3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
per aspera ad astra
Mission Impossible 2010: PRO Class
"de ha talan jobban megnezted volna mit irtam("bolcsebb maradtal volna")"
Hmmm... Engem a jószándék vezérelt a hozzászólásomnál.
De a jövõben bölcs maradok, legalábbis ami ezt a topicot illeti.
deko --- az élet értelme: 42 ---
ez az egyik ujitas a 11-hez kepest.
Corel nem rossz software, sok a gany benne de 11 ota rendesen meg van csinalva, nem maszik mindenfele folderekbe bele, szepen megvan a konytarja abba van benne minden, meg persze a fontok kulon es csao. Ennyi.
Regisztracios bejegyzesek ezrei maradnak a gepben mas szoftverek utan is, hogy ne menjuk messzire, 3dsmax...
Csak sokat szamsorral(azonosito) latjak el es fogalmad sincs arrol hogy az ahhoz tartozik.
FLEGO> NURBS! A jo isten kimeljen meg a polytol! 😊)))
(bocsi)
Gixer, valtozott a program, de reggelre tudom csak feltenni
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Én ugyan úgy használom a Corel termékeket mint az Adobe-éit. Mindkettõnek megvan a maga elõnye és egyik felett sem törnék pálcát. Ugyan így a különbözõ 3D-s progiknak is megvannak az elõnyeik és a hátrányaik.
Én csak Nenades észrevételéhez fûztem az elõbbiekben egy kis széljegyzetet.
Peace😊
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Akkor mar inkabb AdobeIllustrator vagy a szivem csucske XaraX (osszvissz: 12Mb es 40000 Ft) ennel kisebb program mar nem is kell. Arrol nem is beszelve, hogy a Corel telepitese utan mar az Operacios rendszert is majdnem COREL-nek hivjak, uninstall utan meg tobb szaz!! bejegyzes marad utana.
Bocs a kifakadasert.
A CorelDraw egy igazán jó szoftver, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki foglalkozni szeretne a vektor grafikával. S bizony nagyon sokszor hasznosabb ebben elõkészíteni a görbéket, s utána importálni akár *.ai, vagy *dxf formátumban egy 3D-s progiba.
Sajnos azt nem tudom a max milyen vektoros formátumokat ismer fel, de szerintem e két utóbbit biztosan ismeri.
(A maxot régen próbálgattam)
Szóval csodás fúziót alkothat e két program együtt😊
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
csak egy erdekesseg, letoltottem a corel12 demot, es meglepodve tapasztaltam, hogy van benne object snap, olyan mint a 3ds szoftverekben, pl rhino. A gorbe centerehez,pontjahoz,erintojehez stb.
Tudom hogy egyes szoftverekben van valami kezdetleges mint ez, de ez speci darab.. Erdekes...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
video tutorial
egy auto modellezese a legelejetol. (poly)
tanulsagos darab...
(hozza nem kezdenek, minden tiszteletem azoke a mazochistake akik polyban modelleznek 😄 😊
de hatha kell valakinek..
valoszinu mas modon shootol.
Mental raynel szamol a cucc, mondjuk nem ertem hogy tud megis nagyjabol egyenletes lenni (quasi random?)
U.I.: A manual mikor jelenik meg? nincs róla vmi infó?
per aspera ad astra
http://www.vrayrender.com/stuff/ManualPreview/sample3/tutorials_pmap.htm
illetve egy erdekesseg az uggyel kapcsolatban:
Well, this is one possible setup of the photon map; when Max photons is zero, VRay will consider all photons in the search range; otherwise it will only take in consideration the closest ones (the number of which is the Max photons value). That means that the detail of lighting reconstructed from the photon map will depend on the density of the photons in the particular area (if you have more photons, you will get more detail). This also means that you don't need to bother so much with the Search distance and it can be some very large value always, and VRay will adapt to the actual photon density automatically.
On the other hand, Max photons=0 gives a smooth reconstruction of the lighting (no sharp boundaries); if you choose another value, the reconstruction is discontinuous. Of course, this may be of little importance, since the photon map is not visible directly anyway.
Max density van, amivel gyakorlatilag azt szabalyozod hogy a photonok milyen kozel lehetnek egymashoz..
Magyaran a felbontast. Mire lehet ezt hasznalni? Pl arra hogy kilosz szazezermillio photont de az meg befer a memoriaba. Konkret eset, allitsd a subdivs-t 5000-re es a maxphotonst 1.8-2 korul, a photon map 100mega kolrul lesz...
Szoval siman befer a memoriaba.
A retrace ujra tudod tracelni az adott pont erteket. De ezt direct compuitation modban teszi, ugyhogy ovatosan az ertekkel(default 2 oke)
Convex hull estimate egy masik eljaras photonmaphoz, ami lasabb de segithet eliminalni a sotet sarok effektust.
convert to irradiance map, ez benne van a neveben, irradiance mapba lehet konvertalni. Azonban ez az imap nem ugyanaz a fajta imap amit alltalaban kapsz. Tehat nem tudsz vele olyat jatszani, hogy incremental add stb.
Mondjuk ez photon mapnal(secondary rays) amugy is felesleges mert a photonmap nezopontfuggetlen.
kb ennyi
Itt is vannak ingyen dógok.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Tudnatok nekem vmi magyar nagyon kezdoknek valo,teljesen az alapoktol kezdodo tutorialt???
Koszi
de ahhoz elõször is az agyamat kellene bevilágítani
1, -vray materiálnál az interpoláció beállításai mire, hogyan használhatóak?
2, -global pmappnál a bounces környékén a photon density, convex hull area estimate, convert to irrmap kapcsolók, illetva a retrace paraméterek mire jók?
elõre is köszi
amúgy erõteljesen maxozok, majd dobok wippeket...
Megpróbálom. Ha más nem, akár ki is lehet magyarázni. 😊)
per aspera ad astra
per aspera ad astra
vagy eccerûen boolean-nel metszd ki a plane-bõl az út formáját. így legalább bizonyosan nem fog "átütni" a terep az útburkolaton ahogy az túl közeli de eltérõ topológiájú felületek esetén elõfordulhat.
más hirtelen nem jut most eszembe.
SwWo
A D21 versenynél, vagy akár más ilyen típusú versenyeknél, legyen az külföldi akár, mikor tették fel a kérdést, hogy jogtiszta szoftvered van-e?
Soha sehol. Ha így lenne, akkor nem indulnának versenyek sem.
Ezen nem érdemes parázni.
Aldaryn! A képed kiemelkedõen magas színvonalú, kár lenne egy ilyen lényegtelen dolog miatt visszatartanod.
Hogy beindult a topic 😊
(Bocs, hogy mayás létemre beírtam ide😉 )
Ráadásul ha jól emlékszem a kék kockát is úgy nyúltam egy havertól. 😊)
Így aztán abszolút nincs képem elküldeni. :|
per aspera ad astra
Youth: Dumálj. Jó az.
per aspera ad astra
Szóval ha történik valami izgalmatosság ebben ez ügyben, szívesen értesülnék róla.
per aspera ad astra
per aspera ad astra