3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Max-os témában eléggé szerencsealapú, hogy ismerik-e az emberek. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Nem akarok én senkitõl egy fél napot.
Nem is kell még mennie, még csak 1 alkalommal volt belõle gyak - annál többet, mint amit ott leadnak nem kell tudni.
Csak gyakorolni szeretnék, ha meglenne a 2001 szó nélkül menne. 😊
Ez is hasonló, csak annyi segítség kellene, hogy megtaláljam azokat az ablakokat, amiket bent a tanár beállított. 😊
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Hát "beszereztem" a WilfFire 3.0-át.
Hasonlít is, meg különbözik is... :S
Nem tudja valaki, hogy hogyan tudom elõhozni azt a jobboldali menüsávot?
Talán PART a neve. Valami hasonlót találtam ebben is, de abban nem találtam meg a Feature menüpontot... :S
Nyitottam egy új munkalapot, az ment, de itt elakadtam. 😊
Köszönöm elõre is. 😊
CHELSEA FOOTBALL CLUB
rögtön az elsõ, hogy 1.5 sp5-öt kellene használni.
a többihez képek kellenének.
Igen, ebben igazat adok, hogy elég buta dolog, hogy elõre tudjak minden további lépésemrõl. Nem a legjobb rendszer, a tanár is megmondta, de ez van. :S
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Egy "loft" elkeszitese 1 ora. Elore kell tudni mindent, mit miert s hogy akarsz. Autodidakta modon nagyon sok ido kell hozza, eszementek a menui.
Apropo, ha mar itt jarok:
Ujbol visszakerultem a 3D-s reszleghez, nonstop anyagozok es bevilagitok interiorokat. Idegbajt kapok a V-ray-tol. A problemam, hogy szep (es gyors) plexi/muanyagot csak nagy renderidovel tudok elerni, vagy nem olyan rajta a csucsfeny vagy szemcses. Nem akarom, hogy tukrozodjon, de plasztikusnak kene lennie. Alretnativakent ahol nagyon muszaly max alap anyagokat hasznalok, de az csak favagas. Van jarhato ut? Vagy mindenkepp kell tukrozodnie?
Jelenleg a legjobb eredmenyt IRmap+Lightcache parossal sikerult elernem. A legjobb renderidom kompromisszumokkal 30-60 perc (MAX7 + Vray 1.46).
A kiego falak, falakon atjovo fenyek (sarkok/ablakok szele) mar csak hab a tortan. Szerintem valamit nagyon nem jol allitok be.
Köszi. Rákerestem, 14 találatot adott ki, abból egy Pro/ENGINEER, az is WildFire 3. :S
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Hello.
Remélem nem baj, hogy ezzel bepofátlankodok ide - ha igen, elnézést. 😊
A topik témája miatt mertem bejönni ide, saját topikot nem találtam neki - remélem tudtok segíteni.
Ma kezdtük el egyetemen használni a Pro/Engineer 2001-es tervezõrendszert. Eddig szinte semmit nem tudok, de az tetszik. 😊
A tanár mondta, hogy nem fogunk átmenni, ha nem gyakorlunk - azt is mondta, hogy 1 gépterem van, oda esélytelen bejutni, ezért "szerezzünk be" otthonra... érdekes, hogy a tanár ajánlja, de tényleg úgy érzem, kell a gyakorlás, ha nem akarok 1 évet késni e tárgy miatt... :S
Nézegettem, de csak WildFire v3.0-as verziót találok - ami elvileg 2006-os... :S
Nagyon sok minden változott? Mármint a felülete, mert mi a 2001-es angol verzióval fogunk vizsgázni, azt lenne jó megtanulni kezelni. Köszönöm elõre is. 😊
Remélem senkit nem haragítok magamra a "warez" kérdésem miatt. 😊
CHELSEA FOOTBALL CLUB
viszont probalkozhatsz particle-s morphhal ha mindenkepp maxba akarod.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
\"So always look on the bright side of death\"
Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!
kérlek segítsetek:
hogy lehet kiküszöbölni, hogy a különbözõ nézeteket (left, front etc) még véletlenül se tudjam elforgatni? lockolni valahogy, hogy csak panolni, meg zoomolni lehessen benne.
tökre idegesít, amikor ortografikus nézetbe váltok <#shakehead>#shakehead>
köszi!
jobbegylúdnyakkéttyúknyakNyál
Le kéne védetni a *.ize fájlt.... mert még nincs...
\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György
<#worship>#worship>"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
2 foton
3 foton
4 foton
5 foton
6 foton
7 foton
8 foton
9 foton
10 foton
11 foton
12 foton
13 foton
14 foton
15 foton
16 foton
17 foton 1 pixel
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
köszönöm a segítséged!
PN

per aspera ad astra
tessék az Úrról példát venni. 😊
rajzoltam egy testet, ami jelen esetben egy tetõcserép. szeretnék két 4 mm-es lyukat ütni bele. a kérdés egyszerû, hogyan?
Egy kis segítség kellene ill inkább némi ötlet-löket,hogy merre induljak el.
Adott egy kétszínû golyó (fele-fele színmegosztásban),ütközik egy falféleséggel.Az ütközés után kettéválna és két golyó lenne belõle,az egyik visszafelé pattanna,indulna a el falról, a másik meg átmenne a falon és ott folytatná az útját.....
Köszi...
Koko
per aspera ad astra
csöndben megjegyzem azért, hogy ha elkezdtél maxban rajzolni, akkor már akartad használni. ha archicad-et használsz, akkor elég rutinod kellene, hogy legyen a nem teljesen cad stílusú probléma megoldásokban. pl max-ban is az egyik legpraktikusabb mérõeszköz a rectangle. mert ugye derékszögû paraméteres objektum. tehát, ha az ominózus 420mm-t beírod az egyik adatnak, akkor máris van egy 420mm hosszú szakaszod.
üdv.
öz
Archicad után kicsit frusztráló olyanokról olvasni, hogy hogyan húzzak meg egy egyenes vonalat. Nem fogom elolvasni. Felteszem a kérdést, amire vagy kapok választ vagy nem. Vagy itt vagy máshol, de megkapom. Engem konkrét dolgok érdekelnek, nem akarom tudni az 3dmax minden fortélyát, mert nem fogom használni. Nem értem az olyan embereket, akiknek letörne a körmük, miközben válaszolnak egy kérdésre, ahelyett, hogy a súgó elolvasásán görcsölnek, majd fröcsögnek. Nem érdekel. Ha tudsz válaszolni, mert segíteni szeretnél, ám legyen, még hálás is leszek érte, de minden mást, kérlek benneteket, ne nekem címezzétek, mert -ismét elmondom- nem érdekel.
Ezek után feltehetem egyéb kérdéseimet is? Tudtok rá pontos, konkrét, egyértelmû választ adni, vagy érdeklõdjek máshol? Van itt olyan aki hajlandó minimális energiabefektetéssel segíteni vagy nem?
Üdv.
PN
húzol egy vonalat, tetszõleges hosszal (mondjuk a shift-t nyomd be, hogy vízsz/függ legyen), aztán kijelölöd az egyik vertexét és rámozgatod a másikra, ezután alulra beírod a koordinátákhoz, hogy merre hány egységgel akarod elmozgatni, és kész.
amúgy én is azt pártolom, ha az ember az alapokat átfogóan saját energiájából tanulja meg, sokkal jobban rögzül, mint a kérdezgetéskre adott válaszok.
és kedves kollega építészként elég rögös út áll elõtted, ha egy ennyire egyszerû probléma megoldásához egy fórumot kell igénybe venned. amíg a kérdést begépelted utána nézhettél volna a dolognak, de úgy tûnek neked ma fröcsögni volt kedved.
amúgy a hungarocad-nél megfelelõ mennyiségû jelentkezõ esetén indulna egy építészeti látványtervezés alapozó tanfolyamunk. érdeklõdj utána, és remélem személyesen is találkozhatunk.