1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
#463 sp1-t rakd föl szerintem kezdésképp -
antijedi #462 illetve csak 131 gigát lát a win xp :) -
antijedi #461 ja és a kép arrolv an amikor a win magátol ismer rá a dologra
jah és az oprencer egy win xp pro (sp1 nélkül) -
antijedi #460 nos vettem egy 160gigás samsung sata vinyot sulinetben, berkatam ,bios felismeri, meg minden, win is felismeri , DE csak 138 gigát a 160 helyett és amikor drivereket birizgeti ezt a hibaüzit dobja:
valami megoldás? driverek után átkutattam alaplap cd-t asus honlapot (az alaplap egy asus p4c800 deluxe) de mindegyikel elküld anyámba hogy nem jó hozzá... -
#459 Ne viccelj már, ha nincs egyáltalán bedugva az IDE kábel akkor hogy lát egyáltaláln akármit is? -
#458 mind1 már baszok rá:)egyik partíciót nem érzékeli be,d eez hoszzú... -
#457 Tuti, hogy nem a tapcsati ill. tapproblema (sajnos) mar ahhoz is volt szerencsem. Atraktam amsik gepbe ott is csinalja, bizinyos file-ok masolasanal, nem csak ugy ossze-vissza, de nem is olyan mint a bad sector, mert az is maskepp hangzik. A SMART-ot megneztem, de mittuomen mien ertekeknek kell lennie. Mondjuk a Hardware ECC Recovered erteke kicsit nagynak tunik :)
Ja, most nem csinalja a fejbaztatast es olyan file-okat is enged masolni, amit tegnap nem tudott!! (es at is masolta, megnyithato hibatlan psd. Ez kizarja a bad sector elmeletet is?) -
#456 Nekem akkor csapta ki a fejet mikor kontaktos volt a tápcsatija, mozgasd meg, hátha az a hiba. -
#455 Tényleg az AIDA mit ír? Vele kiderítheted hogy van egy lemezhiba. -
#454 SMART ot nézted? -
#453 Hát akkor biztos, hogy haldoklik az elektronikája.
Ez tényleg vagy véletlen, vagy más baja is lehet. -
#452 Masik gepben is csinalja, de sokkal ritkabban. Adatmentes lehetseges, de bizonyos file-oknal kiakad, pl 10MB koruli psd, wav-ok. Ennel kisebb jpg, mp3, stb mind ok es 20MB es nagyobb avi file-ok is ok. Ez mondjuk veletlen is lehet, de erdekes osszefugges. Azoknal a file-oknal ahol kiakad: csapkodja a fejet, majd 3,4 szeri probalkozasra kiirja, hogy korokoros ciklusba kerulot, nem tudja fojtatni.
A beepitett Check-Disk tobb fazis alatt sem talalt semmi hibat! -
#451 Tényleg van ilyen pedig a fat32 vagy ntfs topicban olvastam hogy az ntfs filerendszernek az a lényege hogy folyamatosan rögzíti másolásnál/töltésnél a pillanatnyi lemezterületet és azért nem kell scandisk, míg a fat 32 csak a folyamat végén. Most akkor nem így van?
Azért köszi a kiigazítást (ha már van akkor leellenőrzöm). -
Zozo76 #450 Tenyleg...? -
#449 Nem értem a problémád, elmondanád érthetőbben?
Ha eddíg sem volt bedugva akkor hogy működött? -
#448 kérdés:hogy lehet belyezni,valamint #444 -
#447 szétszedtem,már benne se volt:(szemmel látható,hog ynagyobb a bedugandó a helyénél
(kb így volt bent,é van is)
-
#446 Elirtam,nem hardver,hanem eszközök... -
#445 Úgy csináld,hogy sajátgép,meghajtó,tulajdonságok,hardver,legfelül ellenőrzés!Az ikonja ismerős lesz! -
#444 hi all!
azt lenne a kérdésem,hogy nekem nem érzékelte be a BIOS-t ,ezért ki kellett venni a gombelemet,de ehhez ki kellett hózni a winyót is a bból a "dugóból"ami kb 4mmel kisebb nála,és most csak a fele van bedugva,mert nem ment bele(ha bele is menne akkor is rövid a kábel)
ez mennyire jelent akadályt,akadást(gondolok pl.:multis játékokra,melyek akadnak mióta csak félig van bedugva a winchester) -
#443 Ettől még lehet rossz a vezeték, a legbiztosabb ha kipróbálod egy másik gépben is. Pont 1 hete nálam is hasonló hiba jelentkezett, az egyik vinyóm ugyanígy ki be kapcsolt, de szerencsére csak az ide kábel volt szar. -
#442 meg nem probaltam masik gepben, de ezen a kabelen 2 db tok u.olyan 80GB-s vinyo van (A beteg: C - master, ntfs; a masik: F - slave, FAT32).
KB fel eve menet kozben egyszer kicsapta a fejet (nem tudom melyik) azonnal kikapcs, uto megall, ideg felmegy (akkor sem volt mentve semmi) Majd masnap nekialltam menteni a menthetot, nem mutatkozott a hiba, es azota sem. Erre megnyugodtam es elbiztam magam. Tegnap delutan bekapcsoltam es a fejkicsapas fogadott. lehuztam mindet, csak a Bootvinyo volt rajta. Eleg sokat megy a gep, de a HDD leall aszem 30 perc utan. Letoltesre nem hasznalom a gepet. -
#441 Biztos hogy a vinyó a szar? Próbáltad más gépben? Lehet csak az ide kábel rossz, vagy az alaplap!? -
#440 Mennyi van meg hatra a vinyomnak, ha a fejet bazdossa kifele. Kattano hang, mint amikor leall a vinyo, csak a fordulatszam nem esik le. Ez hidegen, bekapcsolas utan torteneik. Be-bootol a gep, de eyalatt kb 4-5x kivgta a fejet. Kibir egy mentest (75GB max-bol 72GB hasznalt lemezterulet, 96%), vagy erdemes elektronikat cserelni rajta(merthogy lehet,hogy csak az ment el rajta?)? Ez egy 2 eves 80GB Maxtor 7200 2MB -
#439 Hány eres kábel van a vinyón? -
#438 na nem oldodott meg sajna!
Akko mit kéne ellenörizni?
kábel nem csuszhatott ki vagy ilyesmi? -
#437 Ha nem hardveres a problémád akkor megoldódna. Mindenesetre próbáld ki, jó ötlet. -
#436 Stone
Filesystem check nem futott le mer közbe annyira belassult h nem válaszolt!
NA az nem lenne megoldás ha partiton magiccel törölném és ujra formatálnám meg minden???? -
#435 Még egy utolsó kérdés: Próbáltad úgy hogy egyben van az egész elsődleges partícióként? Arra is ezt írja? -
#434 megcsináltam már pár partícionáló progival :
ms fdisk
xfdisk
ransih part.
pqmagic ( itt már part létrehozáskor kiírt hibát, 510: fájlrendszert nem támogatja (( fat32 )) )
--a többivel csak formázáskor írt ki hibát.
többel egyenlőre nem próbálkoztam.. -
#433 Nézd meg az AIDA-val hogy mit ír pl a felpörgetési időre. -
#432 A slave nem baj. Sisoft sandra-val nyomj agy filesystem bencmarkot és írd le az eredményt, valamint meg kéne próbálni a másodlagos ide csatornára kötni úgy hogy egyedül legyen mondjuk masteren. -
#431 na semmi virus nincs a gépen ezt gondoltam is
Vmi a vinyoval lesz mer amiko sajátgépbe belemegyek az egér olyan szinten lelassul....akko pl defragnál a többinél folyamatos az egér ha megy ennél a vinyonál ugyanaz.
Vmit kéne csinálni
Slave-n van amugy az nem baj? -
#430 De azt írtad hogy fdisk-el, pqmagic-al is megcsináltad? -
#429 de mar letrehoztam vagy huszszor!!! -
#428 Töröld a partíciót és hozd újra létre. -
#427 Partition Magic 8.0 nal:
Error 510: File system not supported. -
#426 Szerintem használj partition magic-et, az kijavítja a partíció hibákat is és azalól meg tudod formázni. Ha a vinyód badsectoros akkor formázás alatt írta volna a sectorhibákat. -
#425 Én Trojan removert 6.22-t használok, google-n keress rá biztos találsz. Ha a problémás vinyó fat32 filerendszerü akkor csinálj meg még egy töredezettségmentesítést. Este leszek. -
#424 Na egyedül a trojan scan-t nem csináltam még meg
eddig nem talált semmit de trojan sztem van
spybot 15 problematikát oldott meg!Még nem néztem meg a merevelmeezt h mükszik maj trojan után
Melyik a legjobb trojan scanner?