3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hmmm 😊) szerintem ez az egesz baromsag onnan indult ki hogy a fenyero a tavolsag negyzetgyokevel aranyosan csokken.
Noh ez ezert mondtam nem tul helyesen photometrikus, tehat akkor a vraylight fenydisztribucioja photorealisztikus.
😊
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
per aspera ad astra
Csak clampolni kell a brightnesst amit ugye az emberi szem automatikusan megtesz. Pl hsv/exp color mapping + vraylight nagyon szep foto hatasu shadinget lehet csinalni.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
per aspera ad astra
Egyebkent mivel en lamer vagyok a gepekhez is valaki elarulna hogy az a gep amit venni akarok az milyen pricival lesz ugy ertem tom hogy AMD csak hogy mibol derul az ki hany herzes?
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
negy vraylight van benne mind kek, es a multiplier 5
az egesz uloket egy materialbol csinaltam azert ilyen tompa.
de majd te csak a karfat vagy amit akarsz csinald attetszobol. A glossy mindenkeppen nagy kell hogy legyen.
Ha megsem igy gondoltad este tudok segiteni, de az valoszinu akkor transluciencyvel kell megoldani.

ez a fenyforras tipus nem lathato es nem is vraylight a
neve photometric/ free point.
ez meg amolyan kinlodas eleg sokaig renderelte, a fotel karjaiban lampak vannak (kek) csak nem nagyon revenyesul, mit kellene allitani rajta? A fenyforras vray freepoint light isotropikus es a resulting intensity az 18000 cd.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Oryon
Az illustratornal valoban nem, viszont finaltonnal igen.
Ami pedig a managelest illeti vegezetul szerintem izles kerdese, osszesegeben nekem jobban bejon az ha az illustrator, vagy a finaltoon sajat ablakaban vezem el a dolgaimat, mint hogy a materialokkal kulon kulon kinlodjak.
Oke, ha mind1ik mas vonalvastagsag kell(ami akar a feher hollo) akkor jo, de alltalaban egyfele rendszerben szeretne prezentalni a dologot nemde?
A masik elonye ezeknek, hogy nem kell ujrarenderelni, ami nem is akarmilyen elony, foleg ha egy epulet kell, ami a barzil toonra nemigen mondhato el, szereny tudasom szerint.
A harmadik pedig hogy szep GI-t is lehet veluk csinalni, sot akar szep uveget is, realisztikusat de meg a toon fele shading kategoriaba tartozot.
No mind1 nekem ez a velemenyem a dologruuu! 😊
Nem tudja valaki,hogy unwrap-nál,az unfold féle kiterítés,az milyen elv alapján terít ki?
Merthogy van hogy jól kiteríti,ahogy a face-ek egymáshoz csatlakoznak,máskor meg egy összevisszaságot kapok.
Miert van ez?
Az Ink (ami ugyebár a lényege lenne) pedig nem is renderelõdik.
Toonhoz használom Brazil Toon-t. Szerintem roppant gyors, és material edittorból menedzselhetõ. Ami jó dolog. (Nem úgy, mint illustrator... 😞 )
per aspera ad astra
sajna mostanaban kib@szottul nem alszom. 😞
Hat ja modellezni (is) 😊 Nem elveszett no, nem kell felteni 😊)
Frenkie, van meg egy dolog, az uvegnek kene vastagsag, azaz falvastagsag (ha nincsen, nekem ugy tunik nincs)
toon, nemtom valaha lesz e ilyen vrayben direktben, de azt mondani vraynem tuggya 😊 aze az eros 😊
Na komolyan szolva vray tokjol egyuttmukodik a max6 ink n'paint materiallal, (ez a kep azzal keszult) illetve pl finaltoon, illustrator stb...

Akkor én jövök: Ezek újak: Csak egy kis szórakozás azzal, amit a VRay nem tud. 😛
A többi a kapcsolódó AP topicban.
per aspera ad astra
Nahh eljött az idö, még a héten meglesz a gépem😊))
Ugyan nem olyan lesz amit szerettem volna mert az túl sokba kerül, de gondolom ez is megteszi:
http://www.bluefish.hu/konfig.php?action=viewfull&ID=6
Mit szóltok hozzá? Annyi változás lesz benne, hogy az ATI Rodeon helyett egy Chaintech GeForce4 Ti4600 128MB GT61 videokártya lesz benne. Meg majd belökök neki még 512M RAM-ot.
Mit mondtok? sajnos több lóvém nincs erre a célra.
Nem rossz példa. A föld és a váza találkozása kicsit éles. Nem tudom. Mintha onnan egy kis sötét csík hiányozna talán. Túl kis irrmap "felbontás" talán?
Amúgy meg kifejezetten jó formája van.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Az 50s ertek iszonyatosan nagy.5-7 alltalaban eleg.
Hi!
Mint láthatjátok több mint 1 óra a renderidõ.'Normális'-e ez?
-hdri+1 vraylight
-irradiance map medium presettel
-a fém foglalaton erõs glossiness és anisotropy
-illetve a fékony fémhuzalok jól láthatósága végett 2*2 es adaptive subdivision
(utána megnéztem -1*2 es simítással és ott is kb fél óra volt)
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Megjelent a Brazil 1.2.xx innen lehet leszedni, 3dwarez sekcio 😊 Hat mondjuk sebessegi fejlodes az nincs benne, de a lista alapjan sok a bugfix benne. Meg max6 es 5 alatt is.
A dof-ot at allitolag gyorsabban szamolja. Na en majd a 2.0 leszek kivancsi.
Culram: mert nincsen sem internete, se nem tudja hasznalni.
hdri, irrmap, reflec és refract is van most az aktuális képemen de kurva lassú...lerenerelem és majd memgutatom mirõl bezsélek.Ganyúsan lassú a render.

Aldaryn nagyon eltunt ki tudja mi van vele?
Mission Impossible 2010: PRO Class
vagy maga feny is megvilagithatja, bar szerintem ez korulmenyes fileg egy olyan lampanal amit eppen most hasznalsz.
torold le a logot is a c: gyokerbol csak a biztonsag kedveert. mennie kene. nem ertem kulonosebben mi lehet az oka.
Hogy teszek egy vilagito testet lathatova ? pl akarmilyen vray lightot? A kepen is csak az latszik hogy ravilagit a falra de maga a lampa nem

Olyan kérdésem lenne, hogy a renderelési idõ a Maxban inkább proci függõ a számoláskor, vagy inkább sok memória kell, amiben tárolja? Tudom, hogy mindkettõ fontos, a kérdésem jelen esetben a melyik fontosabb lenne. Néha izzad, és döcög a szekér alatta ugyanis jelenleg XP 1800+ os proci megy 10*200-on + 400-as 768Mb ram van. Upgraden gondolkodom. Szerintetek elõször jöjjön a 2.5-ös barton, vagy elõször több memó? Sejtésem van, de szeretnék biztosra menni. Thx!
Mission Impossible 2010: PRO Class