3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
per aspera ad astra
Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
ebbe a redvás világban legalább itt ne legyen már veszekedés!
<#falbav>#falbav>
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Az jutott eszembe, hogy a nagyon limitált emberektõl általában a 'sértett' szokott bocsánatot kérdeni.
S nem hiszem, hogy bármiben is egymás segítségére tudnánk lenni a jövõben.
Bocsánat, hogy iderondítottam Paraszt!
Bammeg he.
Léptem a fórumról.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
akkor azonnal be tudod azonosítani, hogy melyik rész szól neked és melyik a kollégádnak, nem akartam külön írni.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Egyébként tényleg odolgoztam ilyenen, de nem miattatok vagy a megbízásotokból. Innen jön a félreéértés. És az igaz, hogy beszéltünk dolgokról, csak nem az ajtó genrõl ,szóban.
Nem a szemléletre gondoltam, vagy arra kellett volna gondolnom, amikor látom, hogy hülyére veszel pl a lightcachel kapcsolatban, vagy egyszerûen képletesen leparasztozol?
Érted? annyira vagy észnél, hogy nem tudod megkülönböztetni a lightache eredményét egy irradance caches eredménytõl, Sõt tovább mész és azt mondond ez azért van, mert többet pattog. Ez nem mûszaki szemlélet, hanem ökölharc a fejben a tényekkel szemben. Ennyit a divatosan kifejezett szemléletmódotokról. Inkább nézd meg 5x mint, hogy ekkora marhaságot dobj be.
Ki nem állhatom ha hülyére vesz valaki, de ettõl függetlenül nincs harag. Már megszoktam ebben a világban, hogy mindenki alapvetõen túlzásokba fejezi ki magát, egyéni vagy üzleti érdekek miatt...
Bammeg. Búúúú.
per aspera ad astra
Aldaryn 2009. jan. 15. 14:16 | privát | válasz erre | #47802
Igazad van. Már ezt sem kellett volna. Gyakorolnom kell még a csendességet.
Hmm, nincs kedved nekünk fejleszteni parametrikus ajtó/ablak generátort? Mert építészünk van ötletekkel tele, tudjuk mire lenne szükség, de nincs programozónk, s pont azt beszéltük minap, hogy kellene keríteni valakit, aki ért az ilyesmihez.
Egyébként sincs nálatok mérnõk nem, vagy putyi te mérnök vagy, esetleg csak építész, (bocs)
Amirõl beszéltünk egy olyan eszköz volt ami egy kicsit elõsegítené a munkafolyamatotokat. Emlékszem még az egérkezelés is benne volt, amit aztán valaki talén egy kinai programozó megoldott, tudod a szerkesztés közben az ablak mozgatása...
Mi azt mondtuk neked pár éve, hogy írj egy ***generikus*** nyílászáró plugint, nem presetekbõl, meg elõre megépített geometriából dolgozót, hanem generikusat. Amivel lehet körablaktól kezdve az üvegezett ajtón át mûaynag profilos ablakig mindent. Elmontuk a koncepciót, meg azt, hogy mérnöki/építész szemmel egy ilyen hogyan festene.
Erre dünnyögtél, és emellett kezdtél el egy olyan cuccot írni, amiben elõre összerakott ajtók voltak.
per aspera ad astra
az nem ablak volt, hanem egy tesre szabott eszköz saját transzformácóval stb.
Modóval nagyot szopnátok max után 😄
cinema 4dt is használták több filmes projektben szerintem elbír az mindent.
Modo, nekem nem bejövös, kis vagy középpályás programnak találom, bár igazából annyira nem is néztem.
C4dhez van rengeteg plugin minden, modohoz gondolom nemigen, ezt is figyelembe kell venni. Pluginos sem vagyok annyira, inbább a program keretein keresztül olddom meg.
Modo, Részecskék stb?
Fasz se tudja, tegnap pár ablak, holnap száz ablak aztán mégtöbb...Nem jól fogtad meg a dolgot..Nem csak az ablakokról van szó.
Én nem vagyok annyira vrayes, csak viccesnek találom, hogy egy ilyen programba ilyet megengednek maguknak. Se te ,se más, csak a legkezdõbbek modelleznek így. Gondoltam hogy kifigurázom õket a saját forumjukon de aztán rájöttem, hogy alapvetõen nekem nyitnak lehetõséget vele. Az ajtónak pl nincsen a kereten túlnyúló a belsõ vagy külsõ falra illeszkedõ felülete, profilokkal stb-stb. Csak lenne már idõm, beleásnám magam és brutális parametrikus ajtót ablakot gyártanék, és jól eladnám, 20-30$ ért. Ugyanez az ablakra is meg sok másra.
Ezt hogyan tudnám orvosolni?
Aki nem venné le a képbõl, az a problémám, hogy beírok speciális karaktereket, akkor sima betûként adja be a text tool.
@ atikahsuperstar.picturepush.nl
http://www.youtube.com/watch?v=skkXty7psMU
ezzel készült, ki is próbálom izibe.
Én unity 3d-t próbáltam az se rossz, max filet kezeli. Udk is jó lehet,de abba bele kell ásni magát az embernek.
\"So always look on the bright side of death\"
http://lumion3d.com/
http://quest3d.com/
Quest 3D-vel régebben játszottam kicsit, jó cucc.
meg itt jön a régi kérdés: mit csinál 30-60 000 objektumal a c4d. mert adig ok. ,amíg egy ablakt kell lemodellezni, de vajon határidõre el lehet vele készíteni 2 négyzetkilóméteres területet is?
amúgy ahogy néztem a programokat, ha váltás, akkor modo, de egy csomó dolog miatt egyenlõre nem lesz váltás.
A múltkor találtam egy céget, akik valósidejû 3D-s látványtervet tesznek a megrendelõ orra elé. Egész pöpec a dolog, mert a megrendelõ egy szimpla exe fájlt kap, amit bármilyen gépen elindítva számítógépes játék módjára mozoghat az általa megjeleníteni kívánt modell világában. Az alábbi linken letölthettek egy példafájlt: demo_01
A kérdésem az lenne, hogy mi a legmegfelelõbb módszer, workflow, program arra, hogy ilyet készíthessen az ember. Mert néhol nem a fotorealisztikusságtól tojnak a gatyájukba, hanem attól, hogy valós idõben repkedhetnek a 3D-ben ide-oda.
Köszi a válaszokat elõre is.
Ki korán kel, poligont lel.
\"So always look on the bright side of death\"
Nem értek a programhoz csak kattintgatok benne, azért kérdezem<#zavart1>#zavart1>
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
cinema4d konyv mikor gyun?😊
Al-Putyi, az hogy vrayben ezek a cuccok jól képzõdnek le alapvetõen vladó érdeme.
Menjünk át cinema 4dre ott is van vray és jobb a poly egyéb modellezés is, és nem fagy le minden nap 25x
Érdekes, most legtöbben azt gondolnánk, hogy na ez biztos kiakadt valamin és azért mondja ez. Alapjában véve már 3dzéshez is hozzá tartozik a szopás/szopatás. Szerintem itt lesz az ideje, hogy olyan szoftvert válasszak amelyik nem szopat, még akkor is ha megszoktam maxot, vagy egyszerûen uj szoftvereket írok hozzá, feltéve ha van idõm rá....
Hihetetlen mint el nem tûrünk a megélhetés szükségességének árnyékában.
Ez mi ez:?

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György
\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György
http://www.brighthub.com/computing/hardware/articles/60144.aspx
http://cyberneo.info/amd-bulldozer-performance-preview/
Érdekes cucc, that the amd lépéseket tett annak érdekében, hogy a processor közvetlenül a gpu felé tudja irányítani a lebegõpontos számitásokat... illetve ezek 256 bites pontosságúak.
per aspera ad astra
tehát a csít a minták mérete illetve az, hogy a camerától távolodva a minta egyre nagyobb felületet reprezentál a jelenetben. Biztos van erre egy jó egyenlet, majd gondokodom rajta meg megnézem zenokáét is.
per aspera ad astra
A lényeg az, hogy kiderült a csít. Kell az lcachenek is subdivs illetve a kis mintaméret ahhoz, hogy tartani tudja a szinvonalat. Tehát nem falról visszaverõdõ fény az oka a világosodásnak amit a többi metódus nem számol ki, hanem csak szimplán kevés neki a param.
per aspera ad astra
gyok alatt magassag a negyzeten + szelesseg a negyzeten
mondjuk ezt annyiban nem tudom hogy ez igaz pl a croppolt kepre is vagy ott is egy teljes kepkockaval erdemes szamolni (szvsz az elso).
Cumis a cucc nagyon.
A kis lcache mintaszámhoz pedig azt tudom mondani, hogy fontos, hogy legalább 1000 sdivs legyen. Változik a fényereje a két képnek, ami 500 vagy 1000-el készült.
Íme a helyes LCaches kép-
Nincs mese ezt is állítgatni kell jelenettõl függõen...