1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
skristof #143 sokak szidjak ezt a progit, többet sztem te se használdd!!
jah, és örülj ha előkerül az a 40 giga!! :P -
#140 windows telepito azt irja ki az elveszett részre hogy nem particionált terulet :( -
#139 dynamic disket ir ki a PT7 -
#138 helo
partition magic-eltem és vmi elrontodott, eltunt 40 giga a vinyobol és sehol sincs :) a c: az meg van, Partiton Magic szerint csak egy particio van 80gigával, norton disk doctor látja a gondot de nem nagyon tud vele megbirkozni :) elkezdi javitani de abbahagyja egy idő után, számolgatja a szektorokat majd megáll és kirja hogy ok, pedig nem ok :)
van vmi disk doctor ezen kivul vagy mit csináljak? ha ujratelepitem a winxp-t akkor felismeri majd ujratelpitéskor? -
Jinchuu #137 Hmm, szóval az NTFS az jobb mint a FAT32 és nincs semmi inkompatibilitás, pl. valamilyen progi, game esetleg nem indul ezen a fájlrendszeren?
Hmm, talán át kellene állítanom nekem is. :D Nincs valami módszer amivel át lehet állítani format nélkül is, mint pl. anno a FAT16-FAT32-re win alatt? :D -
skristof #136 a szervizes particionalta ugyan, de a második rész szuz teljesen, hozza sem nyult....
gondolom kell egy alap format, azt kéne nekem.... -
Impi #135 Szia! Akkor most jön a negyedik sor! Nincs valaki a környéken aki segíteni tud? Mert ha a particionálásnál
van a gond, az veszélyesebb válalkozás, mert azt is elcseszheted ami most működik.
Az is lehet, hogy csak a lemezkezelőben kell a meghajtónak
betűjelet adni és megformázhatod. -
skristof #134 kössz a segítséget, de van egy icipici bibi :))
nincs d meghajto!!!!!
illetve az a cd iro/olvaso meghajto....
csak c: van ami 58 gb kábé, de a másik 60 gb nincs is sehol!?!?! de biztos 120as a winyo -
Impi #133 A gép helyett a "boltos szerelő" fejét kéne szétb@szni.
Ha segítség címén particionálta és telepítette a windows-t,
amit nem hiszek, akkor sem tartott volna tovább 15 percnél.
Én azt javaslom, ha teljesen kezdő vagy, kérj meg valakit,
hogy végezze el a formázást. Ha mégis belevágnál:
Sajátgép ikonon bal egérgomb kettő klikk. A merevlemez-
meghajtók közül kiválasztod a D: -t rajta jobb egérgombal
1 klikk. Alegördülő menüből válaszd a Formázás parancsot,
majd legalul klikkelj az Indítás kockára. A gyors formázást
ne pipáld ki!
Az NTFS fájlrendszer egy korszerűbb, gyorsabb, helytakaré-
kosabb fájl kezelési rendszer. A FAT16, FAT32 ma már a "múlté"
-
skristof #132 haho emberek!
wttem uj gépet, benne pihen a maxtor 120gigás 8 megás 7200es winyo. a boltos szerelo két részre prticionláta. két 60 gbosra. az elsőt leformázta, fennvan win xp+sp1 NTFS fájlrendszerrel. és aszondta, h a másik 60gb formázzam le én.
namost én ehhez lámer vok,. és uj gépet nem kéne szétbaszni:
szoval:
1.: hogy kell? :P simán doszbol?
2.: melyik fájlrendszer a jobb? ntfs vagy fat?? egyáltalán mik ezek a bűvös betűk?? :)
köcce előre is a helpet! -
#130 -
Borg #129 Nincs. Ha bad sectorra mentek, azt semmi nem javitja meg. -
#128 Nem sokkal ezelőtt Wincommanderrel áthelyeztem egy könyvtárat a 80-as Maxtoromon, C-ről C-re. 95 megányi fontos fénykép és videó volt benne. Azonban az áthelyezés után a könyvtárban lévő összes fájl olvashatatlan lett.
Megnéztem a vinyó SMART-ját és van benne 24 új Bad Sector és az Ultra ATA CRC Error Rate is 0-ről 14-re ugrott.
Szerintetek van valamilyen esély a fájlok kijavítására? (tudom, hogy szar az IDE kábelem) A scandisk nem tudta kijavítani. Tényleg fontos cucc volt.
előre is köszi! -
#127 nos, lenne egy kérdésem: be van kapcsolva a biosban a s.m.a.r.t. , ami tudomásom szerint egy winchester ellenőrző beállítás. hol tudom megnézni, hogy van-e gáz a winyóval? úgy hallottam, hogy a sisoftsandra is együttműködik ezzel a beállítással, de ha ez így van akkor hol találom benne ezt?
előre is kösz. -
#126 maj letöltöm...
amugy 80-as mellé megy szal 80-asra meg felfér a winamp -
#125 1db 160Gb-s mp3 -
#124 Jo köszi
meg 160 gb-re is felfér pár mp3 na köszi
amugy nem én veszem hanem faterom:D -
#123 Per pillanat a Samsung a legjobb.
Nekem is ilyenre fáj a fogam, még a héten lehet beruházok 1-re.
VEDD MEG!!
Nem melegszik, gyorsabb a többinél (elérési idő), és TELJESEN hangtalan. Most vettünk a főnök munkahelyi gépébe is ilyentet.. -
#122 télleg? akkor nem szzóltam. amúgy szeritnem a WD biztos nyerő, de a 3 év gari miatt télleg nem lehet rossz a sámsong se -
#121 ha nem a samsung akkor mi a legjobb? nekem maxtor van és szarakszik.. -
#120 Ollie...ezt nem csak én mondom..3 év gari van rá..
Több embert körbe kérdeztem aszonták h mostanság ezek a legjobbak -
#119 de ha sok év garit adnak rá, akkor nem lehet probléma... -
#118 Samsung a legjobb?? háháháááá -
#117 Samsung SP1604N
/ 160 GB / 7200 RPM
Erröl mit gondoltok??
Mindenképp Samsung meghajtot akarok a mostani mellé mer most sztem ezek a legjobb meghajtok..
De konkrétan erröl mit gondoltok
35.000 amugy -
#116 ja most látom a kvék gyorsulást... -
#115 Én konkrétan a proci cache állításra gondoltam...
Már korábban olvastam erről és beírtam az általad is említett változtatásokat, de semmi teljesítménybeli különbséget nem észleltem a tesztprogramokkal sem. Én személy szerint nem hiszem, hogy ez igazán számítana. -
#114 Nem teszteltem tesztprogival de lemezkezelés érezhetően gyorsabb lett, Quake3 205fps-ről 218-fps-re nőtt. -
#113 Maxtor 120gb SATA vinyóhoz hozzászólás: nekem 2db van, raidben, asus p4c800 deluxban és az elején nekem is hasonló gondjaim voltak, aztán legfrissebb bios és sata driver megoldott mindent, azóta magán belül 700 megás avi 21sec!!!!Alaplapgyártó oldalán kellene szétnézni! -
#112 Khmmm, az a 256 törtrésze, ami 100, az épp 256 hexadecimálisan... de ezt lehet állítani a regeditben, hogy hexben vagy decben lásd a számot.
Egyébként letesztelted a proci teljesítményét előtte meg utána? -
#111 Na szevasztok!
3 dolog:
1. Ha lassú a vinyókezelés (másolás stb.) akkor tessék hasznyáni a cacheman 5.5-öt! Link lent.
Nálam a következők történtek miután feltettem:
Elötte a másolás 5mb/sec volt kb, egy kis finomítással felvittem 11mb/sec-re.
Cacheman-ban file share (vagy ilyesmi) beállítása után a másolás 30-35mb/sec!!!
2. A WINFOS nem képes kezelni alapból a 512kb cache-al rendelkező procikat (ill. csak a kessüket nem), csak 256kb cachet használ ki. Következő a teendő:
Ezt a beállítást a REGEDIT-tel a
HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Control\ Session Manager\ Memory Management\
ágon, a SecondLevelDataCache karakterlánc alatt végezhetjük el. Az értékek processzorok szerint:
AMD Duron: 64
CeleronA/celeron2: 128
PII mobile/PIII E(EB)/P4/AMD K6-3/AMD THUNDERBird/Cyrix III: 256
AMD K6-2/PII/PIII katmai/AMD Athlon: 512
PII Xeon/PIII Xeon: 1024
Furcsamód nálam (Barton /512 cache) 100-volt alapból az érték - ami 256kb cachenek felet meg.Át kellett írnom 200-ra, így már 512kb lett a bejegyzés értéke.
Tehát figyeljetek, valószinűleg nállatok sem a cache méretet kell beírni, hanem a 100 törtrészét ill. többszörösét. A 100=256kb.
3.A sok install/uninstall után a winfos hihetetlen be tud lassulni, a sok bennmaradt registry bejegyzés miatt. Evvel tessék gyakran pucolni:
JV 16
Cacheman 5.5:
Cacheman 5.5 -
#110 Hááááááááá most vettem észre, hogy a 40Gb-s Quantum Fireball vinyómnak csak 128k cache van... Ezért olyan rohadt lassú!!!!! -
Jockey Ewing #109 Mivel az én esetemben S-ATA150 -ről beszélünk, így el is lehet felejteni a 80 eres kábelt. Xp alatt automatikusan adja az DMA-t neki. A 3.13-as driver volt már fent és a probléma ugyanugy fent állt. -
Zozo76 #108 Nekem ket nyolccentis venti van a nyinyo elott ugyhogy rendes viharban van. Tenyleg hideg mint az allat. -
#105 © Jockey Ewing!!!
Nekem is van kettő 120-as Maxtorom , s hasonlóa helyzet, a két vinyó egymás közt nagyon gyors, de saját magán belül elég lassú, és kerreg, és elég jól melegszik,de azért nem annyira,mint te mondtad. Én se tudom mi lehet. -
#104 talán azé, mert zárt , és 7200pörög percenként.
Télleg, egy Gatling mennyit pörög?
:)
Viszont aztat nézzétek meg az eszközkezelőben, hogy be van-e kapcsolva az UDMA a vinyóknak. Főleg 98 alatt. XP-ben tán már automatikus.
A másik pedig: csak 80 eres kábelt használjatok!
80 eresből pedig CSAK A SÁRGA tudja az ATA 133-at, a szürkék ATA100-asok! -
#102 Hát ja, próbáld meg a 3,13-as NForce driverrral!
A z ezt megelőzőekben ugyani NINCS IDE driver, csak a winfos sajátját használja. -
#101 valszeg driver! próbáld meg újabb driverrel! -
Jockey Ewing #99 Senki semmit nem vág a témában ??? -
Jockey Ewing #98 Hi all!
Légyszíves aki tud segítsen nekem!
Qrva nagy bajom van.
Alaplap: Abit N7F-S
Winchester: Maxtor 120GB 7200rpm S-ATA150 8MB Cache
Op.rendszer: Xp
Megpróbálom leírni a problémát:
-Teljesen új az egész gép. Fogtam ugye megpartícionáltam 3 partícióra a winyót. Feltelepítettem az Xp-t. Egy régi winyómat(Maxtor 40GB) beraktam, h az adataimat átmásoljam. Tökéletesen ment. Tehát két winchester között nagyon jól másol(700MB kb20 mp.), de viszont amikor csak a 120oson szeretnék valamit másolni v. áthelyezni egyik partícióról a másikra, akkor kerreg, mint az állat, meg olyan lassan másol, h arra nem is tudok példát(5GB 40 perc!!!!!). De ez a probléma akkor is fent áll, ha mondjuk grabbelek be zenét. Akkor meg azt ugy szép lassan még csinálgatja, de mást nem nagyon kell elindítani. Használhatatlanul belassul.
-Valamelyik driver sz@rozhat???
-A Serial ATA driver nem tetszik az Xp-nek???
-Vagy az ABIT-nak nem tetszik a Maxtor és nem vezérli meg rendesen?
Légyszi segítsetek, hátha valaki találkozott már haonló problémával.
Előre is kösz! -
#97 Kösz!
Mondtam, hogy láma kérdés lesz
;-)