltam az IK-t :S
-
#57710 Sziasztok!
Ha valakit érdekel Október 29. szombattól online Karaktermodellező képzés indul. Főleg azokat érintheti akik ismerik már a Zbrusht de sosem használták profi szinten. Használhatsz bármilyen modellező szoftvert ami neked kényelmes.
Itt vannak a részletek. -
#57709 :D Minden bizonnyal a nyarat sem bírták, csak most tettem vissza a gépházam oldalát, és az úgy már sok volt neki: nem bírta kvázi passzív üzemben. -
zenoka #57708 fuckyeah... vicces hogy a hidegfrontot nem birtak es a nyarat igen:) -
bencsab #57707 Az komoly, nekem még ventillátorom sohasem sült be, persze a tápok azok fogyóeszközök. Általában évente egy megadja magát, pedig csak márkás tápokat vásárolok. -
bencsab #57706 zip -
#57705 Megint passzív üzemmódban mennek idebent a tápok / Az időt nem csak napokban, hetekben, hónapokban, hanem besült ventillátorokban is lehet számolni. -
quwasszz #57704 Select and Link asszem működik. Még egy kérdés: Optimize-n kívül lehet fájlméretet csökkenteni?
(400KB->40KB kéne) -
#57703 Select and Link, esetleg Group? -
bencsab #57702 A preferences/viewport/driver beállításnál van a show triangulated faces, vagy valami ilyesmi a neve -
#57701 ilyen mar nekem is volt :) -
quwasszz #57700 Hello.
Hogy lehet point helpert és egy object-et összecsatolni? Mert az Attach nem működik. -
#57699 D3D alatt csinálta, OGL alatt nem -
#57698 de zajlik itt az élet:)
újratelepítettem a gépet, megnyitottam a félkész modellt és telerakta ferde vonalakkal a polykat, wtf?
ugyan az a max verzió -
#57697 nem lehet valahogy kikapcsolni a viewport selection-t automatikusan? folyton J-t nyomni egy idő után már unalmas minden f3-f3 kapcsolás után.. -
zenoka #57696 forumgyilkos.. -
Csicsó3d #57695 turbosquid-en eléggé nehézkes eladni annak aki nem amerikai... elég sok papírmunka és nem is kapsz a modellek után túl sokat ha jól tudom, ha csak nem vagy diamond feltöltő vagy mi a tosz...
én ezt használom, van fent pár modellem, meg vettek is már tőlem 1-2t és semmi gubanc nem volt vele... csak ez meg ugye nem olyan népszerű, sokkal kevesebb az eladás :/
www.cgtrader.com -
nenad #57694 még nem, de megkérdezek más is... -
#57693 jah vhol már olvastam a leírásodat, jó lett, grat.
meg persze a maga a video is. -
Svan #57692 Remélem nem baj, hogy megosztom veletek az általam készített Minimal Loft Látványterv magyar nyelvű makingofját. (bár már lehet találkoztatok vele) -
#57691 Ezek a modell eladásos oldalak engem is érdekelnek, hogy hogy történik az árszabás és mennyit kapok meg belöle milyen buktatok vannak benne? -
#57690 mm, még nem, úgy gondoltam, ráér akkor, ha már teljesen kész a modellem, ami már lassan esedékes is..
miért, valami gond van vele? -
zenoka #57689 nem gyokerseg szerintem nem latok benne kivetni valot.. forditva lenne az: olyan modelrol amit a turborol vettel csinalnal wip topicot:)
ize a turbosquidon vegigcsinaltad a jogi hercehurcat? -
#57688 Egy olyan modellről, amit kész állapotában fel szeretnék tölteni pl turbosquid-re eladás céljából, csinálhatok egy nagyobb fórumon W.I.P. topikot? Etikus/nem etikus, szabad/nem szabad, gyökérség/nem gyökérség, mi a véleményetek? -
nenad #57687 Hmm, megkérdezem Shinji úrtól, mert szerintem nem. Egyébként az intel is hasonló lépésre törekszik, úgyhogy valami csak van benne... -
#57686 Attól tartok nem fognak, amit erről olvastam aszerint az csak a tudományos területen megkövetelt precízió, amit a hétköznapi alkalmazások nem használnak ki. Kifejezetten a fraktálokat tartalmazó függvények tudományos pontosságú számolásánál jön jó.
Persze leginkább annak örülnék, ha tényleg lehetne gyorsítani renderszámításokat FMAval, és egy ponton túl minden proccarchitektúrába belekerülne, és sokkal de sokkal gyorsabban pergetné a frameket. :D -
nenad #57685 az alaplap árakkal meg mindennel együtt jóval olcsóbb. kb 15-20k val. De ami igazából fontos meg kell várni amig a szoftverek kihasználják az új architectúra előnyét, illetv az új utasításokat. Úgy emlékszem az axb+c egy nagyon gyakori művelet a 3d leképzés matematikájában, így ez nagyon nagyot fog gyorsulni. A 2500k-hoz képest (azonos) pontosság melett több mint 50x gyorsabb.
Vlado meg pár másik 3ds koponya biztosan rá fog ugrani az új utasításkészletre.
Talán a GPU-CPU-VIRTUAL memoriára is...
Mindemelett kicsit csalódott vagyok, és úgy érzem joggal vagy csak érzem, hogy a proci többre lenne képes. A helyzeten még a tuning változtathat valamit. -
#57684 Az még egy érdekes pont lehet, hogy hogyan alakulnak az alaplap árak.