63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
sanyicks #58443 mi van akkor, amikor végigmegy egy render (akár sima akár texture), gyönyörűen renderel mindent ahogy kell, szépen néz ki, final gather és a végső render alatt is, majd 100%-ra ér és hirtelen szétmossa az egészet. A részletek eltűnnek, kivilágosodik az egész, és olyan mintha blurt tettek volna rá -
NNaa #58442 Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy felhőkarcolót ami éjszaka ki van világítva , de nem tudom, hogy csináljam meg az ablakok világítását. Nem photoshoppal szeretném megcsinálni a texturázást, hanem max-on belül. Ti, hogy álnátok hozzá? -
GixEr #58441 Erdekes, OpenGL alatt hibazik csak a viewport. DirectX alatt meg mukodik rendesen... -
GixEr #58440 En mar a kerdest se ertem...
"Sima" HDRI bevilagitas animacioban. -
kypd #58439 -
kypd #58438 Srácok nem tudjátok véletlen megmondani, hogy ebben a videóban a fickó melyik programnál mutatja meg a lépéseket?
Először After Effecstre gondoltam, de ott a módoknál nem találtam ilyet, szóval nem tudjátok véletlen megmondani, hogy melyik programra utal a videó? -
GixEr #58437 sziasztok,
talalkoztatok mar olyannal, hogy poly objecten mikor pld el chamfer-nel elojonnek a kis bogyok akkor csak akkor latszanak amikor az eger felette van? (Max2012)
Egyik gepen megy rendesen (ugyanaz a videokartya, driver, rendszer, max beallitas) a masikon meg nem. -
#58436 ...és ha nincs kaja süt egy gofrit magának:)
-
zenoka #58435 latom ma ti is formaban.. egyebkent szeritnem ez egy vasnoveny es husevo.. nezd meg a propeller elotti fogakat:) -
#58434 -
putyi #58433 aldaryn szerint hamutartó. -
putyi #58432 ez mi a szösz? -
zenoka #58431 cg sotyis 10 eves a vrayesen nem indulsz?
-
nenad #58430 :D, ötlet jó volt de semmi designra nem jutott időm... -
zenoka #58429 haat nyerni nem fogsz vele:D de Te legalabb elindultal:) -
nenad #58428 LOL! Beheggesztettem egy jó nagy adag photoshoppal. Ekkora szart még soha nem dobtam be!! :D
link -
nenad #58427 ha megnézed a challenge minőségét akkor láthatod hogy ez antipiár lesz. -
putyi #58426 ezt híjják píárnak.
ahogy a Dzsekó mondta: píár dö wörld... -
putyi #58425 most olvastam, hogy előttem ketten már elmagyarázták:-)
-
putyi #58424 de b+ hülye kérdésre csak hülye választ lehet adni.
a megoldás teljesen egyszerű. bent is hasonló fényerőt kell produkálni, mint ami kinn van. a fotósok ezt jellemzően vakuval oldják meg amikor benn vannak, amikor kinn, akkor pedig vagy alkonyatkor mennek ki fotózni, vagy egyenként derítik a tereket. te viszont egyből kizártad plusz fényforrások elhelyezését, így csak azt tudtam tanácsolni, hogy ismerd meg a természetet és utána talán megvilágosodsz.. -
nenad #58423 én sem értem miért... -
zenoka #58422 mondjuk ez jogos.. nem is ertettem hogy miert most inditottak. -
nenad #58421 rendering challenge és sok alap funckió nincsen benne.... Azért én inkább anyázok... -
zenoka #58420 ha jol tudom meg csak 0.3 as beta verzio:D es ingyenes.. majd az 1.0 utan panaszkodom:D -
nenad #58419 sokmindent nem lehet vele megoldani, és lassú... sajnos.
minden editora kurva jó egyébként. -
zenoka #58418 persze, oke de nem tudom nalam szerelem volt elso latasra.. valahogy lehet a gui vagy ahogy a mateditor mukodik.. vagy passz..:D en csipem:) -
nenad #58417 ja azon, sok baja van, még... -
zenoka #58416 a nox-oson? nekem tetszik az a renderelo:D
maajd linkeld:) -
nenad #58415 indultam az evermotion pályázaton, elég gagyi a cucc sajnos, de hátha, most renderelem a végsőt.. -
zenoka #58414 erre gondolt szerintem csak rovidebben:D
sassom: van ra megoldas.. utomunka.. hdri felvetel.. a valosagnak az felel meg hogy bent sotet kint vilagos mar ha helyes expozicioval "fotozol"..
"mert biztos, hogy a valóságban, csupán napfény által jobban megvilágított lenne a belső tér,"
nem igaz a szemednek maxiimum de annak sokkal nagyobb a dinamika tartomany befogadasa.. vagy hogy mondjak szepen..
de ha mutatsz fotot hogy mire gondolsz akkor igazad lehet:) -
JackMeadow #58413 Az elképzelhető szerintetek hogy ha nemunwarpolom egy object uwv jét csak rádobok egy uvw map boxot akkor sokkal lassab a displacement map kiszámolása? -
#58412 azért ha interior vagy exteriort szeretnél renderelni, az nem ugyanaz.
putyi valszeg arra akart rámutatni, hogy ha fényes nappal lefotózol egy épületet, akkor tuti, hogy nem fogsz a belső t"térről" semmit sem látni, hacsak nincs(enek) bent fényforrás(ok).
lásd alábbi link: exterior building
putyi: ha nem erre gondoltal, akkor sorry es majd, ha megyek Pestre pls kovezz meg :)
-
sassom #58411 Kösz a választ, de ezzel sokat nem segítettél... pont arra lennék kíváncsi, akkor úgy fogalmazok: az ilyen helyzetekre van-e megoldás, pl. egy interior rendernél ugyanúgy előjöhet ez a probléma ott például épp a fordítottja van, belülről kifelé nézve a külső környezet túl világos. Ami egy látványterven nem szép. A kérdés arra vonatkozott, hogy van-e erre valami módszer, expozíciós beállítások, ilyesmi... mit érdemes állítani?
A másik kérdésre köszönöm szintén a választ, a parametric array-re már időközben rátaláltam én is. -
putyi #58410 http://torabiarchitect.com/parametric-array/
vagy vray-pattern -
putyi #58409 az, hogy kimész a szabadba egy fényképezővel, lefényképezel egy házat és megnézed, hogy milyen rohadt világos van odabenn a naphoz képest. -
sassom #58408 @ThomasGins, köszönöm a válaszokat, de sajnos nem tudom hasznosítani éremben. Precíz felosztásra van szükség, amit kézügyességgel nem tudok megoldani :)
Találtam viszont egy jó módszert, parametrikus modellezésnek hívják, van rá egy egy beépíthető plugin, ha valakit érdekel, mesélek róla bővebben. -
sassom #58407 Sziasztok!
Egy épületről szerenék külső rendert készíteni, Vray renderert használok, Vray Sun fényforrással. A problémám az, hogy az épület belső terei nagyon sötétek (GI természetesen be van kapcsolva, stb.) Anélkül szeretém megoldani, hogy plusz fényforrásokat kelljen betenni a belső térbe, mert biztos, hogy a valóságban, csupán napfény által jobban megvilágított lenne a belső tér, viszont a renderelt képen nagyon sötét. Ha túl erősre veszem a skylight-ot, akkor meg már a külső lesz túl világos. Mi a megoldás erre a problémára?
üdv: sassom -
#58406 Hello. Ez a filmtől és a megjelenítő eszköztől függ, nézz vagy kérdezz utána, hogy a dvd-t mire adták ki, mert ezek nem kompatibilisek egymással:
Ha színkódolással osztja szét a szín és a mélység információt (Anaglyph 3D), akkor speciális, színezett szemüveg kell, de gyakorlatilag bármilyen lejátszón, még kinyomtatott képen is látható a 3d hatás (és az is mindegy mivel játszod le). A wikis linken láthatod a színkódolási szabványokat, ezek nagy hátránya, hogy legtöbbször a színeket eltolják, vagy ha nem (colorcode pl egész jó színtartó) akkor más korlátai vannak. Mondhatni a legkezdetlegesebb, de a legtöbb módon használgató 3D megoldás. Ha ilyet keresel, akkor a red-cyan, colorcode, stb szavakkal szokták a 3D szabványt jelölni.
Szinek szempontjából sokkal jobb a szemletakarós technika, de olyan speciális szemüveg kell hozzá, ami az egyik és a másik szemedet letakarja-felfedi (áttetszód LCD üvegen nézel át). A minitoron felvillanó képpel szinkronban végezve, az egyik szemednek felvillanó infót mindig csak azon a szemeden látod, a másikat az LCD-t elsötétiti. Ehhez is elvileg bármilyen kijelző használható, de a takargatás miatt a képfrissítési freki feleződik, ergo 100Hz-es megjelenítő alatt nagyon vibrálhat a kép, és megfájdul a fejed. Jellemzően a PC-hez kapott 3d szemüvegek működnek így, és gondolom a 3D TV-k nagy része is, mert alapvetúen egy egyszerű technológia ez is (és már a legelső 3D kártyák tudták ezt). Előnye, hogy teljesen színhű, nem érdekli a kép fényviszonya, sem más színkódos 3d betegség.
És persze van a polarizációs technika (moziban főleg), de ehhez speciális vetítő, és polaroid szemüveg kell (job és bal képet eltérően polarizált fénnyel vetítik, értelemszerűen az egyik szemednek szánt képet a polaroid szűrő átengedi, a másikat nem). Ehhez nem kell szinkronizálás, teljesen színhű, de nagyon macerás a két vetítő miatt. Nem tudom, hoyg 3D-s TV egyáltalán készült-e ilyen technológiával, azzal nem vagyok képben most épp melyik mit tud. -
GixEr #58405 Gondolom ketszinu szemuvegeid vannak. Meg standard videod. Ahhoz, hogy tudd nezni 3D ben ahhoz olyan video kell ami eleve mar igy van elkeszitve (vagy feltoltod youetube-ra es beallitod a 3D stereo hatast, de az nem olyan.) Lehet hardveresen is (pld Nvidia, de oda is kell a megfeleloen elokeszitett video + hozza az Nvidia szemuveg.)
Egy videoval foglalkozo forumban valoszinuleg tudnak segiteni, de ez nem az a forum. -
k tomi #58404 hello. egy 3D-s kérdésem lenne. nem nagyon értek hozzá.szóval a kérdésem az hogy ha pc-n akarok nézni egy 3D-s mesét akkor kell valami lejátszó hozzá,vagy jó a gyári media player? és hogy nekem a gépen kell e valamit állítani? szemüvegem van egy pár fajta. köszönöm a segítséget.