1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • NeoMaN
    nee..........
    Semmit nem kell leszedni!
  • lacibacsi
    Hali!

Vettem egy új Seagate Barracuda 80GB-os vinyót. ezzel kapcsolatban van egy láma kérdésem:

A HDD alján lévő lemezt, ami az elektronika alatt van és egy szivacsot "tart" el kell-e távolítani, vagy nem?

Eddig csak használt HDD-im voltak, ahol valamennyinek látszott alul a nyák lemeze.

Ennek a Seagate-nek is mindössze két csavar tartja ezt a burkolatot, olyan idiglenes látszatot keltve ezzel.

Szóval mi célt szolgál ez? Kell, nem kell?

Helló!

lacibacsi
  • G.I.Gig
    Kéne egy pici help egy IBM laptop winchi kéne beleraknio a PC mbe mert szar a laptopom a CD romja és fel kell valamit rakni... sűrgősen
  • Borg
    Szerintem gyorsan ments át egy újra, mielőtt veszne mindened...
  • Borg
    Most mi a hibajelenség végülis? Ha megmaradt a hiba a "javitás" után is, akkor sok mindent nem tudsz kezdeni vele. Venned kell ujat helyette.
  • Roll
    Tatabányán a RAM-ban:
    20,0 Gb Maxtor HDD 13 818
    20,0 Gb Maxtor HDD 7200RPM 13 959
  • ollie
    aha, köszi
    találtam a bluefishben is, de kicsit soknak tartom a kb 15rugót a 20Gb-s vinyókért. A 80Gb-s még mindig 20 rugó alatt van.
  • NeoMaN
    Mistralban néha feltünnek...
  • Borg
    Sopronban tudok, de ott is csak 20as van nekik még pár darab...
  • ollie
    Tud valaki olyan helyet, ahol viszonlyag kis kapacitású (10-30Gb) vinyókat még lehet venni újonnan?
  • Demeter
    FTranx / barret:
    Nagyon köszönöm a vinyóval kapcsolatos észrevételeteket. Már csak az érdekelne, hogy a Barracudáknál mit jelent (illetve takar) az, hogy "IV-V". Ez valami tipusszám vagy ilyesmi? Van jelentõsége?
  • Borg
    A bad sectoroktól is lehet, főleg ha a FAT tábla is sérült.
  • Borg
    Hát, bizony akkor lehet, hogy kezd meghalni. A 3,2-es nem egy mai darab lehet, ha jól sejtem:)

Szvsz ments adatot róla minél előbb, majd vizsgáld meg egy ilyen célra kiadott progival, pl seagate seatool, vagy ibm dft (nemtom a WDnek van e saját).
  • Ruffi
    vki az én problémámra nme tud vmit???????
  • Borg
    Ha leformatálod a winchestert, az kiveszi a jelöléseket a bad sectorokból, amelyet a scandisk tett oda. Magyarán persze hogy "eltűnik" a bad sector, viszont a scandisk legközelebbi futtatásakor újbol ott lesznek.
    A badsector nem egy ilyen eltűntethető dolog.

Jó lenne ha leirnád milyen HDDről van szó, mert pl seagate winyóknál a raw read error változása nem jelent semmit. A többi érték hogy ál a smart táblázatban? van egyéb eltérés?
  • FtranX
    Olyanom is volt már, de ebben az esetben teljesen normális marad a fájlnév.
    A procimat húzom [email protected] Ghz. Az IDE kábelben lehet valami, mert az egyikről régebben véletlenül letéptem a középső csatlakozót. Mindkét vinyó ment már rajta.
    Esetleg nem tudtok valamilyen vinyó-diagnosztikai progit, ami a-z ig végignézi a vinyót?
  • ollie
    ja télleg, még bizonyos ékezetes betűk használatánál is előferdül (Ő, Ű, Í, stb.).
  • NeoMaN
    Valamit húzol a gépben? :)
    Vedd vissza.
    Az is lehet hogy szar az ide kábeled...
  • Gerry
    File név nem valami baromihosszú esetleg zagyvaságból álló karaktarcsoport? Mert az akkor szokott ilyen hibát okozni, ha az ember egy ideiglenes file-t akar törölni miközben a rendszer használja. Általában ezeket futó rendszer alatt nem is lehet utánna eltávolítani, maximum ha az ember beteszi a winyót egy másik gépbe, vagy nem arról a winyóról bootol.
  • FtranX
    Az fájlokat utána már nem lehet sem olvasni sem törölni. Egyedül a format tünteti el őket. A Scandisk semmi hibát nem jelzett soha. A rendszer stabilitásával nincs semmi gond (bár nem régen füstölt el a táp). Az a baj, hogy túl ritkán fordul elő (havonta 1x), ahhoz, hogy összefüggésbe tudjam hozni valamivel és valószínüleg nem is veszem azonnal észre a hibát, csak ha megpróbálok hozzáférni a fájlhoz. Talán ha tippelni kéne a Töredezettség-mentesítőre tennék.
  • ollie
    És többet már nem is lehet lvasni azt a file-t? Mert akkor szerintem a vinyók rosszak. De ha néha jó, néha nem, akkor lehet, hogyinstabil a rencer (a táp már nem bírja, vagy esetleg a proci). Lőjj be defaultot a biosban és úgy teszteld egy ideig.
  • Gerry
    Szerintem az oprendszereddel van a gond, ha nem vesznek el a file-ok, és a scandisk nem jelez hibás szektorokat akkor az oprendszered okozhat hasonló jelenségeket.
  • FtranX
    Azt meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért van az, hogy néhány fájlom időnként olvashatatlan lesz a vinyóimon? (Wincommander: "fájl nincs meg") Ez a legkülönfélébb helyeken, teljesen véletlenszerüen történik meg. Legtöbbször kisebb fájlok (html oldalak, doksik, winamp playlistek) esnek áldozatul, de előfordult már MP3-mal is. Nem szoktam a WinXP titkosíto funkcióját használni.
    A 60 GB-s Maxtoron már többször, a 80 GB-s Maxtoron pedig tegnap forudult elő először.
    Szerintetek a vincsikkel van a gond vagy valami más is okozhatja?

thx!
  • \'Coldfire\'
    tegyel fel uj rendszert, az biztosan megoldja a dolgot
  • Ruffi
    tudom h nem a winchi-vel van gond!!
    azért kérdezem h a windows-nak mi a baja
    mert máskor is szokott baja lenni defrag közben mindig vmi más aztá megoldodott!
    Szal mi lehet a gáz
  • barret
    másik gép sem tudja defragolni? lehet,csak a windowsodnak nem tetszik valami...
  • Ruffi
    azt irja ki d particiomon töredezettségmentesitésnél h inkonzisztenciák észlelhetök és h futtassam a chkdsk-t
    lefuttattam és még midnig nem lehet defragolni mi a rák
    sv- sorozatu samsung winchi(nem tul szar:D)
  • Ramore
    Segítsen valaki!
    Haveromnak megdöglött a 40Gb-os wincsije. Tud valaki olyan helyet, ahol meg lehet menteni valahogyan a wincsin tárolt anyagokat.
  • maniac001
    HI

Vettem egy Hitachi vinyót, de töltésnél, másolásnál fura, ciripelő, szinte csörgő hangja van. De megy mint állat. Lehet hogy ennek ilyen a működési hangja? 7200RPM, ATA100...Segítsetek már.
  • Gerry
    Nekem másfél éve van 80GB-os IBM 7200RPM-es winyom, és csendes, valamint nem melegszik. Eddig tökéletesen elégedett vagyok vele, és még van másfél évem a gariból...
  • ollie
    szerintem ne IBM, azokról hallottam rosszakat...
  • Mike
    voltak helyett inkább a vannak a helyes kifejezés
  • Mike
    szerintetek melyiket

7200 rpm 120 gb

IBM/Hitachi vagy Maxtor? (8 megás nem kell)

mondjuk eddig Maxtor vinyóim voltak túlnyomó részt, és nem volt velük gondom, illetve a hangjukhoz is hozzászoktam már
  • ollie
    biztos nincs partícionálva és formázva
  • Gerry
    Elvileg kéne lenni pedig! Ha semmi sem segít, akkor másold át a cuccokat a winyóról valahová és formázd meg újra!
  • Gerry
    kiadod a parancsot, hogy: convert D: /fs:ntfs
    Ha a fenti sort bemásolod a RUN menüponthoz, akkor szerintem le is fog futni a konvertálás, de ha nem, akkor hozz be egy parancssort, és oda illeszd be!
  • Örm
    Ha Xp-nél a windows a C-n van ami NTSF, a D-meg FAT-32 akkor a D-t hogy lehet NTSF-re átalakítani?
  • túrórudi
    A C-n nicsenek ilyen mappák, hol keressem? (A rejtetteket mutatja)
  • Gerry
    Hmm érdekes, akkor ott valami más is el lett baltázva... Ha megnézed a Recycler és a System Volume Information mappa hosszát, akkor mit ír ki rá a gép?
  • túrórudi
    Na szóval azon a gépen amelyiken a törlést végeztem, megycsináltam ezt, de nincs szabad hely. A másikon nincs norton.