3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nyilvánvalóan ez attól is függ, hogy mennyi idõd, hány géped, és milyet szeretnél csinálni. Egyeltalán nem kell szenvedni vele. De ha nem csinálad még akkor ez e lehetõség nem áll rendelkezésedre és kénytelen vagy várni,sokszor sokat...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

vmi ötlet erre?

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

ez oke de ha azt mondjak hogy jo esetben van egy napot osszedobni egy interiort plusz ilyen olyan vilagitast szeretnenek rogton celszerubb egy 10 perces renderrel szarakodni mint fel napot azzal szenvedni pluszba hogy kenne vilagitani hogy real fillingje legyen.. mar mint nekem mint kis hulyenek.. olyan nagyagyuknak mint te lehet persze idoben is jobban megeri mint gi-zni de megmondom a frankot se nem vagyom a filmes szakmaba se nem vagyom arra hogy szivassam magam😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

egyébként ha van valakinek egy jó interõrje amit szívesen megosztana a GI kontra Hagyományos megvilágítás céljából akkor bevilágítanám hagyományossal..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ez sima vray gi, semmi különös.
Viszont számunkra lehet jobban megéri mivel nekem sincsen renderfarmom.... Ha valami változás van a jelenetben akkor legtöbbször mehet a gi kiszámítás újból.

Tehát kb így értek egyet, ha van egy renderfarm mögötted akkor megéri, de anélkül azért jóval lassabb összeségében. A setup idõt gyakorlattal, vagy akár azzal is csökkentheted. hogy nyomsz egy gi-t és után relative kis idõ alatt meg tudod építeni standard fényekkel. Ha animálni kelle valamit akkor meg megint problémás a GI.

A téma talán örök vita tárgya lesz a GI hívõk és a hagyományosok között.

Aldaryn
Én megnéztem, és mivel nem láttam sok különbséget a kettõ között, a zajosra montam azt, hogy GI. Nem tudom, mivel renderelted, ha ilyen unbiased izébizével, akkor ez így következetes lett volna.
Egy ilyen jelenetben tényleg nincs sok értelme, annyira egyszerû az interakció, hogy minimális befektetett munkával nagyon közli végeredményt lehet kapni.
GI-t nem azért használnak, mert nem lehet megközelíteni a bonyolult egyenletek végeredményét direkt fényforrások használatával, hanem azért, hogy idõt takarítsanak meg. Ez így viccesen hangzik elsõ olvasatra, de ha arról van szó, akkor egy komplex jelenet idirekt lámpákkal bevilágítása jelenthet olyan sok többletmunkát setupban, hogy a jelenlegi hardverteljesítmények mellett nincs idõbeni elõnye a végsõ elszámolásánál.
Azt hiszem a Shrek mozi elsõ és második része között készült interjúban az egyik készítõ pont azt ecsetelgette, hogy nagy újdonság, hogy teljesen GI-al számoltatták az új rész képeit, mivel már elég erõssé vált a hardverparkjuk, hogy így hosszútávon olcsóbb legyen, mint jelenetenként plusz fényeket beállítgatni.
A Veta is csak az Avatarral állt át a teljesen gépszámolta GI megoldásokra pl.

per aspera ad astra

jaja

Metwork
Akkor nyertem?<#idiota>

I will use google before asking stupid questions.

visszatérve a két mobiltelefonos képre szerintem egyértelmûen látszik, hogy a jobb oldali GI-os, mivel alul ahol a planel csatlakozik a két felület látszik a fényvisszaverõdés. Ez két helyen is látszik. Egy plusz fényforrás persze ezt is megoldhatja...

meg ha el akarok moccintan valamit hatalmasat ugrik egybõl, es csak ennél a scenenél csinálja

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

ez miért van?

meglepnélek eggyel de most nincs idõm rá, egyébként a cinema 4d könyvemben erre is látni fogsz példákat. Kis különbség van ott is, de nem akkora amiért érdemes gi-t használni. A renderidõ különbség 38 másodpers kontra 20 perc.

probald ki egy interiornal hogy mennyire tudod ugyanugy bevilagitni gi vel es gi nelkul ... ez egy kispicsa "jelenet" egy ilyen kijelenteshez azert😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

na jó legyen, a bal oldali a fake és a jobb oldali a GI-al renderelt kép.
Vicc ez az egész komolyan mondom, ha ilyen közel lehet hozni a képet a gi hatáshoz akkor minek a gi?

petesilver
Emésztettem egy ideig, de talán bal oldalra tippelnék ha kellene, szóval bal. Vagy nagyon nem vágom(ami valószínû) vagy a kevésbé elkülönülõ fehér részek miatt tenném a jobbat fake megoldásra.

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
ez más tészta, polymodellezni akarja szerintem ezt a kocsit, ami ilyenkor valami játékból van kiszedve valami konvert progival, ami konvertáláskor kutyulja rendesen a mesht minden elképzelhetõ szinten. Persze lehet hogy tévedek, de amikor ilyenekkel foglalkoztam, akkor ez még így volt 😄

petesilver
fogd a modelt, csinálj belõle egyetlen mesht vagy editable polyt, adj neki sima fehér materialt. Csinálj belõle másolatot, annak fekete material és wire. A másolatot kijelölve modifier listben keresd meg a pusht, állíts olyan minimál értéket, amikor már renderen látszik a wire, és utána renderelj blueprintnek valót.

ez azért elég gáz lenne kijelenteni... Gyakorlatilag Gi al mindenhol kicsit jobban néz ki mint egy-két piláccsal megvilágítva.... ez inkább csak egy lehetõség arra, hogy megértsed 😄 a gi-t is elég jól lehet fakelni, ha van refrencia..

petesilver
Beleõrülsz, ha rendbe akarod tenni 😄 inkább hagyd így és csinálj róla 4 rendert élekkel blueprintnek. Vagy freezeld le a jelenet közepén és csináld meg úgy szemre. Ellenkezõ esetben nekiállhatsz forgatni, szenvedni a vertex weldeléssel, és félúton beleõrülsz mennyi open edge van és mennyire rossz az egész 😞 azért hiányoznak élek, mert valószínûleg duplikálódott jó pár vertex, él, amit kín kibogozni és weldelni.

szerintem mind2 gi-s es jol atvered a nepet 😄 de nem nagyon van kulonbseg a ket oldali kozott... meg mint ahogy Al is irta ennel a jelenetnel nem szamit..

na akkor szavazzá de gyorsan! 😄

tudom en hogy nem akarod lehuzni csak nem erted meg azt hogy:
uj unbiased renderelo 0.3-as verzio sima teszt render... tudom hogy megy ez sima scanlinenal is gyorsabban ugyanabban a minosegben...

Met
Most mesh, konvertálom marad ugyan úgy, így néz ki

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ThomasGins
convert edit poly?

\"So always look on the bright side of death\"

Met
addig, #57270?<#zavart1>

várjunk még egy napot, de azért az, hogy nem egyértelmû a GI fontosságát csökkenti nemde? 😄

Met
nekem jobb

Aldaryn
Szerintem is a bal. Bár ez nem olyan jelenet, ahol a visszavert fény sok vizet zavarna, Ha nem mondanád, észre sem lehetne venni.

per aspera ad astra

jobb

emberek mindenki bátran votoljon!

ThomasGins
bal

\"So always look on the bright side of death\"

mér lesznek pixelesek vrayel azoknak az objecteknek a szélei amik mögött nincs semmi más csak alfa lenne

na mókából, melyik készült gi-al? Bal vagy jobb? A szavazáshoz csak válaszolj erre a postra bal vagy jobbal.

Na megint sikerült felébrednem. Geci Láz.

Én a következõkre figyelnék még. Az épületek távolban nem szinzõdnek, nincsen atmoszféra. Csak visszaverõdés. A fák sok helyen nagyon mesterségesek, esetleg kicsit sûrûbb lombozat? A fehér sok helyen be van égve. Talán ez utobbi leginkább zavaró.

A fû, bokrok és virágok, égbolt egyébként baromi jól néznek ki.

másik szinezéssel..

nem akarom lehúzni a rendert csak nehezen emésztem meg az óriási renderidõt, ezért gomdoltam összedobok egy rendert ami hasonló minõséget produkál, GI nélkül is. Csak egy vray light van ebben, gi nélkül, 5 perc render, és akár azonnal animálható is.

Met
Van egy letöltött autó modellem, szeretnék belõle renderelni olyan képet mint a blueprintek, hogy az alapján meg tudjam én is csinálni, csak éppen hiányzik egy csomó edge, valahogy rendbe lehet az ilyen hibákat tenni?

beszartatok mi?

bakker, ma reggel 12,5 fok, kb 1 hete, majd 40 fok. Most megint melegedni próbál de már nem fog, valahogy a nap nem fog annyira.

Július 23 van, ilyenkor szokott még a legmelegebb lenni, de kb 20-25 fokkal hidegebb van.

Baromi érdekes. Nem vagyok egy összesküvés elmélet hívõ, de ez már nekem is kezd gyanus lenni...

npeter
Tényleg szép képek, a tõletek megszokott minõségben. A növényzet sokat dob rajta, szépen van tálalva az egész. Elsõ képek között a 4. tetszik a legjobban, ahol látszik a fém oszlopok.
Grat.<#worship>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

hunkircsi
Kicsit OFF: Csak nekem nem mûködik most ezt a piszok Google Térkép? Elindítom, és azt írja, hogy "A rendszer még mindig tölt..." és semmit nem tudok csinálni.

Nenad: Jobbulást!
Aldaryn: Beszarás a képek, mint mindig.

Ki korán kel, poligont lel.

Én személy szerint az építésznek adok igazat, lássa minél több szögbõl, elvégre a vizualizáció korábbi fázisaiban is azt szolgálja, hogy minél többet lehessen látni abból ami majd felépül. A másod vagy harmadrangon érdekes az, hogy hogyan épül bele a környezetbe a vizualizáció szintjén.

Persze ez függ a témától is és a munka céljától is. Ha az a cél, hogy vevõket hozzon a vizualizáció akkor az egész más tészta..

Az utolsó képek királyok.

Aldaryn
Akkor bizony jobbulást, mihamarább!

Pont ezzel a szemlélettel nem tudok egyetérteni. Egy építész legtöbbször azt szeretné, hogy készüljön a házáról kétszáz darab render minden lehetséges szögbõl és nézetbõl, lehetõleg azonnal, és mindenképpen ingyen az építészt ez érdekli.
Én azt mondom, hogy készüljenek olyan képek, amik közvetítik az épület hangulatát, a hely hangulatát. Olyan képek, melyeken keresztül egy nem létezõ világba léphet a szemlélõ. Emberközeli képek (épp ezért a madártávlati, magas átnézeti képeket sem szeretem) szemlélõdés közeli képek. Irodaparkból, lakópakrból kéthetente kitalálnak egy újabb ugyanolyat mint amilyen már akad ezer másik. Szívesen elkészítem a "kötelezõ köröket", de ha csak erre kell a grafikus, akkor ezt majdhogynem bárki prezentálja kellõ betanítás után, én inkább a látásmódomat viszem ki a vásárra, mert hiszek abban, hogy az érték.

Persze ez nem kapcsolódik szorosan ezekhez a képekhez, mert az egész parkot midnenestül mi terveztük, találtuk ki, (Putyi javarészt) így nincs megrendelõ, aki a házait szeretné mutogatni, és ezen akaratát mindenek felett keresztülvinni.

per aspera ad astra

(fáj fejem mint az állat, megfáztam nem csinálok semmit sem csak forumozgatok.)
A képek egyébként szép renderek.

de egy ilyenért engem egy építész kirugott már.
Õ így gondolta : "így gondolta, azt mutasd ami érdekel, és ne azt amit te szeretnél mutatni..."
egyébként tök igaza van..

Aldaryn
Gyorsan reagálsz, és épp szerkeszettem a postomat 😊 #57260 #57258-re volt válasz, azoknak, akik késõbb olvasnák. 😊
Van az egészrõl is kép, rakok be azt is, persze. 😊

per aspera ad astra

nebazzá fel engdj az érzelekmeknek is idönként 😄

Aldaryn
A feladat a buszmegálló táblájának grafikai tervezése volt. Mivel nem találtunk mögé rendes hátteret, oda modelleztünk egy iroda- és lakóparkot. :o)

per aspera ad astra

beszarás, egy az egybe ez jön le a képekrõl...
(az épüóletet is meg lehet nézni?)

ez buszmegálló vagy az épület a hátérben? : - |

Aldaryn
Régen raktunk ide képet. Most egy ilyesmit csinálunk épp. Saját tervezés minden téren.

per aspera ad astra