3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nekem megy, megneztem, fogalmam sincs mi lehet, viszont torolni a registrybol ajanlott...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Help! Amit Nenad adott V-rayt az tökéletesen mûködött eddig. De 10 perce megadta magát úgy, hogy ki regisztrálódott. Mintha nem is regisztráltam volna. Újra kicsomagoltam, regeltem, de nem fogadja el az új reget. Törölni még nem töröltem a registrybõl, de majd azt is megpróbálom. Késõ van már ehhez.

FRenkie
gagyesz megoldás, de azért nézd meg a swirl módosítót, asszem van ilyen...

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

fle go
kosssz GixEr nagyon jo a cucc!
Tudna nekem valaki abban segiteni hol talalhatnek tutorialt orveny elkeszitesehez? Olyan orvenyles erdekelne mint amilyen a lefolyoknal mosogatoban vagy kadban keletkezik.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

www.erco.com -rol tudsz letolteni IES adatokat.
Egyebkent az IES a feny terjedeset/szorodasat/erosseget tartalmazza, mivel az ego uvegburajanak nem egyforma a vastagsaga(fenytorese) vagy ugye van egy foglalata amin nem tud keresztulvilagitani igy arnyekban marad. De a feny sem egy pontban keletkezik, hanem az izzoszalon igy ez is beleszol a dolgokba stb.......
fle go
nenad köszi!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

feldobom neked az osszeset valamelyik nap.
IES lightal valodi fenyforrasok fenydisztribuciojat lehet szimulalni, magyarul szorodasat fenyerejet.
tehat pl van egy photometrikus pilacsod ott aztan beallitod web es betoltod az IES adatokat az adot egore, lampara akarmire az ugy fog vilagitani a scenedben ahogy az eredetileg(elmeletileg 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
nenad leszedtem mind az 52 vray video tutorialt, szamomra nagyon sok hasznos dolgot tartalmaz, remelem ez majd meglatszik az ezutan bekinkelt rendereimen. Ugyan meg nem tanulmanyoztam at az osszeset de mar is tisztabban latok bizonyos dolgokat es hogy mi mire valo.
IES data dologra tudja valaki a valaszt, merre jartok nagyon pang a forum.

fle go
Haliho Emberek! Valaki vilagositson mar fel mi az az ies data a lampaknal? Lehet ilyen adatokat valahonnan letolteni maxhoz, vagy scriptet kell irni hozza hogy mukxik ez?

youth

Miért nem csináltak egy olyat hogy legutóbbi munkák?? abban többen lennének benne mintha ûrhajót vagy koboldot kéne modellezni mindenkinek 😊)

Youth

SaWo
Mindjárt jön a 10000. beszólás, valamit csináljunk már, jó??? Tuodm, 4K óta nem volt ilyen, de kicsit erõltessük meg magunkat. 10000 azmégis csak tízezer, neeeeemmmmm?

fle go
mindegy lenyeg a lenyeg

vegul is nem forditottam le csak elmondtam mashogyan 😊

fle go
nenad koszi! forditast meg zoomot, cskapinak is.

vegul is megis igaz, de masok meg tudtak csinalni, pl autocad,rhino stb.

valami pedig itt nem stimmel, lebegopontos a szamabrazolas hany bites is az...? (a procin belul...) szerintem ez nem jo valasz. Ilyen alapon kihasznalva a nagy pontossagot, konvertalhatna az egesz renderelheto teruletet tizezred pontossagura. Hogy miert is mondom ezt nem igaz? Mert mas programoknal mint pl rhino nincs jelen a dolog(mindig 10ezred pontossag marad akarmekkorat csinalsz...). Ez akar tetszik akar nem technikai benazas maradjunk annyiban.

Már a max 3. verziójában is kijelezte a System Unit Setup-ban hogy mekkora a pontosság az origótól az adott távolságban. Egyébként ez nem max stikli, hanem a procik lebegõpontos számábrázolásából adódik. Ill. csak annyit róhatunk fel a maxnak hogy nem duplapontossággal tárolja a koordinátákat, bár ez a hatás akkor is megvolna csak még rittkában és kevésbé észlelnénk.
hehe 10 szamjaegybol all 😊
senki nem vette eszre 😉

mivaaaaaa!? 😊))

Aldaryn
pfff... 😊

per aspera ad astra

Ctrl+Alt+"egér középsõ gomb lenyomva"
jobb also sarokban ahol a tobbi viewport controller van van a zoom, is.

fle go
Nenad thx! Még egy kérdésem lenne maxban lehet állítani valahol a zoom-ot, úgy vettem észre mindig minden egyes zoomolásnál egy meghatározott érték alapján nagyit, és van hogy még egy kicsit kéne csak nagyítani a dolgon hogy jól látható legyen mondjuk egy él, de ehelyett akkorát nagyít rajta hogy a kamera már nem tudja befogni, nem tudom érthetö-e, lehet ezt valahol állítani?

SaWo
Nem tudjátok, hogy a max6 service pack 1 mit tartalmaz?

a lenyeg az, hogy 3d studio max meghatarozott szamjegyhosszusagot hasznal a koordinata ertekekhez.

Ez azt jelenti ha pl csinlasz egy kupot es a kup tetejet akarod betajolni akkor ha kicsi a kup, akkor mindjuk 12.45678438 kapsz. Ha nagy a kup, akkor 32165456.45 azaz ha megnezed a tizedes vesszo utani szamot, mar csak ketto van.
Ha pedig a ket szamot nezed meg ugyanannyi szamjegybol all.(8) Magyarul csokken a pontossag minel nagyobb scenet epitesz...
A hatranya a dolognak igazabol az arnyekoknal es pl fenytoresnel jon ki. Foltosodik, stb. Ezt is azert dobtam be mert egy faszinak egyszeruen szarul renderelte le az uveget valamin, es nem tudtak rajonni mi az. Aztan Vlado bedobta a valaszt.

fle go
nenad: pár szóban leírnád mi az angol szöveg ennyire jól nem tudok angolul, nem egészen értem, köszi

piktor
Köszönöm! Már jártam is ott, csak nem esett le a tantusz... 😊

FRenkie
bazz, ezek csalók!! 😊

egy kis erdekesseg a 3dsmax limitaciojarol, bazzeg ilyen kibaszott lusta programozokat! ezt en is megszoptam mar nemegyszer!

Max works with single precision numbers, which typically have 6 to 7 decimal digits precision. For example, the numbers 20000.002 and 20000.001 are represented in exactly the same way and the computer can't distinguish between them. The same is true for 200000.02 and 200000.01; and for 2000.0002 and 2000.0001 etc.

Basically as your numbers get bigger, the precision after the decimal point becomes less and less. The reverse is also true - smaller numbers allow for better fractional precision.

This is why you should always model your stuff closer to the origin. If the geometry is too far away, the bigger numbers will eat up all of the fractional precision and things will start to mess up.

Best regards,
Vlado

AP= Artispub

www.artistpub.hu

piktor
Szia Aldaryn!

Bocs, ha egyértelût kérdezek, de mi az az "AP"? A fejmodellezés engem is érdekel. Én is dolgozom egyen. (Már régen elkezdtem de idõnként ha van idõm, akkor folytatgatom.) Majd megmutatom! :-)

Aldaryn
Alakul, és mintha egy kicsit határozottabbak lennének már a vonalai... a szem környékét viszont egy kcisit jobban kidolgozhatnád, valami ott nagyon enm stimmel.

Mellesleg az AP-re is felakolhatnád, rengeteg ember van ott, aki fejkészítõ guru. 😊)

per aspera ad astra

fle go
Sawo: szepen alakul ez egyre jobb lesz,csak igy tovabb!

SaWo
Még mindig wip, csak egy pillanatkép, fülfelvarrás közben:
füles_béla

SaWo
Flego, gratula a legos képedhez, ezentúl méltón visel7ed a nevet: f"LEGO" 😄DDDD
Ja ment privi

fle go
Ja nenad egy dualprocis 450 Mhz-e gépem van a cégben ezért ilyen hosszú a render idö.
És még van 8 elég komoly darab amit le kéne modellezni hogy összerakható legyen a dolog, de az is elkészül csak lenne több idöm.

fle go
Köszi emberek a kritikákat! A helyzet az tényleg csökkentettem a poly számot ugyan ez nem nagyon látható a képen.
Frenkie: az anyagokkal kapcsolatban, még semmit nem foglalkoztam velük ez csak egy sima standard szürke material kicsit világosítottam rajta csak, a gumin meg sötétítettem, ennyi.
Alaryn haver nem tom mér vagy elkenödve, de biztosan meg van az oka, de ne add fel haver! Én csak annyit mondok haver 92 óta nem voltam otthon!! De mindig reménykedtem, és tegnap felhívott a faterom, hogy eljött a nap most már mehetek. És erre cirka 13 évet vártam, (lehetett volna több is) úgy jöttem el otthonról 92-ben hogy pár hónap és visszamehetek, hát csak most jött el a nap amikor megtehetem, szóval ne csüggedj haver, bármi történt is a reménynek mindig élni kell, engem is ez éltetett.
(Bocs ez nem igazan tartozik a forumba, csak nálam rögtön beindul a vigasztalás ha valakin látom hogy el van kenödve!)
A talaj és az lego elemek közti hibát hogyan lehetne kiküszöbölni?

Aldaryn
... s ha jól látom, van egy-két hiba a talaj és az elemek találkozásánál a GI-ben.

per aspera ad astra

Aldaryn
Frenkie, a józserencse tartson meg téged ebben a hitedben. Tényleg. Komolyan.

per aspera ad astra

Aldaryn
Brute force... 😊)))

per aspera ad astra

Aldaryn
Jaj, még valami: A kis "lezáró" elemek (amiket a + alakú fekete rudakra tudsz ráhúzni) szerintem nem elég magasak. Ennyi. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Nagyon szépen összeraktad az alkotóelemeket! Gratula. Na látod. Csak gyakorlás kérdése az egész. A Shader és render beállításokkal ugyan így leszel. 😊 Komolyan.

A LEGO elemekre dobhatnál egyszerûen egy tökfehér fresnel tükrözõdést. Már az is baromira megdobná!

per aspera ad astra

flego 20 perc az enyhen szolva sok egy ilyen kepnek, milyen proci van a gepben?

oryon
Én a gumit kicsit túl sötétnek találom.
Persze tudom, hogy fekete, de akkor is...

Oryon

oryon
Szépen sikerült a poly-szám csökkentés 😊

Oryon

FRenkie
a render télleg jó, de az anyagok még nem igazán adják vissza a LEGOét.Nagyobb reflection, még az abroncsra is!vagy még direkt nincs rajta?

fle go
Na most talan a render is joval elfogadhatobb mint a multkori.

FRenkie
szerintem nem szar az élet, eddig(!) még nem volt annyi tapasztalatom hogy kijelenthetném hogy szar...szürkének sem az, csak most télen... remélem sokáig így fogom gondolni

fle go
nenad mostmar mukodik vray render... a beallitasokkal volt gond koszi!

siman megbirkozik vele 1GB memoria az rengeteg!