1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
#183 Win98 se van rajta és két winyóm van rack-be. Mikor ezt csinálja, és a másikat dugom a helyére akkor azt megtalálja, ezt viszont nem. Amúgy az alaplap az egyik legszarabb noname amit lehet kapni jelenleg, de mivel a másikat megismeri nem lehet alaplaphiba. A vinyó 1,5éves és elméletileg még bírnia kéne (nincs agyonhajtva) a rack amiben van meg fél éves. Szerinted lehet rack hiba (kontakt vagy ilyesmi)? -
#182 Hát valószínűleg haldoklik a vinyó elektronikája, vagy az alaplap vezérlő része. Próbáld ki más gépen, ha tudod (bár ha XP van rajta, akkor nem tudsz róla bootolni más gépben). -
#181 Hali!
Nekem is van egy vinyó problémám ami időszakosan áll fent. Néha boot-olásnál a bios nem igazán találja a vinyót áll egy darabig és közbe a HD kettős csipogást ad ki (na ilyennel sem találkoztam soha) és ezt ismétli amíg le nem lövöm a gépet. Az ide kábelt már kicseréltem de ugyanúgy előjön néha ez a hiba. A vinyó 80gb Maxtor 5400rpm. Egyébként ha a bios indításnál megtalálja akkor már sosincs vele problema. Szerintetek mi lehet a baja? -
#180 !!!Segitség!!!
Hi mindenkinek. Van egy hatalmas problémám. Először is leírnám a főbb hardwareimet: Abit NF7 v2.0, AMD 1800+, 2X 256 MB Samsung PC300, Ati Radeon 9500, Maxtor 40GB 7200 rpm ATA 133, Samsung 160GB 7200 rpm.
A Windows XP egy a szokottnál lassab feljövetele után újraindítottam a számítógépet amikor megtörtént a gond. Újraindulás után már nem jött fel az OP-rendszer, a gép folyamatosan újraindult. A Win XP konzolja alól próbáltam külömböző visszaállítási és javítási lehetőségeket, mint pl. chkdsk, fixboot, fixmbr, stb. valamint próbáltam az utolsó helyesen működő rendszer elindítását de sajnos nem jártam sikerrel. Ja egyébként az oprendszer a 40GB-os Maxtoron volt, ami természetesen 1. IDE kábelen, masterre jumperolva volt bekötve, a 160BG-os pedig slave-re. Ezek után. Egy másik winchwsterre telepítettem egy oprendszert és PQ magic-et is. A 40-es Maxtort bekötöttem slave-re és megnéztem PQ magic alatt, és az egyébként 4 partícióra osztott lemezterületet már egyként látta a progi és nem volt elérhető. Már nrm tudtam mit kitalálni így aktív partícióvá tettem az ősszefüggő lemezterületet és NTFS fájlrendszert választottam (előtte FAT32 volt. Viszzatettem masternek és löktem rá egy XP-t. Chipset és videókártya drivet telepítések után újraindítottam a gépet és ismet az úraindulós problémával szembesültem. Ez után következett egy mélyformázás, partíció létrehozás (NTFS) oprendszer és egyéb szoftverek telepítése, és most megy a gép. Túltettem magym a 40GB-os adatveszteségen és rászurtam a gépre a 160GB-s winchestert is ami gondoltam megmaradt épségben. Na itt ért a meglepetés. A helyzet hasonl mint 40-esnél. A vinyót nem is látni, csk a windows lemezkezelése alól ill PQ Magic alól. Ez egyébként 3 partícióra volt osztva (NTFS)de mostmár ez is egyé vált és nem elérhető. A PQ Magic azt írja rá, hogy UNALLOCATED. Próbáltam a az UNDELETE lehetőséget, el is kezdi csinálni de kis idő mulva hibaüzenetet kapok.
Mi a jó élettől történhetett ez a dolog? de ami még fontosabb HOGYAN TUDNÁM VISSZAÁLLÍTANI A VINYÓT, ÚGY HOGY AZ ADATOK IS AMIK RAJTA VANNAK ELÉRHETŐEK LEGYENEK, VAGY HOGYAN TUDNÁM LEMENTENI RÓLA AZ ADATOKAT?, mert ugye ezek fizikailag még rajtavannak a vinyón. -
#179 Na nem tudja senki a #176-osnál lévő képek alapján, hogy lehet-e gond? -
#178 Hát nagyon remélem nem, hogy fog tönkremenni! Nem tudom azok a számok mit jelentenek. -
CzKaresz22 #177 Maxtor!
Azok szarok példáúl Nálam ilyeneket csinálnak:
Ha meg van particionálva kurva hangos ha nincs halk...
S még valami,ha XP van rajta akkor halkan tölti be az OP rendszert de mondjuk 2000-nék iszonyatosan hangos...
80 GB-os Maxtor...
Seagata Barracudákat vettem s nagyon jó halkak meg minden még particionálva is...
Azért meg imátkozz,hogy nahogy beszaró félben legyen... -
#176 Hi! Van 2db 120 GB-s Maxtor vinyóm! A "régebbi" vinyón van a windows, és minden egyéb program, tehát ez sokkal többet van használva (a másikon csak filmek vannak). Az utóbbi időben nagyon hangos lett, "kerreg" és sokszor nem használok semmit és akkor is tölt magától valami. Ebből meglehet állapítani valamit, hogy mi lehet a baja? Légyszi aki ért hozzá mondja el a véleményét.
Hangos
Halk -
#175 !!!Segitség!!!
Hi mindenkinek. Van egy hatalmas problémám. Először is leírnám a főbb hardwareimet: Abit NF7 v2.0, AMD 1800+, 2X 256 MB Samsung PC300, Ati Radeon 9500, Maxtor 40GB 7200 rpm ATA 133, Samsung 160GB 7200 rpm.
A Windows XP egy a szokottnál lassab feljövetele után újraindítottam a számítógépet amikor megtörtént a gond. Újraindulás után már nem jött fel az OP-rendszer, a gép folyamatosan újraindult. A Win XP konzolja alól próbáltam külömböző visszaállítási és javítási lehetőségeket, mint pl. chkdsk, fixboot, fixmbr, stb. valamint próbáltam az utolsó helyesen működő rendszer elindítását de sajnos nem jártam sikerrel. Ja egyébként az oprendszer a 40GB-os Maxtoron volt, ami természetesen 1. IDE kábelen, masterre jumperolva volt bekötve, a 160BG-os pedig slave-re. Ezek után. Egy másik winchwsterre telepítettem egy oprendszert és PQ magic-et is. A 40-es Maxtort bekötöttem slave-re és megnéztem PQ magic alatt, és az egyébként 4 partícióra osztott lemezterületet már egyként látta a progi és nem volt elérhető. Már nrm tudtam mit kitalálni így aktív partícióvá tettem az ősszefüggő lemezterületet és NTFS fájlrendszert választottam (előtte FAT32 volt. Viszzatettem masternek és löktem rá egy XP-t. Chipset és videókártya drivet telepítések után újraindítottam a gépet és ismet az úraindulós problémával szembesültem. Ez után következett egy mélyformázás, partíció létrehozás (NTFS) oprendszer és egyéb szoftverek telepítése, és most megy a gép. Túltettem magym a 40GB-os adatveszteségen és rászurtam a gépre a 160GB-s winchestert is ami gondoltam megmaradt épségben. Na itt ért a meglepetés. A helyzet hasonl mint 40-esnél. A vinyót nem is látni, csk a windows lemezkezelése alól ill PQ Magic alól. Ez egyébként 3 partícióra volt osztva (NTFS)de mostmár ez is egyé vált és nem elérhető. A PQ Magic azt írja rá, hogy UNALLOCATED. Próbáltam a az UNDELETE lehetőséget, el is kezdi csinálni de kis idő mulva hibaüzenetet kapok.
Mi a jó élettől történhetett ez a dolog? de ami még fontosabb HOGYAN TUDNÁM VISSZAÁLLÍTANI A VINYÓT, ÚGY HOGY AZ ADATOK IS AMIK RAJTA VANNAK ELÉRHETŐEK LEGYENEK, VAGY HOGYAN TUDNÁM LEMENTENI RÓLA AZ ADATOKAT?, mert ugye ezek fizikailag még rajtavannak a vinyón. -
#174 Jó, akkor nem BIOS gond, bár érdemes feltenni a legfrissebbet... Windows Update lehet, hogy tartalmaz pár frissítést, de hogy őszine legyek, eddig inkább csak a 160GB-os winyókról hallottam hasonlókat. -
#173 Nem a legutóbbi 80GB-os volt, de ha nagyobb is lett volna, szerintem az alaplapnak még BIOS frissítés nélkül is le kellene kezelnie, de egyébként mint mondtam a gép a winchestert hardveresen látja csak nem aktív, egyébként a BIOS-om is az eddig kiadottak közül az utolsó előtti. -
#172 :))))) -
#171 Én is importáltam, tájvánról!!! -
#170 valaki beszólt egy olyat a multkor, hogy importálta a vinyót vasgy mi...
Én ilyenről még nem is hallottam..
:) -
#169 frissítéS -
#168 Ez érdekes, nagyobb a winyó mint 120GB? Mert akkor lehet, hogy az a gond. BIOS frissíté volt már az alaplapodon? -
#167 Természetesen aktív partíciójú vinyókról van szó, amiket mások álandó jellggel használnak, szóval nem üres vinyóról akarok magamnak másolni. Az xp lemezkezelésénél lehet látni hogy van ott még egy vinyó de mint mondtam nem aktív,de auttomatikusan felajánlja az inicializálási folyamatot amit végig is csináltatok vele, csakhogy változás nem nagyon történik. -
#166 Meg voltak már azok a winyók partícionálva? Vagy vadiúj darabok? Mert ha újak, akkor először inicializálni kell, és utánna tudod csak partícionálni meg formázni. -
#165 Minek progi? XP alatt fogod, csinálsz rá egy NTFS partíciót, megformázod oszt jóvan, lehet használni minek ehhez külső program?? Azokkal mindig csak a baj van, már milliószor szoptam olyan progik miatt elszenvedett adatvesztéssel, a legbiztosabb zépem a Windows XP lemezkezelése alól partícionálni, és formázni! -
#164 nekem is van némi problémám aminek az okát szeretném megtudni, de mindenek előtt leírom a gépem paramétereit. ABIT NF7 v2.0, 512 Samsung PC 3200 (400 MHz), AMD XP 1800@3000, ATI RADEON 9500@9700, 40GB Maxtor, 160GB SAMSUNG. Na akkor a gond az az lenne, hogy mostanában egyre ritkábban ismeri fel az XP a vinyókat, pontosabban, inaktív, vagy nem foglalt vinyónak jelöli. Az én 2 előbb említett vinyóm működik normálisa, csak akkor jön a gond ha egy idegen winchestwrt szeretnék bekötni. PQ magic-el is néztem, de a helyzet itt is ugyan az. Jobb egérrel a PQ-n belül az említett partícióra kattintva, csak a CREATE és a PROPERITIES opciók aktívak, esetleg még az UNDELETE. Természetesen kipróbáltam mindkét IDE-n, mindenféle jumperolási lehetőséggel és semmi, a winchester továbbra is inaktív. Mi lehet a gond? -
#163 Sziasztok!!!
Itt van egy 80 - as Seagate vinyo, szeretném particionálni és leformázni xp alól. Hallottam hogy van rá megfelelő progi, szal kéne legalább egy név, de ha lehet egy cím is ahonnét le lehet tölteni. Előre is köszi! Sürgős! -
#162 JÁJÁ! Thx Nem jutott eszembe a neve. -
ceas #161 ahh, hozzá se nyúltam, formázni meg pláne nem. Na megpróbáljuk -
#160 GetDataBack for NTFS, ezzel vissza tudsz mindent állítani, ha nem lett még más a winyóra másolva. Pl.: főnököm véletlenül rossz winyót partícionált meg, és a 80GB-os NTFS partíciójának a helyére feltett egy 2GB-os FAT16-ot, majd megformázta... Ezekután GetDataBack-el visszaállítottam minden adatát, és majd ki ugrott örömében a bőréből. Ja, és kb az egész művelet 5-6 egérkattintásból állt, igaz a progi dolgozott magában kb 35-40 percet, majd felajánlott 2db NTFS partíciót, hogy ezeket találta a winyón, melyiket nyitom meg, megnyitottam az újabbat, és szépen lementettem róla minden adatot egy másik winyóra. Ha nem fizikailag sérüt a winyó, akkor ezzel mindent vissza tudsz állítani, még ha meg is partícionáltad azóta újra a winyót, akkor is. -
ceas #159 igen, ntfs volt. Ha mégis eszedbe jutna, vagy valaki másnak, légy szives osszátok már meg velem, mert már a falat kapargatom dühömben -
#158 ha jól látom NTFS-ed volt. Kis szerencsével mivel az ntfsnek van egy biztonsági táblája esetleg abból vissza lehet iratni, de nem emléxem mi volt a progi neve. Sorry -
ceas #157 jaja, azt én se hiszem, hogy hardwer probléma lenne. De ne már, nincs rá mód, hogy visszanyejem az adatokat valahogy? Meg, hogy lehet hogy csak úgy kiakad a fat-tábla??? -
#156 szvsz ugrott a fat-táblája.
sajna újra kell partícionálnod (monnyuk particion magic), viszont így minden adat bukta....
nem hiszem, hogy a hardwarrel lenne a gond. -
ceas #155 Hát úgy néz ki, hogy egy baromi nagy problémám lenne. Vettem egy 120gb-os samsung vinyót, úgy két hónapja, ami tegnapig működött is kifogástalanul. Kizárólag csak háttértárolónak használtam, filmek, zene stb..., azaz nem volt rá installálva semmilyen program. Tegnap megakartam nyitni egy mpg-t és megállt az egész, homokóra pörgött és annyi. Belassult az egész rendszer egy ablakot vagy csak egy sima jobb klikket vagy 1-2 percig nyitott meg. Elöször azt hittem, hogy korrupt volt az mpg tehát restart. Újraindulás után nyitnék egy másik mpg-t próbaképpen, a helyzet ugyanaz, a lejátszó megakadt, a rendszer belassult stb..ekkor azt hittem, hogy az xp szarakodik valamin, megint restart. Pár próbálkozás meg restart után aztán végleg eltünt minden. A meghajtó betüjele ugyan megvan, de a partició neve eltünt és local disk lett. Ha a saját gépben ráklikkelek azt írja ki, hogy a partició nincs formázva akarom-e formázni. Semmilyen program nem tudja megnyitni a meghajtót, a wincommander pl. nem talál ilyen nevű meghajtót. Megnéztem powermagic-el ami viszont azt írja ki, hogy a winchester-en nulla szabad hely van, pedig még vagy 20giga szabad helynek kéne lenni rajta. A disc doctor természetesen nem tud vele mit kezdeni, mivel nem talál file-szerkezetet. Egy külsös maxtor programmal, a powermax-al futtatam scant, ami talál is valami hibát, de csak egy kódszámot ad, amit maxtor wincsi esetén elkellene küldeni nekik, tehát ezzel sokra nem megyek. Ha a winchestert kiveszem a másik winchester, amin az xp van, működik rendesen, ha visszarakom akkor bootnál belassul megint az egész rendszer. A file szerkezetnél meg az ntfs helyett raw-t ir ki. A lejobb az egészben az, hogy 140 giga cucc van rajta, mai hadd ne momdjam, hogy mennyire fontos. Ezzel lehet valamit kezdeni vagy game over? Csak baromira nem értem, hogy mi a szar történt, mert semmit nem csináltam, csak normálisan használni akartak a winchestert, mint ahogy azt eddig is tettem. -
#154 Hali! Ha indításnál a gép felismeri a vinyot, és kiirja, h. "Primary hard disk fail", mit lehet tenni?
A bűnös amugy egy 40Gb-os Maxtor. -
#153 PQ magic 8.0 nem akarja copyzni a win98se partíciót...
Elég érdekes, kiírja a hibakódot 510, nem támogatott fájlrendszer.. húha. Gondoltam akkor visszakonvertálom Fat32 ről Fat16 ra. Ezután is kiírta ugyan ezt..
Átméretezni is tudja ugyan ezt a partíciót, áthelyezni is tudja, szóval nem tudom milehet a gond. -
zero_cool51 #152 Epox EP-8K9A2+ -
#151 Norton Protected Recycle Bin-t nem hatja meg a Shift+Del, az mindenképpen tárolja a törölt cuccot... Amúgy az alaplapi drivereket érdemes frissíteni (milyen alaplapod is van?), mert sokat javíthatnak az IDE vezérlő teljesítményén. -
zero_cool51 #150 áá mindig Shift+Del-el törlök.
alaplapi chipsetet azt nem tom. -
#149 Norton Protected Recycle Bin? Esetleg hasonló... Alaplapi chipsetdriver legfrissebb? -
zero_cool51 #148 nekem mi lehet a gond?
van mondjuk 5 giga szabad helyem.
Kicsomagolok egy filmet, ami tömöritve van. Leveszi a szabad helyböl a film méretét, de ha a csomagolt cuccot letötlöm, azt nem adja vissza.
De ha kitörlök valami teljesen mást, akkor visszaad kapásból 2-3 gigát.
Kicsit bonyolult tudom, de mi lehet a hiba? -
#147 na erre én is kíváncsi lennék , mert ha belerakok a rack-be 1 winyót akkor 1 idő után elkezd "kattogni" vmelyik. mintha hol kapna feszkót, hol nem. szerintem nálam a rack a gány, mert ha csak úgy simán rádugom a másik winyót akkor meg jó. -
yal #146 120 GB maxtor van a gepemben valamint rekkbe egy 80as maxtor. Mikor le akarom formatalni a rekkben levo vinyot elkezd kattogni es 1-2 perc utan bevagja hogy a format nem sikerult. Kb 2 hete 1x sikerult leformatalni (akkor is kattogott). Fignom nincs miert kattog vmi otlet? -
#145 hi
Van egy 120 gigás Maxtor-om. A S.M.A.R.T. 1423 db áthelyezett szektort jelez ki (reallocated sector count). Szerintetek ez sok? (jelenleg megállt a növekedésben) -
#144 hát a lényeg elokerult hálistennek.... de ráment az egésznap :)