winchester probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megnéztem a vinyó SMART-ját és van benne 24 új Bad Sector és az Ultra ATA CRC Error Rate is 0-rõl 14-re ugrott.
Szerintetek van valamilyen esély a fájlok kijavítására? (tudom, hogy szar az IDE kábelem) A scandisk nem tudta kijavítani. Tényleg fontos cucc volt.
elõre is köszi!
elõre is kösz.
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
amugy 80-as mellé megy szal 80-asra meg felfér a winamp
Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak
meg 160 gb-re is felfér pár mp3 na köszi
amugy nem én veszem hanem faterom😄
Nekem is ilyenre fáj a fogam, még a héten lehet beruházok 1-re.
VEDD MEG!!
Nem melegszik, gyorsabb a többinél (elérési idõ), és TELJESEN hangtalan. Most vettünk a fõnök munkahelyi gépébe is ilyentet..
Több embert körbe kérdeztem aszonták h mostanság ezek a legjobbak
/ 160 GB / 7200 RPM
Erröl mit gondoltok??
Mindenképp Samsung meghajtot akarok a mostani mellé mer most sztem ezek a legjobb meghajtok..
De konkrétan erröl mit gondoltok
35.000 amugy
Már korábban olvastam errõl és beírtam az általad is említett változtatásokat, de semmi teljesítménybeli különbséget nem észleltem a tesztprogramokkal sem. Én személy szerint nem hiszem, hogy ez igazán számítana.
Alaplapgyártó oldalán kellene szétnézni!Egyébként letesztelted a proci teljesítményét elõtte meg utána?
3 dolog:
1. Ha lassú a vinyókezelés (másolás stb.) akkor tessék hasznyáni a cacheman 5.5-öt! Link lent.
Nálam a következõk történtek miután feltettem:
Elötte a másolás 5mb/sec volt kb, egy kis finomítással felvittem 11mb/sec-re.
Cacheman-ban file share (vagy ilyesmi) beállítása után a másolás 30-35mb/sec!!!
2. A WINFOS nem képes kezelni alapból a 512kb cache-al rendelkezõ procikat (ill. csak a kessüket nem), csak 256kb cachet használ ki. Következõ a teendõ:
Ezt a beállítást a REGEDIT-tel a
HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Control\ Session Manager\ Memory Management\
ágon, a SecondLevelDataCache karakterlánc alatt végezhetjük el. Az értékek processzorok szerint:
AMD Duron: 64
CeleronA/celeron2: 128
PII mobile/PIII E(E😎/P4/AMD K6-3/AMD THUNDERBird/Cyrix III: 256
AMD K6-2/PII/PIII katmai/AMD Athlon: 512
PII Xeon/PIII Xeon: 1024
Furcsamód nálam (Barton /512 cache) 100-volt alapból az érték - ami 256kb cachenek felet meg.Át kellett írnom 200-ra, így már 512kb lett a bejegyzés értéke.
Tehát figyeljetek, valószinûleg nállatok sem a cache méretet kell beírni, hanem a 100 törtrészét ill. többszörösét. A 100=256kb.
3.A sok install/uninstall után a winfos hihetetlen be tud lassulni, a sok bennmaradt registry bejegyzés miatt. Evvel tessék gyakran pucolni:
JV 16
Cacheman 5.5:
Cacheman 5.5
Nekem is van kettõ 120-as Maxtorom , s hasonlóa helyzet, a két vinyó egymás közt nagyon gyors, de saját magán belül elég lassú, és kerreg, és elég jól melegszik,de azért nem annyira,mint te mondtad. Én se tudom mi lehet.
Télleg, egy Gatling mennyit pörög?
😊
Viszont aztat nézzétek meg az eszközkezelõben, hogy be van-e kapcsolva az UDMA a vinyóknak. Fõleg 98 alatt. XP-ben tán már automatikus.
A másik pedig: csak 80 eres kábelt használjatok!
80 eresbõl pedig CSAK A SÁRGA tudja az ATA 133-at, a szürkék ATA100-asok!
A z ezt megelõzõekben ugyani NINCS IDE driver, csak a winfos sajátját használja.
Légyszíves aki tud segítsen nekem!
Qrva nagy bajom van.
Alaplap: Abit N7F-S
Winchester: Maxtor 120GB 7200rpm S-ATA150 8MB Cache
Op.rendszer: Xp
Megpróbálom leírni a problémát:
-Teljesen új az egész gép. Fogtam ugye megpartícionáltam 3 partícióra a winyót. Feltelepítettem az Xp-t. Egy régi winyómat(Maxtor 40G😎 beraktam, h az adataimat átmásoljam. Tökéletesen ment. Tehát két winchester között nagyon jól másol(700MB kb20 mp.), de viszont amikor csak a 120oson szeretnék valamit másolni v. áthelyezni egyik partícióról a másikra, akkor kerreg, mint az állat, meg olyan lassan másol, h arra nem is tudok példát(5GB 40 perc!!!!!). De ez a probléma akkor is fent áll, ha mondjuk grabbelek be zenét. Akkor meg azt ugy szép lassan még csinálgatja, de mást nem nagyon kell elindítani. Használhatatlanul belassul.
-Valamelyik driver sz@rozhat???
-A Serial ATA driver nem tetszik az Xp-nek???
-Vagy az ABIT-nak nem tetszik a Maxtor és nem vezérli meg rendesen?
Légyszi segítsetek, hátha valaki találkozott már haonló problémával.
Elõre is kösz!
Mondtam, hogy láma kérdés lesz
;-)
Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
Vettem egy új Seagate Barracuda 80GB-os vinyót. ezzel kapcsolatban van egy láma kérdésem:
A HDD alján lévõ lemezt, ami az elektronika alatt van és egy szivacsot "tart" el kell-e távolítani, vagy nem?
Eddig csak használt HDD-im voltak, ahol valamennyinek látszott alul a nyák lemeze.
Ennek a Seagate-nek is mindössze két csavar tartja ezt a burkolatot, olyan idiglenes látszatot keltve ezzel.
Szóval mi célt szolgál ez? Kell, nem kell?
Helló!
lacibacsi
Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
20,0 Gb Maxtor HDD 13 818
20,0 Gb Maxtor HDD 7200RPM 13 959
találtam a bluefishben is, de kicsit soknak tartom a kb 15rugót a 20Gb-s vinyókért. A 80Gb-s még mindig 20 rugó alatt van.
Nagyon köszönöm a vinyóval kapcsolatos észrevételeteket. Már csak az érdekelne, hogy a Barracudáknál mit jelent (illetve takar) az, hogy "IV-V". Ez valami tipusszám vagy ilyesmi? Van jelentõsége?
\" örökké nem eshet.... \"
Szvsz ments adatot róla minél elõbb, majd vizsgáld meg egy ilyen célra kiadott progival, pl seagate seatool, vagy ibm dft (nemtom a WDnek van e saját).
A badsector nem egy ilyen eltûntethetõ dolog.
Jó lenne ha leirnád milyen HDDrõl van szó, mert pl seagate winyóknál a raw read error változása nem jelent semmit. A többi érték hogy ál a smart táblázatban? van egyéb eltérés?
A procimat húzom [email protected] Ghz. Az IDE kábelben lehet valami, mert az egyikrõl régebben véletlenül letéptem a középsõ csatlakozót. Mindkét vinyó ment már rajta.
Esetleg nem tudtok valamilyen vinyó-diagnosztikai progit, ami a-z ig végignézi a vinyót?