3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boba
Ami nekem eddíg a csúcs volt, az egy színkalibráló program a Kaposvári multiplex nagytermében. Az elég kellemes volt. Túlsok mindent nem láttam, amíg épp bent voltam színeket kalibráltak, valamilyen film ment meg egy ürge tesztelgette a mozi logóját kisablakban. Nemtudom milyen OS volt ott, nemismertem meg. (Szóval nem win, és nem osc és nem irix vagy gnome/kde. ezeket felismertem volna.)

kisebb volt, azt nem tudtam atvinni vga-n keresztul.
(svga-ba meg sem probaltam 😊 A poen az hogy gyakorlatilag 800*600 tol mar nagyon jo, mert az a pici viewport is hatalmas, es az apro dolgok is jol lathatoak.
1024be kiraly, eddig birta a cucc.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
piktor köszi

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Mint minden procedurális maphoz. Egyszerûen fel vannak sorolva a mapok között. (mint pl. a checker, noise, stb...)

per aspera ad astra

Aldaryn
Kinn voltam a hóval borított határban... ugyan MAX-ot nem lehet rajta futtani, csak körülményesen, de rengeteg a hely!!! 😊)

<élmény lehetett... 1600x1200-as volt, vagy kisebb?>

per aspera ad astra

youth
😊))
Majd pár év múlva lemegy az ára 😄D

Youth

maxoztam projektoron, meg modelleztem is, iszonyat jo elmeny, merhetetlen hely, siman latsz mindent, sorolhatnam meg 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

piktor
Szia Flego!

Én Macen és Pc-n is használom a Quarkot. A 4.0-ás QuarkXpress Passportnál a billentyûzetkiosztás már nem gond winfos alatt (a korábbi verziónál tényleg az volt, meg annál ami nem Passport verzió). A 6-os Passport megvan pc-re, megnéztem, de nincs a támogatott nyelvek között a japán. Most én sem tudok többet segíteni.

fle go
koszi szepen Gixer es cryon meg utana nezek en is a dolgoknak.
Mellesleg en Mac-en hasznalom a Quarkot nincs olyan problemam mint windows alatt szoktak lenni. De ez a japan verzio PC-re kellene

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Kérdezném: a Digimation Essential Textures ha telepítve van, hogyan lehet hozzáférni ehez a funkcióhoz 3dsmax-ban. választ elõre is köszönöm
Flego!

Én nagyüzemben használom a QuarkXpresst, de japán változatról még nem hallottam. Elképzelhetô (amilyen háklis ez a program) hogy akármilyen winfosra fel sem tudod húzni. Lehet, hogy a japán nyelvü winfosra is szükséged lesz hozzá. Nem tudom mennyire ismered, de pl az amerikai verzió magyar bill.kiosztás mellett pl. nem hajlandó elindulni. (át kell váltai amcsi bill.-re)
Ezért nemrég áttértem a jóval felhasználóbarátabb Adobe InDesign-ra. (persze a japán ebbôl sincs meg)
De próbáld meg esetleg valamelyik P2P progival: Emule, BCDC++, torrent stb. Ha hazaérek délután rákeresek, hogy megvan-e valahol.
Ha jol emlekszem akkor a Quark -on belul kell atalitani mas nyelvure a programot, de reg lattam igy nem vagyok benne biztos, hogy a japan is koztuk van-e.
Elmeletileg az osszes olyan (Nvidia)kartya jo amin DVI kimenet van, egy atalakitot kapsz (DVI-VGA) hozza. Innen kezdve csak Driver-bol kell beallitani. Legalabbis a fiam FX5200-asahoz van.
fle go
senkinek semmi tippje nincs QuarkXpress ügyben?

Ryleh
dupla monitorkimenetes vga kártyát keresek elfogadhato áron/nem 3d labs vagy hasonlo mert azok baromi drágák/kommersz is jo....ha tudsz linket akkor ird ide....köszi

Aldaryn
Nem, tényleg nem,... egyelõre Te is megoldod a felmerülõ problémákat. 😊) Ezért nagyban köszi.

Olvasni viszont azért végig olvasom. Csak mostanság kedvem nincs szólni. Majd.

per aspera ad astra

Hello megint!!!
Nah aki nagyon unatkozik attól szeretnék kérni egy kicsike dolgot. Én nem nagyon értek hozzá.
Ki kéne ebbõl a modellbõl faragni egy jobb kispolákot. Minden próbálkozást szeretettel várok!!! A lényeg hogy jobb legyen a mostaninál: tuningosabb, kerekebb és 3DS formátumban legyen. A materialokat majd én átállítgatom, azzal nem kell foglalkozni. :-)
Elõre is köszike!!! :-)
Ide küldhetitek majd, ha nem lesz batár méretû: [email protected]
:-)

fle go
Nem ide tartozó téma de hátha tudtok segíteni: QuarkXpress kellene nekem PC-re és ami még furább Japán nyelvü!!! Minimum 4.0-as asszem csak igy szokták jelölni: QuarkXpress 4.1J
Tudna nekem ebben valaki segíteni, sehol nem találok és nagyon kellene.
Elöre is köszi!

Akik rhinot hasznalnak azonnal toltsek le a bonus tools beta2-t,😊 rengeteg iszonyat jo feature van benne, mint pl heightmap from image, adjustable curve blend... stb.
Meg rengeteg sketchuphoz hasonlatos editalo cucc.

Kösz Nenad azok mar megvannak amugy meg konkret kérdéseim volnának
Sziasztok!!!
Hát õszintén szólva régóta nézegetem a fórumot és egyszerûen ledöbbentem miket tudtok faragni....
Oda jutottam, hogy a programozás nagy részét szinte kívülrõl fújom... Szeretnék én is belekezdeni a modellezésbe. Hogyan kezdjem?
Üdw: FiReBoY

fle go
Aldaryn tenyleg nagyon eltunt, kb miota beszurkult a logoja, ki tudja mi lehet az oka...

Aldaryn hol a pics@ban van? Regen nem szolt mar hozza a dolgokhoz.

az oke, az vagyok meg oda akarok kuldeni, cvsak hat az sms masik telefonra nem mindig erkezik meg.. erdekes modon az enyemre az osszes.

youth
ICQ-n asszem márcsak 70-esnek lehet küldeni... :/

Youth

Boba
menj a deign.21 -re ott talalsz egy ket tutorialt karakter animacioval kapcsolatban a letolteseknel.
(regisztralni lehet kell)

szerintem ehhez nem kell palyazat, nezz ki valamit, azt csinald meg 😉 peldaul ha latsz egy szep interiort es felemrul de jo lenne egy ilyet csinalni. Hajts! 😊

piktor
Sziasztok! Kicsit off a téma, de nem tudtok valamilyen jó kis 3D-s pályázatot? Most lenne kedvem meg egy kis idõm is és nem találok sehol... Mostanában pedig egymást érték... :-)

kérdezném: az Essential Textures funkcióihoz hogyan lehet hozzáférni 3dsmax-ban. választ elõre is köszönöm
fle go
nenad: nekem az a tapasztalatom hogy ez a funkció nem müködik az ICQ-n. Vagyis hat eddig nekem se sikerult .

Barpi
Köszi!

[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619

akkor nem screent hasznalsz a bitmapnal hanem cylindericalt vagy valami mast.

mas, ICQ-nal amikor kuldok sms-t kiirja hogy majd kuld egy uzenetet ha az unezetem amit elkuldtem megerkezik, ez a megerositest milyen formaban kapom meg? Ugyanis nem sikerult rajonnom, hiaba irtam be telefonszamot emailt nem jon semmi.
Valakinek akinek mukodik arulja mar el a csodat, koszi!

Barpi
Nenad: Jó a kép! Nekem nagyon tetszik. A gondom az, hogy a szoba 2 oldalára kellene. Mondjuk az északi és a keleti oldalon van ablak. Itt ugye nem lehet azonos a képem, mert hülyén nézne ki, hogy minkét oldalon ugyan azt látom. Szal, ezért kérdeztem, hogy te ezt hogy csinálnád. Valszeg fog látszani minkét ablak, ezért kellene a segítséged.

amugy a kep Dubrovnikbol, eltem egy par evet ott. Csodaszep hely.

youth, ez egy foto, amibol csinaltam hdri-t a hdrshop pixel/scale funkciojaval, ez nem egy teljes erteku hdri, sot ami kepet latsz a hatterben az nem a hdri hanem a foto, a hdri az egy masik enviroment slotban van...Es ezt mirrored ball formatumban mentettem el, szoval torzit mint allat...

youth
Feltudnád tölteni ezt a HDRI képet??

Youth

flego abszolut professional. 😊

barpi de, van era tobb mod is, pl photoshopban is elmentheted ha elmented a kep alpha channeljet is.
tahat akkor az en esetemben latni fogsz tiszta feher falakat es fekete ablakokat. Ezt hasznalod maszkent photoshopban.

Alpari de megis jobb megoldasnak talalom ha mindenkeppen ket kulonbozo kepet kell tenni hogy teszel egy planet az egyiknek es a masiknak is, bepozicionalod a kepeket. Azt hiszem a selfilluminacios slotba is ugyanazt a mapot kell tenni, es erdemes kikapcsolni hogy ne vegye figyelembe a program a feny szamitasanal a ket planet, > exclude shadow castin&illumination...
Hat ja, mondjuk a tukrozodessel igy gondod lehet.

Mondjuk nem ertem mi a gondod? miert nem jo a kep?

fle go
es egy ujabb darab😊

Barpi
Nenad: Sirály nagyon a kép. Viszont mi van akkor, (pl. az én esetemben) amikor a szoba 2 oldalán kellene a képnek lennie. Ebben az estben be lehet állítani, hogy mindkét irányban más legyen?

fle go
nenad: ez klafa lett, pontosan erre gondoltam, csak nem tudtam igy elmondani.(meg ilyen rovid ido alatt megcsinalni)

a lenyeges dolog, hogy az "atmoszfera" szinei igy szepen bejonnek a kepbe. tehat azok a finom zoldes kekes szinek.

na ebben a kepben a hatter es a hdri(vray enviromnet) ugyanaz, a hdri a hatterkepbol lett elkeszitve.

viszont a max envirnomentes kep fog latszani...
nah generalok egy ilyet semeddig nem tart.

hat ha HDRI a kep akkor hasznalja annak, de szerintem egy sima foto, illetoleg azt is meg tudod csinalni, hogy blurozod egy kicsit, majd csinalsz belole hdri-t hdrshopban a pixel/scale -el, mondjuk erdemes blurozni es akkor azt teszed be a vray enviromentbe (override max) es vmi kisebb multiplierrel, pl 0.5 avgy ilyesmi, es akkor a szinek is szepen be fognak maszni a szobaba.

fle go
nenad: valoszinu hulyeseget mondok de ha HDRI-kent hasznalna a kepet akkor se lenne jo?

van egy program mi a neve, uveclipse, a kepen levo szinekbol lampakat general, sajnos nincsen maxos verzio de talan valami konverterrel megoldhato. Na csak azert mondom mert pl igy a ket kep, a hatter es a 3d soha nem fog passzolni szinben.

Kérdezhetek character studoról,foglalkozik valaki vele.Ha nem tudtok forumot ra.Lehetõleg magyart.Ha segittek elõre is köszönöm.
RelakSfromhome

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Barpi
Köszi, megpróbálom igy. 😊