3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SZilaJMaGGoT
Sztem még ut3-mas is(és nem is kicsi)... 😊

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Metwork
hagyd abba a fröcsögést<#banplz>

I will use google before asking stupid questions.

ovatosan meg a vegen megint megkapjuk hogy nem segitunk senkinek szemetek vagyunk etc...

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Atyaisten, ennyi polygonbol kijonne egy COD2 komplett palya.
csinald meg kevesebb polygonbol.. mert vagy game engineba lesz az ugysem szereti a sok polyt vagy masik programba akarod tolni ott meg ugyis tudod ujra smootholni..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Scania R580
Sziasztok lenne egy problémám :/
Ezt az objektumot szeretném exportálni .3ds fájlként, de ezt írja ki, lehet azért mert túl sok polygonból áll, sõt biztos
legyen szíves segítsen valaki, hogy orvosolni tudjam ezt a problémát
válaszotokat elõre is köszönöm!

||ASUS M4N68T||AMD Phenom II X4 965 3.40Ghz||KINGSTON 4096Mb DDR3 1333Mhz|| ||SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5||SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB||LG GH22LS50RBB Fekete OEM||CORSAIR VX550W||

npeter
A problémád elsõ fele nálam is szokott jelentkezni. Szintén win7 x64 2009-nél. De úgy figyeltem meg csak D3D-ben csinálja ezt, OpenGL-ben nem. Nemtom mitõl lehet, tényleg idegesítõ tud lenni amúgy. Itthon a jó öreg 64bites XP-vel ugyanez a hiba nem jön elõ.
SP1-et meg ragd fel nyugodtan.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

hunkircsi
Hali!
Elég sok bajom van mostanában a MAX nézetablak megjelenítésével, amitõl lassan már a hajam az égnek áll. Az elsõ:
- Benne van a jelenetben az összes fényforrás, és minden teljesen ki van égve. A felületek 80%-a teljesen fehér. Ilyenkor szoktam a Viewport Configuration résznél a Rendering Method fülön belül bekapcsolni a Default Lighting funkciót. Miután bekapcsoltam, minden ok, de csak egy pillanatig, ha megmozdítom a jelenetet, máris minden megint fehérre ki van égve. És így textúrázzon az ember fia.
A másik problémám:
- Sokszor szoktam használni a Material Editornál az anyagok és textúrák Hardveres megjelenítését, fõleg, ha valami Blueprint-el dolgozok. A gond az, hogy ilyenkor a nézetablakban, ha egy objektumot tükrözve másolom, akkor olyanná válik a másolat megjelenítése, mintha kapott volna egy "Flip Normals"-t. Rendernél semmi gond, ha kikapcsolom a Hardveres Material megjelenítést, akkor sincsen gond, de valami ritka módon idegesít.

A gépem egy TOSHIBA SATELLITE A300-1TM laptop ATI Mobility Radeon™ HD 3470 256 Mb videókártyával. Win7 64bit, 3D Studio MAX 2009. A gépre a laptop gyártó honlapjáról leszedett legújabb videókártya driver van felrakva.

Egyszerûen fogalmam sincsen, hogy milyen úton kellene elindulni, hogy ezek a BUG-ok most már eltûnjenek a gépemrõl, mert nagyon idegesítõek. Ha felrakom az SP1-et a MAX 2009-hez, akkor annak van értelme?

Köszi az ötleteket.

Ki korán kel, poligont lel.

Met
Én inkább a Sentinelnek hiszek, az direkt erre lett kitalálva, az Ashampoo meg csinál minden szart.

De ez kb olyan, hogy ki milyen böngészõt, vírusírtót vagy cd író progit használ😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Nah akkor azt holnap meglesem. Köszi az infot

repvez
nem tudom hogy melyiknek lehetne hinni mert a sentinel nekem 16%osra hozta a 320as winyomat ez az asampoo meg tökéletesre értékelte a 4éves winyomat.És az 1 éves 640est meg csak 97%ra.
Met
Azt nem ismerem de úgy tudom, hogy a Sentinel eredményeire hivatkozva cserélnek vinyót.

nekem is ez az elso.. azokra meg emlexik az ember 😊 de utalom az ujratelepitgetos mokat..

Ritka ha hisztizik a S.M.A.R.T, sose lattam meg reklamalni.
ashampoo "van meg"

haat gond egyenlore nincs de ez nem tul biztato szerintem
https://dl.dropbox.com/u/13839724/smart.JPG

Met
HD Sentinel mit mond?

Volt mar, hogy a S.M.A.R.T hazudott es evekig vigan ment a vinyo. Nezz egy bios frissitest, hatha csak rosszul erzekel. De ha problemadi is van vele akkor azonnal garancia ervenyesites.
csak panaszkodom:
szopo lesz bootnal kaptam arcba:
S.M.A.R.T. Status BAD, Backup and Replace Press F1 to Resume.
asszem jovoheten formaz vinyo kiszerel irany bolt (decemberbe vett vinyo tehat meg gondolom garis) harcol hogy kapjak masikat es megint telepit mindent... pedig vegre elkezdtem particiokat haszalni..

atila4
Csak hát gondoltam abból megtanulhatnák még több dolgot, mert eddig csak olyanokat csináltam amiket ott mutogattak 😄
Egy sajátom van amit mostanában készítgetek

Ikarus E98

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

Ha "vagod" a tutorialokat akkor minek a konyv?
Gyakorolj, ultesd at a tutorialokbol megszerzett dolgokat a sajat elkepzeleseidbe.
atila4
Melyik a legújabb 3ds max könyv magyarul? Vagy érdemesebb megvenni a maya-t? 3ds max-ot tutorialokból úgy ahogy vágom 😄

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

jaj,remélem hogy ez nem komoly 😊Bár nem csodálkoznék ha az lenne...<#sniffles>

ibor90
Nem nagyon érteném, ha ez ténylegesen megépülne, mikor ott a Fórum, ahova alapból volt egy iMax ígérve, amibõl nincs még semmi, és kitudja lesz-e....

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

VisualHarmony
Elkezdtem egy régi modellem újra modellezni a mostani tudásomnak megfelelõen. Feldobom hátha szeret v.ki mesht nézegetni😄

Richard Mille+Starck

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

npeter
Jópofa építmény lesz, ha lesz.
mostanság elég sok tõke áramlik Debrecen felé <#fejvakaras>
a nappali és éjjeli képek neve összekeveredett

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Gratula😊

Valos project? Eleg letisztultnak latszik.

Mas: Ismet besoportunk egy dijat 😊 Link

hunkircsi
Le a kalappal 😊
El is készül ez majd, vagy csak amolyan "álompályázat"?

Ki korán kel, poligont lel.

FRenkie
Egyébként ezen dolgozom:

Filmpalota Debrecenbe! 😊

nappal
este

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
köszi srácok a tippeket, közbe kiderült, hogy tele volt szar vertexekkel az egész valószínû ezért nem vitte a surface, aztán amúgy úgy csináltam, hogy extrudáltam az alsó splinet felfelé meg a felsõt lefelé, az új vertexekre rányomtam egy align to Z-t, weld, és remove az új középsõ loopra.

másik kérdés, de OFF:

mostanában elég váratlan kékhalálokat kapok, olyan durva, amikor kiakad a zene, és a semmibõl jön, újraindulásnál meg a biosnál zakatol kicsit. Most a legutóbbi után meg nem látja a hangkarimat! Ez mitõl lehet? Húzva most nincs semmi, default minden. Ez hardveres hiba?

a fórumgyilkos titulushoz min. 24 óra fórumszünet kell, kicsit korai voltál

forumgyilkos...😊

VisualHarmony
Este volt már 😄

Aldaryn
Van kedved a 2 spline-t feltenni egy max fileba valahova?

per aspera ad astra

En úgy láttam hogy a felsõ az eltér az alsotol😊

VisualHarmony
Lehet nem jól látom, de a két spline szimetrikus!?
Ha igen akkor az egyiket convert to editable poly,
Utána shell és kész is(alja tetetje delet ha nem kell).
Vagy ez így nem kóser?

en igy csinalnam gyorsba pikk pakk megvan (persze ha kb hasonlo a ket linenak az elhelyeszkedese..

FRenkie
nem, 2 szar négyszög jön létre a palástban

VO101Tom
surface után lesz két polygonod? Vagyis az alja-teteje? Ha igen, akkor a a legegyszerûbb, attach-al összevonod (elõfordulhat, hogy az egyiken kell flip normal), borderrel kijelölöd a két-két polygon kerületét, majd bridge-el összekötöd. Utána alja teteje kijelöl és delete...

www.pumaszallas.hu

FRenkie
nem, nem, az oldala kellett, a palást

Aldaryn
Szóval akkor néked nem az oldala a kérdés, hanem a teteje?

per aspera ad astra

FRenkie
megcsináltam kézzel-lábbal, de azért még érdekelne ötlet...

FRenkie
2 darab ploygon

Aldaryn
Ha nem kell fenekelés meg tetõ, ezt a surface módosítónak meg kellene ennie. Addig, amíg a patchek oldalait 3 vagy 4 él határolja, addig létre fogja hozni. Mi lesz ebbõl surface után?

per aspera ad astra

FRenkie
csõváz!

egy tök egyszerû dolgot próbálnék megcsinálni, de nem jön össze:

ezekbõl a splineokból kéne felületet gyártanom, csak 1x görbült felület, szóval semmi bonyolult, de a surface mod. pl semmit sem kezd vele. Kiextrudálhatnám az egyiket, és az új vertexeket a másik splinehoz igazíthatnám, de csak van vmi egyszerûbb megoldás! (vagy valami kollektív snap vertexes to spline ?)

plz
thx

Ezek szerint még emlékszel pár képre?😄 Az igazság az, hogy egy egyszerûbb modellnél nem szeretnék uvw mapolni. Ez a festés meg többször kellett volna, akármennyire is "barkács", majd ha lesz idõm a napokban akkor megmutatom a mûvet....illetve nfr-t 😊

It\'s good to be bad.

jah meg ha jol tudom a vray blend is ilyen (bar nincs elottem most max igy passzolom).

egyertelmu persze hogy barkacs de regebben latvanyos barkacs volt.. meg ez volt az ohaja Geonak😊

Geo passz kiserletezz😄 de nem biztos hogy tenyleg ez a legjarhatobb ut.

A meglevoek nagyon keveresevel, de ha mar itt elakadtal bele fogsz zavarodni.

Blur Studio ingyenes pluginnal is lehet, valami Multi blend material (olyan mint a Multi/Sub, csak mindegyikhez van blend csatorna).