3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Idáig nem volt ilyen gondom most nem tudom mi az annyja baj van.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
http://cgramp.blogspot.com/2010/03/3ds-max-tutorials-car-headlight.html
Ebben a tutoriálban a lencse beállításait nem találom.. kell valami plugin hozzá vagy hogyan csináljam meg
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
Néha versenypiaci kényszernek érzem a különféle Update-ek futószalagon való gyártását.
De mondhatnám a Mozilla Firefox-ot is, amely oly nagy lelkesedéssel frissíti mindig magát, azt is nemrég kellett újratelepítenem, minekutána egy frissítés után szépen instabil lett, és naponta többször is összeomlott.
Mondjátok meg õszintén, csak én érzem, hogy a nagy technikai fejlõdéstõl legtöbbször csak nehezebb lett az IT-sek élete és munkája?
Ki korán kel, poligont lel.
- Elnézést, de valami baj van a számítógéppel, ezt a gépet nem ismerem.
Soha nem a szoftverükkel van a baj, olyan nincs, az hibátlan, mindig minden más a hibás.
Amúgy a tavalyi elõadást a helyi osztrák Autodesk forgalmazó, a KKKC szervezte. Velük meg a szoftvervásárlás miatt elég jó kapcsolatban vagyunk, és az elõadás után pár héttel voltam náluk az irodában, és próbáltam velük diskurálni a dologról, és kiderült, hogy nem az eredetileg tervezett elõadót küldte az Autodesk, hanem valami gyorstalpalós marketing majmot.
Kérdeztem õket is, hogy mi a helyzet az új verziókkal, mert szerintem nem éri meg egyik Update sem a pénzt, (hivatalos forgalmazónál mondjuk ilyet nem illik mondani 😊) azt mondták, hogy a cégeket nem érdekli, nekik az ilyen szoftvervásárlási költségek szimpla kiadás. Elszámolják, és nem törõdnek az új verziók hülyeségeivel, nekik csak az számít, hogy aktuálisan piacképesek legyenek.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
- Ne haragudjon, de az alapvetõ fontosságú és szükségszerû újításokról még egy szó sem esett, csak arról, hogy milyen plugineket vásárolt meg az Autodesk és hogy mekkora sikerrel integrálta azt a legújabb verzióba. Mi a helyzet a sebességgel, stabilitással, terhelhetõséggel, az évek óta létezõ ismert, de ki nem javított programhibákkal?
- Elnézést Uram, de nem értem a kérdését. Következõ kérdés?
Na én itt álltam fel és hagytam ott az egészet. Én tisztában vagyok azzal, hogy az öntömjénezés meg a hatalmas falloszú marketing sokkal egyszerûbb út, mint a tényleges és tartalmas programfejlesztés, de valahogy elkeserítõ, hogy a piac miatt így is úgy is rákényszerül az ember az Update-re, annak ellenére, hogy az jó-e vagy sem. Meggyõzõdésem, hogy az Autodesk piszkosul kihasználja a felhasználók sok éves elkötelezettségét a megvásárolt programjuk iránt, és továbbra is kiadja majd minden évben az egyre jobban romló minõségû termékeit.
Egyszerûen nevetségesnek tartom, hogy egy több száz objektumból álló "Attach List" mûvelet még mindig megfekteti a MAX-ot. És még sorolhatnám. Az Autodesk-nél nincsen "User Feedback" rész, ahol minden szakértõ felhasználó leírja a siralmait, és azt a legújabb verzióban már viszont látja?
Vagy csak én vagyok naiv?
A stratégiájuk az, hogy a marketingbe fektetik az energiát, az meglöki az eladásokat, aztán mire visszaesnek az eladások, addigra jön az újabb verzió.
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Nincs valakinek ötlete arra, mi lehet a gond, ha a a 2011-es 3DSMax üresen is kb 15 fps-t produkál dx9 alatt? Dx10 alatt 400 fps körül, de ha egy primitív kockát hozok létre, akkor is érezhetõen akad a cucc. Kilépéskor pedig bezárja az ablakot, majd pár másodperc múlva egy max osszeomlásos ablakkal köszön el. Eddig semmi baja nem volt, pár napja cseréltem videokártyát (9800GT-rõl GTX560-ra). Videokártya drivereket már akkor frissítettem, Maxot most újraraktam, nincs ötletetek mivel lehet még gondja?
www.pumaszallas.hu
per aspera ad astra
evermotion-on új pályázati lehetõség interior és exterior témakörben: link
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/cert?siteID=123112&id=16391880&results=1&product_group=6&suite_group=&release=2012&os=8192&manuf=2&cclass=&card=&opt=0
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
A MassFX nagyon jó. Kár, hogy csak rigid body számolását tudja, annak ellenére, hogy annyira hirdetik, hogy ruha, folyadék, kötél, softbody minden egy kalap alatt. Gondolom, erre még várni kell. Robosztus, egyszerû szituációkkal nem lehet megfektetni, nagyon bonyolultakkal pedig kis tweakelés után szépen elboldogul. Egy befõttesüvegek megtöltött majd négyezer pénzérmével tizenöt perc alatt úgy, hogy csak minimális hiba volt a számolásban.
per aspera ad astra
Továbbra sem többszálúsítot, egy nagyobb instance kijelölésbe belefagy, stb, stb, stb... alapvetõ core bugokat nem javítanak évek óta. Szánalmas.
per aspera ad astra
Kifli: manapság már van sok tutorial magyarul is a neten, de a többsége angol, nem árt, ha azokat is nézegeted, mert ugyebár a program is angol nyelvû.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Vannak-e angol 3dsmax-al magyarul jó tutorialok?
Illetve, a tutorialok többségében melyik verziót használják? Melyiket érdemes egy kezdõnek használnia?
Számít, hogy v-ray vagy normál kamera?
A parketta egyszerû v-ray textúra 😊

Következõ kérdéssel fordulnék hozzátok.
Adott ez a Renderkép:
F1 Renault 2011 - Render
Nekem is van egy idei 2011-es Ferrari modellem, de nem sikerül még találni neki megfelelõ rendérbeállítást. Nos, tudnátok nekem tanácsot, adni, hogy hasonló végeredményt kapjak mint ami a belinkelt képeken is van?
Mental Ray és Vray is szóba jöhet.
Viszont úgy tudom hogy ez a Renault Vray-el lett renderelve.
Nagyon szépen megköszönnék, ha tudnátok segíteni.
További renderképek itt!!

a végeredmény: a szokásos mocskos hazug kurva anyádat autodesk. LOL
500 mega körül indul, nem különösebben gyorsabban.
Nézetablak ugyanolyan tetû lassú...hd 4850 alatt
Mental Ray kapott pár procedurálisat
Érdekesnek tünõ szimulációs engine multithreadet is támogatja. De lehet polyfüggõ mivel a physx-es
4,0 -as dotnet kell alá. Sok akadásra és a szerkesztõablak kifehéredésére lehet számítani, a vontattott másolás pokol lesz. Ezt leszámítva biztosan jobb... Nem is vesztegetek több idõt rá... Uninstall.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
van egy modell, ami 3ds max 2009-ben készült. Semmi extra, sima textúrák, pár fényforrás, semmi animáció. Ezt kellene exportálni egy korábbi verzióba (3ds max 9).
Hogyan lehet ezt? Mi kell hozzá?
a parketta az fasza 😊
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

\"freedom is not a licence for chaos\"
Én is krómoznám csak a szar tükrözõdés miatt most annyira nem sikerült
I will use google before asking stupid questions.
\"freedom is not a licence for chaos\"
Ha krómra festem akkor csak a fehérség látszik rajta.

No csak megoldódott a rejtélyesen lassú és feleslegesen töltögetõs nézetablaki problémám az importált AutoCAD rajzokkal. Kihúztam a 3DCONNEXION SpaceNavigator nevû cuccomat és letiltottam a vezérlõprogramját, és láss csodát, az egész jelenetem (komplett áruház-modell, AutoCAD line-okkal egyetemben) a MAX-ban csodálatosan, a legkisebb akadozás nélkül pörög-forog.
A múlt héten töltöttem le a legújabb drivert a 3D-s "egeremhez", talán hiba volt.
A HDR Light Studio Standard V1.5 hol tárolja az indító file-ját? Fel van telepítve de a startmenüben nem találom csak az uninstallját, és a program files könyvtárban sem van.
XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB
.png)