winchester probléma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FtranX

Nincs. Ha bad sectorra mentek, azt semmi nem javitja meg.
FtranX
Nem sokkal ezelõtt Wincommanderrel áthelyeztem egy könyvtárat a 80-as Maxtoromon, C-rõl C-re. 95 megányi fontos fénykép és videó volt benne. Azonban az áthelyezés után a könyvtárban lévõ összes fájl olvashatatlan lett.
Megnéztem a vinyó SMART-ját és van benne 24 új Bad Sector és az Ultra ATA CRC Error Rate is 0-rõl 14-re ugrott.

Szerintetek van valamilyen esély a fájlok kijavítására? (tudom, hogy szar az IDE kábelem) A scandisk nem tudta kijavítani. Tényleg fontos cucc volt.

elõre is köszi!

reaper4
nos, lenne egy kérdésem: be van kapcsolva a biosban a s.m.a.r.t. , ami tudomásom szerint egy winchester ellenõrzõ beállítás. hol tudom megnézni, hogy van-e gáz a winyóval? úgy hallottam, hogy a sisoftsandra is együttmûködik ezzel a beállítással, de ha ez így van akkor hol találom benne ezt?

elõre is kösz.

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Ruffi
maj letöltöm...
amugy 80-as mellé megy szal 80-asra meg felfér a winamp

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

ollie
1db 160Gb-s mp3

Ruffi
Jo köszi
meg 160 gb-re is felfér pár mp3 na köszi
amugy nem én veszem hanem faterom😄

NeoMaN
Per pillanat a Samsung a legjobb.
Nekem is ilyenre fáj a fogam, még a héten lehet beruházok 1-re.
VEDD MEG!!
Nem melegszik, gyorsabb a többinél (elérési idõ), és TELJESEN hangtalan. Most vettünk a fõnök munkahelyi gépébe is ilyentet..

ollie
télleg? akkor nem szzóltam. amúgy szeritnem a WD biztos nyerõ, de a 3 év gari miatt télleg nem lehet rossz a sámsong se

fm
ha nem a samsung akkor mi a legjobb? nekem maxtor van és szarakszik..

Ruffi
Ollie...ezt nem csak én mondom..3 év gari van rá..
Több embert körbe kérdeztem aszonták h mostanság ezek a legjobbak

ollie
de ha sok év garit adnak rá, akkor nem lehet probléma...

ollie
Samsung a legjobb?? háháháááá

Ruffi
Samsung SP1604N
/ 160 GB / 7200 RPM

Erröl mit gondoltok??
Mindenképp Samsung meghajtot akarok a mostani mellé mer most sztem ezek a legjobb meghajtok..
De konkrétan erröl mit gondoltok
35.000 amugy

ollie
ja most látom a kvék gyorsulást...

ollie
Én konkrétan a proci cache állításra gondoltam...
Már korábban olvastam errõl és beírtam az általad is említett változtatásokat, de semmi teljesítménybeli különbséget nem észleltem a tesztprogramokkal sem. Én személy szerint nem hiszem, hogy ez igazán számítana.

NeoMaN
Nem teszteltem tesztprogival de lemezkezelés érezhetõen gyorsabb lett, Quake3 205fps-rõl 218-fps-re nõtt.

ubi
Maxtor 120gb SATA vinyóhoz hozzászólás: nekem 2db van, raidben, asus p4c800 deluxban és az elején nekem is hasonló gondjaim voltak, aztán legfrissebb bios és sata driver megoldott mindent, azóta magán belül 700 megás avi 21sec!!!!Alaplapgyártó oldalán kellene szétnézni!
ollie
Khmmm, az a 256 törtrésze, ami 100, az épp 256 hexadecimálisan... de ezt lehet állítani a regeditben, hogy hexben vagy decben lásd a számot.

Egyébként letesztelted a proci teljesítményét elõtte meg utána?

NeoMaN
Na szevasztok!
3 dolog:

1. Ha lassú a vinyókezelés (másolás stb.) akkor tessék hasznyáni a cacheman 5.5-öt! Link lent.
Nálam a következõk történtek miután feltettem:
Elötte a másolás 5mb/sec volt kb, egy kis finomítással felvittem 11mb/sec-re.
Cacheman-ban file share (vagy ilyesmi) beállítása után a másolás 30-35mb/sec!!!

2. A WINFOS nem képes kezelni alapból a 512kb cache-al rendelkezõ procikat (ill. csak a kessüket nem), csak 256kb cachet használ ki. Következõ a teendõ:

Ezt a beállítást a REGEDIT-tel a

HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Control\ Session Manager\ Memory Management\
ágon, a SecondLevelDataCache karakterlánc alatt végezhetjük el. Az értékek processzorok szerint:

AMD Duron: 64
CeleronA/celeron2: 128
PII mobile/PIII E(E😎/P4/AMD K6-3/AMD THUNDERBird/Cyrix III: 256
AMD K6-2/PII/PIII katmai/AMD Athlon: 512
PII Xeon/PIII Xeon: 1024

Furcsamód nálam (Barton /512 cache) 100-volt alapból az érték - ami 256kb cachenek felet meg.Át kellett írnom 200-ra, így már 512kb lett a bejegyzés értéke.
Tehát figyeljetek, valószinûleg nállatok sem a cache méretet kell beírni, hanem a 100 törtrészét ill. többszörösét. A 100=256kb.

3.A sok install/uninstall után a winfos hihetetlen be tud lassulni, a sok bennmaradt registry bejegyzés miatt. Evvel tessék gyakran pucolni:

JV 16

Cacheman 5.5:
Cacheman 5.5

ollie
Hááááááááá most vettem észre, hogy a 40Gb-s Quantum Fireball vinyómnak csak 128k cache van... Ezért olyan rohadt lassú!!!!!

Mivel az én esetemben S-ATA150 -rõl beszélünk, így el is lehet felejteni a 80 eres kábelt. Xp alatt automatikusan adja az DMA-t neki. A 3.13-as driver volt már fent és a probléma ugyanugy fent állt.
Nekem ket nyolccentis venti van a nyinyo elott ugyhogy rendes viharban van. Tenyleg hideg mint az allat.
Oppika
© Jockey Ewing!!!
Nekem is van kettõ 120-as Maxtorom , s hasonlóa helyzet, a két vinyó egymás közt nagyon gyors, de saját magán belül elég lassú, és kerreg, és elég jól melegszik,de azért nem annyira,mint te mondtad. Én se tudom mi lehet.

NeoMaN
talán azé, mert zárt , és 7200pörög percenként.
Télleg, egy Gatling mennyit pörög?
😊
Viszont aztat nézzétek meg az eszközkezelõben, hogy be van-e kapcsolva az UDMA a vinyóknak. Fõleg 98 alatt. XP-ben tán már automatikus.
A másik pedig: csak 80 eres kábelt használjatok!
80 eresbõl pedig CSAK A SÁRGA tudja az ATA 133-at, a szürkék ATA100-asok!

NeoMaN
Hát ja, próbáld meg a 3,13-as NForce driverrral!
A z ezt megelõzõekben ugyani NINCS IDE driver, csak a winfos sajátját használja.

ubi
valszeg driver! próbáld meg újabb driverrel!
Senki semmit nem vág a témában ???
Hi all!

Légyszíves aki tud segítsen nekem!

Qrva nagy bajom van.
Alaplap: Abit N7F-S
Winchester: Maxtor 120GB 7200rpm S-ATA150 8MB Cache
Op.rendszer: Xp

Megpróbálom leírni a problémát:

-Teljesen új az egész gép. Fogtam ugye megpartícionáltam 3 partícióra a winyót. Feltelepítettem az Xp-t. Egy régi winyómat(Maxtor 40G😎 beraktam, h az adataimat átmásoljam. Tökéletesen ment. Tehát két winchester között nagyon jól másol(700MB kb20 mp.), de viszont amikor csak a 120oson szeretnék valamit másolni v. áthelyezni egyik partícióról a másikra, akkor kerreg, mint az állat, meg olyan lassan másol, h arra nem is tudok példát(5GB 40 perc!!!!!). De ez a probléma akkor is fent áll, ha mondjuk grabbelek be zenét. Akkor meg azt ugy szép lassan még csinálgatja, de mást nem nagyon kell elindítani. Használhatatlanul belassul.

-Valamelyik driver sz@rozhat???
-A Serial ATA driver nem tetszik az Xp-nek???
-Vagy az ABIT-nak nem tetszik a Maxtor és nem vezérli meg rendesen?

Légyszi segítsetek, hátha valaki találkozott már haonló problémával.
Elõre is kösz!
lacibacsi
Kösz!

Mondtam, hogy láma kérdés lesz

;-)

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

NeoMaN
nee..........
Semmit nem kell leszedni!

lacibacsi
Hali!

Vettem egy új Seagate Barracuda 80GB-os vinyót. ezzel kapcsolatban van egy láma kérdésem:

A HDD alján lévõ lemezt, ami az elektronika alatt van és egy szivacsot "tart" el kell-e távolítani, vagy nem?

Eddig csak használt HDD-im voltak, ahol valamennyinek látszott alul a nyák lemeze.

Ennek a Seagate-nek is mindössze két csavar tartja ezt a burkolatot, olyan idiglenes látszatot keltve ezzel.

Szóval mi célt szolgál ez? Kell, nem kell?

Helló!

lacibacsi

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Kéne egy pici help egy IBM laptop winchi kéne beleraknio a PC mbe mert szar a laptopom a CD romja és fel kell valamit rakni... sûrgõsen
Szerintem gyorsan ments át egy újra, mielõtt veszne mindened...
Most mi a hibajelenség végülis? Ha megmaradt a hiba a "javitás" után is, akkor sok mindent nem tudsz kezdeni vele. Venned kell ujat helyette.
Tatabányán a RAM-ban:
20,0 Gb Maxtor HDD 13 818
20,0 Gb Maxtor HDD 7200RPM 13 959

ollie
aha, köszi
találtam a bluefishben is, de kicsit soknak tartom a kb 15rugót a 20Gb-s vinyókért. A 80Gb-s még mindig 20 rugó alatt van.

NeoMaN
Mistralban néha feltünnek...

Sopronban tudok, de ott is csak 20as van nekik még pár darab...
ollie
Tud valaki olyan helyet, ahol viszonlyag kis kapacitású (10-30Gb) vinyókat még lehet venni újonnan?

FTranx / barret:
Nagyon köszönöm a vinyóval kapcsolatos észrevételeteket. Már csak az érdekelne, hogy a Barracudáknál mit jelent (illetve takar) az, hogy "IV-V". Ez valami tipusszám vagy ilyesmi? Van jelentõsége?

\" örökké nem eshet.... \"

A bad sectoroktól is lehet, fõleg ha a FAT tábla is sérült.
Hát, bizony akkor lehet, hogy kezd meghalni. A 3,2-es nem egy mai darab lehet, ha jól sejtem😊

Szvsz ments adatot róla minél elõbb, majd vizsgáld meg egy ilyen célra kiadott progival, pl seagate seatool, vagy ibm dft (nemtom a WDnek van e saját).
Ruffi
vki az én problémámra nme tud vmit???????

Ha leformatálod a winchestert, az kiveszi a jelöléseket a bad sectorokból, amelyet a scandisk tett oda. Magyarán persze hogy "eltûnik" a bad sector, viszont a scandisk legközelebbi futtatásakor újbol ott lesznek.
A badsector nem egy ilyen eltûntethetõ dolog.

Jó lenne ha leirnád milyen HDDrõl van szó, mert pl seagate winyóknál a raw read error változása nem jelent semmit. A többi érték hogy ál a smart táblázatban? van egyéb eltérés?
FtranX
Olyanom is volt már, de ebben az esetben teljesen normális marad a fájlnév.
A procimat húzom [email protected] Ghz. Az IDE kábelben lehet valami, mert az egyikrõl régebben véletlenül letéptem a középsõ csatlakozót. Mindkét vinyó ment már rajta.
Esetleg nem tudtok valamilyen vinyó-diagnosztikai progit, ami a-z ig végignézi a vinyót?

ollie
ja télleg, még bizonyos ékezetes betûk használatánál is elõferdül (Õ, Û, Í, stb.).

NeoMaN
Valamit húzol a gépben? 😊
Vedd vissza.
Az is lehet hogy szar az ide kábeled...

Gerry
File név nem valami baromihosszú esetleg zagyvaságból álló karaktarcsoport? Mert az akkor szokott ilyen hibát okozni, ha az ember egy ideiglenes file-t akar törölni miközben a rendszer használja. Általában ezeket futó rendszer alatt nem is lehet utánna eltávolítani, maximum ha az ember beteszi a winyót egy másik gépbe, vagy nem arról a winyóról bootol.

FtranX
Az fájlokat utána már nem lehet sem olvasni sem törölni. Egyedül a format tünteti el õket. A Scandisk semmi hibát nem jelzett soha. A rendszer stabilitásával nincs semmi gond (bár nem régen füstölt el a táp). Az a baj, hogy túl ritkán fordul elõ (havonta 1x), ahhoz, hogy összefüggésbe tudjam hozni valamivel és valószínüleg nem is veszem azonnal észre a hibát, csak ha megpróbálok hozzáférni a fájlhoz. Talán ha tippelni kéne a Töredezettség-mentesítõre tennék.