1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • Ramore
    Érdemes a 8MB cashe miatt a drágább winyót venni?
  • stone
    Ha nekem kibír 4-5 évet akkor a zaj a legkissebb probléma.
  • 0ppika
    Én leszarom hogy hangos, csak lassabb lett a felpörgési ideje.
  • stone
    Nekem is Maxtor van, már több mint 1 éves, és a letöltéstől nekem is zajol de ettől eltekintve kifogástalan.
  • 0ppika
    Igaz, az egyik maxtorom lassú és kicsit hangos lett a sok letöltéstől, de másik az tökéletes, majdnem 1 évesek.
  • Roll
    Nekem 2 maxtor vinyóm van, már elmúltak 1 évesek és semmi bajuk sincs. Na ehhez mit szólsz?
  • 0ppika
    De csak ha letöltésre használod.
  • Gabesz amd64
    Maxtor az egy trágya szerintem!Ha azt veszel nem adok neki fél évet és először hangja lesz majd hosszan áll le és utána majd aztán a kedvenc dolgát csinálja:kattogás!!!!
    :-))

Seagate
  • stone
    Ha a Samsung 3év garis akkor én azt vennék, az meg nem baj ha Ata 133-as, mert attól mág Ata 100-ban is műxik.
  • AtomHeart
    Egy par kerdesem volna:
    Az alabbiak kozul melyik tartosabb: (nem tudom a pontos megnevezest)
    Mind 120 GB, 7200 rpm, ata133, 8 mb cache
    Seagate, Maxtor, Western Digital, Samsung, IBM ?

Baj-e, ha a vincsi ata133-as, de az alaplap csak ata100-as?
  • stone
    Szedd le a ház oldalát, és menet közbe (ne töltés alatt, inkább mikor biosba vagy) mozgasd a vinyó tápkábelét és ha akkor csinálja akkor csati hiba. Már nem először találkozom maxtornál ilyennel. Full scandisk-et mindenképp futtass, ha van bad sector akkor emiatt van.
  • 0ppika
    Az olvasófej.
  • LittleL
    Amikor sokat kezd dolgozni a vinyó,
    akkor olyan hangosan kattan egyet néha, mint amikor beteszek egy floppy -t,

Maxxtor 80 Gb -os om van.
    Mi lehet ez ?
  • Ramore
    Seagate-et válasszam inkább, az jól bevált márka, nemigaz? Érdemes a 8MB cashe miatt a drágábbat venni?
  • Borg
    Ez így nem igaz, mert akkor értékegyeztetéssel másra cserélhetsz.
  • Gabesz amd64
    Aha de ha a Samsung azt mondja hogy év múlva leáll a gyártással akkor ugrott a maradék 2év gari!
  • Ramore
    A Samsungra egyébként 3 év gari van, ez sem mellékes.
  • Ramore
    Köszi mindkettőtöknek.

Igen, Abit IS7-E alaplapom van és azon tudja kezelni a SATA wincsit. Tehát inkább Seagate? A csendesség számomra elég fontos dolog. Nekem csak egy winyó lesz benne, jelenleg is csak egy van.

Mostmár csak az a 8MB-os cache érdekel, hogy érdemes-e nekem ezért többet fizetnem?
    Gyorsabbnak nem gyorsabb a SATA az ATA wincsinél?
  • Gabesz amd64
    A 8 megás cache csak azt teszi,hogy a 8 megánál kisebb fájlokat nagyon gyorsan másolgassa!
  • Gabesz amd64
    Háj szerintem a 120 GB Seagate 7200rpm /8MB cache , S-ata/ winyot vedd meg mert új csapágyazással látták el csendes mint a picsa!
    Apropó van egyáltalán SATA vezérlőd? :-)
    Persze hogy jobb a Serial ATA ott már nem kell foglalkoznod a jumper-kel!Akkor igazán jó a Serial ATA egy gépben ha csak olyan winyok vannak benn akkor tényleg gyors az adatátvitel!!:-)
  • 0ppika
    Szerintem jó mindkettő, nekem van 2 db 120-as Maxtrorm és amelyiket letöltésre használom az kicsit már tropa (kicsit hangos és nagyon lassú), igaz a másik az kifogástalan. Azoknak is 8 megás a cache-jük.
  • Ramore
    Köszi!

Tudnál még abban segíteni, hogy melyiket érdemesebb megvásárolni:

120 GB Samsung 7200rpm /8MB cache , S-ata/

120 GB Seagate 7200rpm /8MB cache , S-ata/

Ja és mennyire fontos, hogy 8MB cache? Mert nélküle azt hiszem 2 MB van, de valamivel olcsóbb a wincsi. Megéri a plusz pénz?

Sokkal gyorsabb a S-ata, mint az ATA100, vagy 133?
  • 0ppika
    10.000
  • Ramore
    Szerintetek mennyit érhet egy 40GB-os Quantum Fireball 7200 RPM kifogástalan állapotban?
  • AtomHeart
    Nav nekem is telepitve van, s ha jol emlekszem, azota kutyalkodik, miota feltelepitettem, nagy valoszinuseggel ez lesz a.
    Kosz :^)
  • 0ppika
  • AtomHeart
    Sziasztok, a kov. lenne a problemam:
    Van egy 40 gb-s 7200 rpm-es Western Digital vincsim. Neha mikor athelyezek egy nagyobb fajlt egyik particiorol a masikra, megesik, hogy "elfelejti" torolni a regi helyerol, csak napok, hetek utan szabadul fel a hely.
    Valaki talalkozott mar ilyen jelenseggel? Mitol lehet ez? Valami hardveres hiba, vagy csak a vindoz teszi az eszet? Megjegyzem, hogy utoljara 2 eve telepitettem az xp-t, s azota egy virus is igencsak megdolgozta...
    AZert erdekel nagyon a dolog, mert tervezem eladni, s tudni szeretnem, hogy eladhatom-e egy baratomnak, vagy inkabb sozzam ra egy idegenre..? ;^)
  • 0ppika
    Semmit, lehet minden partíción lapozófájl. Betudod állítani a helyét és méretét, valamint hogy a gép kezelje (ajánlott), vagy kézzel állítod be.
  • fifi
    Lehet más írt már ilyet, nem olvastam vissza mindent, lehet hogy csak én vagyok amatőr, de: nálam a pagefile át van irányítva egy külön partícióra a Temporary Int.Files-el együtt. Viszont pl Commanderben látom a file-t a helyén és még egy másik partíción is. Mérete ua. Na vajon mit lőttem el?
  • Roll
    és hol????
  • ollie
    kb
  • Laalee
    ööö kb mindegyik win2k winxp ben van konvertáló program fatról ntfs re.
  • Roll
    Nem kell regisztrálni, teljes 8.0-ás dos-os verzió.
    Amikor rákattintok akármelyik particióra hogy konvertálja az összes fat,fat32,ntfs gomb szürke.

És így nem tudok összeilleszteni egy dvd képfájlt, mert fat32-be 4gigás a max fájlméret.
  • stone
    Mert nincs regisztrálva, keress hozzá termékkulcsot! Szerintem ez a legjobb partícionáló progi.
  • Roll
    milyen programmal tudok egy fat32-es particióból ntfs-t csinálni, úgy hogy a rajta levő dolgok ne vesszenek el?

A partition magic 8 nem enged konvertálni, szürkék a gombok.
  • Matthewpamer
    letöröltem
  • 0ppika
    Azt sehogy, minden vinyón ott van az a 8 megás partícionálatlan terület, de azt nem mutatja külön meghajtóként.
  • sniper
    #341, csak ertelemszeruen nem a meghajtojelet kell kergetni.
  • Matthewpamer
    hogy lehet eltűntetni egy partíciot?mert van egy kemény 8 megás,

van partício magicem,esetleg ott kell?valaki help
  • sniper
    SATA vinyot USB-re kotozgeto kabelt latott-e mar vki Magyarorszagon? Ha megis, akkor mennyibe kerul?