63011
![Kinetix](http://thegreypixelworkshop.com/upload/maxlogo_sg.png)
"Aki másnak felbontás...!"
-
szomjaska #57643 Erre legalább annyi válasz van, ahány felhasználási területe van a 3d-s megjelenítésnek. Építészek, szoftverfejlesztők, VJ-k, látványtervezők, gépészek, grafikusok, fizikai, kémiai kutatók, orvostudomány, trükkmesterek, műszaki rajzolók, belsőépítészek, millió. Sokszor csak úgy "balkézről" jön az eredeti célhoz a 3d, mert megkerülhetetlen. És ott van a mai 40-es, 50-es korosztály, akik még Amigás korszakukban szerettek bele a dologba, a demoscene, a film ipar. Hosszú a sor. -
Szemjuel #57642 Üdv!
Lehet már volt ilyen kérdés de nem találtam: Aki 3d-s modellezéssel foglalkozik üzletszerűen az milyen iskolát vagy "tanfolyamot" végzett? Illetve milyenek az elhelyezkedési lehetőségek? -
szomjaska #57641 Szerintem nagyon szépek ezek az anyagok, évek óta ilyen felületeket kérnek tőlem. Ami tükröződhet, az a króm, az üveg, magasfényű lehet a bőr, és néhány exkluzív drapéria. A legnagyobb divat, ahogy én látom, a pala, a matt hajópadló, a gazdabányai mészkő mattra csiszolva, minden nagyon visszafogott, max selyem fényű anyag. Persze van pár ellenpélda is, de a legtöbb bútor katalógusban már így néznek ki a lakószobába szánt bútorok, és a padló se csillog, mint nagyanyáink idejében. A fényes felületek a konyhába és a fürdőszobába lettek száműzve, ott is csak mértékletesen, ha ízléses akarsz maradni :D -
Tudom :) Ez nagyon régi képem, valószínűleg még az 1.0-ás V-Ray korszakomból való. De még nem posztoltam :D -
bencsab #57639 több tükröződést az anyagokra! nagyon matt az összes felület. -
Dehogyis! Szerintem mindenki megtalálta a Google-t, és (vagy) az F1-et
Amúgy pedig SZeKrÉny:
-
bencsab #57637 ekkora fórumgyilkos még nem volt itt szerintem, mint én. 4 napra leöltem a társaságot... :D
-
bencsab #57636 igen, érdemes, de méginkább érdemes 64 bites windows-t telepíteni... -
Sziasztok, ezt érdemes megcsinálni? Őszintén szólva macerás volna 64bit-es Windows-t feltenni, és mostanában gyakran kifagy a progi memóriahiányra hivatkozva.. -
Koszi -
bencsab #57633 http://www.passmark.com/products/bit.htm -
OFF
Sziasztok tud nekem valaki mondani egy olyan programot amivel le tudom tesztelni a gepemben a procit, a ramokat, stb. valami nincs rendben es nemtudok rajonni, hogy mi. Koszi -
koszi -
tilbury #57630 nincsmit ;)
használd szorgalmasan az F1 billenyűt, ha elakadtál.
ha meg nemtod mit keress, kérdezz itt, hátha lesz aki segít.
-
Azért rákerestem a helpben, mindjárt világos lett minden.
Select an object. Modify panel Modifier List UVW Map
Select an object. Modifiers menu UV Coordinates UVW Map
Így már jó a textúrázás, köszi a segítséget!
-
Bár tudnám mit kérdeztél... :) -
tilbury #57627 uvw map módosított adtál hozzá? -
Nagyon egyszerű kérdésem van, kezdő vagyok a témában.
Van két objektumom, az egyszerűség kedvéért legyen lét kocka. Összeillesztem őket (attach) és azt szeretném, ha a ráhúzott textúra nem két külön kockára illesztett "minta" lenne, hanem egy objektumként nézne ki renderelés után. -
bencsab #57625 Ha valaki épp memóriabővítésen gondolkodik:
http://hardverapro.hu/apro/a-data_vitesta_extreme_edition_2_1gb_kit_ddr2_800/friss.html -
Svan #57624 Köszönöm szépen :) -
MAss Randomizer script -
Igen ilyesmire csak ezzel az a baj, hogy nem csak az altalam kivalasztott polygonokat randomizalja, hanem az egesz objektumon levoket :) -
ilyesmire gondolsz? :random-select-v1-0
van már belőle 3.0-is talán. -
Sziasztok nem tud valaki olyan scriptet maxra ami a kivalasztott polygonok kivalasztasat randomizalja?? :) -
nenad #57619 a noise-nak adhatsz egy kis disztorciót... és kevesebb ismétlődést a noise mértének állÍtásával. -
Nem, sajnos. Nagyon hamar lejön az ismétlődő geometria, megoldható, csak pár körrel furfangosabb. -
peetee76 #57617 Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Előre is bocsánat a bénaságomért. Max2012 és Syntheye 2011 Objecttracking próbálkozásom van folyamatban. A gondom, hogy a viewportban a background video nem játszódik le folyamatosan, csak amikor megállítom a lejátszást akkor igazodik, állóképként már jó a pozíciója, valamint rendernél nincs meg a háttér ... Tudom, hogy én vagyok a béna .. de segítsetek, hogy miért ... -
nenad #57616 noise a displacementnek és a sima bitmap a szinnek nem jó? Ott nincsen ismétlődés, nem túl nagy map is elég...
-
zsír -
Hogy ne legyen tile van egy 100x100-as, egy 150x150-es, egy 300x300-as, és egy 500x500-as darab, ezek kombinálva, de még fejlődik. :) -
király, csináltál egy m2-et és az a pattern? -
ezzel én is szenvedek, ha beteszek egy hdri képet a háttérbe (linear workflowval 2,2 gammával) akkor a háttérben megjelenik korrektül a hdri, de kurvára nem az tükröződik a környezeten, hanem annak egy tök sötét változata. Miért? -
nenad #57611 off a kis alaplappal volt megegy gond, a memória időzítéseket manulásian kell beállítani a biosban. De csak win7 -nél jelentkezett probléma. Windows xp nem volt érzékeny rá...Érdekes. -
Nem csak az árnyék sötét hanem az egész kép mert be van kapcsolva az exposure.
Vagy állítgasd a paramétereket (elvégre pont az a lényege a VRayPhysicalCam-nak) vagy az exposure mellől szed ki a pipát. -
bencsab #57609 Mondjuk nyomjad feljebb a hdri multiplier-ét. -
Hi!
Már megint összeakasztotta a bajszomat a VRayCamera. Az alábbi képen látható, miszerint az a problémám, hogy a VRayCamera-n keresztül minden reflektált tükörkép sötét lesz. És ez most nekem nagyon beteszi az ajtót. A sztori tök egyszerű. A képen látható króm teáskanna material Environment mapjába betettem egy HDRi-t a VRayDHRi map-on keresztül. A kép bal oldalán kamera nélküli (sima perspektív) verzió látszik, ahol a króm felületen szépen látszik a beállított tükröződés, míg a jobb oldalon a VRayPhysicalCam-on keresztül kirenderelt kép látható, ahol az a nyüves tükröződés sötét mint az éjszaka.
Már átnéztem kismillió tutorialt, és mégsem jöttem rá, hogy hogyan lehetne ezt a problémámat orvosolni. Légyszi, ha valaki tudja a megoldást, írja meg mihamarabb, mert nagyon sürgős a dolog.
Előre is örök hála!
Jóéjt!
-
Vray plane-t próbáltam de nagyon "erőszakos" vénye van, az ies-nek jó szórt.
Materialból melyiket? -
sanyicks #57606 Miért csinálja azt a mental ray, hogy szépen final gatherben gyönyörűen lerendereli az árnyékokat, majd a végső fázisban szépen szétmaszatolja...
final gather végén
render után -
nenad #57605 Brutal Belépő! :D -
Wow! Bizony, gratula, megérdemelt! :)