63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
A teáskannák túl sok spanglit nyomtak el... :) -
Maxhoz tényleg senki nem tud .lwo exporter plugin-t? -
Mintha a sárga teáskancsó valamiféle vezető szerepet töltene be a verembe zárt potok között, és ő az első a kíváncsi de ugyanakkor rémült kancsók közül, akit presztizse miatt mindenki odaenged az éppen beáradó fénysugarak fókuszába, hogy először tapasztalja meg ezt a reményteli, de ugyanakkor rémesen bizonytalan pillanatot.
-
Fasza, mint mindig. -
Hehe, nagyon jó. grat :) -
Az én mai képem:
-
Tudnál írni egy tutorialt az ilyen egyszerű (nekem nagyon bejövős) 10 perces munkáidról? -
Lenne egy kérésem.
Valaki elmagyarázná nekem (viszonylag közérthetően), hogy mire jó/mire kell az UVW Map? -
Az nem olyan egyszeru, tedd ki egy publikus weboldalra (freeweb, uw, srv, atw,...)
Utana annak a linkjet tedd be a forumba hivatkozaskent. -
balcsi70 #20811 Sziasztok.Meg tudná nekem valaki mondani hogy a gépemböl hogy kell bemásolni ide a forumba egy szöveges dokumentumot? mert sehol nem találok ilyen gombot itt,csak a szmajlék ,makrok,url,kép-et látok.kösszi.
-
Talán mert ezek 10 perc alatt kész vannak és nincs időm megunni :D.
Laár András: Buborék.
Írta Laár András verse
Ej, buborék, buborék,
Szinejátszós, csodaszép,
Imitt veres, amott kék,
Az orromból gyött ki elébb.
-
Köszönöm!
Nekem ez élethűnek tűnik.
Najó nem, de klassz. Legalábbis az én jelenlegi szintemnek... :) -
bocs férre írtam nem 66 bit hanem 64 az alaplap :D -
Na majd holnap tesztelem az új procit meg alaplapot hogy milyen gyorsan renderel :)
alaplap: asus A8V 66 bit
CPU: AMD Athlon 64 3000+ -
GixEr #20806 ez az rendering/environment/ADD+athmosphere/volume light. Mit nevezel elethunek, vagy mit akarsz latni??? -
Megnézem megint akkor!
Más!
Ezt szeretném élethűbbé tenni:
Azt mondja adjak hozzá noiso-ot:
De ezt a panelt nem találom, ha a fényforráshoz adok, akkor nem ez jön elő.
Mit tegyek, hogy előjöjjön és ilyen legyen:
-
Esetleg a Configure Pathnál átállítod és akkor tuti ott nyitja...gondolom. -
Na ezek az egypercesek jobban sikerülnek mint a beetle!
Ronin: cool lesz Frenkie :) -
Én legalább már 5-6 projectet mentek ugyanoda és mindig a Max5/scenes jön be. -
Hát nekem, egy idő után (mondjuk kétszer mentettem a C:\proba\ mappába) automatán azzal kezdődik az open! -
Láma kérdés, mely megoldaná egy nagy nyűgömet!
Hol tudom beállítani, hogy az open gombra kattintáskor ne a Max5/scenes jöjjön be? Szétnéztem az opciókban az elérési utaknál, de ott nem találtam ilyesmit. -
Na ez jó. -
Kúl! -
csak mert mé' ne.
-
Kössz srácok. Lesz még :)
Oryon: Vrayos. -
GixEr #20795 DXF-bol nem csak 3 fajta van, de csak az egyik fajta hasznal polygonos adattarolast, a tobbinel maskent tarolja az adatokat. Ami a DXF ellen szol az az, hogy nem tarol el UV koordinatakat csak szininformaciokat layereket stb. Ebben az esetben ismet a Zbrush adaptivUV ja kerul hasznalatba. A jo jarhato ut a MAX obj. exportere (a MAX6 Habvare altal keszultben nem jo az UV export!!) De a MAX7 bol exportalban jol mukodik es ezert ha behivod Zbrush-ba akkor O hasznalni fogja az eredeti OBJban tarolt UV koordinatakat(ha megsem akkor ismet az adaptiv UV jon a kepve) ha latja az UV-t akkor eleg "csak" a NORMAL/DISPLACEMENT/TEXTURA mapokat kiexportalni pld. TIFF be amit egyszeruen raadsz a max material megfelelo slotjara. (at kell tukrozni az UV-t !!!tile -1, -1"). Asszem ennyi de bovebb infot talalsz a:
Zbrushcentral -
Ronin666 #20794 Gondoltam rá, de nem tudom hogy így van vagy sem. Az ipse a videón egy DFX vagy OBJ fájlt importál be. Az OBJt próbáltam, de nem működött, a DFX igen, abból is volt 3 fajta, ilyen hogy: AutoCad 2000, AutoCad2004, AutoCad valami.
Az utolsó megintcsak nem ment, mert ott a max írt ki hibát importálás közben. Mindegy nekem az Autocad2004 meg is felelt, de azért a másikat is kipróbáltam. Szóval mindkettővel ilyen használhatatlan lett a végeredmény. Még megpróbálom más kiterjesztéssel, háta az lesz a gond, ha nem akkor már csak a ZBrush lehet hülye, bár mondo, ugyan azt nyomogatom mint az ember és ilyen.
Mellesleg kimentettem a videóból az ő mapját:
-
Nincs ennek semmi baja, ennek ilyennek kell lennie.
Úgy gondolom ez a ZBrush adaptív vagy milyen UV tere által keltett "összevisszaság" disp. térképe, mellyel semmi baj nincs. Csak ekkor ki kell exportálnod ZBrushból a modellt és vissza maxba, mert új UV tere van.
Vagy megcsinálni úgy, hogy a ZBrush az importált modell UVterét használja és ne a sajátját.
//de vannak nálam hozzáértőbbek, ők jobban el tudják mondani/kijavítani :) -
Ronin666 #20792 Szóval az lenne a Map amit csinál a Zbrush. Fogalmam nincs mi a baja.
És rakok egy Vip képet Frenkie-ről :).
Még a Zbrus módosítás jól fel fogja dobni, de már most sem rosz. Még lesz egy hajszála és egy Frenkie feliratos bézbólsapija.
-
Ronin666 #20791 Nah elkezdtem a film főszereplőjét megformálni. A neve Frenkie lett.
Maxban modelleztem le, mert az egész Zbrust még nem néztem át és ez így jóval egyszerűbbnek tűnt. Szólva a modell 90%-ig kész, már csak finomítgatni kell rajta. A gond csak most jön. Van egy tutorial videom ZBrushoz. Szerencsémre pont azt csinálja benne az ipse amire nekem szökségem van, magyarul beimportál egy modellt és alakítgatja, majd kiexportálja a displacement mappot. Minden úgy csinálok mint az ipse és mégsem lesz jó. A mapp amit vagy 50 másodpercig készít semmit nem ér. Valami összevisszaság az egész és ráadásul még más modellel is próbáltam és úgy sem volt jó. Valamit tudtok mondani?
Na én megyek Balcsira szóval majd pár nap és leszek, addig is itt a házifeladat :).
És kép akkor a hibáról:
-
Nagyon klafa! Jól néz ki! -
aranyos -
Le lehet szállni rólam! :) -
WOW, szép lett.
Bár egy kicsit sokat ittál modellezés közben, nem? :)
Persze természetes alapanyagokból készült répalét, igaz Youth? :DDD
A Dof az Vray alap v. post dof? -
Jó kis videó: nine inch nails - Only -
Ez süti lett! -
Egy kis lazítás vacsi után. Csak hogy színesítsuk a fórumot :).
-
nenad #20783 ja de targyak moge, es hogy tukrozodesben latszodjon az kisse nehezkes lenne, sztema legjobb megoldas, finalflares -
PS-ben Filters->Render->Lens flare :) -
KÖSZÖNÖM MINDNEKINEK . Nem vagyok türelmetlen csak valahogy Videopostban látom meg ki van választva a Rendering/envrimoment-Effect Panelen. hozzá van adva a glow meg minden ami kell de mmégsem teszi rá . Video Postban meg tök szép