1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • antijedi
    hmm, megodlodott, urjaraktam a rendszert és megy rendesen, nem tom mi lehetet..., ha megint előjön akko vissza gariba... :)
  • Negwar
    Sziasztok! Bedöglött az IBM laptopom winyoja. Szeretnék venni egy használt, jó állapotban lévöt IBM 2626 a leptop tipusa a winyoé pedig DKLA-23240 3.25GB az se baj ha van nagyobb csak compatibilis legyen.
  • 0ppika
    Gondolom két port van az alaplapodon, és 1 ide kábelre 2t lehet kapcsolni.
  • Tetsuo
    Van 2 optikai meghajtóm (DVDolv & CDíró), egy 80GB (7200ford) winyó s 1db 10GBos (5700ford) winyó.
    Hogyan kössem az ATA 133ra őket?? Milyen kombinációban? Vagy felejtsem L a kisebb winyót?
  • nemcsakfeel
    Hát próbáljon meg mocorogni, olyat kap tőlem :)
  • JimHUN
    Akkor az az oprencer meg se mozdul. :))
  • nemcsakfeel
    "ú az XP a gépen, mert legalább 15 GB kell "
    Vháááááááááá. Nekem 2.1 GB-n fészkelődik az XP! Nem kap többet.
  • JimHUN
    Beláttam már, hogy nincs köze a procinak hozzá. Netük nincs, de a "felinstallálnak ami látnak" elképzelhető. :)
  • ollie
    Semmi köze a procihoz a fagyásoknak hidd el. Akkor is újra kellett volna húznod 5x, ha intel procis gépet vettek volna, mert itt nyílván arról van szó, hogy mindent felinstallálnak amit látnak, töltik le a virushegyeket az internetről, stb. Az AMD proci nem lehet a hibás ez ügyben. És mondom ezt úgy, hogy nekem Intel van.
  • JimHUN
    Az, hogy miután folyton lefagyott, megkértek, hogy installjam újra. Persze egyáltalán nem biztos, hogy a proci miatt fagyott le.
    Írtam is hogy nem kell mellreszívni. Én intelt veszek, mert úgy látom, hogy stabilabb. De ez saját tapasztalat és vélemény. Nem kell adni rá...
    És mivel ez nem ebbe a topikba tartozik, én be is fejeztem ezt a témát.
  • 0ppika
    Jó, akkor most azt áruld el hogy a processzornak mi köze a ötszöri win reinstallhoz???
  • JimHUN
    Na ez megint OFF volt, elnézést érte, és köszönöm a segítséget! :-)
    És mielőtt bárkit megsértenék, ez a saját véleményem az AMD-ről. Nekem még nem volt, csak ismerősöknek, és lehet, hogy ők kifogták a rossz szériát. ;-)
  • JimHUN
    Én is így gondolom. :)) Örülök, hogy tiltakoztam ellene. :-)
    Bár úgy voltam vele, hogy inkább megkérdezem a Gurukat, mert Picipuháéknál sose lehet tudni.. :o)

Már csak azért sem tetszett a dolog, mert mondom én partícionáltam 10 Gigásra és most valaki belekötött, ezzel megkérdőjelezve a hozzáértésemet. Na mind1...
    Meg kell jegyeznem, hogy AMD cuccról van szó. Sulinetbe vették. Hiába téptem a számat, hogy AMD-t neeeee, mert én fogok szívni vele! :-) Kb. 5X telepitettem újra a winfózt nekik 1 év alatt. És ha nem tudom lebeszélni őket az újrapartícionálásról, akkor jön a 6.
    Lehet, hogy rossz társaságba keveredtem, de körülöttem az AMD-vel eddig mindenki csak szívott.
    Persze biztos vannak kivételek....ezeket nevezzük csodáknak. :-)
  • ollie
    Ez hülyeség. Legfeljebb akkor lassulhat le (de akkor nagyon), ha betelik a 10 giga. :)
  • khmmmm
    Szerencsére a másik vinyón vannak a "fontos" adatok ezt csak filmek tárolására használtam. Kösz az infot...
  • EOX
    Nekem most 10 gb-vel megy az xp, mert elfüstölt a 80-asom, és ugyanolyan gyors, mint volt.
  • JimHUN
    Sziasztok!
    Bocs, ha kicsit OFF a téma, de nem találtam neki jobb helyet, új topikot meg nem akartam emiatt nyitni.
    Igaz az, hogy az XP-nek legalább 15 GByte-os partíció kell a hatékony működéshez? Ismerősnek 10 gigásra particionáltam a C meghajtót, és egy haverja azt mondta, hogy azért lassú az XP a gépen, mert legalább 15 GB kell neki. Megjegyzem, hogy az XP és egyéb programok mellett még legalább 7-8 giga hely maradt, úgy hogy a pagefile is közel 1 GByte.

Köszi előre is!
  • nemcsakfeel
    A maxtorok nem igazán megbízhatóak sajna, nekem is egy 3-4 éves 40 GB-s eléggé rosszul érzi magát, pedig nem dobáltam :)
    EGy darabig sztem kihúzhatja a vinyód, még bajod elvileg nincs belőle, csak a vinyó fenntartott területe kb. elfogyott ( Amit a hibás szektorok helyett vezet be a vinyó )
    Egy másik vinyó lehet hogy nem ártana, a fontos adataidat mindenesetre archiváld le. Én kb. még 3 hónapot jósolok neki.
    ( a sajátomat még én is használom, csak pár GB-s partíciót ki kellett hagyni a hibás részeknek .. )

• antijedi
    2 vagy 3 napos... :)
    és pont az szarakodik amelyiken a rendszer van (a másikra töltök)
  • 0ppika
    Ja, hát ha a spin up time és a seek time performance értéke nagyon magas akkor lehet ilyen gond. Mennyi idős a vinyó? Erre töltesz netről?
  • antijedi
    oks, de az nemhiszem hogy egyik rendes sebeségel megy a másiakt meg a 10 éves vinyom is megszégyaniti... :)
  • 0ppika
    A spin up time= felpörgetési idő
    Nekem is 2 teljesen megegyező vinyóm van, és nagyban eltér a két érték egymástól, szerintem ez normális.
  • antijedi
    hát asszem gázos lesz a helyzet mert az egyik vinyóra/ról kb 2000 kbytes/s-el másol mig a másikal/ról 40000-el...
    az bezavarhat hogy az első vinyo a rendszervinyo is (külön particion rajta a rendszer) ?
  • khmmmm
    1,5 éves már kb fél éve ki se vettem előtte 1-2x...
    Az AIDA ezt írta:
  • antijedi
    kérdés: két full ugyan oylan samsung 160gigás sata vinyo
    active smartal néztem samrt adatotak, egyezik minden kivéve a spin up time vagy mi (az egyiknél 66 körüli a másiknál 96 körüli) ez jelent valamit? mert néha az egyik vinyo érdekes kattogo hangot ad ki, igaz csak nagyon ritkán ... , meg egyszer volt hogy egy progi instasll közben olyan volt mintha valami gáz lenne a vinyoval és le akarna fagyni, igaz végül továbbment de érdekes volt :)
    vigyem kapásból vissza gariba hogy nézzék meg vagy még ráér? :)
  • nemcsakfeel
    nézd meg az AIDA-ban a vinyó SMART adatait, és írd le szépen ide.
    milyen régi a vinyód? nem ütögetted/ rúgdostad mostanában?
  • khmmmm
    Titeket már fogadott a gépetek így indításkor? valami smart izére hivatkozik és ezt írja(amúgy mi ez a smart?): "Warning: Immediate back-up your data and replace your hard disk drive. A Failure may be imminent."
    Szerintetek komolyan vegyem és rohanjak a bóótba új vinyóért vagy templomba inkább?:)
  • nemcsakfeel
    van rá lehetőség, hogyha van egy pont ugyan olyan típusú másik vinyó, de ha nagyon fontos, akkor én inkább vmi szervízvre bíznám.
  • 0ppika
    Valószínű, ha közben nem sérült meg.
  • EOX
    Hi!Elfüstölt egy 80 gb-s ide maxtorom, a panelján egy kis chip szenesedett el. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet menteni még valahogy az adatokat?Szerintem a mechanikának nem lett baja, ha esetleg egy ugyanilyen vinyó panelját ráraknám a rossz mechanikájára, akkor ki lehet másolni az adatokat róla?
  • antijedi
    a bios felismerte azzal nemvolt gond, amugy felraktam sp1et és azzal már tényleg jó, köci mindenkinek
  • nemcsakfeel
    hm. erdekes. Nem lehet hogy Bios-t kene frissitened?
    Mikori az alaplapod + biosod??
    ha partition magic kel nem megy, esetleg meg az XFdisk el probald meg...
  • 0ppika
    Hát igen, a Hardware ECC Recovered értéke hatalmas nagy, nálam az csak 14 és 22 ezer. A spin up time meg az enyémhez képest kicsi (13000). Start/stop count nálam 400. A power-on time count nálam 25000. Bár ezek nem sokat jelentenek mert (igaz hogy az enyémek is 7200-es maxtorok) mások a vinyók.
  • Vernoon
    Ki, hogyan ertekeli a SMART adatokat a #457-esben?
  • antijedi
    nost particion magic közli hogy ne varázslóval mert már van rajt aparticio (pedig nincs) a nem varázslós gombok meg szürkék, tehát nem engedik particionálást... 8igaz elötte win felügyeleti eszközök valmai dinamikus izévé változtaták, visszabuherálni hogy lehet?)
  • antijedi
    amugy partition magic alapbol azt irja rá hogy 131 mega, de hátha majd particionálás után megjavul :P
    de ez a driver problem elég zavaro, arra nincs valami megoldás?
  • antijedi
    thx, 1 részben nem lesz, de kettő elég nem? :)
  • nemcsakfeel
    partícionáld meg akkor fog belőle többet is látni. ( mondjuk egy partition magic kel .. ) nekem is azzal van.
    160 GB-s samsung, de vigyázzál SP1 nélkül nagyon!!!!Hidd el, én megjártam, egyszercsak eltünt az első partícióm minden oknélkül.
    Egy részben semmi képp se hagyd a vinyót! ( mármint partícionáld meg! )

amúgy nézd meg ezt
    a fórumot!!!!!

meg itt van egy másik hibára megoldás ( ugyancsak nagy vinyókra, de SP1 mellé is fel kell tenni! - ms
  • Punker
    passz majd holnap talán :)
  • antijedi
    1. bonyolult az msot nekem :P
    2. elvileg kéne mennie análkül is (ismerősnek anélkül megy)
    3. szvsz iylet tuti nem javit az sp1 hogy addig csak 131gigát lát utána meg 160at
    de azért köszi, egyébb 5let? :/