3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Valójában ez történik mindenhol, indirekt világítás, csak max nem ekkora mértékben...

Youth

Barpi
Boba: Akkor BW lesz. :) Köszi.

Youth: Köszi a dicséretet, de engem zavar a visszaverõdés. Olyan, mint ha koszos lenne a fal. Bár, ha nem tudom a segítségetekkel kijavitani, akkor azt mondom, hogy valóban koszos. :) De remélem a mágusok segítenek.

[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619

youth
Szerintem jó ez így!!!
Nagyon tetszik a kép!!!

De mindjárt jönnek a mágusok és elmondják mit kell hogyan...

Youth

Boba
Csak azért gondoltam, hogy BW mert az foglalkozik ilyen színû kevlár mid/bass membránokkal.

Más 5letem sajnos nincs, nem használok vray-t, se maxot.

Barpi
Igen a GI be van kapcsolva. Ha kikapcsolom akkor viszont nagyon gagyi képet kapok. Esetleg valami beallítási tipped lenne? Nekem így néz ki:

A hangfal kitalált. Egy mostani Yamaha katalógusban láttam ilyen barna dobozokat, amikben a hangszórók membránja fehér volt. Persze nálam még ez is sárgás. Tudom, pancser vagyok...

Boba
GI vagy FG bevan kapcsolva, nem? Attól.

/off
Ezek valamilyen régebbi B&W hangfalak? Csakmert az ilyen membrán azokra jellemzõ mostanában. Az újak mondjuk nem így néznek ki, kinézet alapján inkább AN hangfal lenne.

Barpi
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Az alant látható képen miért verõdik vissza a textura a falra? Szal miért sérgul be? A kép még nagyon kezdeti stádiumban van, csak a fényeket, ill. a texturákat próbálgatom. + 1-2 modelt.

Nem tudtok esetleg olyan helyet ahonnan szalagparketta, vagy fekete márvány texturát tölthetnék le? Esetleg valakinek nincs? Megköszönném.

Hol találok character studios forumot,esetleg itt?
youth
Addigra már vének lesztek ha ilye ntempóban megy a csati :))))
Majd az unokáitok írnak ide és késnek le mindig az ezredforulókról :DDD

Youth

Aldaryn
100.000-nél? :)) Á, dehogy. :)))

Frenkie: Nem pakolod ki ide is a mostani projectedet? :))

per aspera ad astra

youth
Akkor már egy másik generáció lép helyetekbe :))))

Youth

Aldaryn
Mindenkinek van valami másoddolga. :)) De semmi baj! Majd a 100.000-nél! Na, ott! Szóval skacok! Hajrá, mindenki készítsen képet a 100.000-re!

per aspera ad astra

FRenkie
Én még mindíg a múlkor kitalált képemet valósítgatom meg; nekem meg sokat kell tanulni sajna, azért nincs idõm...
Az }}Artistpubon{{ nekem is van pár képem ...

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

lattam valami erdekesed az irradiance mappal kapcsolatban, generalok egy ket teszt rendert hogy kideritsem a lenyeget. ;)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

csajozok! ;)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
szépen túlléptük a 10000. hozzászólást és sehol semmi:( Igaz én se készültem még el a lego raceremmel, de work in progress. Mostanság megnyomtak rendesen melóval a cégben, van nap hogy a maxhoz hozzá se nyúlok, itthoni gépet meg még nem tudtam elhozni a boltból nincs hozzá alaplapjuk, jó mi? De ami késik nem múlik és aztán teljes gözzl elöre, fejben már mindent kiagyaltam hogyan fogom több nézetbe kirenderelni a képeket, meg kitalálzam valamit ahogy majd azokat bemutatom, remélem majd jó kritikákat kapok töletek.
Egyébként ki mit csinál, mostanság kevés kép kerül bemutatásra?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Ryleh
köszi a választ....van valakinek az R3 bible-n kivül valami ujjab?tudom hogy van most a boltokban 1 5-ös Discreet könyv de az majdnem 7 ezer pénz,ezen kivül kérdezem?

Nem is lesz meg soha, ugyanis eddig keszult el a konyv a szerzo sajat bevallasa szerint is.
Ryleh
hello...uj vagyok errefelé.Nos nagyábol visszaolvastam a forumban és láttam hogy sokan keresték a MAX 4 leirás magyar pdf-jét mert ami fellelhetõ számomra az csak 193 oldalas.valszeg nem vettem észre a linket de nem találtam olyat ami eseteleg ateljes állományt irná..nagyon szépen kérem hogy aki tudja az irjon ,hogy holtalálom meg...KÖSZÖNÖM!

Nem rossz az a compositing tutorial, de egy matte/shadow anyag es egy-ket alaptest felhasznalasaval ki lehetett volna hagyni a kompozitalast egy kulon programban.
flego: win2k ;-)
flego XP!

piktor
Köszi Nenad! Szerintem pillanatnyi elmezavar volt. (mármint részemrõl) Bocsánat, hogy ezzel terheltem a fórumot!

fle go
Emberek mit javasoltok mit nyomjaka gépre oprendszernek, win2000 vagy XP?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

marmint a software rendering - scanline - vraymat osszefuggesben

tevedtem, de Sebaj! :)

tessek? :) ha vray a current renderered, akkor vray fogja renderelni a material editorban levo material slotok materialis megnyilvanulasat... Sot ha megcsak nem is vray a renderered (a current :) akkor is ha be van kapcsolva a force software rendering a material editor/options/directx shader kereten belul akkor is szepen rendereli a matot.
DE! ha egy vraylightot betszel a scenere attol meg nem fogja a material editorban renderelni a materialok megnyilvanulasat.

piktor
Oké, rájöttem. Beraktam a scene-be egy VRay lightet és már látszik is. :-)
Bocsánat!!!!

piktor
Ne haragudjatok, hogy ilyen alapot kérdezek.
A 6-os Maxban hogyan lehet beállítani, hogy a VRay material a Material Editorban rendesen látszódjon, ne csak fekete izéként (az 5-ös Maxban ott volt az Options-ban a lehetõség, nem?)

Lewy_
nagyon köszi.Majd probálkozok vele még egy sort hátha még frankóbb lesz.

http://cskkapi.uw.hu/vraymaterials.rar
Lewy_
Hol lehet ilyet letölteni?Vagy ez alapból benne van a Vray-ben a mat-ok közt?

Próbáltad a vray carpaint material-t ?
Nem tudom segít-e a gondon, de elég szép eredményeket lehet produkálni vele
Lewy_
Köszi a kritikát. Érdekes, hogy más anyagmintánál nem látszik hullámosnak.De még rárakok az elejére egy kis relaxot Amúgy V-ray-el rendereltem.Szerintem ez a legkirályabb, mert mocskos gyors és elég jól közelít a valósághoz 1 perc alatt AA nélkül GI Low-on volt.

nem 3d de velemenyt kerek. Logo terv. (elfogult vagyok ;)
11 oraig utana mar mind1 :) de azert johet...

ihol e

fle go
Rendben nenad :) jól fog jönni az tuti!

egy szep napon csinalok egy ilyen tutot neked. :)

fle go
nenad...hát sajnos én még itt nem tartok de nagyon érdekel ez a dolog amit belinkeltél!

Aldaryn
Cameramatch. Szerintem a MAX-é egész jó munkát végez. Még a camera trace it.

per aspera ad astra

youth
Tényleg jó!!!

de én soha nem tudom rendesen ráigazítani a perspektívát a képre... :(

Youth

szuper compositing tutorial...
http://www.seraph3d.com/composite_main.htm

szuper kocsi!! a kritika pedig az hogy az egyes elemek ne legyenek hullamosak. Valahogy simitsd ki oket.
szep kocsi!

youth
Freeweb kicsit macerás, képet csak így linkelj:

http://www.freeweb.hu/felhasználónév/kép.jpg

Amúgy szép a kocsi!

Youth

Lewy_

Remélem most jó lesz.

Lewy_
Erre kérnék kritikát.De csak a jókat fogadom el:))

fle go
nenad mar beraktam korabban az onimusha 3-at nagyon allat !

Aldaryn
Exponent kell clampolni a white pointot.

Ez is jól hangzik. :P

per aspera ad astra

inkabb sasoljatok ezt meg,nemtom bedobta e mar valaki, tenyleg szuperul nez ki.
http://www.gametrailers.com/gt_vault/t_onimusha3_gi.mov

:) ha bazel.. ha nem vagsz oda neki, akkor tul vilagos lesz.
vegul is az egesz 64 vagy nagyobb bitmelysegben megy, es ha eleri a megadott szint (jelen esetben a feheret) akkor vmilyen muveletet vegez, ha jol gondolom eltolja az egesz (szurke)skalat lejebb. Vegul is ez a color mapping lenyege is vraynel,(hsv/exp) ami jo hogy mar amikor rendererl 1 samplet mar akkor is mukodik...
No jo van skacok ezentul iszonyat technikusan fogom kifejezni magam :D marha sikerul nemit aludnom is hozza.

RelakSfromhome
"clampolni kell a brightnesst"

Báz, én egyéb agymenéseim miatt kimaradtam ezekbõl a szépségekbõl, de itt majdnem lfodultam a székrõl :D:D:D

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)