3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Két monitorral akkor is jobban jársz, mind hasznos desktop terület, mind pénztárca szempontjából. Filmezni meg egy 22" is elég, ha a székbõl, asztal mellett ülve nézed. 😊

per aspera ad astra

Megfájdul a nyakad és romlik a szemed a bazi magas DPI miatt, hogy bogarászni kell a betüket, ikonokat, gombokat a programban. Nálunk a cégnél animátorok 30 colos HP-ken dolgoznak, mert a workstationok mellé azok jöttek. Animátorok szeretik, mert széttudnak pakolni maguknak mindenféle panelt össze vissza (bár így is van nekik általában egy második monitorjuk) de színre valami félelmetesen pocsékak. Én poén kedvéért beültem 1 órára egy ilyen monitor elé, és nagyon megfájdult a szemem. 2 darab 24es monitoron dolgozok, és lényegesen használhatóbbnak vélem. (Aztán lehet, hogy hülyeséget gondolok, mert másoknak meg az 1 bazi nagy jön be. Nekem nagyon megfájdult a fejem és a szemem.)
hunkircsi
Vagy, VAAAAAGGGYYYY.....
Piszok mélyen a zsebünkbe nyúlunk, és hazavisszük a boltból az alábbi szörnyeteget:
Dell UltraSharp U3011
Ez már csak azért is jobb mint a két monitor, mert filmet nézni egy élmény lehet rajta 😊

Ki korán kel, poligont lel.

Aldaryn
Két monitor *kell*.

per aspera ad astra

hunkircsi
Két darab 23-as monitoron azért már lenne mit nézni 😄 Ha akkora Desktop-on nem férnék el, akkor semmin. Amúgy épp nézem, hogy már 24e pénzért is lehet monitorkalibráló herkentyût kapni. Kíváncsi lennék, hogy mennyire végez pontos munkát.

Aldaryn
Nem kell feltétlen, de mi értelme, ha ugyanolyan, vagy nagyon hasonló minõséget mondjuk a feléért megvehetsz. AZ eizo árából veszel két ilyen DELL monitort és mellé egy kalibráló hardvert.

per aspera ad astra

hunkircsi
Fú, ez ennyire óccó? Csak tudnám ilyenkor, hogy milyen jogon lehetne az alant általam említett "irodai" EIZO árán három ilyen DELL-t venni.

hunkircsi
Azt hittem, hogy az EIZO-nál nem kell sokszázezeres típust választani, hogy színhûségét tekintve lehessen vele nyugodtan grafikázni. Körülnézek a DELL-eknél.

en sztem egy ilyesmibe ruházok be, talán árérték arányéban ez éri meg a legjobban mostanában: Dell U2331

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

nem akarlak elkeseríteni, de ez az eizo irodai megoldása. és ahogy nenad is írta kicsi a felbontása. szerintem elég nagy pénkidobás. inkább vegyél belõle valami dell-t vagy samsung-ot.

Aldaryn
Meg fatal1ty logó sincs rajta, a piros ledekrõl nem is beszélve. Szánalmas.

per aspera ad astra

kicsi a felbontrása...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hunkircsi
Hali!
Általánosságban véve az EIZO monitorai szokták vinni a pálmát színhûség és ezáltal a grafikai munkára való alkalmatosságon belül is.
Én ezzel a kis drágasággal szemezek már egy ideje, de amíg a SONY monitorom bírja, addig feleslegesnek tartom a beruházást.
Az EIZO-knál persze köztudottan hátrány a viszonylag magas ár, bár kevés gyártó ad 5év helyszíni garanciát.

3d re plusz grafikára, de 23 col nál nagyobb csak 100 folott van, én ezt néztem ki: Dewll u2331h

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

ja erre

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

npeter
nekem egy ilyenem van itthon. nagyon megvagyok vele elégedve. e-IPS panellal rendelkezik. nem írtad mire kell, de gondolom 3d-re, ha már itt kérdezted xD
nekem még anno 88k volt 😞
perszer 70k-ba belefér már nagyobb is, ha neked az kell.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

aham, sejtettem hogy valami anizotrópikus nyújtás kell, de nem vágom pontosan, hogy mikor lesz olyan a tükrözõdés...

Aldaryn
Anizotropikus tükrözõdéssel és némi bumpmappel, vagy csak bumppal, ha valami path tracerrel rederelsz.

per aspera ad astra

sziasztok!

az alábbi képen látható óra számlapjának materialját hogyan tudnám elkészíteni?

ÓRA

köszi szépen!

Erre gondoltál, © sanyicks?
pl.:
http://iaro.3dmax.hu/images/2011/08/21/extrude_meshsmooth.jpg
http://iaro.3dmax.hu/images/2011/08/21/extr.jpg
aham, megnézem, kössz!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

http://iaro.3dmax.hu/images/2011/08/21/kiv1.jpg
http://iaro.3dmax.hu/images/2011/08/21/kivn.jpg
http://iaro.3dmax.hu/images/2011/08/21/kesz_2.jpg
Malakai
Ezt én se tudtam, hogy selection centernél a snapbe rakja, ez jó dolog.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Vagy az ingyenes VGScripts-ben a VGRotate, VGAdvRotate, VGAdvPointsAngleRotate. De képet nem tudok küldeni, pedig a feltöltött fájlok között ott van. ???
akármi körül forgatás: "View" ablak lenyit, legalul: "Pick". És akkor...
Bocs, nem tudom feltölteni a képeket, pedig csak 11 és 12 kB-osak.
Elõször megjelenik a kis sárga négyzet, a forgatás középpontja, kicsit eltávolodsz a kurzorral, és átvált forgatás ikonná. Forgatás tengelyét az F5-F6-F7 gombokkal tudod váltani. Koordináta rendszert a szokásos helyen választhatod ki. Ha a Transform Gizmo a kurzor alá kerül, klikkeléskor átválthat, ekkor el kell rejteni az X lenyomásával. Az aktív tengely ilyenkor a piros, a többi szürke.
Van egy kb 70 ezres keretem monitorvásárlásra. Ti mit ajánlanátok? Vagy mit érdemes figyelmi a paramétereknél?

mármint nem találom, csak a center to object pivot modot.

ezt nem értem, részletesebben pls.

most nem azért, de ha a center pivot van beállítva, akkor akörül a pont körül forgat, amihez hozzá snap-pelsz, vagy pedig a kijelölés középpontja körül. tehát egyáltalán nem körülményes a használat, sõt egyszerûbb nem is lehetne.

és se tudtam, egyébként max tényleg szar.😄😄😄

ettõl függetlenül, baromi jó lenne, ha a working pivot az editpoly/mesh stb panelján is megtalálható lenne...
legalabb 5-6 müveletre szükgég van ahhoz, hogy használni tudd.

szerintem akkor dolgozz sketchup-pal.

a working pivot-ot nem is ismertem. Király...

Malakai
Working Pivot, ugyanúgy a Hierarchy Panelen kapcsolgatni.
Macera a kezelése, de egyszerû scriptel lehet gyorsítani rajta.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

semmire, megnéztem, nem mûködik a dolog, hacsak valaki nem heggeszt egy teljesen új mesh/poly szerkesztõt-t

mire keressek? Ha beírom a gugliba kidob egy rakást... mind a sima forgatásról. Egyébként vicces hogy ezek után a maxot bárki is profinak nevezi 😄 a sketchup elsõ kiadása tudta már ezt az akármi körül forgatást ha jól emléxem, pedig az ilyen amatõr cuccnak készült.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

keress rá neten, szerintem van ilyen eszkoz ha más nem scriptelve...

Más: A párnagenerátorba létrehoztam egy másik algoritmust. Ez sokkal hagyományosabb kinézetû párnákat generál... Hamarosan publikálok.

Atika :o)

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

VisualHarmony
Jah sorry, nem olvastam el rendesen. Nem tudom lehet e ilyet, gyanítom nem vagy csak ha deatch az adott polygont, annak a sarkára húzod a pivot-ot, elforgatod és utána attach-weld a polyt a többihez.

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Ezt tudom, de nem a pivot pointot akarom huzigálni, mert pontatlan, fõleg hogy asszem egy edge-nek vagy polynak nincs pivotja csak magának az objektumnak.

VisualHarmony
A képen látható dolgokra klikkelve már tudod huzigálni a pivot point-ot.

http://dl.dropbox.com/u/405131/help.jpg

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

Hogyan lehet egy adott pont körül forgatni valamit?
Pl itt a kék kereszttel jelölt vertex körül a kijelölt edget (de ez csak példa mert az egész polit kéne így forgatni akörül az edge körül aminek az alján van az a vertex)

érdekesség, maxban ha a nézetablakokat kikapcsolom a kijelelõlés idejére majd vissza akkor 3-4x kevesebb idõt vesz igénybe a kijelölés. Már van egy egyszerûbb kijelölõ scriptem, de lehet publikálok egy komolyabbat..

Valami ilyesmi. Link
npeter
én mostanában szinte csak a multi+igrass, iplants, itree-t használom. egészen megtetszett, jól szétdobálja a gazokat. nekem gyorsabbnak/szebbnek is tûnik, mint pl. autograss vagy grassomatic.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

csak, hogy legyen valami szines... Üveges render. RQ régivel.

hunkircsi
És még hozzátenném az elõzõ kérdésemhez, hogy a MultiScatter mennyire válthatja ki a VRayProxy-t a gyakorlatban?

hunkircsi
Hali!
MultiScatter-el kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van? Nézegettem a render.ru honlapot, és talán tényleg egész jó alternatívát kínálhat a füvezés területén egy MultiScatter+iGrass kombó az AutoGrass-al szemben.