63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• hunkircsi
    Hehe, na majd ha lesz időm, akkor csinálok egy lepukkant verziót is belőle :) Madárshit materialja van valakinek?
  • Met
    Nem jó, látszik rajta, hogy render.

- nincs csöves a padon
    - semmi nincs összegrefitizve
    - a madár nem szart a padra
    Ez mind teljesen hétköznap (életszagú, az egyik különösen) esemény
  • hunkircsi
    Heti Nem Túl Felesleges Render (HNTFR!):

• bencsab
    Ha valaki gépet venne:
    http://hardverapro.hu/apro/intel_core2quad_g6600_komplett_gep_elado/friss.html
  • sanyicks
    Ezzel a rakás szamócával tényleg csak scripttel lehet materialokat törölni? Asset trackingban nem lehet, material editorban csak az editorból lehet kitörölni, ráguglizok arra hogy remove material/texture akármi mindig scriptet írnak.
  • Gomber
    Megoldottam máshogy azért köszi...
  • Gomber
    azt én is tudom, de én nem csak a csontvázat meg a mozgást akarom menteni, hanem a karaktert meg a mozgást
  • JackMeadow
    a biped menüjében el lehet mentnei egy kis floppy ikonnal .bip fileba, de sztem a CAT csontozás sokal jobb
  • Gomber
    Hy!
    Volna egy kérdésem !
    A kész karakter animációt (biped rig), hogyan tudnám elmenteni, kiexportálni, vagy valahogy eltárolni hogy egy másik projectben megtudjam nyitni? Karakter, alatta a csontváz, meg ugye a mozgás. FBX-be, meg 3Ds-be próbáltam már de vagy eldeformálódik a karakter, vagy nem nyitja meg... stb. Biztos van rá egy egyszerűbb megoldás, remélem tudtok segíteni ! Az is jó lenne ha csak copy/paste lenne... Szóval kimásolnám az animációt utána megnyitnám azt a projectet amibe látni szeretném, és be illeszteném.
    Előre is Köszi!
  • hunkircsi
    Akárhányszor nézem meg Alex Roman "The Third & The Seventh" animációját, minden egyszer ugyanaz a döbbenet lesz úrrá rajtam, mint amikor először láttam. Megmagyarázhatatlan és egyben csodálatra méltó művészi alkotás. Egyszerűen nem lehet betelni vele.
  • putyi
    nem rossz!
    nekem az elején a felvillanások közötti szünet kicsit hosszú, a paci plusz oroszlán mozgása pedig picit gyors, de egészen jól hozza a hangulatot.
    Amúgy meg komoly forral indult a dolog, mert alapból tetszik ez a kollázsos bábozós stílus.
    ja a pergamen kitekeréséhez valami finomabb susogós hang jobban illet volna, tekintve, hogy nem töredezett szít, amikor kitekerődött.
  • JackMeadow
    Csináltam egy könyv trailert részben 3d-s kiváncsi vagyok mit szóltok hozzá

• npeter
    nincs mit ;)
    a "gazgenerátor" tényleg jópofának néz ki, várom már a teapot alakú bokrokat/fákat :)
  • putyi
    én voltam a bunkó, mert még egy köszönömöt sem írtam Péternek. ha ezt megteszem, akkor egy nappal rövidebb a halál.
    Tehát biztos, ami biztos: Köszönöm!
    A figyelmeztetést és a tetszésnyilvánítást is.
  • putyi
    ez is jófajtának láccik:

http://algorithmicbotany.org/TreeSketch/
  • putyi
    maj' teszteljük, de elég jónak ígérkezik.

http://chaosgroup.com/en/2/phoenix.html
  • zenoka
    ahogy oregszunk kevesebbet beszelunk.. marad csak a hummoges:D
  • bencsab
    mire fel?

npeter fórumgyilkos lett 6 napra, ez igen! :D
  • nenad
    up
  • npeter
    Szép munkák.
    A 'Solaris City 2011' galériában mindkét kép ugyanaz. Gondlom nem direkt.
    A diplomaterves testszik a legjobban.
  • Aldaryn
    Ha valakit érdekel, feldobtunk pár projektet a weboldalunkra.
  • nenad
    nem, ternészetesen, de kb 3 node-ot kirakhatsz belőle, ami 1,5x gyorsabb... Ha azokat is meghúzod, akkor a teljesítmény 2,25x is lehet az eredetihez képest, persze a intel is ki tud facsarni kb 30% -al többet, meghúzva, de még így is jelentős lenne a különbség.

Egyébként az opteronokat nézem most egész olcsóak lettek, és ha két 16 magosat bele lehetne tenni egy ilyen intel konfig áráért akkor az bőven megérné....
  • bencsab
    ezt egy komplett konfigurációra vetítve számoltad ki?
  • nenad
    overclockolva elég brutál a teljesítménye. De azért az ár nagy úr, és egyébként 6 db 1090T jönne ki, ami teljsítményben 2,7-3x annyi.
  • bencsab
    a túlzó DOF-ra a 2:37-nél kezdődő részre gondoltam, emiatt ott egy kicsit makettszerű is a látvány
  • nenad
    a pluginnel, ugyanez a szitu nem?
  • bencsab
    pl lappset
  • Aldaryn
    Putyi okosabb volt, és nem realflow-al készítette le a mesh-t :)
  • nenad
    realflowal az a baj, hogy a mesh, amit létrhoz nagyon durva, a phoenixes meg gyorsan szétszakadozik cseppekké. Vagyis minkettőhöz oriósi mennyiségű részecskeszám kell, ahhoz, hogy jó legyen.
  • Aldaryn
    Azzal még annyira sem jutottunk, mint realflowval. :( Persze ez nem a phoenix hibája, henm a tapasztalatlanság.
    Bencsab: Köszi! Nagylátós és DOF-olt jelenet csak egy van, a többinél 50-85mm volt a gyújtótávolság, mégha ez nem is látszik, ennek ellenére teljesen jogos a kritika, ha erősnek érzed a DOFot. :)

Játszótérből milyen a modernebb? Én itt leragadtam. :(
  • bencsab
    Az jutott még eszembe, hogy azzal, hogy ennyit fejlődött a látványtervezéshez használt szoftver és hardver, jó nagy adag plusszmunkát vettünk a nyakunkba:

Korábban egy ilyen anim kb fele volt az épület modellezése a maradék időben megoldottad a többit.
    Most a teljes projekt 10% idejében összerakod az épületeket, a maradék 90-ben pedig parkosítasz, környezete építesz, stb.

Régen nem zavart senkit, ha egy ilyen animáción összesen 50db fa volt, manapság meg 5000 növény is kevés... :D
  • bencsab
    Nagyon profi, szép munka, pár építő jellegű kritikát hadd tegyek hozzá:
    - Az autók, emberek mozgása mindenhol lassú, szerintem ×1,5 tempóval életszerűbb lenne
    - Néhol túlzó a DOF. A széles látószögű objektíveknek nem tud olyan kicsi mélységélessége lenni, ahogy azt néhány helyen látni
    - Játszótérnek valami modernebbet választottam volna, jobban illett volna az épületekhez.

Persze ezek csak apróságok, összességében nagyon komoly megjelenésű animáció. Nagyon szép a növényzet, jók a fények, ötletesek benne a gegek is.
  • bencsab
    Brutál drága, csak érdekességképpen linkeltem be.
  • nenad
    phoenix?
  • npeter
    cool
    frankó, tőletek megszokott minőség
  • zenoka
    ahogy a sussogo maci mondta: fasza, nagyon fasza!:)
  • Aldaryn
    A vízzel megfutottuk a magunk köreit, nagyon sok felesleges munka ment bele, és mikor elkészült az első, "használható" eredmény, már nem volt kedvünk tovább finomítani. Komoly fejtörés ezeknek a rendszereknek a vékony, filmszerű folyadékréteg.
  • Aldaryn
    :)) Köszönöm szépen!
  • Malakai
    Szép lett, a növényzet és az amtoszféra mint mindig baromi jó.
    A víz viszont kicsit "zselés" hatású lett, a kövön való fodrozódás is mintha nem a követ érintené.

HD-ban persze úgyis átirányít vimeo-ra. :)
  • nenad
    király cucc, látom bekerült az atmoszféra is és a gi is sokkal jobb lett. Gratulálok!