3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mission Impossible 2010: PRO Class
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
ez az utolsó 😄
meghúzva processzort a 3ds közösségbõl kb 10% használhat. AMD ugyanolyan jól húzható, kevésbé vagy ugyanannyira melegszik. 4ghz stabilan elérhetõ azon túl nincs értelme beszélni semmirõl sem, mert speciális drága cucc kell hozzá, ami már nem éri meg. Mindkettõ procira...
Meghúzva valószínüleg mindkét processzor hasonlóan skálázódik.
Megint visszatérhetünk a már kimért eredményekre, cinebench vagy mental ray, vray. Ugyanaz lesz a vége. Tehát nincs értelme erre idõt pazarolni. Egyébént húzottan is néztem õket.(google: cinebench scores). Annyi még ide, hogy az élettartam/megbízhatóság/stabilitás miatt nem érdemes pár száz megahertznél töbet tuningolni.
ASUS os dolog megint egyfajta hülyeség. Vagy hibás modell vagy hibás széria. Alapvetõen ilyen álltalában nincsen. Ez személyes tapasztalaton alapuló elõitélet.
Egyetlen dplag ami itt igazából áll ami bencsabbal történõ beszélgetésünk alatt eset meg. Jelenleg Itel proci a leggyorsabb. Egy darab gépbe jelenleg az intel procivel lehet a legnagyobb számítási sebességet elérni.
Renderfarmra vagy ilyesmire már nem éri meg, mert az ár/teljesitmény/node túl magas. AMD vel sokkal jobb arány érhetõ el. Az is igaz azonban, hogy áramszámla kicsit magasabb lesz. Viszont azt megéri és kitermelhetõ mivel havi 4-5 ezerrel nõ csak (kb 3 node) , ami belefér költségnövekedés címszó alatt...
A fûtést meg ha ügyes van télen akár használhatod is...
Ennyi, a mésik része nem tartozik közvetlenül ide.
Így lassan belefolyunk ismét valami másba ami már csak kapcsolódik de nem igazából a téma. Alternativák, használhatóság stb. Ki érdekel? Aludjunk be megint. Jó aludjunk. Lássuk...
MR lassabb glossy reflectionbe de jobb az interpolácios enginje.. Föleg rafractionre.
Realistán : Vray szar, de nincs jobb szar. Redqueen is szar de nincs jobb path tracer szar.
Használhatóság szempontjából gi-ra nincsen jobb mint vray. Tradicionális megvilágítésra nincsen jobb mint cinema 4d. Viszont kurva szar a glossy benne. Tetû lassú. (jéé miröl is beszéltünk eredetileg, nembaj nyomjuk tovább)
Szakmai nagypofájúság és tapaszlaltságból: Egyébként final render most komoly ellensége lett a vraynek, És képzeld, nagyon komolyan lehet vele tradicionálisan is világítani mert lehet vele olyat csinálni, hogy az ambiens lightok árnyékot vessenek. Brutálisan használható a falról visszeverödõ illumincáió szimulálására.
Elég gyors a gi-a is, és piszkosul beállítható, akár per object szinten is. Bár nem a leggyorsabb és nem a legkönnyebb használni de az egyik legfeature gazdagabb rendering engine.
stb stb. megint megy el az idõ hülyeségre, ténlyeg érdemes forumozni vagy inkább személyiség fejlesztéssel kellene fogfalkozni?
HMM-Hmmm
egyébként még ma sem restellek tesztelgetni, hogy tudjam mivel mit lehet megcsinálni... és mennyire hatékonyan. Megéri a belefektetett idõt.
EGy ötleted adtatok ezzel az egésszel. Ha majd kész lesz a könyvem írok bele egy pszcihologia részt is, az önbecsapásról, a reklámról stb. Hátha jobban megy majd töle. Hehehe. <#nevetes1>#nevetes1>
Össze kell rakni precíz válogatással két gépet a jelenlegi felhozatalból, törekedve arra, hogy a lehetõ legjobb ár/érték arányú komponenseket válasszuk mindkét gép összerakásakor, ezután túl kell húzni mindkét gépet ésszerû keretek között a lehetõ legmagasabb elérhetõ teljesítményre, majd ha ez megvan, le kell mérni a renderteljesítményüket nem tesztjelenetekkel, hanem olyan valós, munkára használt jelenetekkel, amik a meglévõ gépeinket megizzasztják, majd ha ez megvan, venni az árak és így mért teljesítmények hányadosát, és a két értéket összehasonlítva kimondani, hogy ez a jobb, vagy az a jobb. Nincs értelme márkahûnek lenne csak a márkahûség mellett.
A márkahûséghez azonban hozzátartozik az is, hogy valaki nem feltétlen csak azért márkahû, mert megszokta az adott márkát, hanem elõfordulhat, hogy azzal a márkával nem volt semmilyen problémája addig, vagy az ellenkezõ márkával akadtak az ár/teljesítmény scope-on kívüléesõ tapasztalatai, amik billentették a mérleget. Példának okáért ASUS alaplapot soha az életben nem fogunk venni, hiába mondják, hogy jól tuningolható, hiába áll ki mellette ezer érv, hogy bizony ár/érték arányban ilyen jó, olyan jó, egyszerûen több meghibásodás után nem akar az ember kockázatot a befektetésében.
per aspera ad astra
A redqueen-es dologra kicsit visszatérve, lehet, hogy sokkal gazdaságosabb a sample-k elszórása bizonyos szituációkban, mint VRayben, de redqueennel nem tudnék olyan jeleneteket renderelni, mint amilyeneket most VRay-el renderelek, mert sok eszköz nincs meg benne. Egy kezdeteiben járó projekt, ami tényleges munkakörnyezetben csak erõs korlátozásokkal használható versenytársaihoz képest.
Számomra alternatíva jelenleg a MR lenne, amivel hasonló eszközökkel, hasonló kényelmi funkciókkal, hasonló munkafolyamat gyorsító lehetõségekkel tudnék dolgozni, mint jelenleg, de mivel nem nyújt annyi pluszt a most használt rendszerhez képest, ezért csak nagyon indokolt esetben fogok váltani.
Jó példa hatékony samplerelésre a HungryCat renderer a maga MLT-n alapuló Delta samplingjével, ami tök hasznos, és glossykat brutál hatékonyan tol ki magából, mégsincs hosszú évek óta a piacon egy használható termék belõle.
per aspera ad astra
Bocs ;-)
Tehát nem a nem egyetértésrõl van szó hanem arról, hogy emberi butaság, ködös elme és egyéb megnyilvánulásait, amit te véleménynek nevezel egyszerüen egy 30 évet túli emberetõl nehezen tudom elfogadni. A legrosszabb az egészben az, hogy véleményilvánítés mödé rejted az egészet. Itt alapvetõen arról van szó, hogy egyfajat belekötést tolsz amiért félreértetted, hogy mit akartam mondani.
De, hopgy ne legyen túl személyes a dolog mondok két másik példát. Itt volt például az intel amd példa. Még neked is milyen nehezen ment be a valósággal töténõ szembesülés, hogy ha tetszik ha nem, az AMD sokkal jobb ár/telejsítményben. Ezt adatokkal is tudtam bizonyítani ennek ellenére itt legalább 4 az ellenkezõjét proóbálták bebizonyítani. EZ az emberi hülyeség, a reklám, és a figyelem teljes hiányának tudható be.
Most a szokásos nyálas intel vagy amd párti vitán túl, ki az a hülye aki olyan gépet vásárol ami 50-300% százalékkal többe kerül és max 10-70 százalékkal gyorsabb csak.
Mondok egy másikat, bár nem nagyon szeretek személyeskedni, bizonyos vizualizációs iroda emberkéje majdnem bebízonyitotta, hogy a lighcache eredménye volt a helyesebb a brute force vagy a photonmappingal szemben. A példák ellenére... Megint az elvakult, betanult hülyeség majdnem ökölböl lenyomott...
Én az ilyeneken akadok ki.
A személyes véleményed a képrõl nem a személyes véleményed, hanem nem értelmezése annak amit írtam. Ki a faszt érdekel a kompozíció mikor a renderidõ volt igazából a meghatározó dolog. Itt arról volt szó speciel, amit egyébként csak hosszó hosszú tesztelgetések után merek kimondani. Hogy a pl RQ sokkal jobb megoldás mint az unbiased renderer, mivel az 14 ora után is, csak egy mobitelefont tud kidobnizaj nélkül.
Itt ismét alapvetõen hatékonyságról volt szó, az öt perces relative zajmentes mobiltelefon render kb 10 órás rendernek felel meg.
Hagy ragadjam meg az alkalmat. hogy ismét fellebentsem a fátylat valamirõl, amit megint nem lesz könnyû elfogadni. Vrayel sem olyan könnyû igazán zajamentes glossy felületet renderelni. Pl egy jelentben ahol 4 teapot rerõsen glossy, és nincsen gi csak egy hdri map tükrözõdik a felületeken. (semmi különleges fényesség nincsen a hdri mapban). Olyan brutális sample mennyiség kell neki hogy leakadtam rajta. 60-120 vagy még több kell ahhoz, hogy teljesen sima(!) legyen a glossy. Namost ellenpéldának itt redqueenes kép amin a függöny kivételével minden glossy reflectionel van meglõve. Ha ilyen sima képet szeretnék fél óra alatt rendelelni vrayel akkor azt egy gépen nem fogod tudni megtenni... Egyzserüen képtelen vray erre.
Szóval légyszíves ne kössél bele kompozícióba amikor a renderidõ számított vagy a bevilágítás módjába.
Egyébként ezért mondtam, hogy lehet a cukrod teszi ezt, ugyanis, ha az agy nem kap elég cukrot akkor nem helyesen müködiki. Csak ezzel mernék mentegetõdni, mert azt nem mereném mondani, hogy direkt hülyét játszol.
Megtisztelõ figyelmébe ma is...
Tisztelettel
Bessenyei Béla
azert mert velemenyt mondtam es hogy mi a baj a keppel.. de ha szemelyeskedunk mar akkor az a baj hogy az elmult fel evben igen furcsan nyilvanulsz meg itt a kirohanasaiddal behisztikkel hogy valaki nem ert egyet veled es akkor viszlat sg meg a tobbi hulyeseg.... ugyes fiu vagy nagyon sok mindenhez ertesz (nagyreszeben az itt jelenlevok nagy szazalekat koztuk engem is, leiskolazod) en ezt alairom, de ez nem azt jelenti hogy amit csinalsz tokeletes..

idõ/teljesítmény szempontból egyértelmûen jó.
Továbbá igazából fotoreál képet még én sem láttam itt senkitõl sem. Ha jobban megnézed ez minidg a vizsgálat fokától függ. Átlagosnál alaposabb vizsgálat álatalában kb olyan szintre emeli az egészet mint az én képem és a fotórealizmus kapcsolata...
Végülis mind1, de legalább nem zajos mint a vray illetve nem renderel 12 órát hanem csak 30 percet hasonló minõséghez. Igaz, az anyagok nincsenek annyira kidolgozva..
Beszúrom megint, Talán az egyik legszebben megvilágított képem...
Egyébként igaz, talán annyira soha nem mentem neki a valósághûségnek, leginkább az idõ miatt.

A többi meg alacsony glossy sampleszám.
Más kérdés, hogy mennyi idõd van igazából mennyire tolnak az építészek és a határidõ.
Viccet félretéve 3dsMax + VRay, de reelben vannak C4D + Advanced Render jelenetek is.
per aspera ad astra
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Ha nincs ellenetekre, belinkelem amin az év elsõ felében dolgoztam másodmagammal 😉
Animáció:
Aurora Visuals - 3D Visualization Showreel
Képek:
Üdv,
Svan
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
reseteld az Xform-ot, nézd meg, hogy mekkora (lehet a unit scale-el van a baj)
\"freedom is not a licence for chaos\"
Más modelleknél nem csinálja ezt pedig volt már bonyolultabb is. Megnyitogattam az autobackeket mindegyikben ilyen. Próbáltam utánnanézni fórumokon de nem nagyon találtam hasonló problémát, megoldást meg fõleg nem
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)