3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
itt be állíthatod szived szerint (esetleg vinyo hoz mérten)
Egyszeru segítség, ha kevés akkor feljebb kell vennni.
Majd ha beírtad akkor beállítás és restart.
amihez értek ahhoz hozzá szólok 😊
Mission Impossible 2010: PRO Class
HELP
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
az ablakon kilatszik valaminek a pereme, a vraylightot nyugodtan vedd nagyobbra.
A padlon a textura furan mutat.
Egyebkent nekem tetszik a szinek is jok,meg a kameraval jobban a temara fokuszalnak, sok az ures ter korulotte.
Live your life like it\'s your last day...
download 😊
Hat en kb 20 percet kinlodtam DeepPaintal, aztan egyszeruen meguntam. Tudod van nehany program (legyen az barmilyen jo) ha nem fekszik nem zuzom tovabb. Egyszer ketszer meg visszaneztem ennyi. Ja en is max5-el hasznaltam.
A kulonbseg(szubjektiv) 1000000000* felhasznalobaratabb...
Az 1.6 os deeppaint nem ismeri a projection paintet, asszem normalis uvw sem tud generalni stb.
Hirtelen ez jutott eszembe.
Üdv. Ahogy láttam képben vagy a textúrázókkal. Én korábban az 1.6-os deeppaint-ot toltam. A max 5.1 van fent, (a 6-tal teli lett a ...)és a deeppaint 2, de nem úgy tûnik, hogy ahhoz van max connection, ill nem lelek.
A kérdésem, 1. van e hozzá, és tudsz e linket mondani.
2. a bodypaint-ot még nem próbáltam, mi a különbség a kettõ között?
Köszi.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
ha vki meg nem latta kukkantsa meg. 😊
😊)
per aspera ad astra
Ha valakinek van Bodypaint conneksön MAX 5.x és 6.x alá, az dobhatna egy linket, vagy hasonló... 😊 Köszike. :o)
per aspera ad astra

per aspera ad astra
De koránt sem vagyok elájulva egyetlen textúrázó programtól sem. Kicsit könnyebb vele dolgozni, az OK, ha beleásod magad, ráérzel, akkor baromi szép dolgokat lehet létrehozni... de szvsz nem az igazi...
Az pl. hogy az ecsetvonás "gyakorlatilag" nem magán a modellen, hanem a modell UVW tere által kijelölve a textúrán történik... pl. ha egy nagyobb ecsettel dolgozol, könnyen belefesthetsz a textúra "szomszédos" polyjaiba is.
Van adaptív UV, meg ilyenek, de ez is inkább egy nagy kerülõmegoldás.
Ez személyes véleméyn, amit ezen progik aktív használata közben alakítottam ki. Ettõl még nem szarok, vagy silányak, nagyon is használhatóak. De lenne még mit feltalálni.
per aspera ad astra
Termeszetesen tudsz tobb texturat is csinalni egyszerre, sot van olyan textura aminek van bumpmapja, reflecionmapja stb.
Illeteve a meglevo texturadat ami ra van huzva is kicsinositod.
A matricazas peldaul brutal egyszeru, a sajat clipboardjarol behozod a szoveget es beallitod, az egerrel vagy a nyilakkal tologatva, a program automatikusan rafesziti.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
De elõtte ki kell teríteni mindenképp maxban vagy valamiben a cuccot,nem?
Mert ha rosszul van kiterítve akkor a festés rajta az is rosszul lesz rajta.
Szóval most azt nem értem,hogy bodypaint-ben lehet kiteríteni is?
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Szasztok!
Igaz nem MAX-so kép de MAGYAR!!! Osztálytársam 😊)
Bye!
Youth
Miért ott hogy megy a texturazas?Nem kell kiterítgetni a cuccokat? vagy miért jobb az?
Ugy ertem>>> problad ki a bodypaint2 Uvw setup enginejet, aztan, felejtsd el a kihajtogatast meg mindent. Mert azt mondanam meg egy animalo karakterert oke.. de hogy egy fix targy miatt ennyit kinlodjon az ember...
Sok dolog van amin meg lehetne valtoztatni.
Hamarosan meglesz a maxsript101 video cd,kitanulom a cuccot 😉
Ami engem eszementül bosszant, az az, hogy energiát öltek egy majdnem PS szintû (már csak kb az ecsetkezelés jiányzik...) VERTEX PAINT (!!!) -be, ahelyett, hogy ugyan ezen alapokon csináltak volna egy normális objectre festegetõs cuccot, amivel MAX_on belül nyomhatnád a texmapolást. Ha ezt megcsinálták volna, na, akkor nagyot nõtt volna a szememben a cég, de mostanában minden kedvenc programomat szarnak fejleszteni. (PS, MAX, ...)
per aspera ad astra
per aspera ad astra
==========
> Szeretnek 3dsmax-bol, illetve Combustionbol haloban renderelni. lehet, hogy
> akar 50 vagy megtobb gepen is. Ezzel kapcsolatban van-e valakinek
> tapasztalata. Jo,nemjo, nehezen osszehozhato, milyen problemak vannak vele
> stb. (lehet mondani konkret programot, csak ne csak a nevet, hogy erre ra
> van irva hogy tudja😊
>
> kosz
> lameron
>
Minden Max install tartalmazza a Backburner nevu netrender manager progit,
amivel egyszerre adhatsz ki 3ds és combustion taszkokat is. Konkrét
tapasztalatom nincs vele, de szerintem valószínuleg korrekt dokumentációt is
mellékelnek hozzá.
Ha nagyon nem megy, akkor menj ide: http://support.discreet.com és loginelj
be guest userként a fórumra, aztán nézz körbe, biztos van róla topik.
Természetesen minden gépre fel kell raknod a két progit, de licenszelni
elvileg nem kell (lévén free unlimited network render).
Érdemes egy gépet fileszervernek dedikálni, és arra renderelni minden
rendernode-ról; plusz nem árt, ha ez a gép valami komolyabb OS-sel
rendelkezik, mert különben a 10-re korlátozott network connection csúnyán be
fog kavarni.
Fontos, hogy egyforma procik legyenek a gépekben, mert a procedurális mapek
és egyes modifierek random seedjei esetleg különbözhetnek - zizis rendert
eredményezve.
LY
UI: Mayával lenne zurösebb a dolog, mert ahhoz nem adnak render managert...
😉)
Szia!
1. A munka állomást és a szervereket is tudod használni rendernode-ként.
2. A scene-ben használt pluginokat minden szervergépre át kell rakni.
3. Használtam Combustion és Max-ot is különbözõ processzorral rendelkezõ szerverekkel is és semmi probléma.
4. Szerintem nagyon könnyû beüzemelni a backburner-t, fõleg ha egy kis idõt szánsz a helpre is.
5. A hálózat normális TCP/IP mûködése esetén, hihetetlenül könnyen be lehet izzítani, komolyabb ismeretek nélkül is.
Üdv: leeben fox
VT> Hát arra tuti ügyelj, hogy P3/AMD különbség ne legyen... csupa AMD vagy
VT> csupa P3/4 az asszem mehet. Errol is kéne legyen szó doksikban... Bár lehet
VT> hogy az R5-nél már nem számít, de erre azért nem vennék mérget.
VT> LY
Celeron2, AMD Athlon és AMD Athlon XP -ket használtam, amikkel nem volt semmi gáz.
Persze Én a klasszikus backburner, képkocka/szerver felállást használtam.
Elképzelhetõ, ha a "modern" distributed rendering módszert használjuk,
amit pl a brazil is használ, elképzelhetõ a nemvárt eredmény.
Üdv: leeben fox
Nem, ez a probléma képkockánkénti rendernél is fenyeget; mint említettem,
bizonyos véletlenszám-generálási különbségek okozhatnak látható eltéréseket,
pl. a procedurális textúráknál. De ez egy Max4-es update-nél jött elo elso
alkalommal, és lehet, hogy azóta már kijavították - rá kéne kérdezni valami
bennfentesebb embernél...
LY
> MS> Ez akkor azt jelenti, hogy en elinditom a manager progit, es az figyeli,
> MS> hogy mikor csatlakozik ra egy szerver, es akkor adja neki a melot, ha meg
> MS> leall akkor masnak adja? Szoval mehet egy gep allandoan, amin fut a manager
> MS> progi, es kinek mikor van kedve, csatlakozhat a gepevel, es akkor hagyhatja
> MS> abba amikor akarja, anelkul, hogy a renderelt cucc eltunne? ez ugyben
> MS> esetleg tapasztalat?
> Ez igy van ahogy leirtad. A renderelt cucc annyiban tunik el, ha az
> adott server a frame renderelesenek felenel lett megszakitva, akkor az
> a frame elveszik (mert ugye kepszekvenciat renderelsz), de majd egy
> masik server aki ezt a frame-et megkapja, szepen megcsinalja. Igaz az
> elejerol. De a ki-be maszkalas a managerrol teljesen ok.
>
> Udv,
> Dexx
Miben is? Abban hogy ne veszodjel orakat azzal, hogy kitexturazz egy format...
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Nem értem,hogy miért jó az a DeepUv?
Mert most ugye ha jol sejtem akkor ezzel ki lehet teríteni egy objectet.Mivel jobb mint a max6-ban az unwrap?Mert szerintem a maxban a legjobb az unwrapozás,akkor meg minek kell külön másik progi?
Vagy én nem tudok valamit,amit a progi tudna?
Megnéztem a hubokat.
Rohadt jók!!Tényleg minden meg van szinte,amit csak akarsz.
Azt sem tudtam mivel kezdjem a töltögetést. 😊
MIndenkinek ajánlom ezeket a hubokat.
Az egyetlen gond hogy néha kicsit sok idõ letölteni valamit,de megéri. 😊
graffixlab.no-ip.org
gorehide.mine.nu
antidot.no-ip.org:411
kvl.dyndns.org - ez az utolsó a La Taverne Graphic magán szerver, délutántól valamikor átvált csak tagokra. De asszem amúgy sem lehet megtalálni a publikusok között, csak ha direktbe beírod a címet!
Remélem hasznotokra válnak a címek, jó töltögetést!
Petesilver írtad,hogy sok cuccot letöltöttél grafikus hubokrol,pontosan honnan? dc? ha dc,akkor meilyk hubrol?
Nem árulnád el?
Elõre is kösz!
Remélem 😊