3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Növeld meg még az elején a szegmenszámot, hátha úgy szebb lesz a tárcsa széle.
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
Ha nem csak az éleket nincs ötletem. :/
A tárcsát megcsináltam spline-kbõl
1. : alap spline forma
2. : bevel modifikációval
3. : átkonvertálva editable polyra. Az edge-k így néznek ki rajta
4. : smootholva
Szóval a gond az ,hogy miután kész van splineból a model ,és átakarom rakni editable polyra ,össze vissza húzza az edge-ket ,amiket kijavítani rohadt nagy munka, és ha smootholom ,az eredmény egy szép nagy káosz.
Valakinek van ötlete, hogy lehetne splinebõl jól átalakítani poly-ra az objectet?
Ez egy sima mental rayos üveg. Mitõl ilyen pixeles?
Lehet megint elfelejtettem google-t használni
Éppen egy autót modellezek, most tartok a kerekénél ,a dísztárcsánál stb.
Nekilendültem a féknek, a fékpofa megvan, de a fék tárcsánál elakadtam :
Azon akadtam el ,hogy hogy lehet a dísztárcsába egyszerûen lyukakat rakni ,pl :
Semmi jó nem jut eszembe, egyesével kezdeném el lyukasztgatni ,huzogatni a vertexeket,de nem valami célszerû ,és rohadt hosszú lenne
Ha valakinek lenne ötlete erre, hogy hogy lehetne hasonló eredményt elérni ,mint a képen ,hálás lennék😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
\"So always look on the bright side of death\"
I will use google before asking stupid questions.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
kitchen-cabinet-creator
\"So always look on the bright side of death\"
Biztos van valami gyorsabb mód mert amikor kijelöli a polykat nem kattint semmire, egybõl a Clone part of Mesh ablak jön be.
Detach
De lehet van vmi gyors erre is...
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Videóba nem mondja a csávó csak kattintgat mint a hülye 😊
azért ahány ember annyi félel modon csinálja a repülö modellezést.
2BG DDr2 800mhz memoria van a gépben , eddig ez nem volt neki kevés simán ment minden nézetablak
Ettõl függetlenül a def. lights lehet hogy erõsebb, ha jól emlékszem 9-ben rajzolt képek vray fénybeállításai is elcsúsztak kicsit 2011 alatt...
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Már mindenhol átnéztem a beállitásokat, de nem találom hogy mi okozhatja , már 3x ujratöltettem vele a default értékeket,de nem javiult semmi , pedig nem állitottam eddig sem semmit el
és hogy valami jót is mondjak megjavult az FPS a nézetekben
A mûszaki (jellegû) rajzokhoz én Corelt Draw-t vagy Adobe illustratort javaslok, mindkettõ tud psd-be is menteni (ha végül arra van szükség), a vektoros rajzolás miatt viszont bármekkora felbontásban szép éles képet kapsz. Ha szegecseket kell jelzés értékkel berajzolni, akkor pont-vonalakat is kezelnek, szal elég jól használható repgép, tank, stb panelrajzokhoz. Nekem a Corel jobban kézre áll, de ez teljesen szubjektív dolog. Photoshopban én nem kezdenék vektorosan rajzolni, ezekhez a progikhoz képest nekem sokkal nehézkesebb.
A bump-okhoz viszont már rendesen UV-zni kell a modellt, a panelvonalak, szegecsek elhelyezése nagyon pontos igazítást igényel, itt nincs gyors módszer. Kérdés viszont az is, hogy tényleg kell-e neked bump? Mégha kosz miatt láthatók is a panel vonalak, szegecsek, azok annyira vékonyak, laposak, hogy úgysem vetnek árnyékot ezért én a koszolással együtt rajzolnám ezeket az alap textúrára. UV-t ott sem úszod meg.
Ha mégis bumpozol, akkor közepes szürke alapra tedd a panelvonalakat feketében, a szegecseket pedig szürkébõl fehérbe menõ gradienssel, így a panelvonal látszólag negatívban, szegecs pozitívban fogja torzítani a felületet. Displacement-et mindaddig hanyagold, amíg csak tudod, a renderidõt iszonyatosan megdobja.
www.pumaszallas.hu
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
A másik amit még meg szerettem volna kérdezni, hogyan lehet gyorsan vagy ergyszerüen bump vagy disp mappot késziteni panelvonalak csavarok és szegecsek megjelenitésére?Mert PS-ben mindet megrajzolni az nagyon lassu és azt sem tudom, hogyan lehetne ott azt megrajzolni, hogy a modellen a csavarok süllyestve a szegecsek meg félgömb alakban kidudorodva látszódjanak.
Elõtte.
Utánna.
Nem használtam csak a bend módosítót, és áthelyeztem a pivot pontját.
Azóta a közelükbe sem mentünk. Persze hozzá kell tennem, hogy ez Bécs egyik legnagyobb IT-s boltja. Szánalmas.
Ki korán kel, poligont lel.
2 táp, 4×1gb ram, 1 alaplap, 1 monitor, 1 egér, 1 vinyó
(ebbõl az alaplap mondjuk egy viharban múlt ki)
Vimeo Help
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Végre regisztráltam a vimeon, mondjuk eddig nem is lett volna mit feltölteni, most is csak kipróbáltam a HD videó feltöltését, mennyire tömöríti be. Elsõre az tûnt fel, hogy vagy sötétebb lett a videó vagy kontrasztosabb. Az eredeti mov fájlal hasonlítgattam össze...
vimeo
Itt a különbség a vimeo és a mov között: kép
Mondjuk lehet még jót is tesz neki a sötét 😊 Akkora különbség nincs, de akkor ezek szerint ezt bele kell számolni itt...
Youth
az alaplap a hibás(bassza meg). a második asus lap köszön el tõlünk.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
per aspera ad astra
Bocs jobb egyenlöre nem jutott eszembe.
Höfokokkal minden rendben a VGA,proci, vinyok terén? Bár ha teszt alatt jo akkor nem melegedhet.
Hálozat ingadozás amire a gép kötve van táp?
az utóbbi idõben elég gyakran jön a kék halál, valamint a gép a mentéskor sokszor elcseszi a file-t.
a hd sentinel szerint minden rendben, az ubuntu szerint merevlemez memória o.k.. az everest tesztek lefutnak, valamint a vga stressz teszt is lefut. ennek ellenére van amikor reggel azzal vár a gép, hogy õ az éjszaka folyamán egyszer kéken halt, peig nem csinált semmit.
a gépben p5q alaplap van, ati 4850-es vidókártya, 8gb ram és raid-1-be kötött vinyók.