3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha mar contest, akkor itt vannak az Alienware Contest eredmenyhirdetese.
http://www.cgnetworks.com/alienware/
piktor
Szia GixEr!
Én kerestem contestet köszi. Meg is nézem...

Flego!
Számtekboltokban nagy valószínüséggel fogsz kapni átkapcsolót. Olyat kérj, ami tud billentyüzetet és egeret is kapcsolni, akkor azokat sem kell váltogatnod 😊
Üdv: Cryon!
Youth Gratulalok, Nagyon fasza! Meglepodtem asszitem maris vmi Mental Rayes mayas produkciorol van szo... 😊)
A fejhallgatosra nem is emlkeszem.
Fasza gyerek vagy! 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

van ilyen kapcsolo hogy hol lehet megvenni nemtom.
Ha nyomsz egy ctrl+alt+del akkor (winxP/wink2) akkor kapcs egy menut, ott menj a "Performance"-ra es latod hogy a procit mennyire hasznaljak ki.
A homersekelettel felesleges foglalkozni, az alaplapot be kell allitani jol, az amjd fogalalkozik vele, ha esetleg tul magas leallitja a gepet, feljebb veszi a ventilator fordulatszamat stb. Automatice.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
Udv megint!
Tudom nem idevalo kerdesek, de gondolom tudtok segiteni.
Tudtok-e arra valami megoldast, hogyan lehet 2 gepet 1 monitoron mukodtetni abban az esetben ha a monitornak csak 1 bemenete van, van valami kapcsolo vagy hogyan oldhato ez meg, konkret dolgok erdekelnenek esetleg az is hol lehet ilyen kapcsolot beszerezni?
A masik mivel en PC teren is lamer vagyok processzor mukodeset hol lehet kovetni, ahhoz kell kulon progi vagy winben benne van (itt proci homersekletre meg szazalekos kihasznaltsagra gondolok)
Koszonom a valaszokat es bocs mindenkitol hogy nem ideillo temaban kerdezoskodok.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Nemreg keresett valaki Contest-et, tessek:

Vizx3D Sponsors Cybertown World Building Contest
http://www.cgchannel.com/forum/viewthread?thread=6916
fle go
Youth: gratula! Nem ismerek olyan forumot ahol meg ne lattam volna a neved😊
nenad: egeszen jol bevat ez az opera! thx

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
jeeeee Aldarynnak visszjott a szine😊!
Megvan a gepeeeeeeem😊) 2 het varakozas utan mar ugyan csak ideje volt.
nenad nagyon jok ezek a szobak, most csak figyelek de eljon az ideje majd nyaggatlak a beallitasokkal😊 Most meg nem tudok azzal foglalkozni, kicsit szetszort vagyok, meg a gepet kene installalgatnom.

Aldaryn
Jaja. Grats.

per aspera ad astra

Youth, Gratulalok a "3Dnspiration issue#4"-beli bekerulesedhez!!
A tobbieknek:
http://www.3dnspiration.com
http://www.3dnspiration.com/files/3Dnsp_issue4.zip
marha szep az auto. Nagyon ott van a srac.
lion, szerintem ideje lenne nurbsre valatani... 😉

Aldaryn

per aspera ad astra

FRenkie
mert nem untatlak titeket már a fecskendõimmel...

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Aham.

per aspera ad astra

az imap -3/-1 es, 75 Hemispherical subdivs, 30 interpolation.

20-25 perc korul, azert mondtam fel ora kb.
elso lepesben 500 subdivdel beallitom a multipliert, masdikban a photon suruseget, harmadikban kilovom a 25 millat, negyedikben belovom az Imapot, 5 a color mappingot+AA ez kijon kb 30 percbol.
csao, ennyi

Aldaryn
Mellesleg renderidõ? Az hogyan alakult?

per aspera ad astra

ja, nem is a kep a lenyeg, hanem az, ha eljon egy epitesz es aszongya, fiam, ezt kell bevilagitani, akkor fel ora utan tudok mutatni neki egy nem kispalyas kepet.. Errol szolt ez az egesz hercehurca a photonokkal.
A butort csak kivancsisagbol tettem, be hogy mennyire finom reszeletek maradnak meg, de a butor elemei kozotti res eles es tiszta igy meg vagyok vele elegedve. Amugy meg maradok a 5000 subdivsnal, az ugy tunik mindenre jo. 😊

Aldaryn
Jó torok, bútorok. 😊 Mellesleg maga a kép nem nagy szám, de a kamerabeállítás, és a "szélesség" nagyon jó! Komolyan, baromira tetszik.

per aspera ad astra

nekem bejon, de itt van egy masik helyen.>
http://free.x3.hu/losmurdello/images/giindirect7b.jpg

Aldaryn
AP-re Miért nem rakod fel EZT a verziót??!!

per aspera ad astra

Aldaryn
(Nagy bazi piros X by mistyped url or fucked up server 😊 )

per aspera ad astra

(artifact by hibas mesh 😊

FRenkie
tenx Aldaryn.

Hii bazel fagyott egy nagyot a gepem, szerintem tulmelegedett a proci, nem is engedte ujraindulni egy-ket percig. Tul meleg van a lakasban.

uhum ez most sotetebb egy kicsit sokkal, (color map be volt love) mind1, a lenyeg a szoras.

Aldaryn
Ja, ismerõs a dolog, anno Brazilnál megszenvedtem a magamét. "Rá kell érezni"... 😊

per aspera ad astra

ha jol allitod be a photonmapot valahogy ilyennek kell kinenzie:

megmondom mit 😉 a max densityt 0 hagyod...
allitsd at ~1.5 korulire. (igy kb 100mega lesz a photon map)
(5000 subdivsnel, persze scene fuggo...)
Majd irok errol egy tutorialt, azert nem is olyan egyszeru atlatni a parameterek osszefuggeset. Mit ossze nem kinlodtam.. 😊) Hiaba olvastam el szazszor a tutorialokat nem koppant. 😊 De mostmar elkaptam a grabancat!

Aldaryn
5000subdivs?? Wow... nekem 3000-nél már komoly swappelési problémák jelentkeztek szegény megboldogult gépemnél. A vinyó kiszakadt a helyérõl... midez 1 giga ramnál. Miccsinálok rosszul??

per aspera ad astra

Aldaryn
Ez így már lényegesen rozsdább! Egy kicsit én élesítenék még a bumpmapon, egy két helyen túlságosan elmosódottnak tartom. De király. 😊

U.I.: Köszi, hogy ide is feldobtad!

per aspera ad astra

Aldaryn
Ez "csaK" global foton map, vagy egy global fotonra épített hibrid eljárás? (voltaképp raytracelés) Amúgy igencsak jól néz ki. Szép, folytonosak a tónusátmenetek, vannak erõteljes vonalak, Mi mást is akarhatna még az ember? 😊)

per aspera ad astra

jo a "tuske", szepek a szinek,
ja Photon map.

FRenkie
szép! ez global pmap?

FRenkie
Hi!

Most ezt csinálgattam(nagyapaám állatorvosi fecskendõje):

És most szereztem végre egy zippo-t, úgyhogy most azt fogm modellezni.

uccso, sikerult egesz sokmindenre rajonnom.. Igazabol az piszkalt hogy vlado az egesz sponza atriumot bevilagitotta 2500subdivsel szepen en meg 5000 is benazok egy kis szobaban...😊)
no ez egy szebb darab. Most bedobom a tudast valami komolyabba.

Aldaryn
😊 Igen, gondoltam, hogy az erõs színeknél valami "overflow" jelenség, vagy mi... Még Internal, ez van... 😊 S a legnagyobb szívfájdalom benne: nem rendereli a VRay light-ot. 😊)

per aspera ad astra

Aldaryn
Logo is back. Végre megtaláltam a forrás psd-t, így ki tudtam, alatta cserélni a színt szürkére. 😊)

per aspera ad astra

ha az uj vrayel probalod akkor felesleges erolkodes, mindig elojonnek bizonyos szineknel, alltalaban eroseknel.
nemigen lehet toluk megszabadulni, sem imappal, sem "chsck sample visibility|-vel sem tobb photonnal.Hiaba internal verzio. En is beszoptam egy interiornek aztan, visszajottem max6-hoz.

Aldaryn
😊) Na, végre, újabb Nenad féle "témakörüljárás" . Az uccsó kép színvilága nagyon furcsán alakul.

Érdekes, de photon mappolás használatakor egyszer késtszer nagyon furcsa színû fotonok is elõjönek (Pl. egy blue red cornell boxban rikító zöld... egy-két helyen) most épp ezzel vacakolok, vajon mi hozhatja elõ.

per aspera ad astra

fle go
nenad ezek nagyon jok!!

K.András
Mikor leszedted a c-dillát utána inditsd ujra hogy a regisztriböl kivegye...Nekem is volt régen ilyen...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

neheny tesztkep beilagitas modjaval kapcsolatban, akit erdekel klikk.
tesztek

kössz megtaláltam, azért nem volt meg, mert Essential Textures néven kerestem
max6 nem a cdilla konyvtarban tarolja az auth infot ha jol tudom. Nekem is ketto van fent de csak 1db dat file ami pedig a max5 tutira.

Aldaryn
Na, akkor ekkora felbontáson már én is projektormaxoztam. 😊 Tényleg élmény...

Egy apró probléma, amire érdekes lehet gombot varrni:

Max 6 telepítve, Max 6 auth behal. Új auth kell neki, a request kód a szokásos 2x-eresére nõ. Oks. C-Dilla auth dat file töröl, Max 6-nak ez meg se kottyan. (A melette telepített Max 5 észreveszi, hogy eltûnt az adott dat file, reauth-ot kér is. 😊 Szal? (Max 6 reinstall nem segít.)

per aspera ad astra

akarom mondani svideo.(svga helyett)

TheGOro
a Gnome/KDE nem OS!

http://GOro.hu

fle go
nenad en most pont hasonlo dolgon agyalok, csak lényegesen olcsobb mint egy projector, csak egy kulonleges lencse kell hozza ami eleg nagy meretu kulomben, meg egy kis asztalos munka, meg kb 2m*1.5m részt a falon fehérre kell festeni. Igaz csak sötétben érvényesül a dolog. De kipróbálom😊