63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    Gratu Svan!
  • bencsab
    miért nem használsz vraylight-ot, vagy ha olyan a formálya, akkor vraymaterialt?
  • Met
    Valahogy nem lehet vray ies-ből neon világítást csinálni?
    Egy lap mögé akarnék egy hátsó megvilágítást tenni ies-ből kirakni sokáig tart és látszódna a pontozás is.
  • Malakai
    The Official V-Ray Demo Reel 2011 - Architectual Industry
    Csak link, mert unlisted.

Gratu Svan! :)
  • hunkircsi
    Azért a díj az nem gyenge. Az a BOX munkaállomás a négy GPU-jával (1db Quadro + 3db Tesla) ilyenkor eszembe jut, hogy ez végül is egy elég rossz hatásfokkal működő elektromos hősugárzó.
  • eightmiles
    erre benevez valaki?

3DS MAX Design Hero Competition
  • bencsab
    F2
  • overx
    Sziasztok
    Olyan problémám volna, hogy amikor csinálok egy boxot például, és rámegyek hogy convert to -> convert to editable poly ... aztán a polygonra kattintva, ahol egy egész oldalát lehet kijelölni a kockának akkor nem jelenik meg a piros kijelölés... azthiszem kijelöli de nincs piros szín. És van még egy olyan jelenség hogy egy plussz átlós vonal jelenik meg egyből a kockán ami eddig nem volt.
    Nemtudom mit nyomhattam el, de a reset sem segít sem a reinstall.

Üdv Gábor
  • Aldaryn
    Nagy területek gyors füvesítésére VRayPattern is nagyon jó választás, nem akad Multiscatterrel és alacsony memóriafogyasztással beéri, ha jól állítjátok össze a geometriát. Nagyjából a displacementtel egyenértékű a számítsi igénye. Tesztkép aktuális projektből.
  • nenad
    Tehát A öreg displacement rulz még mindig! Jó tudni!
  • zenoka
    ez feautre nem bug mert igy tudod hogy rendesen van hasznalva a memorianak adott teruletei..:)
  • Aldaryn
    Putyi úgy gondolta, hogy ugyanazon memóriaterületeket kezdik bolygatni, és összeakadnak, nem oldja meg a gondot az sem, ha ezermillió ram van a gépedben, ez bug. :)
  • hunkircsi
    Nem is szándékoztam együtt használni a kettőt, mert számítottam rá, hogy elég nekik programonként külön külön megbirkózni a memóriahasználattal. De mondjuk NAGYON jó volna már ha az Autodesk megbarkácsolná úgy a maxot, hogy ne legyen problémája a sok objektummal.
  • putyi
    az autograss és a multiscatter nem barátok, mert mind a ketten egyszerre szeretnének a memóriához nyúni.
  • hunkircsi
    Teljes mértékben igazad van, én amit nem értek, hogy óriási különbség van a MultiScatter használata esetén egy-egy AA beállítás között memóriafelhasználás területén. Egy átlagos AA értéken ugyanaz a fű 200MB-ot eszik, míg egy magasabb AA-val pedig hirtelen felcuppan 8GB-ig, és ki tudja, hogy meddig menne. No ezt nem teszteltem sajna. Amúgy a 200m*200m-es telket ritkán használtunk az eddigi projektjeink során, ezért is nem tettem ekkora felületre a füvet a teszt során, de mint ahogy írtad még mindig a displace technológia a legtutibb és leggyorsabb módszer 8GB alatt.
    Lehet, hogy megnézem az Autograss-t újra, de legutóbb amikor játszottam vele, akkor még mindig messze volt attól, hogy élesben használható legyen.
  • putyi
    ne haragudj, de elég naívnak kell lenni ahhoz, hogy a lent vázolt módszerben bízz.
    tesztelni úgy szokás, hogy a lehető legjobban próbáljuk a valós körülményeket modellezni. az esetedben én pl. egy 200m*200m-es területen próbáltam volna ki(mint ahogy meg is tettük).
    a fű esetében még mindig a diplace tűnik a leghasználhatóbbnak a 8gb-s limiten belül.
  • repvez
    Létezik ilyen táblázat X4es phenom2-re is ( 955 és 965-re)
    HA ezeket az értékeket beállitom akkor ugyan ugy stabilan mehet nálam is?Vagy ez függ az alaplap memoria és a tápmtól is?

Más : Van itt valaki aki tudna inventor2011-ben segiteni egy kicsit az assembly részen?
  • nenad
    hátha érdekel valakit, phenom II overclock táblázat.

http://www.pcrpg.org/pics/computer/oc_thuban_stable.png
  • NNaa
    köszi
  • nenad
    mind xar, min bugzik, bele kell számolni az időbe...
  • sanyicks
    Van egy uvw mapem, és mivel nem nagy az objektum, és inkább magas, ezért feles szélességű textúra is jó lenne rá 512x256-ra gondoltam. Na de hogy lehet nem négyzet alakú uvw templatet exportálni, és hogy lehet rábírni a maxot hogy megfelelő arányban olvassa a textúrát?
  • bencsab
    Én használom a multiscattert, komplett hegyoldalakat erdősítettem már be vele sokszázezres fákkal, és semmi gondom nem volt vele. Régebben csináltam vele füvet is, de mióta ráleltem az autograssra, azóta azzal füvezek.
  • hunkircsi
    Hali!

Eléggé nájki vagyok éppen most. Mérgem és úgymond analóg dühöm egyik fő okozója a MultiScatter. Szanaszéjjjel teszteltem hetekkel ezelőtt, és mégis megszívatott az első éles melóban. Volt egy viszonylag egyszerű jelenetem, ami összvissz 1,6GB RAM-ot csócsált render közben és kábé 20 perc alatt ki is számolta. Bedobtam a betesztelt füvemet a MultiScatter-el (ami önmagában a teszt során 20e sokszorozott darab esetén pár száz MB-ot evett a memoárból) és láss csodát pár pillanat alatt elzabálta mind a 8GB-nyi memóriámat, majd utána szépen elkezdett swappel-getni, és közölte, hogy körülbelül 6óra alatt végez is a képpel. WTF!!!!!!

Egy átdolgozott éjszaka után reggel hatkor két órával a leadási határidő előtt ez azért megpróbálta az idegeimet. Én nem tudom, hogy a MultiScatter, és az összes többi ScatterPlugin ipari céges környezetben mit tud teljesíteni, de hogy én még mindig nem találtam elfogadhatónak éles melóra az ziher. A VRayScatter után nagy reményekkel fordultam a MultiScatterhez, de én személy szerint ebben is csalódtam.
  • JackMeadow
    koszmosz
  • ThomasGins
    ez kell neked:)
  • JackMeadow
    Csináltatok már olyat, hogy egy másik monitoron hagytatok egy ablakot, en pl a material editort, és sehogyse tudom viszahozni, mer nincs most épp egy monitorom :)
  • Csicsó3d
    van olyan plugin, hogy MAX2AE, ilyen placeholderekhez kiváló ;)
    http://www.boomerlabs.com/cart/product.php?productid=8&cat=3
    ki kell tapasztalni, hogy hogy működik, vannak furcsaságai :)

Amúgy zenoka ötlete sem elhanyagolható
  • nenad
    a képek helyére valami szürke, fehér materialt tennék, majdphotoshopban egy kijelölés-kivágást és multiply a képek fölé, ezután animálhatod az opacity réteget. Tehát psben is megoldható...
    Így a képek is kapnak egy árnyékolást esetleg tükröződést is...
  • zenoka
    en nem ertek after effectshez de ugy csinalnam hogy matID-t vagy objectID-t renderelnek a kepekhez mint vagocsatorna afterhez es utana mar csak eleg lenne ugyanannal a kameranal csak a kepeket renderelgetni.. az mas kerdes hogy a kepek latszodnak e pl tukrozodesben mert ugy rogton szopo:)
  • NNaa
    Sziasztok!
    Kérdés: létrehoztam egy szobát amiben képek vannak. Adva van egy kamera ami végig megy a képeken. Én pedig azt szeretném megoldani, hogy nem akarom minden egyes kép cserénél újra renderelni a szobát hanem csak a képeket. Hogyan lehet ezt megoldani? akár after effectsben??
  • atila4
    Kipróbáltam a 2012-es maxot, de mikor Uw-zok (vagyis akarnék) akkor elkezd akadni a program és szinte lehetetlen vele bármit is csinálni. Erre van valami megoldás?
  • hunkircsi
    NFR:
  • hunkircsi
    A szünetmentes táp szinte elengedhetetlen tartozék, főleg falun. Mióta vettem, azóta se táp, se alaplap nem szállt még el, előtte bizony párat kicseréltem. Az idén vettem a szünetmentes táp elé egy villámvédelmet is, mert annyira elszaporodtak nyáron a viharok, hogy már elegem lett abból, hogy a legnagyobb meló kellős közepén kell kilépnem a rendszerből csak mert dörög meg villámlik.
  • nenad
    az xp állt fel a win7 nem, most törlöm particóját, egyébként is csak tesztnek volt fent.
  • nenad
    lehet, hogy érdemes lenne..
    fel is clockoltam a procit, mindent, úgy tünik ez a kis deszka is vereti neki rendesen..
  • zenoka
    szunetmentes tap?:P
  • Met
    na ja, csak éppen az xp nem áll fel alaplap csere után
  • nenad
    ma egy dupla áramszünet kiséretében a hiper szuper gigabyte deszkám megzavarodott a lelkében. A bios megfikkant. Elég érdekes sztori, egy pillanatnyi áramszünet után a gép restartolt, majd bios checksum problémával indult újból, amit az alaplap a második bios visszamásolásával próbált meg automatikusan orvosolni. Közben azonban ismét elment az áram egy pillanatra. Hehe. Bár a gép postolgat nem sikerült többé az operációs rendszert betölteni. Egy gyors vásárlás a kis számtech boltban és a 10 ezer forintos asus deszka hiba nélkül felállt az alaposan átszabott win64 -el. Semmivel nem kellett törődni, csak a driver cd be és annyi. A win7 -es particó már nem volt ennyire barátságos simán behalt kék halállal...
    nekem ez még mindig a winxp malmára hajtja a vízet.
  • nenad
    akkor a karesz cpu bound volt. Nálam ez nem állt fenn, ezért adott hasonló eredményt a hd4850 és a hd6950
    Egyébként megnéztem ma reggel az új cinema 4dben, nagyon szépen funtak benne a jelenetek. A cinebench 61fpst adott ami jóval a quadro 5800 és a firepro v8750 felett van. gyakorlatilag az első 3ds szoftver ahol aa -val lehet szerkeszteni.
  • Ronin666
    Kedves fórumozók.

Keresnénk grafikusokat folyamatos munkalehetőséggel. Egyelőre inkább csak bedolgozás szinten, később akár teljes munkaidőre is. Ami a feladat lenne:
    -Weblap design tervezés (programozási ismeretek nem szükségesek, Flash ismeret előny)
    -Katalógus és egyéb kiadvány tervezés (nyomdai PDF elkészítése)
    -Utómunka, fotó kompozitálás (fényképezési ismeretek előnyt jelentenek)
    -Hirdetések és bannerek tervezése
    -3D-s ismeretek professzionális szinten előnyt jelentenek (3DsMax, Vray, Realflow, egyebek)

Jelenleg is van grafikusunk, viszont elszaporodtak a feladatok és nem bírunk velük. Ráadásul előreláthatólag még több lesz.
    A munkához hatalmas kreativitás szükséges, illetve a már megteremtett arculati elemekhez igazodás.

Rólunk bővebben: www.q-c.hu

Fizetés: Megegyezés szerint
    Munkavégzés helye: Akár távmunka is lehet, de előny, ha közelben vagy, például a fotózások miatt, amelyeket a saját stúdiónkban csinálunk Gödöllőn.

Kérném azoknak a jelentkezését, akiket érdekelhet egy ilyesfajta munkalehetőség. Előrejelzésként mondanám, hogy a munkákkal kapcsolatos elvárások igen magasak, így csak a maximalisták jelentkezését kérjük. :)

Ide kérném a jelentkezéseket: [email protected]
    tárgy rovatba: Pályázat grafikai tervezés és marketing munkakörre
    Referenciamunkák csatolását is kérnénk.