63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• atila4

Az oldalán ahol van a szürke text. Oda akarom megcsinálni bumpal a rácsot, de sehogy se sikerül. Valaki segítene?
  • JackMeadow
    ahhoz nagyon pontatlan :) fele a fantáziám csak
  • eightmiles
    nvm, rájöttem ^^

jó a fórum :P
  • eightmiles
    hello, az miért van, hogy nem működik a Cut Tool? autót modelezek, ahhoz kéne, de a "közti" edge-eket nem tudom kijelölni, csak azt, ahol a Border futna, szóval keresztül tudnám vágni a modelt, de nekem pont nem az kell.. :\ any help? :)
  • hunkircsi
    Állat! Mindkét értelemben.
    Kell még rá izom, bőr, tollak, meg amolyan 360fokos real-time render, és már mehet is valamelyik tablet interaktív bioszkönyvébe :)
  • nenad
    fasza!
  • JackMeadow
    modellezgettem, szerintetke milyen:
  • Met
    Modo-ban valaki otthon van?
  • Met
    Nekünk egy viszonteladó tartozik több mint fél millával, állítólag neki se fizették ki...
    Ebben a kurva országban mindenkinek mi hitelezünk.
    Késnek a fizetéssel, szólunk nekik a válasz, még nekik sem fizették ki, de én azt leszarom nem az ő ügyfelének adtam a számlát. Nem egyszer ilyen 20k-s összegről van szó.
  • nenad
    egyenlőre a józan ész nyer.
  • putyi
    az a baj, hogy mihelyt megcsinálod ezt a fekete listát egyből beperelhet. amíg nem tudod bizonyítani, hogy te neki pénzért dolgoztál(szerződés), elvégezted a munkát, átadtad, ő átvette, de nem akarja kifizetni, addig simán megszopat becsületsértésért, vagy hitelrontásért.
    ez van.
    a legtöbb amit tehetsz, hogy a lelkiismeretére próbálsz hatni, vagy megfenyegeted valami kellemetlen dologgal(de nem testi sértés stb.).
    Nálunk egyszer a követeléskezelő cég bevonásának a felemlegetése használt( de ekkor is szükséges a szerződés)
  • nenad
    Ismét megszívatott egy partner. Nem fizet, csak handabandázik...
    Lehet nekünk is kellene ide egy fekete lista, az artistpuba, meg a többire beirom.
    Délután 4 ig adtam határidőt neki.

• nenad
    sokat hibázik az is.
  • putyi
    hajrá!

amúgy a proboolean egész jó.
  • nenad
    ha pontokrol és vektorokról(élek) van szó adott pontosságú rendszerben akkor nagy gond nem lehet...Azaz nem
    kell közelíteni. Egy kicsit utánanéztem.. később esetleg foglalkozok vele.

Nem nagyon értem a maxsdk max csatlakozást így nem nagyon tudok maxban operálni vele, csak maxscriptben, az meg lassu lenne erre. (tesztelni mi hol van stb)

De most elkezdtem ismét használgatni a dev-cpp és ha majd lesz sok időm pl télen akko nekimegyek a dolognak, mert egy jó boolean ami nem basz szét mindent az király megoldás lenne sok esetben...
    esetleg multithreaded maxscript, mert a test az egy olyan taszk ami futhat multiban is.
  • putyi
    az a nehéz benne, hogy mesh alapú objektumnál mindig valami közelítés kell, oszt vagy jó, vagy nem. nurbs-nél senki nem sír a boolean miatt. a nurbs-ösök, viszont sub-d modellezést irigylik.
  • hunkircsi
    Azon morfondíroztam éppen, hogy a sok-sok objektumot kezelő Scatter pluginek (pl.: MultiScatter) születése és létjogosultsága vajon abból fakad-e, hogy az Autodesk a sokévi MAX foltozás során még mindig nem mert hozzányúlni a program azon részéhez, ami a nagy mennyiségű objektumok stabilan való kezelhetőségét hivatott megvalósítani.
    Mert lássuk be, erre úgy mindenkinek szüksége lenne. Vagy majd megint megvesz valami céget az Autodesk kilóra, és a sok millió objektumot lazán kezelő pluginjukat beleintegrálja a MAX-ba?
  • atila4
    Nem nagyon akar sikerülni:D Valakinek valami ötlet hogyan csináljam meg?

• atila4
    Kösz a segítségeket. Modellezést hagyom mert nagyon sok poligon lett. Bumpal megpróbálom! Bár igaz ezt a teknikát most csinálom először
  • nenad
    azon gondolkodom, hogy vajon mi olyan nehéz a booleanban, hiszen az, hogy a két test összeér és utána azoknak a vertexeinek és éleinek felhasználásával bonyolulultabb objektumokat is relative könnyű lehetne booleanozni... HMM...
  • nenad
    boolean, max legkiszámíthatatlanabb featuréje...
  • tenkenorman
    vagy úgy, ahogy mondták, lemodellezel egy lyukat, másolgatod az egyenes anyag felületén ahogy kell, aztán boolean al kitudod vonni belőle, utána renderelsz textúrába, megcsinálod valami képszerkesztőben hogy szebbek legyenek a szélek, adsz neki bumpot azt jóccakát.
  • VisualHarmony
    + zabálja a memóriát:D
  • GixEr
    Roviden, a Bump az anyagjellemzo es nem modosit a geometrian, mig a displace modositja a modellt.
  • Aldaryn
    Bump, Displace
  • JackMeadow
    mi a különbseg a displacement meg a bump map között?
  • Aldaryn
    Lemodellezel egy kis darabot belőle, úgy, hogy könnyen ismételhető legyen, sokszor lemásolod egy rácsba, majd fogod, és meggörbíted. HA mindenképp geometriából karod. Esetleg displacement map. Minden más esetben mappelve bump/opacity.
  • Metwork
  • atila4
    3ds maxba modellen gondoltam
  • zenoka
    sima cnc programot irnak ra es kimarnam a lukakat....
  • atila4
    Ilyen felületet hogyan tudok létrehozni?
  • repvez
    sztem csak javitás, de a méretéböl lehet következtetni , összehasonlitva egy másikkal , hogy oda mit irnak .
  • Metwork
    Modo-t használ valaki?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Luxology Modo v.501.43413 SP4

Ez mi csak egy patch vagy maga az alapprogram is benne van?
  • nenad
    kössz, ha lesz időm majd folytatom iletve egyéb scriptel jövök.
  • npeter
    2009-en próbáltam, műxik. Frankó kis párnagenerátor.
  • SpotLamp
    Sziasztok!

Örömmel jelentem hogy elindítottam a 3DSurvival blog mellett a fórumot is. Külön kategóriák a Maxon belül a segítségkérésre és hasznos linkekre is. Kicsit rendezetteb körülmények és semmi reklám.

Szívesen látok minden max felhasználót és persze ötleteket is várok a fórum bővítéséhez.

www.3dsurvival.hu/forum

• nenad
    ha nem tudod miit kell vele csinálni :D
  • nenad
    csak dobd be a max ablakba...
  • nenad
    pillogen 1.0
    Wi = width
    He = height
    De = depth
    X,Y,Zrnd = random értékek
    Lo, = a párna felületének görbületére van hatással, kisebb érték laposabbat eredményez.

http://www.mediafire.com/?q0dxgtj194fgsst
    Ötleteket tolhattok.
    Egyébként egész gyürött párnákat is lehet vele generálni..

max 2011-ben teszteltem, dotnet tuti kell hozzá, talán megy 2008-tól felfele mindben.

• GixEr
    sikerult hamarabb elkuldenem...

Szerintem Scale-t hasznaltal es ezert csusznak szet a dolgok. Objektum szinten, ha scal-ezel muvel csunya dolgokat. Ha mar scale-zni kell akkor valamelyik sub-object szinten erdemes, akkor nem ernek meglepetesek.