3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a 3dsmax prioritását vedd alacsonyabbra.

Met
V-ray beállításban mivel lehet csökkenteni a gép terheltséget? Fut a render és akadozik a Firefox, NEM a render idõvel van bajom.
Idáig nem volt ilyen gondom most nem tudom mi az annyja baj van.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

atila4
jah okés akkor majd úgy csinálom.

http://cgramp.blogspot.com/2010/03/3ds-max-tutorials-car-headlight.html

Ebben a tutoriálban a lencse beállításait nem találom.. kell valami plugin hozzá vagy hogyan csináljam meg

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

sima foto szembol pont ugyan olyan jo szerintem, abbol meg annyit talalsz, hogy dunat lehet rekeszteni.
atila4
Volvo S40 az újabb fajta (2009-es talán)

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

Milyen auto az?
atila4
Egy olyan jármûmodellt hogyan lehet lemodellezni, ha nincs meg hozzá az elõnézeti (front) kép?

hunkircsi
Helló, nem sikerült még foglalkoznom a 3D CONNEXION driverrel, de a múlt héten meg a Wacom Intuos3 legújabb driver-e szívatott meg. Feltettem a legújabbat, és naponta párszor egy az egyben megszûnt mûködni. Új driver uninstall, eggyel korábbi driver install, és utána már nem produkálta a hibát.
Néha versenypiaci kényszernek érzem a különféle Update-ek futószalagon való gyártását.
De mondhatnám a Mozilla Firefox-ot is, amely oly nagy lelkesedéssel frissíti mindig magát, azt is nemrég kellett újratelepítenem, minekutána egy frissítés után szépen instabil lett, és naponta többször is összeomlott.
Mondjátok meg õszintén, csak én érzem, hogy a nagy technikai fejlõdéstõl legtöbbször csak nehezebb lett az IT-sek élete és munkája?

Ki korán kel, poligont lel.

Aldaryn
Az utolsó mondat, pontosan.

per aspera ad astra

hunkircsi
Tényleg, megjegyzem jó párszor belesült néhány funkció prezentálásába, mert egyszerûen kilépett neki a MAX. És ilyenkor mindig a következõ hangzott el:
- Elnézést, de valami baj van a számítógéppel, ezt a gépet nem ismerem.

Soha nem a szoftverükkel van a baj, olyan nincs, az hibátlan, mindig minden más a hibás.

Amúgy a tavalyi elõadást a helyi osztrák Autodesk forgalmazó, a KKKC szervezte. Velük meg a szoftvervásárlás miatt elég jó kapcsolatban vagyunk, és az elõadás után pár héttel voltam náluk az irodában, és próbáltam velük diskurálni a dologról, és kiderült, hogy nem az eredetileg tervezett elõadót küldte az Autodesk, hanem valami gyorstalpalós marketing majmot.
Kérdeztem õket is, hogy mi a helyzet az új verziókkal, mert szerintem nem éri meg egyik Update sem a pénzt, (hivatalos forgalmazónál mondjuk ilyet nem illik mondani 😊) azt mondták, hogy a cégeket nem érdekli, nekik az ilyen szoftvervásárlási költségek szimpla kiadás. Elszámolják, és nem törõdnek az új verziók hülyeségeivel, nekik csak az számít, hogy aktuálisan piacképesek legyenek.

Tényleg így zajlott a párbeszéd? Durva... 😄

de te sem meg en sem meg meg egy joparan nem allunk at masik szoftverre ilyen olyan indok miatt.. igy ne vard hogy barmi komolyat tesznek.. majd ha tenyleg kemenyen es nem csak egy-ket szazalekkal (amit egy masik felvasarolt programon visszanyernek) esik a bevetel, na akkor fognak tenni valamit az ugy erdekeben. mivel ez nem a user kielegiteserol szol hanem a penz benyeleserol😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hunkircsi
Tavaly voltam Bécsben egy Autodesk elõadáson, többek között az akkor újonnan kiadott 2011-es MAX volt terítéken. Komolyan felfordult a gyomrom attól a marketinges maszlagtól, amit próbáltak lenyomni a torkunkon. Az elõadás végén mondták, hogy lehet kérdezni, én meg szépen feltettem a kezemet, a következõ eszmecsere lett belõle:
- Ne haragudjon, de az alapvetõ fontosságú és szükségszerû újításokról még egy szó sem esett, csak arról, hogy milyen plugineket vásárolt meg az Autodesk és hogy mekkora sikerrel integrálta azt a legújabb verzióba. Mi a helyzet a sebességgel, stabilitással, terhelhetõséggel, az évek óta létezõ ismert, de ki nem javított programhibákkal?
- Elnézést Uram, de nem értem a kérdését. Következõ kérdés?

Na én itt álltam fel és hagytam ott az egészet. Én tisztában vagyok azzal, hogy az öntömjénezés meg a hatalmas falloszú marketing sokkal egyszerûbb út, mint a tényleges és tartalmas programfejlesztés, de valahogy elkeserítõ, hogy a piac miatt így is úgy is rákényszerül az ember az Update-re, annak ellenére, hogy az jó-e vagy sem. Meggyõzõdésem, hogy az Autodesk piszkosul kihasználja a felhasználók sok éves elkötelezettségét a megvásárolt programjuk iránt, és továbbra is kiadja majd minden évben az egyre jobban romló minõségû termékeit.

Egyszerûen nevetségesnek tartom, hogy egy több száz objektumból álló "Attach List" mûvelet még mindig megfekteti a MAX-ot. És még sorolhatnám. Az Autodesk-nél nincsen "User Feedback" rész, ahol minden szakértõ felhasználó leírja a siralmait, és azt a legújabb verzióban már viszont látja?
Vagy csak én vagyok naiv?

Szerintem az Autodesk egy hatalmas politikai pártá szeretne felfejlõdni, és úgy gondolják, hogy ehhez a szoftverfejlesztésen keresztül vezet az út. Nagyon ügyesen csinálják azt, hogy eszméletlen hírverést csinálnak egy terméknek, ódákat zengenek róla, és leírnak egy csomó olyan dolgot róla, aminek a fele sem igaz. Hányszor írták már, hogy speed improvement, meg major bug fixes, aztán egyre szarabb a program.

A stratégiájuk az, hogy a marketingbe fektetik az energiát, az meglöki az eladásokat, aztán mire visszaesnek az eladások, addigra jön az újabb verzió.

Atika :o)
sikerult megtalalnod a legutolso meg jol mukodo drivert?

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

VO101Tom
Sziasztok.
Nincs valakinek ötlete arra, mi lehet a gond, ha a a 2011-es 3DSMax üresen is kb 15 fps-t produkál dx9 alatt? Dx10 alatt 400 fps körül, de ha egy primitív kockát hozok létre, akkor is érezhetõen akad a cucc. Kilépéskor pedig bezárja az ablakot, majd pár másodperc múlva egy max osszeomlásos ablakkal köszön el. Eddig semmi baja nem volt, pár napja cseréltem videokártyát (9800GT-rõl GTX560-ra). Videokártya drivereket már akkor frissítettem, Maxot most újraraktam, nincs ötletetek mivel lehet még gondja?

www.pumaszallas.hu

Aldaryn
Szédeületes, milyen iszonyatos baromságokat produkál a viewport, villog, az UI-t újra meg újrarajzolja egy-egy memóriamûveletnél, stb... Mindezt úgy, hogy alig van a képen valami, csak kicsit összetettebb DX shaderek, de könyörgöm, ha egy Crysis-t legmagasabb beállításokkal röpít a konfig, nehogy az én gépem legyen a szar.

per aspera ad astra

npeter
hátha érdekel vkit és még nem látta:
evermotion-on új pályázati lehetõség interior és exterior témakörben: link

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

a videokaresszal van a gond, õk profi kareszban gondolkodtak.. LOL
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/cert?siteID=123112&id=16391880&results=1&product_group=6&suite_group=&release=2012&os=8192&manuf=2&cclass=&card=&opt=0

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

nah az eddigi tapasztalatok alapjan a 2012 kimarad nalam es megvarom mi lesz a 2013nal.. nem kell minden evben mindig raprobalni ugyanarra a szarra😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Kis kiegészítés, a shaderek különbözõ tulajdonságai már egész jól megjeleníthetõek a viewportban. Bump, reflection, (persze csak map, nem valódi. 😊 stb... Sajnos falloff mapekkel még mindig nem tud mit kezdeni, pedig a lehetõség adva vagyon.

A MassFX nagyon jó. Kár, hogy csak rigid body számolását tudja, annak ellenére, hogy annyira hirdetik, hogy ruha, folyadék, kötél, softbody minden egy kalap alatt. Gondolom, erre még várni kell. Robosztus, egyszerû szituációkkal nem lehet megfektetni, nagyon bonyolultakkal pedig kis tweakelés után szépen elboldogul. Egy befõttesüvegek megtöltött majd négyezer pénzérmével tizenöt perc alatt úgy, hogy csak minimális hiba volt a számolásban.

per aspera ad astra

Aldaryn
Egyetértek.

Továbbra sem többszálúsítot, egy nagyobb instance kijelölésbe belefagy, stb, stb, stb... alapvetõ core bugokat nem javítanak évek óta. Szánalmas.

per aspera ad astra

npeter
Sanya2007 és Met: itt találhattok sok studio render setup-ot, lessétek meg, hátha találtok vmi kedvezõ beállításokat magatoknak a kívánt eredményhez: link

Kifli: manapság már van sok tutorial magyarul is a neten, de a többsége angol, nem árt, ha azokat is nézegeted, mert ugyebár a program is angol nyelvû.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

kifli
Kérdésem lenne:

Vannak-e angol 3dsmax-al magyarul jó tutorialok?

Illetve, a tutorialok többségében melyik verziót használják? Melyiket érdemes egy kezdõnek használnia?
Met
Nos, ezzel a beállítással 2 óra 32 perc 59,6 mp-ig renderelt, min állítsak, hogy gyorsabban végezzen?
Számít, hogy v-ray vagy normál kamera?

A parketta egyszerû v-ray textúra 😊

Sziasztok Grafiku Barátaim!

Következõ kérdéssel fordulnék hozzátok.

Adott ez a Renderkép:

F1 Renault 2011 - Render

Nekem is van egy idei 2011-es Ferrari modellem, de nem sikerül még találni neki megfelelõ rendérbeállítást. Nos, tudnátok nekem tanácsot, adni, hogy hasonló végeredményt kapjak mint ami a belinkelt képeken is van?

Mental Ray és Vray is szóba jöhet.

Viszont úgy tudom hogy ez a Renault Vray-el lett renderelve.

Nagyon szépen megköszönnék, ha tudnátok segíteni.

További renderképek itt!!

Na erre visszaírok még.
a végeredmény: a szokásos mocskos hazug kurva anyádat autodesk. LOL

500 mega körül indul, nem különösebben gyorsabban.
Nézetablak ugyanolyan tetû lassú...hd 4850 alatt
Mental Ray kapott pár procedurálisat
Érdekesnek tünõ szimulációs engine multithreadet is támogatja. De lehet polyfüggõ mivel a physx-es
4,0 -as dotnet kell alá. Sok akadásra és a szerkesztõablak kifehéredésére lehet számítani, a vontattott másolás pokol lesz. Ezt leszámítva biztosan jobb... Nem is vesztegetek több idõt rá... Uninstall.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

sziasztok!

van egy modell, ami 3ds max 2009-ben készült. Semmi extra, sima textúrák, pár fényforrás, semmi animáció. Ezt kellene exportálni egy korábbi verzióba (3ds max 9).

Hogyan lehet ezt? Mi kell hozzá?
ThomasGins
2012-t valaki nem tesztelte még?😊

\"So always look on the bright side of death\"

npeter
nah így sokkal jobban néz ki, csak most meg a camera nem igazán jó, túl messze van a kocsi, alig látszik a részletek, nagy az elõtér. jah még élethûbb lenne, ha látszana vmi ülés, kormány. próbáld ki esetleg , hogy kifordítod kicsit az elsõ kereket, meglásd rögtön másabb képet fog mutatni.
a parketta az fasza 😊

SZilaJMaGGoT
Hát csak ilyen elnagyolva volt betolva pár szögletes modell a beltérbe, így az enyhén átlátszó szélvédõkön/ablakokon bepillantva "árnyakként" láthattad a sofõrt, üléseket, stb... 😄 Szóval ilyen 5 perc szarakodás kábé... 😄

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Met
Belsõ térrel nem akarok tökölni, milyen volt az NFSUG-ban? Játszottam vele de nem emlékszem 😊

SZilaJMaGGoT
Lehetnének az ablakok kicsit átlátszóbbak, ha nem akarsz beltérrel szenvedni csinálhatnál valami "kamu" belsõteret mint az nfs underground-ba. 😄 Egyébként fasza nagyon, csak egy ötlet részemrõl! 😄

Met
Na, így már azért jobb a helyzet....ugye?<#zavart1>

Metwork
köszi, ezt este meglesem 😊

I will use google before asking stupid questions.

csinálsz egy külön króm materialt csak a felniknek és a maps alatt van olyan hogy environment 😉 oda be tudsz rakni bármilyen HDRI-t és akkor csak arra az egy bizonyos anyagra fog hatni

\"freedom is not a licence for chaos\"

npeter
<#eljen><#taps>

repvez
Egy kis OFF 😄
...igy picit gaz, de ha mondjuk matt design lenne akkor beleferne (esetleg lehetne avval probalkozni, hogy a kullok szinesek a perem krom, ha nem szivesen szaladsz el a kromozassal, de ott is mondjuk az lenne utos, ha kullok matt fekete, perem pedig krom esetleg bronz lenne)
Metwork
<#wow2> hogy?

Én is krómoznám csak a szar tükrözõdés miatt most annyira nem sikerült

I will use google before asking stupid questions.

ha már kérdezted én krómoznám 😊 Meg lehet azt oldani, hogy a krómnak legyen külön HDRI-je 😉

\"freedom is not a licence for chaos\"

Met
Gázul néz így ki hogy színes a felni?
Ha krómra festem akkor csak a fehérség látszik rajta.

Atika :o)
Koszi az infot 😊

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

hehe:S fasza:S lassan elokenne venni a vesot, kalapocsot, kotablat..

hunkircsi
Hali!
No csak megoldódott a rejtélyesen lassú és feleslegesen töltögetõs nézetablaki problémám az importált AutoCAD rajzokkal. Kihúztam a 3DCONNEXION SpaceNavigator nevû cuccomat és letiltottam a vezérlõprogramját, és láss csodát, az egész jelenetem (komplett áruház-modell, AutoCAD line-okkal egyetemben) a MAX-ban csodálatosan, a legkisebb akadozás nélkül pörög-forog.
A múlt héten töltöttem le a legújabb drivert a 3D-s "egeremhez", talán hiba volt.

Met
Amire használom a progit....

A HDR Light Studio Standard V1.5 hol tárolja az indító file-ját? Fel van telepítve de a startmenüben nem találom csak az uninstallját, és a program files könyvtárban sem van.

kem001
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy miért írja ki a program 2011-es verziója XP SP3-nál, hogy nem találja az összetevõket és indítsam újra a gépet, majd próbáljam meg újra, de akkor is ugyan ez a hibajelenség. Valami ötlet esetleg?

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

SZilaJMaGGoT
Csak egyet? 😄

Met
felfedeztem egy idegesítõ dolgot a 2011-es Max-ben, amikor megnyitok egy materialt a mateditorban akkor a material nevét nem írja be

Klon
megjavult 😊)

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"