63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• JackMeadow
    En ez ugy küszöbölöm ki h a ref kép kontrasztját leveszem photoshopba, h ne legyen benne teli fehér kicsit szürkébbre. Amugy valahol be lehet alitani azt is h a kijelölésnek legyen mas szine de sztem jobban jarsz a ref kép modosítással
  • repvez
    Ez volt a baj, de még nem az igazi, mert fehér a vonal szine, hiába van megadva neki más szin és igy nem látom a refképen ha nem pont a vonalon megyill. a pers. nézetbe is beleolvad a háttérbe
  • tilbury
    nem lehet, hogy hide-olva van az adott layer?
    néha nálam is előfordul, hogy hide-olok pár layert és aztán az lesz a default.
    hátha segít
  • repvez
    az mitöl van és mit lehet tenni ellene ha a maxban nem tudok vonalat rajzolni? vagyis lehet hogy tudok, de nem látszik.
    rámegyek a shape->splines menüben bármelyik opciora és nem látok semmit sem hogy a viewportba megjellene amikor kattintok vagy huzom az egeret a végén megjelenik a manipulator a közepén de nem látom hogy mit sikerült rajzolni.

3ds Max 2011 Service Pack 2 32bites ,de win7 64biten használva
  • JackMeadow
    használ CAT et sztem sokkal jobb cumó
  • Gomber
    Azt hiszem rájöttem, a "Select and Link" miatt nem volt jó.
  • Gomber
    Valaki tudna segíteni?

Az mitől lehet, hogy csak a jobb lábát viszi arrébb a "move all mode"? Kijelöltem a Bip01-őt mert ugye azzal lehet a csontvázat mozgatni... egyszerűen nem értem. Valaki?

• zenoka
    nah ilyen ho se lesz iden...:D
  • nenad
    a hó és a pot! nagyon romantikus!
  • lac coo
    Közben megtaláltam, ne fáradjatok .
  • ThomasGins
    Kis NFR...
  • lac coo
    Sziasztok !

Régi kedvenc unwrap uvw cuccomat keresem ,sajnos meghalt a hdd-m és nem emlékszem a nevére, google sem segített.
    Talán valakinek beugrik...
    ami legjellemzőbb volt, hogy a kijelölt vertexeket egy kattintásra sorba vagy oszlopba rendezte, ennek három piros négyzetecske volt az ikonja...:)
    amúgy kb ugyanúgy nézett ki mint a gyári.
    Ha valakinek ez alapján beugrik, kérem segítsen !

THX !
  • nenad
    nem tud valaki valami 3ds challanget mostanában.
    Esetleg lista oldal, ahol listázva vannak az ilyen jellegű jellegű 3ds challengek?
  • ThomasGins
    Hogy legálisan bunkóskodhassunk:)
  • Gomber
    Minek van ez az oldal ha senki nem segít?
  • ThomasGins
    kellkarünn!
  • hunkircsi
    Boldog Békés Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves fórumozónak! És ahogy zenoka is mondta, pihenjetek sokat. Nem is gondoltam volna, hogy az lesz számomra majd az ünnep, ha be sem kell kapcsolnom a gépet :)
  • Gomber
    Valaki aki ért a csontozáshoz legyen szíves adni valami elérhetőséget. Köszönöm.
  • zenoka
    Pihenéssel teli Boldog Karácsonyt Nektek! bar en csak koccintok nem smaccantok veletek sracok mint npeter:)
  • Gomber
    Sziaszok!

Tudnátok adni valami szöveges, vagy videós tutorialt ahhoz hogy a mozgó csontvázhoz rögzített kamerának hogy tudom átvinni kulcsos kamerába? Tehát úgy értem, hogy ha törlöm a csontvázat és a karaktert, akkor megmaradjon a kamera és a mozgása. Remélem értitek.
  • Atika :o)
    Kellemes Karacsonyi Unnepeket
  • npeter
    Srácok: Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Nektek!
  • nenad
    nem tud valaki valami 3ds challanget mostanában.
  • nenad
    brutal szopás,

egyébként van új vray, meg phoenix. Phoenix Demo is van kint 2,0-ás a chaos weboldalán.
  • putyi
    nálunk is szokott jelentkezni. általában újraindításkor eltűnik.
  • Met
    Tessék, az idei jó cselekedetem ezzel meg is volt, mindenkit elküldhetek a picsába
  • nenad
    létezik, keress rá blueprint-re
  • Hzsolesz
    Sziasztok!

Létezik olyan spéci weboldal autómodellezéshez, ahol egy autónak a sematikus képét találom meg elül-, felül- és oldalnézetből?
    Köszi!
  • ThomasGins
    "tündérfény" :)
  • nenad
    időnként fehér pöttyök jelennek meg a monitoromon, nagyrészt csak xp alatt. A driverfrissítés után teljesen eltünt egy - másfél hónapra, most állítólag flash frissítés volt azota megjelent megint.
    találkozott már ezzel a problémával valaki?
  • ThomasGins
    Én azt imádom még amikor elmenti 16kb-os nagyságra és lapit, nem szól hogy sz*rul menti el ( ami már ilyenkor mindegy is ) és hagy még kicsit melózni a jeleneten.
  • npeter
    IMÁÁÁÁÁÁDOOOOOM:
    File Open Failed: bla,bla,bla.......
  • VisualHarmony
    Miért rakod rá azt az automaitc flatten Uvs módosítót?

Nem akarok hülyességet írni mert nem vagyok akkor nagy UV tudós, de én ezt max akkor szoktam használni ha lusta dög vagyok v.mit normálisan kiteríteni, de nem probléma ha szét dobálja a max a polygonokat(Pl ha csinálok egy parkettát és tököm mind1 milyen elrendezésben vannak a polygonok mert úgy is csak egy random fa textura megy rá.)
    Szal szeritnem itt a probléma ugye az, hogy van egy festett texturád és egy modelled amit az AUTOMATIC flatten uv szét hajigált és csak annyit vett figyelembe, hogy az elférjen scalezés nélkül a "térképeden"(ez benne az automatic).
  • Dreeka07
    Köszi a választ, azzal volt a gond, amikor kiválasztom a textúrát, akkor kellet átállítani, hogy a rendszer gammáját használja.

Lenne még egy kérdésem.
    Megpróbálkoztam a texture bakingel kétféle módon. Először a modellt egy objektumból alakítottam ki, majd bakeltem. Így működött, de egy textúrát nem tudtam jól illeszteni. Ezért megpróbáltam úgy, hogy különálló részekből rakom össze, majd attach-olom őket egy objektumba. Így is megcsinálja a textúrát, létrejön az UV. De ha rárakom a textúrát, nem illeszkedik. Ha az Automatic flatten UVs modifiert collapsolom az objektumra, akkor eltűnik a beállított uv.
    http://imageshack.us/photo/my-images/833/21273199.png/

Ezt a leírást követtem (2. válasz):
    http://answers.unity3d.com/questions/23513/3ds-max-unity-the-best-way-to-import-a-multisub-ob.html

Valakinek van valami ötlete?
  • Csicsó3d
    talán a bitmap gamma értékével van a baj, nem vagyok benne biztos
  • Dreeka07
    Köszi a válaszod, nagyjából értem mire gondolsz (texture baking?).

A részek összeillesztése helyett lemodelleztem a platformot újra, és megpróbáltam hozzáilleszteni a textúrákat (egyenlőre még 3 material slot segítségével), de probléma van a színekkel.

Így néz ki jelenleg:
    http://imageshack.us/f/13/texturetest.png/

Pedig így kéne:
    http://imageshack.us/f/72/platform4x4.png/

Mi lehet a gond?
  • VisualHarmony
    Hát ha nem ismered az Uv editort akkro elég nehéz lesz elmagyarázni.
    Amikor össze attacholod azt a 8 objektumot akkor elvileg generál neked 1db Multi/sub object materialt a max(ha a pipával felveszed egy üres slotba az új object anyagát láthatod).
    Úgy tudsz egy materialt használni ha az össze attacholt objektum UV térképét átrendezed(most oléyan mintha PSben az összes texturát egymásra dobtad volna layerenként) és Psben hozzá igazítod a dolgokat.
    Legalább is szeritnem ez az egy járható út van.
  • Dreeka07
    Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Egy játékon dolgozok, amit androidra és iOS-re akarok kiadni. A játék kész van, csupán a modelleket kell optimalizálni. Nem én készítettem őket, hanem megbíztam valakit, de nem optimalizálta őket valami jól.

http://imageshack.us/photo/my-images/72/platform4x4.png/
    Ez a platform például 8 objektumból, és 3 materialból áll össze. Az objektumokat összeillesztettem. Azonban gondjaim vannak azzal, hogy hogyan textúrázzam megfelelően. Nézegettem az interneten uvw módszereket, de így mindegyik platformank más-más lenne a textúrája.

Nincs olyan megoldást, amivel egy egységes textúrát rárakhatok az összes platformra?
    Ilyen textúrára gondolok:
    http://imageshack.us/photo/my-images/97/texturei.png/

Ti milyen megoldást javasoltok? Nagyon fontos lenne, hogy csak 1 materialt használjon 1 objektum.
    Ha minden jól megy, még idén ki tudom adni a játékot, és nagyon megköszönném a segítséget!

Válaszotokat előre is köszönöm!
    Ákos
  • putyi
    szerintem sokan használjuk ezeket a technikákat, viszont mielőtt ilyen komoly feladatba fogsz, mélyedj el bennük, mert csak kudarcélményed lesz.
    a nurbs, a poly és a patch modellezés mind más és más metódust szeret, viszont egymással barátságban leginkább a poly és a patch van.
    én azt ajánlom, hogy az alapokat patch-el rakd föl és poly-ban finomítsd.
    a max-es vonal rajzolás szerintem az egyik legkézreállóbb. engem például a fotosopos vonalrajzolással lehet kikergetni a világból.
  • putyi
    :-)