3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
Szerintem csináld meg a tárcsát rendesen, smoothold, konvertáld polyvá és abból booleannal vágd ki a lukakat (csinálsz sok kis pálcikát, azt "átdöföd" a tárcsán és boolean)

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Ha smootholva is szeretnéd, akkor szerintem ez a modellezési módszer nem jó rá. Itt midig szét fogja "cseszni" a felületet, ha polyva konvertálod. A lentebb linkelt videon is ott vannak a vonalak.
Növeld meg még az elején a szegmenszámot, hátha úgy szebb lesz a tárcsa széle.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Gondolom csak a széleket szeretnéd lekerekíteni. Ha igen, akkor válts át Loop módba és jelöld ki az összes élt. Vagy ne, jelöld ki az egészet él módban, majd elölnézetbõl szüntesd meg a kijelölést a 'tartóéleken'. Utána nyomsz egy Chamfer majd olyanra állítod be amilyenre szeretnéd.
Ha nem csak az éleket nincs ötletem. :/
Üdv megint

A tárcsát megcsináltam spline-kbõl

1. : alap spline forma
2. : bevel modifikációval
3. : átkonvertálva editable polyra. Az edge-k így néznek ki rajta
4. : smootholva

Szóval a gond az ,hogy miután kész van splineból a model ,és átakarom rakni editable polyra ,össze vissza húzza az edge-ket ,amiket kijavítani rohadt nagy munka, és ha smootholom ,az eredmény egy szép nagy káosz.

Valakinek van ötlete, hogy lehetne splinebõl jól átalakítani poly-ra az objectet?
Azóta sikerült megoldani a torzítást (A group volt az oka) Viszont van egy újabb (régebbi, de megint elõjött) probléma.

Ez egy sima mental rayos üveg. Mitõl ilyen pixeles?
Azta😊 Köszönöm a gyors választ😊
Lehet megint elfelejtettem google-t használni
acsati
Egy
Kettõ 😊
http://img857.imageshack.us/f/helpm.jpg/
Üdv mindenkinek

Éppen egy autót modellezek, most tartok a kerekénél ,a dísztárcsánál stb.
Nekilendültem a féknek, a fékpofa megvan, de a fék tárcsánál elakadtam :

Azon akadtam el ,hogy hogy lehet a dísztárcsába egyszerûen lyukakat rakni ,pl :

Semmi jó nem jut eszembe, egyesével kezdeném el lyukasztgatni ,huzogatni a vertexeket,de nem valami célszerû ,és rohadt hosszú lenne

Ha valakinek lenne ötlete erre, hogy hogy lehetne hasonló eredményt elérni ,mint a képen ,hálás lennék😊
Metwork
köszi

I will use google before asking stupid questions.

Malakai
Najó, EZT dobd be maxba aztán az Editable Polygon Object kategóriában eléred Detach to Element (Copy) néven, vagy (Copy) nélkül.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Metwork
A válaszodból kiderült<#awink>

ThomasGins
Az elmozditás szót nem is olvastam multkor, most esett le😄

\"So always look on the bright side of death\"

Metwork
Poly-t lehet vele klónozni elmozdítás nélkül?<#idiota>

ThomasGins
Tényleg<#eplus2>

most aztan tenyleg nem lesz kifogas hogy meg szekrenyt se teszunk😛😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Hátha jól jön valakinek...
kitchen-cabinet-creator

Met
2006-os Charger

Biztos van valami gyorsabb mód mert amikor kijelöli a polykat nem kattint semmire, egybõl a Clone part of Mesh ablak jön be.

Malakai
Akkor meg mozdítja. 😊
Detach as clone.
De lehet van vmi gyors erre is...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

VO101Tom
öööö, ja igen...
melyik videóban volt az a klónozás?

www.pumaszallas.hu

ThomasGins
shiftet nyomva tartod és elhuzod a polyt

Met
Az nem jó mert az egész objektumot klónozza.

VO101Tom
Ctrl V

www.pumaszallas.hu

Met
Egy objektum polyját, hogy tudom klónozni anélkül, hogy elmozdítanám?
Videóba nem mondja a csávó csak kattintgat mint a hülye 😊

repvez
találtam egy kis néznivalot
azért ahány ember annyi félel modon csinálja a repülö modellezést.
repvez
2x ujrainditottam most megjavult minden , cserébe ismét elment az fps-em a nézetekben.A feladatkezelöben néztem 1.86gb memória használatot ir ki 5% CPU használat mellett.DX 9 HAL támogatást használva
2BG DDr2 800mhz memoria van a gépben , eddig ez nem volt neki kevés simán ment minden nézetablak
Malakai
Dx10 módban bug, ha abban fut.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

VO101Tom
Ref. képekhez és a light materialt (VRayLightMtl) használom, nem csak simán a bitképes ráfeszítést, mert akkor az fényektõl függetlenül mindig jól látható lesz. Néha túl jól, a bitképeket szoktam kicsit sötét drapp alapra multiply-ozni PS-ban, így a max szerkesztés alatt minden vonal, kijelölés, stb qrva jól látszik a háttér elõtt.
Ettõl függetlenül a def. lights lehet hogy erõsebb, ha jól emlékszem 9-ben rajzolt képek vray fénybeállításai is elcsúsztak kicsit 2011 alatt...

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Az edges only be van pipálva a tulajdonságoknál (display fül a jobb oldali menüben, vagy jobb klikk object properties alatt)? Turbo smooth is meg fog javulni ettõl szerintem (valszeg ott is ugyanezeket az éleket rajzolja be az isoline-tõl függetlenül)

www.pumaszallas.hu

repvez
köszi , de most tépem ki az amugy sem sok hajamat , mert rátoltam az SP1-es " javitást" erre az elsö inditás után szétcseszte a topologiáját a modellemnek , mert megjeleniti a nem látható átlokat is a polygonoknál és a turbo smoothnál hiába van bekapcsolva az isoline opcio akkor is az összes háromszöget megjeleniti , arrol nem is beszélve, hogy most valamiért mintha erössebb lenne a default fény mert a refképeim mintha ki lennének égve és a fekete vonalak is kiszürkültek szinte alig látni öket.
Már mindenhol átnéztem a beállitásokat, de nem találom hogy mi okozhatja , már 3x ujratöltettem vele a default értékeket,de nem javiult semmi , pedig nem állitottam eddig sem semmit el

és hogy valami jót is mondjak megjavult az FPS a nézetekben
VO101Tom
Alacsony fps, nem egyszerû kérdés, rengeteg oka lehet :/ Maxnál ha a hardware shading engedélyezve van, nekem az veszi le az fps-t kb a felére. A globális beállításokat is nézd át, ha új install, milyen directX, hw vagy sw render van beállítva. A feladatkezelõt megnyitva milyen cpu és fõleg milyen memória igénye van a proginak (és mi van a gépben)?

A mûszaki (jellegû) rajzokhoz én Corelt Draw-t vagy Adobe illustratort javaslok, mindkettõ tud psd-be is menteni (ha végül arra van szükség), a vektoros rajzolás miatt viszont bármekkora felbontásban szép éles képet kapsz. Ha szegecseket kell jelzés értékkel berajzolni, akkor pont-vonalakat is kezelnek, szal elég jól használható repgép, tank, stb panelrajzokhoz. Nekem a Corel jobban kézre áll, de ez teljesen szubjektív dolog. Photoshopban én nem kezdenék vektorosan rajzolni, ezekhez a progikhoz képest nekem sokkal nehézkesebb.

A bump-okhoz viszont már rendesen UV-zni kell a modellt, a panelvonalak, szegecsek elhelyezése nagyon pontos igazítást igényel, itt nincs gyors módszer. Kérdés viszont az is, hogy tényleg kell-e neked bump? Mégha kosz miatt láthatók is a panel vonalak, szegecsek, azok annyira vékonyak, laposak, hogy úgysem vetnek árnyékot ezért én a koszolással együtt rajzolnám ezeket az alap textúrára. UV-t ott sem úszod meg.

Ha mégis bumpozol, akkor közepes szürke alapra tedd a panelvonalakat feketében, a szegecseket pedig szürkébõl fehérbe menõ gradienssel, így a panelvonal látszólag negatívban, szegecs pozitívban fogja torzítani a felületet. Displacement-et mindaddig hanyagold, amíg csak tudod, a renderidõt iszonyatosan megdobja.

www.pumaszallas.hu

SZilaJMaGGoT
Hát bumpot, vagy bakelsz egy részletesebb modell-bõl(ez jobban fog kinézni), ps-ben meg a textúrából tudsz bumpot készíteni nvidiás pluginnal(ez válogatás nélkül rücskösít, szal külön rétegre kell rakni aszerint, hogy mit mennyire akarsz "bumpolni").

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

repvez
Nem tudja valaki hogy hol és mit kéne állitani, hogy ne akadjon a nézet a maxban?Mert a 3 nézetben csak 4fps van , de a perspectiv nézetben 120fps.150k-s polygonsámu a modell és szinte lehetetlen valamit is szerkeszteni igy mert mire megmozdul egy vertex addig már tul is huztam a helyénél.Most tettem fel a 2011-et 32bitet és egy kicsit másaabb mint a 9-es még nem nagyon igazodok ki rajt 😊

A másik amit még meg szerettem volna kérdezni, hogyan lehet gyorsan vagy ergyszerüen bump vagy disp mappot késziteni panelvonalak csavarok és szegecsek megjelenitésére?Mert PS-ben mindet megrajzolni az nagyon lassu és azt sem tudom, hogyan lehetne ott azt megrajzolni, hogy a modellen a csavarok süllyestve a szegecsek meg félgömb alakban kidudorodva látszódjanak.
Miért van az, hogy mikor elforgatok egy testet akkor deformálódnak a tengelyek és vele együtt a test is. Itt a kép róla:

Elõtte.

Utánna.
Nem használtam csak a bend módosítót, és áthelyeztem a pivot pontját.
Hello
hunkircsi
Nálunk is megfeküdt anno az ASUS P5Q alaplap a gépben, csak a mi esetünkben eggyel kisebbre cserélték garanciálisan, és másfél hónapig tartott a folyamat, majd amikor visszakaptuk a gépet, kiderült, hogy a vinyót is kicserélték, ráadásul szó nélkül. Még jó, hogy mindig két külsõ vinyón tartom a cég teljes anyagát, mert ezek a tulkok szó nélkül kicserélték a HDD-t, és mikor felhívtam õket, hogy ezt mégis hogy képzelik, azt mondták, hogy a "rossz" merevlemezt már elküldték a gyártónak. De errõl a számtech boltról kész könyvet lehetne írni, hogy milyen emeletes szemétségeket képesek elkövetni.
Azóta a közelükbe sem mentünk. Persze hozzá kell tennem, hogy ez Bécs egyik legnagyobb IT-s boltja. Szánalmas.

Ki korán kel, poligont lel.

Hát, sajnos ez a nagyüzem hátránya. Nekem az elmúlt 3 év mérlege a hibás hardverekben a következõ:
2 táp, 4×1gb ram, 1 alaplap, 1 monitor, 1 egér, 1 vinyó
(ebbõl az alaplap mondjuk egy viharban múlt ki)

youth
Nem. Köszi!

Youth

Malakai
Ajánlott tömörítésekhez tartottad magad?
Vimeo Help

(\__/) ( X.x) ( } . { )

youth
Hali!
Végre regisztráltam a vimeon, mondjuk eddig nem is lett volna mit feltölteni, most is csak kipróbáltam a HD videó feltöltését, mennyire tömöríti be. Elsõre az tûnt fel, hogy vagy sötétebb lett a videó vagy kontrasztosabb. Az eredeti mov fájlal hasonlítgattam össze...
vimeo
Itt a különbség a vimeo és a mov között: kép
Mondjuk lehet még jót is tesz neki a sötét 😊 Akkora különbség nincs, de akkor ezek szerint ezt bele kell számolni itt...

Youth

persze persze, csak most 3 hétre kiesik ez a gép.

azért az asusnak van egy nagy elõnye: 3 év garanciát ad a termékeire. nekem egyszer beszart egy alaplapom 2,5 évesen. kifejezetten jó jött, mert egy újabb típusúra cserélték ki.

köszi a segítséget!
az alaplap a hibás(bassza meg). a második asus lap köszön el tõlünk.

ha így nem ad hibát, akkor értelemszerûen lehet egyesével tesztelni a rossznak vélt ramokat

akkor összes ram kivesz, mûködõ gépbõl egyet tegyetek bele, és azzal nézzétek végig az összes slotot

usd😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Memtest dobálja az errorokat, valszeg a RAM lesz az. Vagy az alaplap. Esetleg a táp, vagy a ház, talán a bögre. Arrgh

per aspera ad astra

Javaslom a memtest86+ futtatását, nekem az utóbbi 2 évben 4db 1gigás modulom purcant ki, ugyanilyen jelenségek kíséretében.

repvez
Unatkozik biztos vagy már unja a melot 😊

Bocs jobb egyenlöre nem jutott eszembe.

Höfokokkal minden rendben a VGA,proci, vinyok terén? Bár ha teszt alatt jo akkor nem melegedhet.
Hálozat ingadozás amire a gép kötve van táp?
hardver(?) ügyben tud valaki segíteni?
az utóbbi idõben elég gyakran jön a kék halál, valamint a gép a mentéskor sokszor elcseszi a file-t.
a hd sentinel szerint minden rendben, az ubuntu szerint merevlemez memória o.k.. az everest tesztek lefutnak, valamint a vga stressz teszt is lefut. ennek ellenére van amikor reggel azzal vár a gép, hogy õ az éjszaka folyamán egyszer kéken halt, peig nem csinált semmit.
a gépben p5q alaplap van, ati 4850-es vidókártya, 8gb ram és raid-1-be kötött vinyók.