1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
Prank #303 a vezérlőpult oké, de nincs olyan hogy felügyeleti eszközök... -
#302 Keresd meg, biztos hogy 98-nál is van ilyen lehetőség. -
Prank #301 azért köszi a segítséget...:( -
#300 Ja bocs, XP-nél ígyvan, de szerintem ott is hasonló lehet. -
Prank #299 őő.. nekem win98 SE-m van, ott az új hardver hozzáadásánál próbálkoztam... -
#298 Tedd a jumpert a megfelelő helyre és ha a bios látja, akkor a Vezérlőpult/ Felügyeleti eszközök/ Számítógép lezelés/ Lemezkezelésnél állítsd be. Ott biztos látni fogja, és biztos hogy azt írja hogy kifogástalanul működik, de nembiztos hogy tényleg működni is fog. Már nálam is sokszor csinált ilyent, de még nemjöttem rá az okára. -
Prank #297 hali,
lenne egy láma kérdésem: hogy tudom felismertetni a windows-zal az új wincsit?
van egy régi wincsim a primary masteren, működik
új wincsi a primary slave-en, a bios felismeri, de az intézőben nem látom...
remélem nem kell újrainstallálni az oprendszert, a jumpert levettem az új wincsiről, ha ez számít...
mit tegyek? -
#296 Nincs mit. Engem 2 mobilrack szopatott már meg amiből ki-be lett rakosgatva a vinyó. -
#295 Háj!
hazaértem és megcsináltam amit leírtál és aztán jó is lett minden!
Kösz mégegyszer! -
#294 Kösz a segítséget!
Rack-ben van a Winyo!De majd ha haza megyek akkor majd megnézem a dolgot!
Thanks -
#293 Ha van rack a gépben akkor iktasd ki és közvetlenül dugd rá az ide kábelt. Nekem is csinálta ezt rossz rack-el, ha az nem jön be akkor menj be bios-ba (csak azért hogy a renndszer ne legyen betöltve) és menet közben mozgasd le-fel a tápcsatiját, ha "lekoppan" akkor kontakt. -
#292 Hi everybody!
Volna egy kérdésem!
Van egy Maxtor 60 Gb winyom és tegnap este olyat szólt hogy nem ismeri fel a Windows!Avagy felismeri csak valami Matrax
60LY23 baromságnak!
Tegnap egyszer csak fogta magát windows közbe és leállt!
Windows töltött mint a barom de nem csinált semmit!Ujrainditottam és már nem is ismerte fel!
igaz már lassan 4 hónapja hangoskodik nekem itt,de úgy gáz nem volt még vele!
Hát ez a próblémám!valki tud valami választ adni rá mi lehet a gond!
Lehet az adatoknak búcsút vehetek? -
#291 Hát a tápot lehet nem ártana lecserélni. Jelenleg egy Codegen 300W-os van, de ez még nem indokolja, hogy a gép ne ismerjen fel meghajtókat. Egyébként ha lehúzok róla mondjuk egy vinyót, így kevésbé terhelem a tápot, ettől függetlenül ugyan úgy nem ismeri fel a rákötött eszközt. -
#290 A tápcsatlakozók biztosan jók ugye? Mert ha menet közben hibázik a cucc, vagy nem ismeri fel a gép, akkor az utalhat kontakthibára vagy gyenge tápra is. Nem szokott leállni a winyó? -
#289 Úgy látom nem sok hozzászólás érkezett, problémámmal kapcsolatban, de arra tényleg nagyon kíváncsi lennék, hogy ha valóban az IDE vezérlőm a hibás, milyen progikkal, vagy mivel, hogyan tudnám letesztelni, hogy valóban az e, és ezt alátámasztani, mert hiába küldöm vissza garanciába a alpot, valószínűleg vissza kapom ugyan úgy mert valószínűleg ha rászurnak egy vinyót, működni fog, de én folyamatos használat közben találkoztam IDE vazérlőp hibára utaló nyomokat, legaláb is én úgy vélem. Ilyenek pl.: nem ismer fel néha vincsesztereket, vagy ha netán valamilyen módon (jumperolás jobbra balra) mégis akkor miután visszateszem a sajátomat azzal küszködik, CD, DVD olvasás közben többször is kifagyott már, fordult már elő olyan is, hogy gépbekapcsolás után nem akart feljönni a rendszer, különböző hibauzeneteket kaptam, nem találta a rendzer vimyót, majd egy pár óra mulva ismételt bekapcsolás után tökéletesen működött, néha BOOT-olásnál megáll és nem ismer fel semmilyen meghajtót, mostanában, minden bekapcsolás után azt írja, hogy a 2. IDE kábel nem 80 eres, pedig az és zsír újat raktam rá, partíció ellenőrző progi szerint (Easy Recovery Professional 6.01) mikor melyik partícióm hibás, és egyéb nyalánkságok. -
#288 "nem az ide vezérlővel van neked gondod?"
Nos ez már nekem is eszembe jutott, de ezt honnan tudom megtudni, hogy tényleg ez e a hibás , mert az alaplap még garos, de már nem sokáig.
-
Furky #287 Láttam én is boltot, ahol 3 év gari van a seagate 120 Gb sata vinyóra... én is fogom megvenni, de már nem tudom melyik volt az :) utánna kell majd megint járnom... -
#286 Gyártónál történő gari érvényesítés többe kerül postaköltség és csomagolás miatt, mint egy vadiúj 80GB-os winyó. -
#285 Azaz! -
#284 remélem megbass***a őket az EU -
HG #283 Sziasztok! Találkoztatok már hasonló problémával? Egy 60 GB-os Maxtor Winyo produkál ilyet: Kb 2 hetente egyszer fordul elő, hogz bekapcsolás után a gép nem látja a winyót, Biosban sem!, értelemszerűen be sem boot-ol. Ekkor az IDE csatit megmozgatva, határozott erővel megnyomva javítható. IDE kábelt már cseréltünk. Epox Nforce2 chipkészletes alaplap. Létezhet a Wincsi nyákján érintkezési hiba ? Sajna a Gari már lejárt, 3 hónapja. Van rá esély, hogy a gyártónál lehet még érvényesíteni garit? Ui. ilyen cuccot árulnak 3 év garival is, ha jól tudom. Előre is köszi! -
#282 azok lol, remélem csinálnak velük valamit, az M romániából hozza a cuccait 3 hónap garival -
#281 Azért itt még lesz szerintem ezzel kavarás, lásd az "M" betűs sokat emlegett szaküzlet, és a többi kétes hírű kisebb cég, aki nem nagyon szeret garanciálisan cserélni alkatrészeket... -
#280 az korrekt, de május 1.től nem csak nagykereknél lesz így -
#279 Seagate-re van 3 év gari, csak olyan helyen kell venni, ahol vállalják. (pl én az Asbis-tól vettem, náluk minden dobozos Intel procira is 3 év gar van, nomeg Intel alaplapra is, ők ugyanis a gyártó által vállalt garit adják, hiszen hivatalos disztribútorok.) -
#278 május 1.től amúgy is annyi évet kapsz minden termékre, amennyit a gyártó vállal.EU. -
#277 nincs a sata-ra 3 év garancia -
#276 nemtudom milyen seagate és mikor vetted, mert kb fél-1 éve visszavette a seagate és a maxtor is a garanciáját 1 évre, a hétköznapi ide vinyoin. lehet hogy sata-ra 3 év gari van, hisz drágább is.
én a maxtort nem szerettem soha :D seagate vinyoval bajom sosem volt, ibm el sem van egy 87-ben vett 80mb os ibm vinyóm még működik :D -
#275 Nekem Seagate-re is 3 év garit adtak. Megfelelő helyen kell venni, és akkor a gyártó által vállalt garit kapod. Amúgy régebben én is utáltam a Seagate-et, mondjuk most sem istenítem, de normálisan megy a 120-as S-ATA winyóm 8MB cache-el, nem hangos, és nem tűzforró, ellenben kb ugyanolyan meleg, mint a 80GB-is IBM-em, ami szintén 7200-on pörög, de csak 2MB cache van rajta és P-ATA csatolós. -
#274 nagy elmére vall egy multi cégnél eladni a szart 3 év garanciával, hogy utána mindent visszafizessen és rontsa a márkanevét, amire milliárdokat költ...
ez nem a kinai piac ahol addig tart a garancia fogalma ameddig ki nem fizetted az árut.
de ha mindenben összeesküvéseket látsz vegyél seagatet, ugylátom ugyis eldöntötted már, csak tudnám miért kérdezed meg más véleményét, ha ugyis eldöntötted -
Furky #273 Vagy pedig ezzel a 3 év garival próbálja vonzóvá tenni az eddig is silány minőségű termékeit... -
#272 a sebesség nem mérvadó szerintem, legalábbis az a pár % ami lehet. a hang közel azonos, a samu viszont 3 év garit ad :D tehát többre tartja a hdd i minőségét mint a seagate. -
Furky #271 Kac-kac:) Ezeket én is belevettem a hasonlításomba. Samsung mellett csak a 3 év gari áll. De ez nagyon nyomós érv:) Seagate mellett meg az, hogy az állítólag hallkabb, meg gyorsabb is valamivel, na meg a tapasztalat nagyobb a seagate gyárnak, stb... -
#270 ha jobban csengő név kell seagate ha 3 év gari samu :D -
Furky #269 Hi! Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de kicsit elbizonytalanodtam: 120 GB-os SATA vincsit akarok venni, és nem tudom milyent vegyek, Seagate, vagy Samsung? Sokminden szól seagate mellett, és a samsung mellett is sokminden. Nem bízom valahogy a samsungban, pedig több minden szól mellette, szerintetek milyent érdemes venni? -
#268 hi nekem olyan problemom van hogy a WD60G-ás vinyom 5,8Gnek látja+ha ráklikkelek feszt azt irja nincs megformázva,ezt a vinyot 2éve nyüstölöm tegnap jött elö ez a baja,ledurtam rolla mindent(mert muszáj volt)nagynehezen lemezkezelöben helyreállitottam láta a teljes méretet,erre ma bekapcsoltam a gépet és megint azt irja nincs megformázva,és 5,8G...eldobos sztetek? -
davos80 #267 Az történt, hogy egy 80-as samsung vinyót NTFS-ből konvertálltam FAT 32-re(pmagic 8.0), és mikor befejezte, az 50 Gigás partícióból 5 gigásat ismert fel.A ha beléptem a sajátgépből a vinyóra, kijelöltem az összeset, akkor kiírta, hogy 50G, de nem tudtam egyik fájlt sem megnyitni.Win XP Prof.Sp1 nélküli -
#266 Szerinem arra vonatkozik, ha van több profil a windowsban. A purge yours csak a te profilodban lévőt törli az all meg mindet. -
savafan #265 Viszont az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a "purge yours" és a "purge all" között? Melyik mit töröl ki? -
#264 Na, ezlett volna a következő tippem.