1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • Punker
    sp1-t rakd föl szerintem kezdésképp
  • antijedi
    illetve csak 131 gigát lát a win xp :)
  • antijedi
    ja és a kép arrolv an amikor a win magátol ismer rá a dologra
    jah és az oprencer egy win xp pro (sp1 nélkül)
  • antijedi
    nos vettem egy 160gigás samsung sata vinyot sulinetben, berkatam ,bios felismeri, meg minden, win is felismeri , DE csak 138 gigát a 160 helyett és amikor drivereket birizgeti ezt a hibaüzit dobja:

valami megoldás? driverek után átkutattam alaplap cd-t asus honlapot (az alaplap egy asus p4c800 deluxe) de mindegyikel elküld anyámba hogy nem jó hozzá...
  • 0ppika
    Ne viccelj már, ha nincs egyáltalán bedugva az IDE kábel akkor hogy lát egyáltaláln akármit is?
  • ricsi1
    mind1 már baszok rá:)egyik partíciót nem érzékeli be,d eez hoszzú...
  • Vernoon
    Tuti, hogy nem a tapcsati ill. tapproblema (sajnos) mar ahhoz is volt szerencsem. Atraktam amsik gepbe ott is csinalja, bizinyos file-ok masolasanal, nem csak ugy ossze-vissza, de nem is olyan mint a bad sector, mert az is maskepp hangzik. A SMART-ot megneztem, de mittuomen mien ertekeknek kell lennie. Mondjuk a Hardware ECC Recovered erteke kicsit nagynak tunik :)

Ja, most nem csinalja a fejbaztatast es olyan file-okat is enged masolni, amit tegnap nem tudott!! (es at is masolta, megnyithato hibatlan psd. Ez kizarja a bad sector elmeletet is?)
  • stone
    Nekem akkor csapta ki a fejet mikor kontaktos volt a tápcsatija, mozgasd meg, hátha az a hiba.
  • 0ppika
    Tényleg az AIDA mit ír? Vele kiderítheted hogy van egy lemezhiba.
  • nemcsakfeel
    SMART ot nézted?
  • 0ppika
    Hát akkor biztos, hogy haldoklik az elektronikája.
    Ez tényleg vagy véletlen, vagy más baja is lehet.
  • Vernoon
    Masik gepben is csinalja, de sokkal ritkabban. Adatmentes lehetseges, de bizonyos file-oknal kiakad, pl 10MB koruli psd, wav-ok. Ennel kisebb jpg, mp3, stb mind ok es 20MB es nagyobb avi file-ok is ok. Ez mondjuk veletlen is lehet, de erdekes osszefugges. Azoknal a file-oknal ahol kiakad: csapkodja a fejet, majd 3,4 szeri probalkozasra kiirja, hogy korokoros ciklusba kerulot, nem tudja fojtatni.
    A beepitett Check-Disk tobb fazis alatt sem talalt semmi hibat!
  • stone
    Tényleg van ilyen pedig a fat32 vagy ntfs topicban olvastam hogy az ntfs filerendszernek az a lényege hogy folyamatosan rögzíti másolásnál/töltésnél a pillanatnyi lemezterületet és azért nem kell scandisk, míg a fat 32 csak a folyamat végén. Most akkor nem így van?

Azért köszi a kiigazítást (ha már van akkor leellenőrzöm).
  • Zozo76
    Tenyleg...?
  • 0ppika
    Nem értem a problémád, elmondanád érthetőbben?
    Ha eddíg sem volt bedugva akkor hogy működött?
  • ricsi1
    kérdés:hogy lehet belyezni,valamint #444
  • ricsi1
    szétszedtem,már benne se volt:(szemmel látható,hog ynagyobb a bedugandó a helyénél

(kb így volt bent,é van is)

• barret
    Elirtam,nem hardver,hanem eszközök...
  • barret
    Úgy csináld,hogy sajátgép,meghajtó,tulajdonságok,hardver,legfelül ellenőrzés!Az ikonja ismerős lesz!
  • ricsi1
    hi all!
    azt lenne a kérdésem,hogy nekem nem érzékelte be a BIOS-t ,ezért ki kellett venni a gombelemet,de ehhez ki kellett hózni a winyót is a bból a "dugóból"ami kb 4mmel kisebb nála,és most csak a fele van bedugva,mert nem ment bele(ha bele is menne akkor is rövid a kábel)

ez mennyire jelent akadályt,akadást(gondolok pl.:multis játékokra,melyek akadnak mióta csak félig van bedugva a winchester)
  • 0ppika
    Ettől még lehet rossz a vezeték, a legbiztosabb ha kipróbálod egy másik gépben is. Pont 1 hete nálam is hasonló hiba jelentkezett, az egyik vinyóm ugyanígy ki be kapcsolt, de szerencsére csak az ide kábel volt szar.
  • Vernoon
    meg nem probaltam masik gepben, de ezen a kabelen 2 db tok u.olyan 80GB-s vinyo van (A beteg: C - master, ntfs; a masik: F - slave, FAT32).
    KB fel eve menet kozben egyszer kicsapta a fejet (nem tudom melyik) azonnal kikapcs, uto megall, ideg felmegy (akkor sem volt mentve semmi) Majd masnap nekialltam menteni a menthetot, nem mutatkozott a hiba, es azota sem. Erre megnyugodtam es elbiztam magam. Tegnap delutan bekapcsoltam es a fejkicsapas fogadott. lehuztam mindet, csak a Bootvinyo volt rajta. Eleg sokat megy a gep, de a HDD leall aszem 30 perc utan. Letoltesre nem hasznalom a gepet.
  • 0ppika
    Biztos hogy a vinyó a szar? Próbáltad más gépben? Lehet csak az ide kábel rossz, vagy az alaplap!?
  • Vernoon
    Mennyi van meg hatra a vinyomnak, ha a fejet bazdossa kifele. Kattano hang, mint amikor leall a vinyo, csak a fordulatszam nem esik le. Ez hidegen, bekapcsolas utan torteneik. Be-bootol a gep, de eyalatt kb 4-5x kivgta a fejet. Kibir egy mentest (75GB max-bol 72GB hasznalt lemezterulet, 96%), vagy erdemes elektronikat cserelni rajta(merthogy lehet,hogy csak az ment el rajta?)? Ez egy 2 eves 80GB Maxtor 7200 2MB
  • stone
    Hány eres kábel van a vinyón?
  • Ruffi
    na nem oldodott meg sajna!
    Akko mit kéne ellenörizni?
    kábel nem csuszhatott ki vagy ilyesmi?
  • stone
    Ha nem hardveres a problémád akkor megoldódna. Mindenesetre próbáld ki, jó ötlet.
  • Ruffi
    Stone
    Filesystem check nem futott le mer közbe annyira belassult h nem válaszolt!
    NA az nem lenne megoldás ha partiton magiccel törölném és ujra formatálnám meg minden????
  • stone
    Még egy utolsó kérdés: Próbáltad úgy hogy egyben van az egész elsődleges partícióként? Arra is ezt írja?
  • nemcsakfeel
    megcsináltam már pár partícionáló progival :
    ms fdisk
    xfdisk
    ransih part.
    pqmagic ( itt már part létrehozáskor kiírt hibát, 510: fájlrendszert nem támogatja (( fat32 )) )
    --a többivel csak formázáskor írt ki hibát.
    többel egyenlőre nem próbálkoztam..
  • 0ppika
    Nézd meg az AIDA-val hogy mit ír pl a felpörgetési időre.
  • stone
    A slave nem baj. Sisoft sandra-val nyomj agy filesystem bencmarkot és írd le az eredményt, valamint meg kéne próbálni a másodlagos ide csatornára kötni úgy hogy egyedül legyen mondjuk masteren.
  • Ruffi
    na semmi virus nincs a gépen ezt gondoltam is
    Vmi a vinyoval lesz mer amiko sajátgépbe belemegyek az egér olyan szinten lelassul....akko pl defragnál a többinél folyamatos az egér ha megy ennél a vinyonál ugyanaz.
    Vmit kéne csinálni
    Slave-n van amugy az nem baj?
  • stone
    De azt írtad hogy fdisk-el, pqmagic-al is megcsináltad?
  • nemcsakfeel
    de mar letrehoztam vagy huszszor!!!
  • ollie
    Töröld a partíciót és hozd újra létre.
  • nemcsakfeel
    Partition Magic 8.0 nal:

Error 510: File system not supported.
  • stone
    Szerintem használj partition magic-et, az kijavítja a partíció hibákat is és azalól meg tudod formázni. Ha a vinyód badsectoros akkor formázás alatt írta volna a sectorhibákat.
  • stone
    Én Trojan removert 6.22-t használok, google-n keress rá biztos találsz. Ha a problémás vinyó fat32 filerendszerü akkor csinálj meg még egy töredezettségmentesítést. Este leszek.
  • Ruffi
    Na egyedül a trojan scan-t nem csináltam még meg
    eddig nem talált semmit de trojan sztem van
    spybot 15 problematikát oldott meg!Még nem néztem meg a merevelmeezt h mükszik maj trojan után
    Melyik a legjobb trojan scanner?