winchester probléma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
És többet már nem is lehet lvasni azt a file-t? Mert akkor szerintem a vinyók rosszak. De ha néha jó, néha nem, akkor lehet, hogyinstabil a rencer (a táp már nem bírja, vagy esetleg a proci). Lõjj be defaultot a biosban és úgy teszteld egy ideig.

Gerry
Szerintem az oprendszereddel van a gond, ha nem vesznek el a file-ok, és a scandisk nem jelez hibás szektorokat akkor az oprendszered okozhat hasonló jelenségeket.

FtranX
Azt meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért van az, hogy néhány fájlom idõnként olvashatatlan lesz a vinyóimon? (Wincommander: "fájl nincs meg") Ez a legkülönfélébb helyeken, teljesen véletlenszerüen történik meg. Legtöbbször kisebb fájlok (html oldalak, doksik, winamp playlistek) esnek áldozatul, de elõfordult már MP3-mal is. Nem szoktam a WinXP titkosíto funkcióját használni.
A 60 GB-s Maxtoron már többször, a 80 GB-s Maxtoron pedig tegnap forudult elõ elõször.
Szerintetek a vincsikkel van a gond vagy valami más is okozhatja?

thx!

\'Coldfire\'
tegyel fel uj rendszert, az biztosan megoldja a dolgot

Ruffi
tudom h nem a winchi-vel van gond!!
azért kérdezem h a windows-nak mi a baja
mert máskor is szokott baja lenni defrag közben mindig vmi más aztá megoldodott!
Szal mi lehet a gáz

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

barret
másik gép sem tudja defragolni? lehet,csak a windowsodnak nem tetszik valami...

Bérbe vehet? reklámfelület...

Ruffi
azt irja ki d particiomon töredezettségmentesitésnél h inkonzisztenciák észlelhetök és h futtassam a chkdsk-t
lefuttattam és még midnig nem lehet defragolni mi a rák
sv- sorozatu samsung winchi(nem tul szar😄)

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

Ramore
Segítsen valaki!
Haveromnak megdöglött a 40Gb-os wincsije. Tud valaki olyan helyet, ahol meg lehet menteni valahogyan a wincsin tárolt anyagokat.
HI

Vettem egy Hitachi vinyót, de töltésnél, másolásnál fura, ciripelõ, szinte csörgõ hangja van. De megy mint állat. Lehet hogy ennek ilyen a mûködési hangja? 7200RPM, ATA100...Segítsetek már.
Gerry
Nekem másfél éve van 80GB-os IBM 7200RPM-es winyom, és csendes, valamint nem melegszik. Eddig tökéletesen elégedett vagyok vele, és még van másfél évem a gariból...

ollie
szerintem ne IBM, azokról hallottam rosszakat...

Mike
voltak helyett inkább a vannak a helyes kifejezés

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
szerintetek melyiket

7200 rpm 120 gb

IBM/Hitachi vagy Maxtor? (8 megás nem kell)

mondjuk eddig Maxtor vinyóim voltak túlnyomó részt, és nem volt velük gondom, illetve a hangjukhoz is hozzászoktam már

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

ollie
biztos nincs partícionálva és formázva

Gerry
Elvileg kéne lenni pedig! Ha semmi sem segít, akkor másold át a cuccokat a winyóról valahová és formázd meg újra!

Gerry
kiadod a parancsot, hogy: convert D: /fs:ntfs
Ha a fenti sort bemásolod a RUN menüponthoz, akkor szerintem le is fog futni a konvertálás, de ha nem, akkor hozz be egy parancssort, és oda illeszd be!

Örm
Ha Xp-nél a windows a C-n van ami NTSF, a D-meg FAT-32 akkor a D-t hogy lehet NTSF-re átalakítani?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

túrórudi
A C-n nicsenek ilyen mappák, hol keressem? (A rejtetteket mutatja)
Gerry
Hmm érdekes, akkor ott valami más is el lett baltázva... Ha megnézed a Recycler és a System Volume Information mappa hosszát, akkor mit ír ki rá a gép?

túrórudi
Na szóval azon a gépen amelyiken a törlést végeztem, megycsináltam ezt, de nincs szabad hely. A másikon nincs norton.
Gerry
Na, akkor kattints rá a kukára jobbgombbal, és mondd azt, hogy "empty norton protected...", majd mondd azt, hogy "purge all", ezzel véglegesen letörlöd a törölt file-okat, és így visszanyered a szabad helyet!

túrórudi
Bocs mégsincs, csak volt. Most is fenn van a System Works, de nem teljes telepítéssel, vagyis csak az antivirus van fenn.
túrórudi
DE VAN! Mit csináljak vele? Természetesen nem akarok formatálni.(Gondolom a format megoldaná a problémát).
Igen.
Gerry
Találkoztam már hasonló esettel, ott a dolgot végül (a fontos adaok lementése után) fdisk és egy format valamint egy Windows reinstall oldotta meg a problémát. Azóta rendesen müxik a winyó!

Gerry
Egész véletlenül nincsen "Norton protected Recycle Bin"-ed?

túrórudi
Sziasztok
A vinyómat másik gépbe raktam, leszedtem róla szükséges adatokat és utána töröltem róla. Visszaraktam az eredeti gépbe és bejött a lemezellenõrzés, megcsinálta és kijavította a hibákat. Betölt a windows(XP pro) és látom, hogy amit letöröltem még mindig ott van. Benyomtam a törlést és lemezhiba stb... újraindítottam és utána látszólag eltûnt, de a helyet még mindig foglalja, mert ha a gyökérbe kijelölök mindent akkar 5,35 Gb-t jelez és a sajátgépbe a vinyón a foglat terület 6,71 Gb. Hogy lehetne leszedni róla? Nekem azért kellene az a másfél giga. Segítsetek!!!
Fecske
hali

nekem az a problémám, hogy a winxp pro chkdsk-je windows alatti futtatáskor mindig hibát talál a vinyón, majd ha újraindítom, hogy ki is javítsa õket (chkdsk /F), akkor újraindításkor kijavítja. Ezután viszont miután elindul a windows és ismét futtatom a chkdsk-t windows-ból megint hibásnak találja a fájlrendszert.
Bad sectoros lehet a vinyó??
Amúgy Western Digital WDC WD400EB (40G)

kösz a helpet
fm
kicsi a winyó,2GB...milyen oprendszert tegyek rá?
(cél:irodai alk.)
winme,2000 mennyit foglal??
(1.7cel,256DDR)

Gerry
Valószínûleg kuka! Ha nincsen rajta fontos adat, akkor szerintem lógasd ki!

Wanted
Sziasztok!
Van egy WD Caviar 6,5 gb-os vinyóm, amit mobil-rack-ben használok. Amikor utoljára betettem a gépbe, másolás után kb. 3 órával kattant egyet.
Azóta ha bekapcsolom a gépet, folyamatosan kattog.
Az adatokat nagyon lassan tudom megnézni.
Formázásnál kb. 40%-ig megy el.
Hallotam olyasmit, hogy kiakad a fej stb.
Dobhatom ki a vinyót?

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

töltsd le a maxtor honlapjáról a blastert, vagy xp-ben menj a vezérlõpult>felügyeleti eszközök>számítógép-kezelés menübe, ott keresd meg a lemezkezelést, és ha ott látja a vinyót, de azt írja, hogy nem partícionált, akkor ott jobb klikk, és ott meg tudsz mindent gyorsan csinálni.

Fdisk nem igazán nyerõ pláne nem ntfs-re...

SF
Gerry
Próbáld meg futtatni az XP telepítõt, és ha az látja, akkor egyszerûen telepítsd arra a winyóra az XP-t, és akkor megmarad a 98 is, és egy bootmenübõl választhatod ki a a kívánt oprendszert. Ha az sem látja a winyót, akkor baj van, esetleg BIOS frissítés, IDE kábel csere, stb...

bammeg magad, ne ird már be ugyanazt 5 topicba...ehh
Shep
Ok köszi közben sikerült ezt a részét megoldani, de most felismeri az elején nem ír ki hibát, viszont a winben nem jelenik meg, gondolom mert nincs megformázva, a maxtor oldalon azt írják vmi maxblastert használjak hozzá, ennek hiányában az fdiskel próbálkozzak, hogyan 1 pár lépéses útmutatóval tudnál szolgálni, ja igen ami fontos lehet, az az hogy úgy szeretném, hogy a mostani winyon maradjon a 98 az újra meg XP-t akarok. Elõre is köszi.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Gerry
"és természetesen így nem is észleli a win a winchestert" attól még, hogy nem 80 eres a kábel, attól még mennie kéne Win alatt! Próbáld átrakni más helyre is, vsgy rakd be cable selecten egy 80 eres kábellel a szürke csatira, és akkor slave lesz!

Shep
Rádugtam egy winchestert a gépre secondary slave helyre erre indításnál a gép a winchestert felismeri de ezt írja ki Secondary IDE chanel no 80 conductor cable installed, és természetesen így nem is észleli a win a winchestert, mit kellene csinálni hogy a hiba megoldódjon? Elõre is kösz

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Az lesz az. Hány GB-ra limitálja a kapacitását?
Ha az alaplapod nem támogatja, akkor könnyen lehet hogy a felsõ 40GB-ot nem is fogja tudni kezelni...
Nincs rajta lehatároló jumper állás?
ollie
szerintem partícionáld, de nem kell elrejteni semmit.

RelakS
"Szerezd meg" a Pratition Magic programot A PowerQuest-tõl! Ez a kütyü oda-vissza konvertál mindenfélét, illetve akár szabálytalan, de mûködõ partíciókat is létre tud hozni. Nagyon jó, és floppyról mûködõ változatot is tud csinálni önmagából. Ajánlom a 7.0 pro-t, mert az tud néhány okosságot, amit az elõzõk nem.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

[Walaki]D`Lair
Nekem még ennél is érdekesebb a problémám. nos van egy 20GB-os IBM vinyóm. ez régebben 2 felé folt partícionálva,(15-5) és a kisebbikre rá akartam tenni egy XP-t. A telepítõjében rányomtam hogy nyomja át a vinyót NTFS-be, de miután ezen mûveletet végrehajtotta, szarrá fagyott a setup. Többször próbáltam utána, de nem ment. a probléma az, hogy azóta az az 5 Gb hiányzik. Az fdisk látja azt a partíciót, de nem tudja se letörölni, mert a kiterjesztett DOS partíciót nem lehet törölni ha van rajta logikai DOS partíció, de ha logikait akarom törölni kiírja hogy nincs ilyen. ha lenne valami ötletetek hogy mit is kezdjek ezzel a rohadással, azt szívesen venném.

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

yolika
😊
RelakS
Új gépet kéne venni!
(Csakhogy ne süllyedjen... :-))))

yolika
senkinek semmi ötlete nincs?

U.I: csak hogy ne süllyedjen a topik 😉
yolika
hûha
ez elég rosszul hangzik.😞(

az a baj, hogy a memóriát nem is fogom tudni kicserélni, mert egyetlen ilyen típusú rammal szerelt gép sincs az ismerõseim körében.

honnan lehet megtudni, hogy nem bad sectoros floppykon vanak a tesztprogik?

amikor bebootol a gép a floppykról, elkezdei begyûjteni az adatokat, de aztán vmiért az egyik a copying files-nál, a másik bedig a további részek felismerésénél megáll. de az ibm-féle elindítja a tesztelõt, és le is tudom futtatni. sem a gyors, sem a teljes nem jelez hibát, rendben lefut. biztos hogy az alaplap a "leggyengébb láncszem"?
Akkor nálad valami gáz van:
1. az IDE vezérlõvel, hogy a floppyt sem olvassa rendeses
2. vagy a memóriával, hogy hibázik...

Kezd ott, hogy kiveszed a ramot belõle, és kipróbálod másikkal. Ha igy is csinálja a hibát, akkor alaplapcsere!
Persze csak miután meggyõzõdtél róla, hogy nem badsectoros floppyra tetted a teszteket...

Az hogy a floppyról sem olvas, szerintem egyértelmûen alaplapi IDE vezérlõ hibája lesz..
RelakS
Ha cache hiba, akkor dobd a legközelebbi kukába, mert drágább a javítás, mint az új vinyó (már ha javítják).
Mellesleg:
1: Mennyi idõs a vinyó?
2: Csak XP-vel szaraxik?

yolika
inkáb segíts, ne kötözködj! 😊
egyébként természetesen pIV
nesze, remélem mostmár neked jobb 😉, mert nekem még mindig meg van a problémám.
mi az a "cache hiba" ? és mit lehetne tenni?
Borg: az ibm-es tesztprogi, bootolásnál betöltõdik ugyan, de addig rengeteg hibaüzenetet ír ki. egyébként a teszt rendben lefutott,nem jelzett hibát. és most mit csináljak?
Szerintem poénra cache hibás a winyód...