3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ryleh
Más...letöltöttem modelleket és 3ds a kiterjesztésük.Hogyan importálom a max-ba...mindig hibaüzenetet ad...próbáltam max.-ra nevezni de semmi.....????

Ryleh
ha kell valakinek a 3D Total Textures 1-3.-ig /3 cd-s /akkor privizzen mert most fejeztem be a letöltését.....ennyi

youth
Én ittvagyok 😊))
Csak a poén hogy már senkitse érdekel ez 😊)

De beszélni még tudok 😄D

Youth

koszi,
mivan mindenki zakk? 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

mindenféle shader

http://eol3d.com/index.php?pageid=resources&resourceid=matlibs

http://www.3dcenter.ru/download/Material_libraries/index.shtml
ezt az error reporting dolgot maxban nem lehet kikapcsolni vegleg? (nem talaltam semmit a help fileban (f1))

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Ami van azt küldjed!!

Youth

fle go
Youth: dobnal par infot a design21 felhivassal kapcsolatban?
Pl: hogy mekkora meretben milyen felbontasban, milyen formatumban kell a kepet elkuldeni. En nezegettem az oldalt de nem talaltam erre vonatkozo dolgokat,de lehet csak figyelmetlen voltam😞
Koszi

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

petesilver
Hát, van még vele melóm, de mostanság ilyeneket csinálgatok, mivel lassan kezdõdik az új szezon:

Hja, Nenad, tuti párszor újrakezdem, majd berakom ha kész, ide a rendert, már ha lehet 😊 Lezúztam pár Cd-t Esponától, most ismerkedek visszafelé, hogyan is variálgatja a komplexebb modeleket.

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
😊 A mélyvíz híve vagyok!!! 😊))) Elõmunkálatokat végeztem már egy saját futurisztikus autó létrehozásával, 6 óra után kezdett az, és úgy történni, amit szerettem volna 😊

fle go
nenad😊)

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
a blueprintet egyforma szeletekre szabod photoshopban, es akkora meretu planeket csinalsz maxban is es ugy aranyos lesz asszem.

eleg erosen kezded.. 😊
csak nehogy ujrakezd nehanyszor...
na de nehogy felreertsd, sok sikert hozza!

petesilver
Huhh, nagyon jók az oldalak!!! THX! Van pár dvd-nyi tutorialom, amit grafikus hubokról szedtem, de ezek is nagyon jók!!! Ha van még a tarsolyban, kérnék, akár priviben is.

petesilver
Én is így akarom nekidurálni magam, rendeltek tõlem 1 Renault 5-öt, blueprint is van. A gyakorlati kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom beállítani a 3 texturázott plane méretét, hogy arányos legyen az összkép?

Ryleh
bocs ha csak most válaszolok...idõközben ugyanezt javasolta 1 ismerõsöm,És ponttrol pontra elmagyarázta a menetét...és szuperál...köszi a helpet!!!!!nem tudom mennyivel egyszerübb igy de ezt fogom alkalmazni a jövõben hailyen gondom lenne...köszike!!

fle go
velemenyem szerint jobban jarsz ha csinalsz plane-ket es texturakent teszed ra a blueprintet. Igy konnyebb lesz kezelni, es asszem gyorsabb is minthogyha a viewport bacgroundba helyezed.
Javitsatok ki ha tevedek.

Ryleh
igen...

fle go
gondolom blueprintet akarsz bevinni a viewportba?

Ryleh
TEHÁT 1 OLYAN KÉPET TÖLTENÉK BE AMI ELÖTT MODELLEZNÉK POLIGONBÓL..ehelyett csak fehér képeket töltbe minegyik nézetben...a linkeket köszi

Aldaryn
Ami magyarul megtalálható, azt gyakorlatilag mind fel lehet leni a magyar 3D Studioval foglalkozó oldalakon. Sok közülük engliánus tutor fordítása, persze, ez nem baj.

ilyen magyar oldala pl. a
World3D
Itt rengeteg jó tutor, és link van továbbioldalakra.

A én személyes kedvenc polygon modellezés fejtágítóm a CGTalkon található, melyhez ugyan kell némi angoltudás, viszont temérdek, éles helyzetben elõjött problémával, megoldással, szemléletkialakítással foglalkozik. Nem beszélve arról, hogy magug a szakma legjobbjai vitatkoznak benne idõnként, persze az alap dolgokról is szó esik, de itt igazán profi kérdések, és profi válaszok is vannak.

CGTalk :: Theoretical Sub-D Thread

per aspera ad astra

Aldaryn
Pontosan hogyan érted ezt a "referenciaképet töltenék be" dolgot? Arra gondolsz, hogy a háttérbe rakott képet (viewport background) szeretnéd updatelni? Erre az Update viewport background (Alt+Ctrl+Shift+B hehe) használható. Persze át lehet definiálni. De a Viewport menübõl egybõl el is érhetõ.

Ha pedig egy texmapot nem hajlandó updatelni, akkor ott érdekesebb gondok vannak, mert a rendszer általában automatice frissíti a viewportban mint textúra megjelenített bitmapokat. Elég sûrün, 1-2mp enként.

per aspera ad astra

Ryleh
hi...gondom van akkor amikor referenciaképet töltenék be,a szakirodalom szerint ilyenkor frissiteni kellene a képernyöt-hun billentyüzeten Controll+7-de semmi változás...valaki tud valami gyogyirt?emellett semmi gond a progival,fut minden opcio...a betöltendö kép ráadásúl a descreet oktato-dc rõl van.

Ryleh
Sziasztok...joféle poligonszerk.tutorialokat keresek...nem 'idegenkedem' a szép magyar nyelvtöl,igy elönyben a honi tutorok...köszi

youth
tû helyett tûz... de a szövegkörnyezetbõl talán kiderülhet, na mindegy 😊

Youth

youth
Dehogynem! Sok kicsibõl vesz majd házat 😊)
Amúgy szerintem szabin lehet vagy valami mert ezelõtt mindig válaszolt másnapra... Lehet tû ütött ki nála vagy megölte a gyerekét és most börtönben van... ki tudja... Várjunk kicsit.

Youth

Aldaryn
Nem. :/ Mondom, egy srác szaros 10 dollárja nem nagyon érdekli.

per aspera ad astra

youth
Tudod jólenne fotó refkó... Peter gyerektõl 😊) Nekedse írt mi??? :/

Youth

youth
Köszi! Jólewsik ám az ilyen 😊)))

Youth

FRenkie
van pár ( nem sok) aki még nálad is gyengébb képet küldött 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

fle go
En meg elek😊) De nagyon lefoglal a nappali melo meg az ejszakai gep install.

Aldaryn
Csak érdekesség képpen kérdem, hátha olvasgatják még ezt a fórumot: "Hoool vannnak a többbieeek?"

Egy rakatt emebrt nem látni mostanában, aki régebben igencsak rendszeresen benélzett ide!
(Okés, most is vannak páran, de akkor is,...)

Szóval, akinek szól, az tudja. 😊 Szólhatna már pár szót, hogy tudjuk, még él.

per aspera ad astra

Aldaryn
Majd a sok kis Youth megvígasztal. 😊))) De most töröld le a könnyeket, fejezd be a röhögést, és ülj le a gép elé, indíts egy MAX-ot, avgy MAyát, vagy mittoménmit, és alkoss! 😊
Valakinek meg kell mán' törnie a jeget! 😊

per aspera ad astra

youth
Valójában nemtudom. Valami netes 3ds magazin szerû... bemutaják a hónap munkáit. Nem válogatnak hogy jó e vagy rossz én is így kerültem csak be 😊))

Youth

FRenkie
Mi ez a "3Dnspiration issue#4" ?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

youth
Nee, mááá sírok 😊))))

Youth

Aldaryn
Mutogathatod majd a sok kicsi Youth-nak. 😊))

per aspera ad astra

youth
😄DD

Youth

petesilver
LOL!! Addigra ez a ketyere már olyan antik lesz, mint Nagyapám Doxája, úgyhogy még érdekes is lesz, ha mutogatja!!! 😊

Aldaryn
Szerintem 20 év múlva is nyugodtan mutogathatod majd azt a képet. 😊

U.I.: Mért is moderálnám ki? Hiszen ez az igazság: Itt csupa jófej és kedves ember van! 😊))

per aspera ad astra

youth
Így szokás csinálni... 😊)

Youth

petesilver
THX! Ez célravezetõ végülis, de elég érdekes módszer. Gondoltam van valami egyszerûbb hivatalos megoldás is. Bár tény, hogy nem találtam 😊

dobja ra egy checkert azonnal latod mi a szitu..
(vagyis alltalaban ha nem volt rajta semmi akkor egy nagy rakas szemet...😊

petesilver
Igen, ezt ismerem, de ez cak a kiterített map texturára illesztésére jó, kívánt nézet alapján. e3ngem az érdekelne, hogy a mapolás típusát hol tudom kiolvasni egy objecten. Tehát , ha van egy kész objectem mapolva, amit nem én mapoltam, akkor honnan tudom meg, hogy planárisan, hengeresen, vagy hogyan mapolta a készítõje eredetileg.

youth
Remélem majd ha munkát keresek csak annyit mondok "Youth név mond valamit??"
😄DDDDD

Youth

youth
Van egy olyan modifier hogy Unwrap UVW (vagy már nemtom, de erre hasonlít 😊)) Na ott lesz egy iylen gomb hogy EDIT, na ott látod kiterítve az UV-ket...

Youth

youth
Köszi skacok 😊)
András írja ICQ-n hogy ratula, mondom mihez?? Aztán adta a linket...
Na ideje lenne valami mással is büszélkedni nemcsak erre... de olyannyira punnyadék vagyok mostanság... Na majd várjatok, összedobok valamit 😊)) De az odébb lesz!!

Ide olyan jó visszajárni, csupa kedvesség és szeretet árad ebbõl a fórumból 😄D (Ezt kine mert moderálni JÓzsi!!!! 😄DDD)

Youth

petesilver
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogyha van egy kész scene, ahol minden object korrektül le van mapolva, akkor hol tudom megnézni, hogy az objectek milyen eljárással vannak kimapolva. Ugyanis ha modifier felõl közelítem meg, az élbõl planarral indít, és sokszor utána vissza se tudom állítani a helyes állapotot, akármit állítok. Egyenlõre rejtély számomra az egész 😞

fle go
hat a legnagyobb problemam az hogy mar tobb helyen erdeklodtem a kapcsoloval kapcsolatban es nincs😞
Valakinek tippje?