Zokni#57929
Hát, pl, ha sok vonal van egymás mellett, akkor perspektívikus nézetben (ahol mondjuk éppen nem wireframe van, hanem shaded) könnyebben "megtalálom" (jobban látom, hogy mit alakítsak még rajta) az adottat (főleg, ha mondjuk background (egy blueprint) is be van állítva a nézetben) ha szép fehér lesz amíg babrálom és mondjuk nem kék. (vagy pl. ha úgy van a "háttér", hogy plane-ekre van ráfeszítve a kép (blueprint), akkor kifejezetten előnyös, ha nem wireframe-ben akarom körberajzolni, vagy utólag módosítani :))
Egyébként a másik ide kapcsolódó kérdés (bocsánat, de nem találtam erre megoldást, vagy lehet, hogy csak nem elég kitartóan kerestem), hogy az megoldható e, ha olyan van (mint fentebb írtam), hogy plane-re van ráfeszítve a blueprint, akkor mondjuk wireframe-be kapcsolva azt ne érintse? Tehát a készülő modell wireframe-ben van, de a szintén a képen található plane-re feszített blueprint megmarad shaded nézetben. (huhh, remélem sikerült érthetően leírni amit akarok :))
Tehát be lehet azt állítani valahogy, hogy egy adott objektum mindig shaded módban legyen, akkor is, ha az adott nézetben wireframe módra váltok?