3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Miért van az, ha az adott értéket 0-ra állítom, meghülyül a photon shooter? 😊 Ez megint csak "amolyan" internal beta probléma lehet? "hivatalosan kinnt lévõ" verzióval még nem próbáltam. Nincs MAX 6-om most, sem kedvem össze-vissza pakolgatni,másolgatni, stb... :/

per aspera ad astra

petesilver
Egyébként ez a videó arra emlékeztet, amikor a haverom behozta egy S.O.F. meccsét, amit a klánpartin nyomott. Mire felfogtam mikor, kit hol lõtt le, addigra 3 szobával arrébb járt. Ebben a tutoriálban is olyan pikk-pakk rakosgatja a srác jó helyre a pontokat, éleket stb..., mintha valami paralell poligondeath meccsen lenne 😊))

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
Hmm. Ez a dolog érdekelne. Shapet importálni is lehet maxba más progiból? És utána még mindíg tudod állítgatni a vertexek tulajdonságát maxban?

petesilver
Nenad, hihetetlen jó ez a tutorial!!! Big THX! Rengeteg felmerült gyakorlati kérdésemre választ adott!! Asszem hétvégén neki is ugrok alkotni valamit!

deko
Nenadesz:
"de ha talan jobban megnezted volna mit irtam("bolcsebb maradtal volna")"

Hmmm... Engem a jószándék vezérelt a hozzászólásomnál.

De a jövõben bölcs maradok, legalábbis ami ezt a topicot illeti.

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko, a snap tenyleg benne volt, de ha talan jobban megnezted volna mit irtam("bolcsebb maradtal volna")
ez az egyik ujitas a 11-hez kepest.
Corel nem rossz software, sok a gany benne de 11 ota rendesen meg van csinalva, nem maszik mindenfele folderekbe bele, szepen megvan a konytarja abba van benne minden, meg persze a fontok kulon es csao. Ennyi.
Regisztracios bejegyzesek ezrei maradnak a gepben mas szoftverek utan is, hogy ne menjuk messzire, 3dsmax...
Csak sokat szamsorral(azonosito) latjak el es fogalmad sincs arrol hogy az ahhoz tartozik.

FLEGO> NURBS! A jo isten kimeljen meg a polytol! 😊)))
(bocsi)

Gixer, valtozott a program, de reggelre tudom csak feltenni

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

deko
Semmi gond, kinek a Pap, kinek a paplan

Én ugyan úgy használom a Corel termékeket mint az Adobe-éit. Mindkettõnek megvan a maga elõnye és egyik felett sem törnék pálcát. Ugyan így a különbözõ 3D-s progiknak is megvannak az elõnyeik és a hátrányaik.
Én csak Nenades észrevételéhez fûztem az elõbbiekben egy kis széljegyzetet.

Peace😊

fle go
Inkabb Adobe mint Corel!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Azert a Corel Ai-jara nem epitenek. Veletlenszeruen osszevissza tordeli az exportalt alakzatokat.
Akkor mar inkabb AdobeIllustrator vagy a szivem csucske XaraX (osszvissz: 12Mb es 40000 Ft) ennel kisebb program mar nem is kell. Arrol nem is beszelve, hogy a Corel telepitese utan mar az Operacios rendszert is majdnem COREL-nek hivjak, uninstall utan meg tobb szaz!! bejegyzes marad utana.
Bocs a kifakadasert.
deko
Nenad, nem akarlak elkeseríteni de a Coreben amióta Corel a Corel mindíg is benne volt ez a snap funkció😄

A CorelDraw egy igazán jó szoftver, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki foglalkozni szeretne a vektor grafikával. S bizony nagyon sokszor hasznosabb ebben elõkészíteni a görbéket, s utána importálni akár *.ai, vagy *dxf formátumban egy 3D-s progiba.
Sajnos azt nem tudom a max milyen vektoros formátumokat ismer fel, de szerintem e két utóbbit biztosan ismeri.
(A maxot régen próbálgattam)
Szóval csodás fúziót alkothat e két program együtt😊

fle go
nenad te miben?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

off:
csak egy erdekesseg, letoltottem a corel12 demot, es meglepodve tapasztaltam, hogy van benne object snap, olyan mint a 3ds szoftverekben, pl rhino. A gorbe centerehez,pontjahoz,erintojehez stb.
Tudom hogy egyes szoftverekben van valami kezdetleges mint ez, de ez speci darab.. Erdekes...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

h@@p://files.ogn.com.au/ftp1/tutorials/3dstudiomax/lotuselise/

video tutorial
egy auto modellezese a legelejetol. (poly)
tanulsagos darab...
(hozza nem kezdenek, minden tiszteletem azoke a mazochistake akik polyban modelleznek 😄 😊
de hatha kell valakinek..

nehez lenne megbecsulni hany photont tarol le.
valoszinu mas modon shootol.
Mental raynel szamol a cucc, mondjuk nem ertem hogy tud megis nagyjabol egyenletes lenni (quasi random?)

Aldaryn
Eh... ez eléggé érdekes. Mondhatni, köhöm, ezt nyugodtan kipakolhatták volna egy "Auto Max Photons" kapcsolóként. 😊) Mind1. Ez egy nagyon jó funkció. CSakhát ki az, aki magától fogná, és próbaképp lehúzná 0-ra? 😊

U.I.: A manual mikor jelenik meg? nincs róla vmi infó?

per aspera ad astra

by vlado 😉

nincs mit, hamarosan csinalok egy tutot ezekrol, addig is itt van egy eleg jo:
http://www.vrayrender.com/stuff/ManualPreview/sample3/tutorials_pmap.htm

illetve egy erdekesseg az uggyel kapcsolatban:
Well, this is one possible setup of the photon map; when Max photons is zero, VRay will consider all photons in the search range; otherwise it will only take in consideration the closest ones (the number of which is the Max photons value). That means that the detail of lighting reconstructed from the photon map will depend on the density of the photons in the particular area (if you have more photons, you will get more detail). This also means that you don't need to bother so much with the Search distance and it can be some very large value always, and VRay will adapt to the actual photon density automatically.

On the other hand, Max photons=0 gives a smooth reconstruction of the lighting (no sharp boundaries); if you choose another value, the reconstruction is discontinuous. Of course, this may be of little importance, since the photon map is not visible directly anyway.

FRenkie
köszönöm nenad

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

photon density kapcsolo nincsen 😊
Max density van, amivel gyakorlatilag azt szabalyozod hogy a photonok milyen kozel lehetnek egymashoz..
Magyaran a felbontast. Mire lehet ezt hasznalni? Pl arra hogy kilosz szazezermillio photont de az meg befer a memoriaba. Konkret eset, allitsd a subdivs-t 5000-re es a maxphotonst 1.8-2 korul, a photon map 100mega kolrul lesz...
Szoval siman befer a memoriaba.

A retrace ujra tudod tracelni az adott pont erteket. De ezt direct compuitation modban teszi, ugyhogy ovatosan az ertekkel(default 2 oke)

Convex hull estimate egy masik eljaras photonmaphoz, ami lasabb de segithet eliminalni a sotet sarok effektust.

convert to irradiance map, ez benne van a neveben, irradiance mapba lehet konvertalni. Azonban ez az imap nem ugyanaz a fajta imap amit alltalaban kapsz. Tehat nem tudsz vele olyat jatszani, hogy incremental add stb.
Mondjuk ez photon mapnal(secondary rays) amugy is felesleges mert a photonmap nezopontfuggetlen.

kb ennyi

SaWo
Frenkie! Be vagy te rúúgva, a gépeddel együtt!!!! 😊) ez nagyon dúúrva. Igen jóra sikerült. Egy észrevételem van: a villa mérete. Bár lehet inkább az izzó és a tû mérete szokatlan csak. Rulez 😉)

http://www.fineart.sk/

Itt is vannak ingyen dógok.

FRenkie
Nah most rendereltem egyet:

FRenkie
3d.sk de fizetõs :|

Ryleh
szeretnék referenciaképeket,blueprinteket és nem automodellezéshez....aki tud linket az dobjon hozzám párat...köszi

petesilver
Tényleg szuper a könyv, nekem megvan! Van tutorialom magyar, de az sajna kimerül a kezelõfelület, funkciók leírásában, és így is 12 mega.

SaWo
Aldarzn: :n is csak batoritani tudlak. Kuldd be a kepet. Nagzon kiraly!!!

FRenkie
hát jobban jársz ha megveszed a max5 gyakorlatok c. könyvet, ez minden igényedet kielégítené, ha annyira érdekel a dolog hogy 7 rongyot otthagsz érte.

STLRR
Sziasztok!
Tudnatok nekem vmi magyar nagyon kezdoknek valo,teljesen az alapoktol kezdodo tutorialt???
Koszi

petesilver
😊 Most néztem 261 mega tutorialt töltöttem le V-rayhez videóval, leírással, képekkel együtt 😊

bárcsak én is VRay-guru vónék!! :-))
de ahhoz elõször is az agyamat kellene bevilágítani
FRenkie
Addig is 2 kérdés(vray)

1, -vray materiálnál az interpoláció beállításai mire, hogyan használhatóak?
2, -global pmappnál a bounces környékén a photon density, convex hull area estimate, convert to irrmap kapcsolók, illetva a retrace paraméterek mire jók?

elõre is köszi

FRenkie
én is itt vagyok! csekkolom a ds21es cuccot...
amúgy erõteljesen maxozok, majd dobok wippeket...

petesilver
Köszi, én is valami ilyesmire gondoltam!!! Már kezdtem kétségbe esni, hogy itt csak vray guruk, és rendercsúszka guruk vannak 😊))))))

Aldaryn
Az igazat megvallva személy szerint nem tudom. 😊 Még nem vettem részt ilyen jellegû versenyen. 😊)

Megpróbálom. Ha más nem, akár ki is lehet magyarázni. 😊)

per aspera ad astra

Aldaryn
Na, erre gondoltam. 😊 Ha,... szépen, lassan, jeletkezzenek csak be a "veterán" topicozók. 😊

per aspera ad astra

esetleg próbáld a domborzatot NURBS-felületté konvertálni és rávetíteni az út görbéjét.
vagy eccerûen boolean-nel metszd ki a plane-bõl az út formáját. így legalább bizonyosan nem fog "átütni" a terep az útburkolaton ahogy az túl közeli de eltérõ topológiájú felületek esetén elõfordulhat.
más hirtelen nem jut most eszembe.
SaWo
Hello mindenkinek! Mostanában nem nagyon járt sajna az egerem a Max ikon felett, mert php+mysql melóban vagyok benne könyékig, csak gondoltam, érzékeltetem a jelenlétem. Ha valami nagy balhén töritwek a fejeteket, ki ne hagyjatok, dobjatok egy mailt. Köszi elõrre is.
SwWo

deko
De most úgy komolyan.
A D21 versenynél, vagy akár más ilyen típusú versenyeknél, legyen az külföldi akár, mikor tették fel a kérdést, hogy jogtiszta szoftvered van-e?
Soha sehol. Ha így lenne, akkor nem indulnának versenyek sem.
Ezen nem érdemes parázni.

Aldaryn! A képed kiemelkedõen magas színvonalú, kár lenne egy ilyen lényegtelen dolog miatt visszatartanod.

van maxbol is trial, vraybol meg free, a kepeden meg nincsen semmi ami azt mutatna hogy nem a freevel keszult, es meg ha volna is, mindenki szemet hunyna egy kis reklam fejeben felette... 😊

Hogy beindult a topic 😊

youth
Kit érdekel hogy lopott e???? Küldd el!!!

Youth

Boba
Aldaryn, szerintem igenis küld be. Nem várják el szerintem egy tanulótól, hogy megvegye a programot. Ha ezzel pénzt keresnél, akkor teljes joggal, de így nem. Én mindenképp elküldeném a hejedben a képet, nagyon jó lett! Hajrá! És más is küldje szépen a képeit!

(Bocs, hogy mayás létemre beírtam ide😉 )

petesilver
Szaisztok! kérdésem a következõ: Egy képet akarnék összehozni, domborazattal erdõvel, erdei faházzal, ház elõtt autó, dombról földút le, elmegy házelõtt, kép végén 😊 eltûnik tova. Namost, spline-al megcsinálom az utat, hogy a szép hatás kedvéért az utat külön tudjam texturázni. Ezt kéne hozzárendelni a planehez, hogy késõbb amikor már a texturázott plane-t a texturázott úttal együtt alakítom domborzattá, akkor az útrész kövesse a talaj domborulatát. Gondolom rengeteg módon lehet megoldani, de inkább megkérdezem több óra kísérletezgetés helyett a Ti véleményeteket, hogyan a legegyszerûbb?

Aldaryn
Ember! Lopott MAX-al, Photoshoppal, Vray-el, Windowsal készült az a vacak kép!
Ráadásul ha jól emlékszem a kék kockát is úgy nyúltam egy havertól. 😊)

Így aztán abszolút nincs képem elküldeni. :|

per aspera ad astra

Aldaryn
Errõl, a bocs, nem sorolom fel a fórumozók nevét,... dologról jut eszembe, össze kellene írni, kik írnak rendszeresen ide a MAX topicba. 😊 Azokat is, akik nem írnak mostanság. Bele is kezdek. 😊

Youth: Dumálj. Jó az.

per aspera ad astra

Ryleh
csak simán restartolnom kellett és renben is volt az importálás...köszi

deko
Bocsi, itt belerondítok a Max topicba, de valóban érdekel ez a D21 kontra Discreet-es "képes beküldési" dolog.

Szóval ha történik valami izgalmatosság ebben ez ügyben, szívesen értesülnék róla.

fle go
en probalgatom a gepem, nagyon allat, eddig jol fut rajta minden meg rendert nem probaltam de nagyon kivancsi vagyok ra mit muvel majd!

Aldaryn
Tényleg. File->Import. 😊) Nem lehet megnyitni "közvetlen". 😊 Ez eléggé következetlen dolog.

per aspera ad astra

Aldaryn
Aldaryn offline, gép bedöglött, netezni erõteljes korlátozással tudok csak. bipp bipp.

per aspera ad astra

youth
File > Import -ra nem megy?
Hmm.. Pedig bekéne olvasnia simán... Próbáld meg mondjuk PolyTransban vagy valamilyen konvertáló progibanm átalakítani hátha akkor jólesz.

Youth