3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vray-t már újraraktam, de nincs változás... 😞
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
(\__/) ( X.x) ( } . { )
eltûnt a render setup panel 😊 ill. ennyi látszik belõle:
max 2011 x64
win restart megvolt, max reset volt, win aeor kikapcsolva.
valakinek van ötlete? nem akarom újrarakni....
köszi
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Mutans Zombi:
úgy modellezed le az adott tárgyat/témát ahogy neked az jól esik/tetszik/kézreáll. Lehet több elembõl persze, úgy legalább könnyebb textúrázni, kezeli õket.
a nomral maphoz meg van egy ps plugin, amit te láttál a video-n: itt utána tudsz nézni
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
1., A Subdivision Surface panel-t csak most fedeztem fel és az érdekelne, hogy igazából érdemes ezt
használni, vagy jobb a turbosmooth (mert pl. nem kell poly-vá konvertálni), vagy egyiket sem, hanem egy harmadikat? Vagy felhasználója válogatja? Mert a Surface panelen a render fül szimpatikus, csak hát a poly-vá konvertálás ugye...
2., Mennyire kell törekedni, hogy egy tömbbõl legyen kiszobrászkodva egy modell?
Gondolok itt arra, hogy ha pl. egy szekrényt kellene modellezni, és ha az ajtó több elembõl van összerakva, mert pl. kazettás üveges, akkor az üvegek közötti deszkák is külön legyenek, mint a valóságban, vagy mivel azok nem elmozdíthatóak a rendeltetési helyükrõl (mint egy polc), hanem fixek az ajtón belül, ezért azok menjenek egybe?
Ha van valami faragvány a fa felületén, akkor azt a modellbõl kell kialakítani, vagy (lehet hülyeséget
írok) normal map segítségével szerencsésebb megoldani?
(Errõl a normal map-rõl láttam egy videót, ahol egy érdekes mintát tett a delikvens a modellre, amit Photoshop-ban rajzolt meg (csak neki PS-ben volt valami egyedi opció a Filters-nél, amitõl azt a sajátos kék színt felvette, nekem meg nincs)).
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
autocadben kipucolod a terveket elmented es behivod maxban es kesz.. soha semmi problemam nem volt pedig nem egyszer kaptam archicadbol extportalt autocad filet es az lett maxba behuzva (es nem csaladi haz hanem szep nagy irodahazak kornyekestul mindenestul).. amire egyedul oda kell figyelni hogy spline objectumok ne legyenek az autocadfileba (brezier ivvek) mert azt a max nem szereti helyette legrosszabb esetbe a splineokat atrajzolod arc objectte.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Ki korán kel, poligont lel.
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
\"So always look on the bright side of death\"
Az AutoCAD2010-et a 64bit miatt tettem fel de azóta nem igen használtam másra csak a fájlok tervrajzok nézegetésére, úgy látszik, hogy valamit nem tudok az új verziókkal kapcsolatban.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Mindig így csináltam 32biten, hogy beimportáltam az adott nézetekhez tartozó tervrajzokat, aztán elkezdek modellezni. Mindig egyetlen objektumként importálom a teljes DWG-t, majd Editable Spline-é konvertálom. Most meg az importálás jó pár másodpercig eltart, aztán már egyetlen tervrajztól szembetûnõen akadozik a nézetablak mozgatása. Az EditableSpline konvertálás aztán eltart fél percig is, de a java csak ezután jön, mert némi mozgatás után egy az egyben megfekszik az egész MAX. Kifagy és kész. Kérdem én, hogy most akkor így hogyan dolgozzak, amikor a munka legelsõ és legegyszerûbb fázisánál is ilyen akadályba ütközök.
Plíz HELP! <#falbav>#falbav>
Ha igen akkor a kép bal odlalán látható módon tudod azt megváltoztatni.
KÉP
Üdv, Adam
\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György
Igaz nincs fent 2011-em, nem tudom mûxik-e.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Más, 2011-es Max-ben a kis ablakokat (bevel, chamfer, extrude stb.) nem lehet vissza állítani a régi kinézetére? Ez annyira nem fontos viszont a Material editor ablakot nagyon vissza kellene rakni régi kinézetre mert nagyon idegenül néz ki 😊
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Jobb klikkes téma 2011 alatt szokta csinálni nekem is de van amikor egy sima max restart segit.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
A másik kettõnél is csak akkor volt amikor ment teamwiever vagy skype vgay msn.
Kurva idegesítõ<#falbav>#falbav>
amúgy simán elmenne fake or photo témában <#eljen>#eljen>
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
per aspera ad astra
Nekem bejön ez a csap. Mindig azt mondom, hogy a design nem egyenlõ a funkcionalitással. Itt viszont pont a "funkcionalitás" ami vitte a külsõ kialakítást ha lehet hinni a PRnak.
per aspera ad astra
http://www.hansa.hu/HANSALATRAVA.5280.0.html
A víz az egy mesh, boxból kialakítva+ shader+ bump+ egy kevés photoshop.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
http://dl.dropbox.com/u/405131/HansaLatrava.jpg
Üdv, Adam
http://ipon.hu/?news=16300
\"freedom is not a licence for chaos\"
Pflow nem jo??
Kattintok, megjelenik a menü aztán eltûnik és ahogy fel le mozgatom az egeret megjelenik 1-1 sor.
Ezzel lehet kezdeni valamit? :/
+lenne egy olyan problémám is, hogy földgömböt szeretnék animálni, és akkor ugye egy kb. 15 fokos tengely kéne forognia a gömbnek. Nah most, ha a pivotját is megdöntöm akkor rotate-elni tudom ezen a tengelyen, de amint be animálom már nem úgy forog ahogy szeretném. Gondolom elég amatõr kérdés, de fontos lenne... :/
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
Hmm. Mindkét eljárás lényegesen könnyebb, mint amiket alkalmaztam.
Köszönöm!
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-