3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Klon
sajna nincs 😞
vray-t már újraraktam, de nincs változás... 😞

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Malakai
Ilyen se nem van, ha odatutujgatod az egeret?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Klon
segítséget kérnék!
eltûnt a render setup panel 😊 ill. ennyi látszik belõle:

max 2011 x64

win restart megvolt, max reset volt, win aeor kikapcsolva.

valakinek van ötlete? nem akarom újrarakni....
köszi

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

az esetek többségében a legacy autocad import az ami jól mûködik. a másik esetében a sokat markol keveset fog törvény valósul meg legtöbbször. a méretet pedig legcélszerûbb autocadban beállítani a drawing setup és a scale segítségével. azonkívül azt sem árt leellenõrizni, hogy az origó nem timbuktuban van-e, mert ez is komoly problémákat okozhat a max-nek(mivel csak egyszeresen pontos)

próbáltam már én is a dwg importálást, de nekem sosem rakja be rendes méretarányban, hiába állítok be akár 1 m-ert, akár 1 cm-ert az importálásnál. Amúgy ti mit kezdetek a beimportáld dwg-vel? segédvonalaknak jók csak nem? homlokzatot is érdemes beimportálni amúgy?

Mutans Zombi:
úgy modellezed le az adott tárgyat/témát ahogy neked az jól esik/tetszik/kézreáll. Lehet több elembõl persze, úgy legalább könnyebb textúrázni, kezeli õket.
a nomral maphoz meg van egy ps plugin, amit te láttál a video-n: itt utána tudsz nézni

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Mutans Zombi
Helló ismét!

1., A Subdivision Surface panel-t csak most fedeztem fel és az érdekelne, hogy igazából érdemes ezt
használni, vagy jobb a turbosmooth (mert pl. nem kell poly-vá konvertálni), vagy egyiket sem, hanem egy harmadikat? Vagy felhasználója válogatja? Mert a Surface panelen a render fül szimpatikus, csak hát a poly-vá konvertálás ugye...

2., Mennyire kell törekedni, hogy egy tömbbõl legyen kiszobrászkodva egy modell?
Gondolok itt arra, hogy ha pl. egy szekrényt kellene modellezni, és ha az ajtó több elembõl van összerakva, mert pl. kazettás üveges, akkor az üvegek közötti deszkák is külön legyenek, mint a valóságban, vagy mivel azok nem elmozdíthatóak a rendeltetési helyükrõl (mint egy polc), hanem fixek az ajtón belül, ezért azok menjenek egybe?
Ha van valami faragvány a fa felületén, akkor azt a modellbõl kell kialakítani, vagy (lehet hülyeséget
írok) normal map segítségével szerencsésebb megoldani?
(Errõl a normal map-rõl láttam egy videót, ahol egy érdekes mintát tett a delikvens a modellre, amit Photoshop-ban rajzolt meg (csak neki PS-ben volt valami egyedi opció a Filters-nél, amitõl azt a sajátos kék színt felvette, nekem meg nincs)).

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

en vagyok az ufo mondom
autocadben kipucolod a terveket elmented es behivod maxban es kesz.. soha semmi problemam nem volt pedig nem egyszer kaptam archicadbol extportalt autocad filet es az lett maxba behuzva (es nem csaladi haz hanem szep nagy irodahazak kornyekestul mindenestul).. amire egyedul oda kell figyelni hogy spline objectumok ne legyenek az autocadfileba (brezier ivvek) mert azt a max nem szereti helyette legrosszabb esetbe a splineokat atrajzolod arc objectte.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hunkircsi
Azzal tisztában vagyok, habár AutoCAD 2010-el dolgozok azért 2007-es AutoCAD verziójú DWG-t mentek el. Amúgy vicc az egészben az, hogy szépen kipucoltam MAX-ben a terveket, csak a fontos vonalak maradtak, tehát nem több ezer line. Ilyenkor a MAX olyat produkál, hogy minden mûvelet elõtt (zoom, nézetablak forgatás, bármilyen gombra kattintás, jobb klikk, stb, stb) megáll és tölt pár másodpercet. Ez valami piszkosul idegesítõ és el is lehetetleníti a munkát, amikor azonban egy objektumot kijelölök a jelenetben (tökmindegy, hogy micsodát) ez az idegõrlõs töltögetõs hiba azon nyomban megszûnik és minden megy szépen, flottul, simán. Kész vagyok ettõl a programtól.

Ki korán kel, poligont lel.

talán mert max 2009-cel akarsz autocad 2010-es rajzot megnyitni. és most a számokra és a sorrendre kell figyelned.

SZilaJMaGGoT
Ha leraksz valami alap primitívet az is ilyen lesz? Mert akkor csak át kell állítani valamit, h mit azt már nem tudom(sry :/)...

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Atika :o)
Sziasztok az mitol van, hogy ujrainstalaltam a gepem a maxot es ha kinyitok egy regi 3D modelt akkor a szpe polyk helyett haromszogek vannak 😞

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

ThomasGins

\"So always look on the bright side of death\"

hunkircsi
Úgy csináltam, hogy a cégtõl kapott DWG-t megnyitottam az AutoCAD2010-ben, majd kipucoltam a számomra felesleges vonalakat a tervrajzból, aztán elmentettem egy 2007-es AutocadDrawing formátumban (DWG). No és ez a file viselkedik így. Nem tudom hogy mit szúrtam el, de utolsó dühömben a cégtõl kapott DWG-t beimportáltam a MAX-ba, és azzal meg nincsen semmi baj. Röhej.
Az AutoCAD2010-et a 64bit miatt tettem fel de azóta nem igen használtam másra csak a fájlok tervrajzok nézegetésére, úgy látszik, hogy valamit nem tudok az új verziókkal kapcsolatban.

Nem lehet hogy ez a dwg a hibás csak? Probaltad régebbi dwgnel is ahol normálisan mûködött?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hunkircsi
Hali, van valakinek arra ötlete, hogy miért fekszik meg a 2009-es 64bites MAX-om mindössze annyitól, hogy egy tök üres jelenetbe egy DWG tervrajzot beimportálok?
Mindig így csináltam 32biten, hogy beimportáltam az adott nézetekhez tartozó tervrajzokat, aztán elkezdek modellezni. Mindig egyetlen objektumként importálom a teljes DWG-t, majd Editable Spline-é konvertálom. Most meg az importálás jó pár másodpercig eltart, aztán már egyetlen tervrajztól szembetûnõen akadozik a nézetablak mozgatása. Az EditableSpline konvertálás aztán eltart fél percig is, de a java csak ezután jön, mert némi mozgatás után egy az egyben megfekszik az egész MAX. Kifagy és kész. Kérdem én, hogy most akkor így hogyan dolgozzak, amikor a munka legelsõ és legegyszerûbb fázisánál is ilyen akadályba ütközök.
Plíz HELP! <#falbav>

Metwork
ezaz! köszi

npeter, Neked is köszi

I will use google before asking stupid questions.

VisualHarmony
Nem arra gondolsz, hogy a material editor olyan legyen mint a kép jobb oldalán lévõ hagyományos?
Ha igen akkor a kép bal odlalán látható módon tudod azt megváltoztatni.

KÉP

Üdv, Adam

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

npeter
A material editoros gondról volt régebben szó itt
Igaz nincs fent 2011-em, nem tudom mûxik-e.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Met
Kikapcsoltam, de most jut eszembe, hogy amikor a pickup-ot csináltam nem volt ilyen gondom és akkor már bõven megvolt a win7 (lassan 1 éves) ami esetleg számíthat, hogy felraktam múlthéten az SP1-et a winre.

Más, 2011-es Max-ben a kis ablakokat (bevel, chamfer, extrude stb.) nem lehet vissza állítani a régi kinézetére? Ez annyira nem fontos viszont a Material editor ablakot nagyon vissza kellene rakni régi kinézetre mert nagyon idegenül néz ki 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Aldaryn
Hehe... elegáns.

per aspera ad astra

Met
Igen, észrevettem 😊
Mindegy, átállok 2011-re...

Ejj en nagyon régen mondtam utoljára de látom megfogta a fantáziád😊)

Jobb klikkes téma 2011 alatt szokta csinálni nekem is de van amikor egy sima max restart segit.

Malakai
Aero kikapcs.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Btw, nem tudjátok ki gyártja azt a csaptelepet, ami egy lapos téglatest, végén felülrõl belevágott lyukkal, amin keresztüllátni, a téglatest üreges, és ahol a lyuk kilyukasztja, ott a peremen egy nagyon szép alakzatban folyik ki belõle a víz. Keresgéltem guglin,d e nem jártam sikerrel. Évekkel ezelõtt láttam, és azóta ez a "legszebb csaptelep" az emlékeim között, jó lenne megtudni, mit is tartok szépnek.

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem, de ha valaki tud rá megoldást, ne fogja vissza magát! 😄 Amúgy nem tudom, megfigyelted-e, hogy csak eltûnik,a funkcionalitása ottmarad. Tehát ha vagy annyira penge, hogy vakon használd, akkor teljesen jól mûködik. 😊

per aspera ad astra

VisualHarmony
Ilyen jobb klikkes nekem is volt, de csak 2009 és 2010 alatt 2011nél nincs ilyesmi.
A másik kettõnél is csak akkor volt amikor ment teamwiever vagy skype vgay msn.

VisualHarmony
Nah szép...még hogy perverz...nem tom ki emlegeti egyfeszt az analintrudert😄

Met
Na, srácok, senki nem tud megoldást arra hogy miért tûnik el a jobbklikkes menü?
Kurva idegesítõ<#falbav>

A render teljesen rendben van kurva jól néz ki de az a design.... Tényleg perverz vagy😊) Vagy csap vagy szökõkút de a kettõ egyut😊))

npeter
Rajzi szempontból tényleg jól néz ki, a design viszont nagyon nem tetszik nekem se. De hát nem vagyunk 1formák.
amúgy simán elmenne fake or photo témában <#eljen>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Mi ebben a funkció? A PR duma szerint a "tervezõ szeretett volna egy szögben álló vízfüggönyt, ezt valósította meg a .." Nekem ez ugyanolyan design. 😊 Én úgy érzem, ez elég használhatatlan képzõdmény csapnak. Mint szobaszökõkút teljesen rendben van.

per aspera ad astra

VisualHarmony
Köszi😊
Nekem bejön ez a csap. Mindig azt mondom, hogy a design nem egyenlõ a funkcionalitással. Itt viszont pont a "funkcionalitás" ami vitte a külsõ kialakítást ha lehet hinni a PRnak.

Aldaryn
A render ( anyagok, víz, fények, beállítás ) szuper, minõségi, belefér bármilyen igényes katalógusba. A csaptelep pedig szerintem borzadály.

per aspera ad astra

VisualHarmony
Hideg meleg víz meg úgy egyáltalán a termékrõl😊
http://www.hansa.hu/HANSALATRAVA.5280.0.html

A víz az egy mesh, boxból kialakítva+ shader+ bump+ egy kevés photoshop.

youth
Szia!
A vizet hogy csináltad?

Youth

Papirzacsi
Nekem tetszik, fogékony vagyok az ilyen újfajta formákra, ötletekre, de az ilyen design dolgoknál mindig elõbújik belõlem a mûszaki és felmerül a kérdés, hogy a kedves designer hogy gondolja megvalósítani a hideg-meleg állítást, hol keveredik a víz, és egyáltalán ennek a vízsugárnak a létrehozását. Meg úgy egyben az összeszerelést. 😊 Mert álmodni én is tudok nagyokat.:-) De nekem azért tetszik.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

VisualHarmony
Csináltam egy ilyen csapot, gondoltam feldobom hátha van akinek tetszik a forma vagy bármi😊

http://dl.dropbox.com/u/405131/HansaLatrava.jpg

Üdv, Adam

ennek a cikknek bizony igaza van. Akinek Kingston SSD-je van az olvassa el és tegye meg amit kell. Az enyém elszállt múlthéten..mégjó hogy "csak" rendszer vinyó volt és nem adat
http://ipon.hu/?news=16300

\"freedom is not a licence for chaos\"

Most neztem, az official oldalon vannak tutorialok: Tutorials
SZilaJMaGGoT
Még mindig úgy van ahogy mondod... 😄 Nah mind1 megoldom valahogy... 😊

Csak onallo programkent tudod hasznalni. A keletkezett eredmenyt meg pluginnal "visszaolvasni". Legalabbis amikor utoljara neztem meg ez volt. Bar inkabb a Realvawe-el foglalkoztam anno.
Pflow nem jo??
SZilaJMaGGoT
Ezt én is tapasztalom.

Met
Az milyen hibára utal, hogy néha eltûnik a jobbklikkes menü?
Kattintok, megjelenik a menü aztán eltûnik és ahogy fel le mozgatom az egeret megjelenik 1-1 sor.

SZilaJMaGGoT
Az error megoldódott editpoly-vá alakítással.

SZilaJMaGGoT

Ezzel lehet kezdeni valamit? :/

+lenne egy olyan problémám is, hogy földgömböt szeretnék animálni, és akkor ugye egy kb. 15 fokos tengely kéne forognia a gömbnek. Nah most, ha a pivotját is megdöntöm akkor rotate-elni tudom ezen a tengelyen, de amint be animálom már nem úgy forog ahogy szeretném. Gondolom elég amatõr kérdés, de fontos lenne... :/

Most tanulgatom a maxot

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

SZilaJMaGGoT
Konkrétan arra vagyok kíváncsi, h tudok e realflow-al számoltatni fluidokat maxon belül, úgy ahogy pl. a fumefx-el, mert csak olyan segédleteket találok amivel nem tudom kikerülni a különálló realflow program használatát. Pedig jó lenne ha a plugin-nal eltudnám végeztetni az egészet... :/

SZilaJMaGGoT
Valaki nem tud jó maxos realflow tutorialt? Guglizok közbe, csak azért írtam hátha valaki pont tud egyet(értem azt nem várom senkitõl, hogy helyettem keressen 😄).

Mutans Zombi
GiXer és npeter!

Hmm. Mindkét eljárás lényegesen könnyebb, mint amiket alkalmaztam.
Köszönöm!

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

nem próbáltam, lehet tudod használni http://www.scriptspot.com/files/explodedview.mcr