63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    milyen gyalázatos dolog már ez, hogy az inteltől kell lopni új raycastert, ami - egyszeres pontossággal, és rengeteg más dologgal - 30% -al gyorsabb. Ezt nem lehetett volna benne hagyni mint pl ahogy vray 1,0 -nál volt... Vagy egy ilyen opciót csinálni. Tehát ehhez egy külső hírre és bemutatóra volt szükség. Mi ez ha nem az intellektus halála...

LOL!
  • putyi
    kifejtenéd.
  • nenad
    erre halálra röhögtem magam, vlado intellektuális teljesítménye kinullázódott... nem bír már új dolgokat fejleszteni.
  • putyi
    érdekesnek tűnik: VrayEmbree VRayEmbree
    Intel-es leírás

ki kellene próbálni...
  • nenad
    mind xar! :D
  • ThomasGins
  • JackMeadow
    minyá fizetek érte 12 eurot h megnézzem ;)
  • ThomasGins
    Köszi:)
    ez lett kopizva amugy.
    Bár a 6 óra renderidőt kicsit sokallom egy 2 magos gépen:)
  • Met
    2010-es Maxben a backspace-el lehet edge-t törölni, 2009-esben ez még nem volt elérhető?
    Mert backspace-re nem töröl csak del-re de akkor a poly is törlődik.
  • Aldaryn
    Jó! :)
  • ThomasGins
    Javitgatva kicsit:) Karc bump volt rajta eddig is de nem nagyon látszik.
    Így marad:)
    Köszi azért a hozzászólásokat!
  • JackMeadow
    Azt meg tudjátok nekem mondani h a vray displacement maptól mitől lesz itt ott lyukas az alfa, leginkáb talán az éleknél tőrténik ilyen
  • Aldaryn
    Kap egy kis alig érezhető textúrát a talaj, a golyókra kerül pár ujjlenyomat, kirenderled zajmentesre, és egy szakmabeli sem mondja meg könnyedén, hogy valódi-e, amit lát.
  • zenoka
    minusz zaj = real or fake dillema:) fasza:)
  • Aldaryn
    Kicsit zajtalanabbra? :) Azt leszámítva elég állat.
  • ThomasGins
    Egy kis NFR...
  • Accca
    mr sky portal* ":D
  • Accca
    Ja amúgy van a sceneben mr sun az okozza a gondot, de hiába rejtem el, állítóm defaultra a megvilágítást ilyen lesz.
  • Accca
    Helló, be lehet állítani a wievport megvilágítását, mert az alap az így égeti a színeket, scene pedig sötét.
  • Met
    Egy felnit alakítgatnék éppen, szóval lehet egy objektum miatt van.
  • ThomasGins
    Orvosi marihuána:)
    Ha jelenet függő akkor merge, ha nem, akkor ez megszokott dolog sajnos:)
  • Met
    2010-es Max váratlan összeomlásaira van valami gyógyszer?
    Sp2 fent van.
  • Aldaryn
    Időbe nem fér ilyemsi most bele. Ami engem jelenleg nagyon piszkál amúgy is, az az Arnold.
  • nenad
    lassú gi és proxy/instance, minden más király.
  • nenad
    Al indultok a vray pályázaton?
  • nenad
    kamu... :D biztosan elbasztad a color correkctiót nem volt beállítva a logaritmikus vagy ilyesmi :D:D:D
  • Aldaryn
    Az általános megoldás... :)

Amúgy MR elvileg nagyon jól együttműködik a MAX natív dolgaival, minden MAXes shader (lámpa, anyag, textúra, kamera, stb...) rendelkezik metódussal, ami render előtt átfordítja őket MR kompatibilis, vagy MR natív shaderekké.

Mirefel ez a MRezés? Meló?
  • LionTR
    Be merge-eltem mindent egy üres scenebe, most jó...
  • LionTR
    Sziasztok.
    Egy kis segítségre lenne szükségem.
    Van egy belső terem, amit mental ray-jel szeretnék bevilágítani, de sose használtam még korábban (eddig vRay-t használtam), és egyszerűen nem jövök rá mi a baj, de tök mások a materialok színei a renderen, mint kéne. Próbáltam a standard, meg photometric fényekkel is, de nem jó, aztán leesett, hogy a mental raynek biztos nem jó a standard shader, kipróbáltam DGS-el (sima diffuse felületek szeretnék textúrákkal, semmi extra), de azzal is ugyanolyan fakó minden, és egyszerűen nem tudom azokat színeket előhozni, amit kéne.

Mit csinálok rosszul?
  • VO101Tom
    Hello. Én is belefutottam ebbe párszor, nem jöttem rá hogy lehet variálni manuálisan. Az biztos, hogy ha klónozol cuccot, azt ide oda forgatod, akkor az eredeti irányokba viszi magával. Attach, export, import, semmi nem segített normalizálni az irányokat. Sőt, egyszer feltűnt, hogy aszerint váltogatta, hogy az aktuális kijelölés kifut-e borderig, vagy csak belső edge-ket kötöm össze. Zavaros kicsit nekem.
    Nemtom konkrétan hova és hány vonallal akarod használni, én ha belefutok ilyenbe, akkor nem egy vonalat húzok, amit eltolok a szélek felé, hanem kettőt, amiknek a távolságát variálom (Pinch ugye). Végeredmény ugyanez lesz, leszámítva a túloldali fölösleges vonalat, amit aztán pár klikkel kitörölhetsz, ha felesleges...
  • Met
  • Met
    Ez a bajom
  • Met
    Kijelölöm 2 egymás melletti poly vonalait (3 vonal) Connect hogy elfelezzem a polykat és ahogy csúsztatnám el az összekötő vonalat az egyik polyn lefelé csúszik a másikon meg felfelé. Ezzel mit lehet csinálni?
  • sanyicks
    minek a lényege? hol érdemes olyan textúrát használni aminél egymásra pakolja 2 material textúráit?
  • GixEr
    Kerdes, csak kivancsisagbol.
    Mennyi ido szokott lenni egy ~50-70nm iroda/bolt belso tervezese+modellezese+arajanlat adasahoz fobb meretekkel ellatott terv a kulso gyartoknak? (persze nem mindegy, hogy egy projektre 2 vagy 4 ember jut, de ugy alltalaban)

Tenyleg csak sacc/kb (2nap-1het-2het ?) Persze ceges kornyezetben es nem olyankor mikor privat melo.
  • GixEr
    Pont ez a lenyege, hogy osszepakolja (1modell+1textura) nem hinnem.
  • sanyicks
    Olyat nem tud véletlenül a max, hogy a sub materialos objektumoknál render to texture-nál materialonként külön fájlba ment? (És nem pakolja egymásra az összes material textúráját és rakja ki 1 fájlba?)
  • Szeki26
    Sziasztok !

Olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan oldal, ahol ingyenesen letölthető üres interior képek vannak.Pl nappali, hálószoba de bútorok nélkül. A shutterstock.com-on nagyon jó képek vannak, de baromi drága (egy hónap 250 $?!)
  • sanyicks
    Megvan, a super black nevű "feature" okozta.
  • sanyicks
    Így néz ki. A felső kép a render utolsó szakaszában, az alsó amikor kész
    kép

Érdekes, hogy elmentettem a render presetet egy másik scenéből, ahol jól működik. De ebbe betöltve ezt csinálja.
    Annyi különbség van hogy a másik scene az rendes külső modell, ez meg belső tér lenne mint látható.