63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #58403 mostanában nincs sok időm páyázatok megélhetés stb... de ha lesz egy szabad hétvégém ránézek érdekes program. -
sanyicks #58402 hát ez nagyon jó, van benne egyenesre igazítás, uv map átméretezése, és ami régóta hiányzott, texel/ uv map méret arányosító. -
papafater #58401 Kolit keresném:))
-
#58400 esetleg helyette textools 2011 is szoktam hasznalni, muxik alatta. -
#58399 arra ott van nenad baratunk
hátha megoldja ;-) -
GixEr #58398 Sajnos 2011-es mar nem mukodik :)
Viszont ott a source az egyik mappaban, mar csak egy script/C++ guru kene... -
GixEr #58397 LSCMUnwrap
Zsenialis tool, bar nem tudom 2010 utani verziokon mukodik-e. Jo lenne... -
sanyicks #58396 hogy lehet rábírni ezt a kula unwrap uvw modifiert, hogy ha nyomok egy flattent, és a dolog tengelyei nem esnek egybe a world xyz-jével akkor ne torzítsa, döntse nyomorítsa szét az uv mapját hanem olyan alakja legyen mint a geometriája? -
#58395 Autó, majd nemsokára meglássátok :D -
GixEr #58394 Azert egy 2millas objektumra Turbo Smooth-ot tenni tobb mint batorsag :)
Ha mindenkeppen kell akkor kapcsold ki, hogy viewportban is megcsinalja. Eleg csak renderkor.
Amugy milyen modell az? Biztos kell annak 2millanak lennie? -
#58393 2 milla poly, 1 milla ver ez sok? :)
Nem mindig homokórázik, forgatni, nagyítani döccenés mentesen tudom, ezért gondoltam hogy hátha valami beállítási probléma van.
Amúgy E8400-es proci, 8 giga ram.
-
bencsab #58392 A leggyorsabb optimalizálás az, ha gyorsabb gépet veszel. :)
Azért ahhoz nagyon durva modellnek kell lenni, hogy symmetry módosítóra homokórázzon... Ebben az esetben valahogy meg kellene próbálnod szétbontani a modellt, esetleg bizonyos részeket xref-el becsatolni, stb... -
#58391 Hát egyszer azt is meg kellene tanul de az sok idő :D -
GixEr #58390 Optimalis modellezes? -
#58389 Valahogy lehet optimalizálni (gyorsítani) a Max-en hogy egy turbo smooth vagy egy véletlen symmetrire kattintás után ne homokórázzon? -
GixEr #58388 Alap dolgokban mindenkepp. Szinte alig valtozott.
Nem tudom a max9 memoriahasznalata milyen 64 bites kornyezetben, de valoszinuleg, ha most kezded vagy vannak alapismereteid nem fogsz korlatokba utkozni (amig nem akarsz extra dolgokat), hiszen Max 1.0 val is oldottak meg komoly dolgokat. (pld. Blizzard, Blur Studio es tarsai). -
kapika #58387 Ha az alapoktól kezdesz, akkor egy ideig biztos, hogy nem találkozol majd eltérésekkel és 64-en is el fut a 32bites max 9-es. Továbbra is figyelmedbe ajánlanám a netes tutorialokat! -
papafater #58386 a lényeg ,hogy 32bites a 3dmax9 em,viszont 64bites a rendszer -
papafater #58385 vettem egy könyvet a 3ds max világa. Ez a könyv a 3d max 9-hez iródott.késöbbi kiadásokhoz is jó? -
JackMeadow #58384 Csinalnom kenne egy jelenetet, ami egy 4:3 as filmnoirba fog bekerülni, egy fullhd anyagot trackelek ki, afterben es az a kamera megy maxba, amig 16:9 ben vagyok addig jól mukodik minden ha átváltom hogy a render 4:3 legyen, a kamera kétszer akkora látószögű lesz. Ez vajon miélrt történik? -
kapika #58383 Win7 volt és van most is 64-es 2012-es max... mindenből a legújabb a (2012 realflow, ffx 2.1-es) Één memória problémára gyanakodtam, de egyszerűen csak lefagy nem csinál semmit az egér nem mozog.
U.i.: Nézd meg ezt a linket ;) -
NNaa #58382 Milyen rendszered van most és a régi milyen volt? és melyik max-ot használod?
(müködő rayfire plugin kéne sürgősen! ) -
kapika #58381 Hali! Szerintetek miért van az, hogy realflow és fume fx szimuláció számításai alatt mindig kifagy a gépem? Volt már valakinek ilyen problémája? A régebbi oprendszerem alatt nem volt semmi ilyen problémám... -
sanyicks #58380 constraint van benyomva -
NNaa #58379 Újra én. Valakinek nincs esetleg rendesen működő rayfire pluginje?? Vagy esetleg valaki tudna helyette más alternatívát ajánlani? -
NNaa #58378 Valaki segítsen, mert menten megörűlök!!!
Készítem a kis modellemet, rendezgetem a vertexeimet amikor egyik pillanatról a másikra el kezd ugrálni a vertex amit arébb szeretnék mozgatni, úgy mintha be lenne kapcsolva a snap toogle. Nem kapcsoltam be semmit, már próbáltam úgy is, hogy a mértékegységet át állítom. Mi lehet a baja??? Csak ennél a projectnél csinál így, a többinél nem. (2011-es max) -
papafater #58377 Sziasztok!Milyen könyvet ajánlotok kezdésnek a 3d max-hoz?tudom hogy az angol tutorialok a legjobbak,de gondolom alapokhoz lehet könyvet kapni pl:biblia stb....Köszi előre is... -
GixEr #58376 A texzurazando terulet meretetol erosen fugg.
En igy elso blikkre Mix vagy Composite materialt neznem meg, hasznalva a kulonbozo uvw csatornakat. -
#58375 egy tipp, textura helyett használj anyagot hozzá ha egybefüggő a terület és akkor csak az egyéb dolgokat kell rátenni texturával.
Vagy multi sub materialt használva.
Még nem texturáztam,de én igy állnék neki -
JackMeadow #58374 ez engem is érdekelne -
#58373 Segítséget kérnék, egy nagyobb betonfelületet szeretnék létrehozni, azonban nem tudom hogyan szokták az ilyesmit textúrázni. Ugye sok kicsi elemből tile-ozva feltextúrázom, de akkor a keréknyomokat illetve útfestéseket hogyan teszem rá az aszfaltra? Külön plane annak és opacitivel kitakarva? Vagy van egy iszonyat nagy méretű textúra amin rajtavan az egész? -
bencsab #58372 :D
Ilyen általában akkor készül, ha két objektumot összeattacholnak, és nem a megfelelő opciót választják az material ID hozzárendelésekhez. -
#58371 :D -
GixEr #58370 Ujabb vicces dolog.
Multi-Sub materialban 2-es slotban Multi-Sub material. :D
Elnezest de valakivel meg kell osztanom... -
JackMeadow #58369 nemszoltam -
JackMeadow #58368 tud nekem valaki abban segíteni, hogy az árnyékok miért maradnak ilyen rusnyák? -
#58367 hjaj emléxem még mikor 192 MB RAM volt a gépben 1 celeron-on nyomtam a 4.2-es maxot.
az is igaz, hogy akkor még nem volt ennyire kidolgozott modellek, gazok.
állandoan nyomogattam a ramboster nevu kis programot -
#58366 -
GixEr #58365 az objektum vilagitas meg mindig varat magara, de neha jol jon, ha az ember atgondolja a munkait.
Kedves kollega aki nekiallt a projektnek telenyomta Multi-sub object materiallal amik hihetetlenul megdobjak a memoria hasznalatot.
Pld: multisub egy szekrenyen, hasznalva belole a 8-12-15-os ID-t. Ugyanez egy masik objektumon, de hasznalva a 13-17-22 ID-t. Majd ez igy tovabb szinte vegelathatatlanul.
Tanulsag: A cegnel alig akadt gep amin problema nelkul lefutott volna a render. DE, ha kicsit odafigyelunk arra mit hogyan csinalunk megkonnyithetjuk masok eletet :) (486-ost mindenkinek, hogy megtanuljon "optimalizalni") -
marcee #58364 Nvidia 3ds Max Performance driver.