63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    de nem mi készítettük:-(
    ééééérted.

mindig csak ment a dünnyögés, hogy fel kéne venni a kapcsolatot, meg ilyen-olyan fasza lenne stb.
  • zenoka
    putyi, Al:
    nem ertem ezzel a cikkel kapcsolatos problemat miert szomoru fejjel kommenteltetek facebookon:
    http://online.wsj.com/article/SB10000872396390444508504577595414031195148.html#articleTabs%3Darticle
    ez csak jo nem?
  • szomjaska
    Akkor ezzel nem lehet ilyeneket csinálni: Endorphin
  • ThomasGins
    Ha már ember, nagyon jó kis plugin:
    link
  • szomjaska
    Bocs, kapikának szántam.
  • szomjaska
    -Merre: google: free 3d characters
    -Mire jó? jó egyszerű, hogy sokat betehess a jelenetbe, vagy jó kidolgozott közeli képekhez? Jó divatos ruhában, vagy jó fantasy kosztümben? Állóképhez, vagy animációhoz? Arc, haj számít?
    -Ingyen: csak otthon csavargatnád a lábait, vagy pénzt akarsz vele keresni?
    -Sok-sok éve kiadták a Poser 4-et és a Poser 5-öt ingyen, ha kell oda tudom adni. Vagy daz3d.com, csak regisztrálnod kell. Sok sikert!
  • zenoka
    feher boru vagy azsiai? feloltozve vagy csupaszon ( te kis huncut)..pozolva vagy cask ugy.. vagy mire gondolsz?
    itt nez korul:
    http://www.turbosquid.com/Search/?keyword=human&sort_column=A5&sort_order=asc
  • kapika
    Hali! Tudnátok segíteni abban, hogy merre találhatóak jó ember modellek ingyen?
  • zenoka
    ezzek ilyenek... vetes vele otthonra egy - ket renderslave gepet... vagy optimalizald a scenet hogy ne tartson sokaig:D
  • Dinike0009
    ahh marad az itthon render. Nem fogok vele kinlodni.. csak picsog allandoan hogy sok ido
  • zenoka
    nah persze jah... de nem hiszem...
  • putyi
    csak akkor van gond, ha használnak néhány plug-int a renderer-en kívül.
  • zenoka
    jobar jartok lassan ha valami kinai-indiai renderfarmot bereltek egy ket oracskara-napocskara.. feltoltod az anyagot es mar kapod is a cuccot..
  • GixEr
    az also hangon is 3k dollar, minimum :)
  • putyi
    amikor ilyen hiba van, általában ez nem megoldás, de bencsab azt írta, hogy az animációs útvonal is elromlik, az pedig nem egy klikk.
  • putyi
    lehet szemmel veréssel is, de egyszerűbb, ha megmondod, a főnöködnek, hogy telepítse a gépekre a max-et vray-t stb.
  • GixEr
    Akkor is elfordul a kamera. Bar azt ket klikk visszallitani. (kamera kivalaszt "move"-ra fent jobbklikk es roll=0)
    es visszall.
  • Dinike0009
    koszonom a gyors valaszt:) De erted nekik nincs meg a studio max meg a vray a szerverukon, akkor telepitsem azt is remote desktopon keresztul?
  • putyi
    talán az lehet a megoldás, hogy mindent hozzálinkelsz egy dummy-hoz és a dummy-t forgatod el 103 fokkal.
  • putyi
    nem voltak előtte group-ban? akkor szokott hasonló lenni, ha kitörlöd úgy a group-ot, hogy az objektumok megmaradnak.
  • putyi
    igen kb. ez lenne az indulás, de használhatod a remote desktop-ot is a windowsban. a cél az, hogy te lásd és kezeld, az egyik ottani gépet úgy mintha a sajátod lenne. ha ez megvan, akkor átmásolod a file-t, amit előtte egy archive parancssal a jelenetből készítettél arra a gépre, majd belépve megnyitod a jelenetet és elindítasz az ottani hálózaton egy sima hálózati rendert. aztán pedig örülsz és átküldesz nekem egy jelképes összeget tanácsadásért:-)
  • Dinike0009
    Senki mas nem tud nekem segiteni, hogy hogyan rendereljek a fonokom gepein? VNC az kiraly, bar nem ertem mit kellene tennem, mondjam neki, hogy rakjon fel egy vnc servert en meg egy vnc viewert? Valaki kicsit bovebben avasson be.
  • bencsab
    Egy beanimált kameránál meg aztán nem csak a nézőpontok vesznek oda, hanem az útvonal is elmászik.
  • bencsab
    Ebben ki tud segíteni. Az egész jelenetet (kamerástól, napostól) el akarom forgatni balra 103,..... fokkal a szerkesztőablakban. CTRL+A, Use selection center kiválasztva, elforgatom, és a kamerák bedőlnek.

De ugyanígy eldőlnek, ha a kamerát választom csak ki a középvonalánál fogva, és elkezdem forgatni. Na, mit javasoltok?
  • benőmenő
    Kösz a választ, akkor majd legközelebb így fogom.
    Csak a tutorial-ban volt, hogy akkor most avi-ban rendereljünk és majd kéri a codec-et. És azóta sem tudtam megadni mást, szóval akkor marad ez. Bár visszaolvasva tényleg mindenki így csinálja.
  • GixEr
    Renderelj TGA-ba vagy JPG be. Megmented magad jo par ora idegeskedestol. Utana osszefuzod barmivel es probalgathatod a codec-eket.
  • nenad
    LOL,
    lehet hogy lesz benne, bár hova máshova kerülne?
  • benőmenő
    Sziaszotok,
    most kezdtem el csinálgatni a tutorialokat és lenne egy kérdésem.
    Egyszer már adtam meg codec-et rendereléshez miután kiválasztottam hova mentse az avi-t. Viszont azóta nem kérdez rá, hogy milyen codec-et szeretnék használni, pedig valószínűleg sikerült a legtrágyábbra rábökni.
    Hol lehet még codecet változtatni?
  • putyi
    nagyon optimista vagy azzal a 3gb-tal. :-)
  • tenkenorman
    de ha mégse akkor csak forradalmian átalakítják a material editort, és a kezelőfelületet (+3gb)
  • putyi
    no nemsokára lesz vízszimuláció a max-ben:

http://www.cgrecord.net/2012/08/autodesk-buys-naiad.html

lehet majd anyázni a fagyásokra. vajon ki fogja használni mind az egy szálat a képernyő frissítéshez?
  • putyi
    http://www.youtube.com/watch?v=U9rgG2vPAvQ&feature=player_embedded#!
  • putyi
    Nnna!
    Végre egy EMBER, aki jól veszi a kanyart. Eddig egy ilyen élcelődés hullámra a úja 99%-a sértődéssel beszólással reagált.
    Engedd meg, hogy tiszteletemet fejezzem ki!
  • Dinike0009
    Rendben koszi!
  • zenoka
    jo penzert meg orulnel is neki egy kis kiruccanas amerikai fonokhoz:DD
  • VisualHarmony
    Lépcsőzzé' inkább egy kicsit, aztán dobj valami vállaszt...
  • putyi
    dehogynem.
    most csomagolok, aztán indulok beállítani a vnc klienst, aztán letesztelem, majd egy rövid oktatást is tartok.
  • zenoka
    meg segiteni sem akarsz neki?! you bastard!:)
  • putyi
    mondjuk írd be a google-be, hogy "vnc" és elemezd ki az első néhány találatot. ha ez nem megy akkor szerintem nem kellene erőltetni ezt a dolgot.
  • Dinike0009
    vnc? nekem kellene valami tutorial, v leiras, csak azt sem tyudom hogy keressem