1495
  • Max Damage
    Jah, jó a Stinger. :) Majd nyomok képet multiból ide, aki esetleg nem látta milyen szép látvány a stingerek jáccása, mikor a levegőből lepakolod mind a 200-at. :)
  • Max Damage
    Hát igen, ez az ellen nem véd. :) Mint ahogyan mondtam ez nem multiplayer tipp igazándiból, hanem a CPU ellen használható védelmi vonal, amivel a CPU-t visszalehet verni jóformán bármely fokozaton. Multiplayer-ben nem kell tornyozni nagyon, max. 1-2 torony a dolgozókhoz, azt csá, úgy is a sereg dönti el ki nyer nem a torony. :) Viszont a CPU hülye és nekimegy ennek a barikádnak.
  • Esrohnoil
    Egyébként tegnap kipróbáltam Fallen 6. pályán, mikor a hegyeken át kell kelni Teoniába v. hova és 35 perc eltelte után jön Alrik lenyomni.
    kb. 150 stingerrel 4 perc alatt megsemmisítettem a 2 ellenséges bázist közepes fokozaton.
  • Esrohnoil
    Hmm... és ez mit csinál a 200 db mögé lerakott stingerrel?
  • Max Damage

Ez egy egyszerű védelmi állásnak a képe, amelyet egy emelkedőre feltudsz építeni, és sereged nem nagy, inkább csak kisebb részével képes lehetsz közel 4x annyi ellenfél visszaverésére.

A képen látható 2-2 őrtorony melyeket fedez az 1-1 eléjük épített Farm. Az egyik oldlalon ha úgy érzed könnyen sebezhető még a torony felépíthetsz még1 Farmot. A célod hogy a feljövő gyalogos egységeivel ne férjen hozzá a tornyokhoz, és minél kevesebb egység egyszerre feljövésére legyen csak alkalma, szóval minél vékonyabb résen tudjanak csak feljutni, így egész csata alatt, melyet ezen a szűk kis folyosón játszol a tornyaid tüzelni fognak rájuk. Kis hézaggal ezek után, közvetlenül szembe a feljáróval építsél egy templomot, mint ahogyan én csináltam a képen, és gyártsál le kb. 2-3 papot, akik gyógyítani fogják a katonáidat, ha esetleg távol mennének a templombtól. Mivel a templom egy bizonyos sugárban gyógyítja az egységeket, ezért lényegében ha jól csináltad a csata eléggé nagy részét olyan helyen fogod lejátszani ahol vagy a papok vagy a templom, vagy mindkettő gyógyítási körzetében lesznek egységeid, s mivel egyszerre kevés egységgel fogsz találkozni a közelharcos egységei biztos kudarcot fognak vallani. Javaslatom szerint a templom előtt legyen kb. 4 katona, 2 pikás, 4 nyilas. Mégnagyobb hatékonyságra lehetsz képes ha a tornyokat feltöltöd minél több nyilassal, ugyanis így képesek lesznek kilőni a tornyokból és mégnagyobb nyílzáporral boldogítani az ellenfelet, persze erre csak akkor van szükség ha tényleg nagy sereg közeledik feléd, és van pár embered akikre nincs szükség a pálya egyéb részén, tehát befoghatod bázisvédelemre. Én szoktam a temlom fölé elhelyezni 2-3 főnix-et is, néha jól jönnek, bár nem annyira szükséges a jelenlétük. Ami megint nem annyira lényeges, de ha nagyobb seregre számítasz a legfontosabb felszerelés 3db Ostromgép a templom mögé. Állítsátok be őket Területre célzás-ra és körübellül arrafele löjjetek velük mint amerre én lővök velük a képen. Csak ezzel az akcióval, bármikor is jön az ellenfél, a nyilasaikat (azok ált. pont ott tartózkodnak) kitudod írtani, sőt a bevonuló erősebb egységeknek is komoly sebzést tudsz adni. Nagyjából ennyi védelemmel, ami belegondolva összesen: 2-3 farm, 4-5 torony, 4 nyilas, 4 katona, 2 pikás, 3 ostromgép, 2-3 főnix, 2-3 pap - bármit visszalehet verni jóformán. Persze ez már a komoly bázisvédés alapja, ezzel a legerősebb AI sem tudott semmit kezdeni ellenem, tehát kilehet használni, általában Könnyű, Közepes gépek ellen, ennek elég egy hányada is, de jó poén mikor már a katonáknak alig jut valami amit megölhetnek. :)
  • torrente
    Lám a láma!
  • Methylisocloro
    Hát de nagy láma vagyok
  • Esrohnoil
    Ha megnézed, a "Castles"-ről beszélt. :)
  • torrente
    Ja, az MX 440-es sok játékot nem támogat. Túl lebutított. Már egy éve a POp1 sem ment ilyennel!
  • Methylisocloro
    De hiszen most jelent meg! Miről beszélsz?
  • Zola NFK
    Több játékkal is úgy járt, hogy a mellékelt readme fájl külön kihangsúlyozta: ezen az egy kártyán nem megy...
  • Max Damage
    Miért ne menne? :) Ugyan nekem nincs ilyen kártyám de GF2-n is láttam már a játékot, és ha ott ment, akkor itt miért ne menne? :)
  • Zola NFK
    Sziasztok!

Cimborámnak sajnos csak egy Inno3D GeForce4 MX440 -es kártyája van.
    Ezen fog neki menni futni?
    Valaki játszik hasonló kártyával?

(AMD Athlon 2000+ 256 MB RAM van mellette)
  • Esrohnoil
    Bocsi
  • torrente
    megelőztél. de azért kösz!
  • torrente
    Csináltam egy txt-t. Beleírtam, amit kellett, aztán mentés után átneveztem txt-ből cue-ba. Így jó?
  • Esrohnoil
    txt fileba leírod ezeket, aztán a kiterjesztést átírod .cue-ra. :)
  • torrente
    Kösz a segítséget!
    Vagy Alcohollal indítanám el vagy lehet hogy kiírnám lemezre.
    ajnos még sosem csináltam cue-fájlt. Hogyan lehet? TotalCommanderrel meg lehet csinálni?
  • Max Damage
    Lehet, nekem 3.41-es van. :) Ohh, ha érdekel akkor holnap leírom nektek hogy lehet megnyerni 2vs2 meccset, úgy hogy te játszol a haveroddal 2 nagyon nehéz AI ellen a Redwood Towers-en (ez ugrott most be, és az a map volt a bétában is, de lehet hogy még más map lesz, majd eldöntöm) :)

Ha mondjátok mivel mondjak tatktikot mondok én, csak valami ötletet adjatok konkrétan mire vagytok kiváncsiak.
  • Phoenix007
    Nekem a 3.46-os Daemon megnyitja a sima bin-t is.
  • Max Damage
    Gondolom Deamon Tools-ba akarod kezelni majd a játékot, ilyen esetben szükséged lesz .cue fájlokra. Csináld meg a két .cue ami hiányzik, ennyit kell beleírnod:

FILE "rld-aoea.bin" BINARY
    TRACK 01 MODE1/2352
    INDEX 01 00:00:00

a másikba .cue fájlba ami meg a 2-es cd-hez vonatkozik ennyit:

FILE "rld-aoeb.bin" BINARY
    TRACK 01 MODE1/2352
    INDEX 01 00:00:00

na meg persze másold a .bin fájlok mellé. :) Egyébként te válaszhatod ki a telepítéskor a nyelvet. :)
  • Max Damage
    Elhoztam nektek az egyik taktikát mára, amelyel emléxem Fénythozoval sorban vertük meg a játékosokat, a gyorsaságával és a félelemkeltésével. Komolyan mondom, ha ilyennel megtámadnak félni fogtok :) Ez is Fallen taktika lesz, szólok előre, Fallen fanatikusok előnyben. :)

A játék indításakor kicsit változtatunk a szisztémán mint ahogyan általában a kezdő-kezdőbb játékosok szoktak, a gyorsaság kedvéért, ez kisebb kieesést okoz, de utána messze gyorsabb lehetsz mint egyéb módon. Mindegyik dolgozó (Harvester) megy az aranyra, az Idézővel (Summoner) gyorsan építesz egy területnövelőt, majd alakítod is át hogy megnövelje a populációt. Időközben a főépületben Idézőt gyártasz (ez az első gyártott egység és a legközelebbi aranybányához küldöd, utána már gyárthatsz néhány Kitermelőt). Mire nagyjából odaér az Idéző a másik aranybányához már építed is a főépületet, majd ott is gyorsan Kitermelő gyártásba kezdesz. A főbázison felépítesz 3 Kaptárt (Hive), egy fejlesztőt gyorsan. A célod az lesz hogy körübellül 10 perc alatt elérjed a 200-as populációt alapegységekkel (Hive Stinger). Mivel ehhez az egységhez csak arany kell, nem kell túlzásba vinni a fa, és a ékkő kitermelést, de mindenképpen kezdjetek bele, mert történhet bármi időközben, és fejleszteni is kell. Az egység gyártása gyors és olcsó, folyamatosan tudod majd gyártani mindegyik Kaptárból a Stingereket, közben pedig az esetleg duzzadó arannyal fejlesszed maximumra a következőket: Támadás (3. szintig mindenképpen), Repülés, majd ha ez megvan akkor nekikezdhetsz a Védekezésnek (ameddig tudod). Észrefogod venni, ha mindent jól csináltál és mindkét bázisodon van minimum 7 dolgozó az aranyon, 2 a fán, és 2 a bányában, akkor nagyon hamar elég sok pénzed lesz ahhoz hogy még felépíts 2 Kaptárt, és elkezdjed a sokkal komolyabb épületek felhúzását. Ahogy elérhetővé válik (próbáld úgy csinálni hogy még a 200-as populáció előtt meglegyen, fejlesszed ki a láthatatlanságot, ugyan nem olyan nagyon lényeges de jobb ha nem látja az ellenfél mit akarsz csinálni.). Nagyjából 10-12 percel a játék kezdete után sikeresen megközelítethetted a 200-as populációt, más népeknek ekkorra olyan 160-as van ha kemény ellenfél ellen játszol, ha gyengébb ellen akkor kb. 90-et súrolja. Ugyan ezek a Stingerek gyenge egységek, de a játék főkulcsa a támadásban rejlik. Az ellenfeledet sohasem tudhatod mire megy, sokszor légre mennek, ezért kellett kifejleszteni a repülést,mert így eltudod pusztítani a légi seregét. Először is, mind a 200 Stingert repülésre felnyomod, had lebegjenek a srácok csak, majd szép lassan kerülj közelebb az ellenséget főbázisához! Persze ne szemből akarj bemenni, hanem hátulról, a dolgozók felől. Az egységeket szupercsapatként kezelhetitek egyszerre, ez hasznos lehet csak szólok előre, aki nemtudná, nehogy 15-vel elkezdje huzogatni szegényeket. :) Majd egy hiretelen mozdulattal az összes egységet (kivéve kb. 30-at, azok dolgoznak majd a légvédelmen) az ellen főépületére, a dolgozók mellé pakold le a levegőből. Elárulom hogy kb. 3 képernyőre férne rá a 200 Stinger egység, kitalálhatjátok mi fog ott történni pillanatok alatt. :) - INVÁZIÓ! Persze a láthatatlanságot a támadás ideje alatt érdemes használi, aki nem lő azt nem látja ő. Legalább nem szaggat majd a gépe. :) Az egészben a poén hogy a játékosok 90%-a bázisa bejáratánál tartja a katonáit, és az kb. 10sec amíg az egész bázisát leszeded (kb. annyi lesz), arra is kevés hogy ellenállásba ütközz, legfeljebb nagyon minimálisba. Viszont vagytok elegen hogy a seregét is legyakjátok, elárulom. :) Ezt a támadást nagyon nehéz kivédi, sőt tapasztalat nélkül lehetlen. - érdemes begyakorolni, kb. 3-4 próbálkozásra menni fog szépen az egész taktika, jó gyorsan. Arról azért ne feledkezzetek el hogy ezek az egységek viszonlag gyorsan halnak is, ezért a bázison levő kb. 5 kaptárból állandóan jöjjön a csata ideje alatt is. :) Ha esetleg valami miatt nem jött be a taktika, annyira sikerült elvenned a kedvét a sráctól hogy megtámadjon, lesz elég dolga a bázisán, simán fölé tudsz kerekedni fejlettségben is. - Ha nem is szeretitek a Fallent esetleg, csak nézzétek meg mi az a 200 alapkatona. :)

Ezt a taktikot azért szeretem, mert az ellenfélre rájön a szívban mikor már a saját bázisát nem látja a renget egység miatt. Emlékszem még Fénythozóval szórakoztunk hogy 2v2-ben, mindakketten így nyomtuk és egyszerre támadtuk meg a két ellenfelet, ha esetleg valaki visszaverte, megkapta a másikunk 200-as seregét is. :) Hihi, jó vicc volt.

Sajnos Beast-el nemtudok taktikát, ahogyan mondtam, mivel nem szeretem azt a népet, s ami azt illeti nem is sokszor vertek meg a Bestiákkal. - ami rémlik az Archer volt az egyik játékfejlesztő (őt nem sikerült soha megvernem), egyszer Fénythozo, ööö - más nem is rémlik. Viszont a Birodalmiakkal is tudok egy csomót, meg még Fallennel, hűű, azt megsem lehet számolni talán mennyit. :)

Jó próbálgatást.
  • Phoenix007
    Érdemben sajna nem. Nekem nemtudom hirtelen, melyik van fent, a .bin szokott működni .cue nélkül, de a peccset még nem tettem fel.
  • torrente
    Az a baj, hogy 3 vizsgám lesz! Egyébként tudsz válaszolni az 509-es hsz-omra?
  • Phoenix007
    Torrente, egy bukást bőven megér!
  • torrente
    Egyébként tényleg olyan jó játék? Már nagyon kíváncsi vagyok rá, de szombaton vizsgázom és addig nuku játék.
  • torrente
    Most szereztem mega játékot. 2 cd-s reloaded változat. Ez magyar vagy angol? Az nem baj, hogy csak bin-t kaptam és mellé cue fájlt nem?
    1.2-es patchhel jól működik a játék (kb 5 mB)?
    Előre is köcsögöm széken a válaszokat!
  • Phoenix007
    Na erről van szó! Végre! Én sok szeretettel várnám a többi taktikát!
  • Max Damage
    A Beholder erős egység de hasznavehetetlen ha olyan ellen játszol aki kiismerte a játékot már. Én az egyik bétatesztelő volam, ToMz-al, Fényhozo-val együtt a KoH klánban. Érdemes tudni hogy a játék kezdetén, én mint nagy Fallen fanatikus azzal nyomtam erősen, és a Beholderek komoly erőt jelentettek. De ha hiszitek ha nem simán megverhetőek. A Multija a játéknak kb. olyan mint egy StarCraft meccs, mindennek megvan az ellenszere és bármit lelehet szedni akár kevesebb, olcsóbb egységgel is. A Beholdert szárazföldről nem könnyű lesöpörni a nagy hatótávolsága miatt, de próbáld meg mondjuk a Fallenek légi vadászával, esetleg az Beast-eknek a sárkányával. De ami abszolút hatásos Fallen vs Fallen-ben a Beast-ek ellen az alap kispokinca! Ne feledjétek hogy kilehet fejleszteni a repülésüket, így kb. 30 kispokincával lelehet szedni egy kb. 5-6 Beholdert, ami elég olcsó és röhejes védekezés, pedig hatásos. :) Rengeteg lehetőség van a játékban, csak ismerjétek ki előtte. Egyébként elárulom itt mindenki előtt mi a legjobb multiba amivel nem vernek meg egykönynen ha összejön!

Rengeteg Avangered legyen, nem hat rá a mágia, azaz akármivel lövöldözik a mágusok, villám, stb. nem tudják leszedni. Nagy tűzereje miatt darálja a szárazdöldi egységeket, és nagyobb a hatótáva mint a tornyoknak ezért ostromlásra is használható. Őket kell védeni a Fallen légiegységével, nem a Beholderrel, hanem a csak légre lövővel. Ezzel a párossal szinte verhetetlen egységet tudsz összeszedni, melyet megtámogatva láthatatlansággal és pár Avoid Walkerrel, olyan támadást mérhetsz az ellenségre hogy összeroppannak alattad. Sajnos ennek is megvan az ellenfele, ha az ellenfél letudja verni a légvédelmedet, onnantól az Avanger sebezhető. Márpedig sajnos a légivadásznak is megvan a gyengepontja, de ezt meghagyom nektek. Találjátok ki ti mi az. :)

A másik kedvencem egyébként, leírom ezt is, legyen jó napotok, a legegyszeróbb ember taktika, ami a Bétában nagy vizet kavart, mert jó sok ideig túl erős volt a Driad egység a Birodalmiaknál. Érdekes módon, mára gyengébb lett de még mindig csatátlehet vele nyerni! Mint minden multi meccset úgy kezdjetek hogy építitek a második főépületet, és gyüjtögettek mindkét helyről aztán gyors gyártás. Felépít 2 barrack , és a fából kb. 3db-t ahonnan tudod majd gyártani a Driadot. Driadot gyártasz midnen mennyiségben, állandóan jöjjön. Mellé kiséretnek Nyilasokat! Mikor közel van a 200-as popu, kb. a játék elejőtől számított 12. percben (nekem ekkorra már megvan, televagyok Driaddal), elindulsz. Fejlesszed ki a Driadnak a medvét, amelyben megidéz egy macit. :) Jó poén, ugyanis hiába nem marad sok ideig életben a medve, arra pont elég hogy az ellenfél egész seregét leaprítsa, mert olyan kegyetlen erős. Mindeközben véded és támadod őket hátulról a nyilasokkal. Ha a maci eltűnik, kb. 10 sec és ismét tudsz egyet idézni! Amire vigyázni kell, hogy a bázison ez uitán már ne Driadot gyárts hanem alapkatonát és hozzad ahogy lehet az ellen base-re, az ellenfél elbukik. :) CSak az tudja kivédeni ha jól csináljátok aki régóta játszik vele és pont erre számít vagy úgy építkezik hogy ne férjenek hozzá a medvék a tornyokhoz. Pl. a feljáró végére kiépít 2 házat, így vékony a bejárat, aztán mögé 1 torony, a másik oldalra megint egy ház, és 1 torony. Jóformán a macik nem férnek hozzá, sőt senki a tornyokhoz. Mire elérnék addigra, eltűnnek és onnantól sebezhető a Driad is a kevesebb nyilas miatt. :)

Szóval így ismét összevetve, a StarCraft óta ennek a játéknak van a legjobb multiplayer-je, és nagyon ajánlom tényleg mindenkinek hogy egy kicsit jobban ismerkedjen meg a játékkal, egyszeróen megéri.

Jah a 4. pályáról annyit, 30 percig kell tartani a kastélyt, használjátok ki az ostromgépet. Az elején építsetek egy templomot a déli kapu-hoz közvetlenül a feljáró után, és oda vezényeljétek a katonákat. Védjék a pozíciójukat, tehát ne mozogjanak és állják el a feljáról! A fenti ostromgépet állítsátok be hogy a déli feljáró alá löjjön a bal szélére, akik jönni fognak mind meghalnak és az egész bevan védve médium szinten kb. 6 alapkatonával és 3 ijjásszal és 2 pappal. Az erőket keletre kell irányítani komolyabban, ott is templom. Pár torony és barakkok és gyártás! Ennyivel meglehet nyerni a mapot. Bár én hardon elkúrtam, sajnos az utolsó fél percben bejutottak de úgy is megnyertem, tehát elméletileg ennek minden nehézségen mennie kellene ha jól csináljátok. :) Sok sikert!

Ha érdekelnek titeket multi tippek szóljatok, van kb. 40 taktika még a fejemben így hirtelen :) Jah, Beastről ne kérdezzetek azt nem csipem. :)
  • Valen
    pl. nézted a föld alatt.

Én pl. 3-t a vár központjában találtam meg, egyet a vár mögötti faluban, egyet meg a vártól balra fent lévő településen.
  • Haversrác
    sziasztok! tud valaki cheat kódokat a játékhoz! mert elakadtam egy pályán! meg kell ölnöm 5 bestia vezért és vissza kell foglalnom margothot, de az 5. bestiát nem találom sehol! már átkutattam az egész kurva pályát de sehol senki és semmi... ha valaki tudna segíteni az irjon cheatet vagy ötletet! köszi, haversrác
  • LSSAHPAUL
    LAN müxik, nagyon jó! Haverokkal nyomtuk közepes AI ellen ,jó kis game volt...
  • Phoenix007
    Akkor multi tippek sehol semmi?
  • Shep
    Hát ez óriási a 8. fallen pályán az idő letelte után olyan sereget küldött rám a gép hogy esélyem nem volt ellene 10 mp alatt szétkapták a bázist, és jönnek végtelen mennyiségben.
  • Shep
    Bukottakkal mikor az első pecsétért megyek és kell gyűjteni 10e fát valamint el kell menni a barlang bejáratához a barlang merre van?
  • Shep
    Hűha elég durva a bukottakkal a 4. pálya mikor megidézik a sok állatot, kapásból kinyírtak esélyem sem volt, pedig volt vagy 20 csontvázam.
  • Shep
    de szoktam, mindenesetre érdekes hogy ettől behal az egész. Az irányító alak mit irányít?
  • Esrohnoil
    :> Hát ez jó akkor...
    alt + tab = paralize all enemy? :D
  • Rusy
    shep ne raktad véletlenül le alt+tab-bal a desktopra a játékot?
    nekem akkor jött elő az ai gond utána nem..
  • trabant
    Ez egy kb. 10 éves játék, mit vársz tőle?