34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
SaGa #31335 Nyugi! Az alapjátékban az egy jó adrenalinlöket volt, az OL-ben meg nem hiányzik senkinek. Itt van egy halom dög, amik veszélyesebbek a blowoutnál, plusz minden pályán van valamilyen szintű blowout. A freeplay miatt felmászhatsz az erőmű tetejére is (nem egyszerű, de mindenféle csalás nélkül megoldható pár jól kivitelezett ugrással és némi mászással), de lent a talajon is érdekes az élet. Kimérák, dwarfok, pseudodogok, controllerek, monolithok (ez utóbbiak könnyen halnak az előbbiek kezétől), így itt nem hiányzik...
Az alapban jól kidolgozták, mert egyszer csak átreppentél a területre, ahonnan nincs visszaút, elölről a monolith, hátulról a katonák, így hajlamos az ember bujkálva haladni, de nem lehet, mert rohanni kell. Ennél jobban fokozni az izgalmat már nem is nagyon lehet... -
n3whous3 #31334 nemÖ -
#31333 Akkor most megversz? -
n3whous3 #31332 Talán igen, de mibe, hogy egyedül vagy ezzel a véleményeddel a topikban. -
#31331 Ööö... Talán pont ez volt a lényege? -
n3whous3 #31330 MIÉRT? Mert nem oda írtam, hogy alig tudtam megnézni a területet? Csak egy vonalon végigmentem, ahogy tudtam és kész. Kurvára nem tudtam megnézni a külterületet, mert nem volt annyi idő. -
#31329 És sikerült? Sikerült! Akkor meg mit rinyálsz, hogy bazz... -
n3whous3 #31328 De bazz, nézd már meg mekkora a terület ott!!!! És alig tudod megnézni/kihasználni! Miért nem a játék közben lett volna egy ilyen blowout, hogy egyik pályán vagy és rohannod kell a másik végébe egy óvóhelyre. Pl. Sztem oda tiszta marhaság volt, mert nincs időd befejezni. Egyébként én tisztogatással mentem ott végig, majdnem meg is döglöttem, másodperc pontosan értem be a helyre, ahova kellett :D -
#31327 Szerintem meg kellenek bele a határidős dolgok. Az 5 perces blowout is. Ha van egy bomba, ami 3 perc múlva robban, akkor sincs időd óvatosan, fedezék mögül tisztogatni, hanem taktikusan előrenyomulni, csak a fontos dolgokra koncentrálva. -
#31326 tehát ol-ben nincs az az 5 perces blowout? Nincs az idióta fejlesztők hamár. Egyébként nem értem, minek tesznek minden játékba ilyen időre menő marhaságokat a fejlesztők? Versenyszimulátort akartak csinálni, de nem az lett, és itt élik ki magukat? Rohadt nagy bonyolítás volt egyébként is, hogy cucc lepakol, endurancés artifaktok fel, aztán sprint mint a hülye, mert ugye annyi idő alatt nem lehet a szokásos tisztogatással az erőműhöz érni. -
n3whous3 #31325 Ja tényleg, onnantól nincs visszaút. Idegesítő is volt, hogy az egyik leghangulatosabb pálya Pripjaty volt és az ég világon semmit nem lehetett csinálni, csak harcolni ott... -
SaGa #31324 Nme mentél arra, amerre akartál. Amint Pripjatyban odaértél a stadion bejáratához, átdobott az erőmű első területére, ahonnan nincs visszaút. Az erőmű második területéről sincs visszatérési lehetőség, ráadásul a talaj olyan szinten sugároz, hogy a földön nem tudsz közlekedni. A "freepaly"-es modokban ezek az akadályok nincsenek benne, sőt az erőmű előtti, 5 perces határidejű blowout sincs. -
#31323 Vigyázz, az OL modhoz van külön magyarítás (itt is volt rá link nemrég), nehogy a sima Stalkerhez valót tedd fel, mert attól előbb-utóbb a kardjába dől. -
n3whous3 #31322 ja értem, akkor megnézem majd :) -
n3whous3 #31321 Ezt a "szabad bejárását minden területnek" dolgot nem értem, eddig is oda mentem, ahova akartam, illetve, ahol pálya volt -
SaGa #31320 Az Agroprom, csak ott, ahol először lementél a föld alá, nem mész le, hanem tovább ballagsz, át a dombon, ott lesz egy tavacska. A laktanyába is elmehetsz a felszínen, a mellett vezető úton...
Vigyázat, ha már jártál azon a területen és visszamész, a felszínen bloodsucker és pseudodog nyüzsi lesz... -
SaGa #31319 Az OL-ben nincs új sztori, az az eredetit "tweakeli", illetve lehetővé teszi a szabad bejárását minden területnek, oda-vissza. -
#31318 Nekem az OL jobban fut, majdnem maxon (Q6600 CPU + 8600GT) 1.0006-os patch-en, ezért is érdekelne mit kell berakni, h csak a grafika változzon. 1ébként van 1 mod ami ésszerűen rakja le a kocsikat: APC a katonáknak, traktor a farmokhoz, Niva 1éb házakhoz stb.: innen lehet letölteni, a patch-et javaslom, ha nem akarsz Csáp Gézákat az elejére (asz'em bloodsucker, nem ugrik be). -
#31317 Kicsomagolod a játék főkönyvtárába a fájlokat a GameData mappát is és indítod a játékot! -
n3whous3 #31316 tuti van leírás vagy az oldalon vagy a rarban, hogy mit kell. -
Csabah0 #31315 Nekem miért Rar fájlban jön le az OL mod? Vagy ezzel mit kell csináljak? -
n3whous3 #31314 fú ezt elvolvasom majd, van bőven úgy látom extra benne :)
Amaz a másik mod azért jobb, mert egy történet is van vele, vagy az OL-hez is van új történetszál? Már persze azonkívül, hogy ez free-play. -
n3whous3 #31313 Ez melyik "pálya"? -
SaGa #31312 Esetleg nézz be abba a vagonba, ami az első lejárat "után" van a domb mögött, a tóban. A tó kicsit radioaktív, de nem vészes. Van ott egy katona (az egyik feladat lelőni, mert szökevény és rongálja a morált). Érdemes vele elbeszélgetni, jó a szövege. Az sem kizárt, hogy a bandita a stukkerrel ott kóborol valahol. Ha a jelzőben nincs "nyíl" szimbólum, akkor egy szinten vagy vele. Ha van, akkor vagy "alattad", vagy "fölötted" van, a "nyílhegy" irányától függően... -
SaGa #31311 OL 2.1.1 for 1.0005 patch
OL 2.1.1 for 1.0004 patch
Amelyik patch-ed fent van, ahhoz valót töltsd le... -
Csabah0 #31310 Köszi Saga! Egy linket tudnál nyomni a legfrisebb Ol-ről? -
n3whous3 #31309 áááá bazz, de ez mekkora lol. Tudtam, hogy az lehet az, dehát... figyi már. Adott az agroprom, meg a másik épület. Egyikből másikba tudsz átmenni. Már nem azért, de ez meg a térkép szerint keletebbre van, mint a két épület és hogy menne már át alatta?? Kicsit elrontották a bejelölést. -
SaGa #31308 Az Agroprom undergroundnak két lejárata is van. Az egyik az "erdőben" az első épületcsoport mögött, a beomlott kerítés környékén, ahmit Mole mutatott meg korábban, a másik a laktanyában, ahol ki kellett gyere. A Duty-s fegyvere ellenben a Dark Valley-ban szokott lenni, arról volt szó az imént is. A gránátvetős "storming obokan". -
n3whous3 #31307 Akkor majd amint végeztem a fősztorival, felrakom :)
Egyébként most én is elakadtam egy küldinél. Agropromnál van elivleg egy Dutyernek a puskája, amit vissza kéne vinni a Bárba, de hiába jelöli be a térkép, nyilat nem mutat, ezenkívül Agroprom Underground néven van jelölve a hely, sehol se tudok lejáratot semmilyen földalatti helyre... -
SaGa #31306 Felrakod a Stalkert, rátolod az 1.0005-ös patchet, majd az OL legfrissebb verzióját bemásolod a gamedata könyvtárba, ahogy az le van írva a readme-ben. Nem kellenek a korábbiak. A magyarítást meg erre rá. -
Csabah0 #31305 Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy irja már le valaki, hogy kell felrakni az Ol modot? Mit kell előbb? Melyik patchet? Jó e magyarítás hozzá? és melyik fajtáját kell feltenni az Ol modnak? 1.0 és utánna lehet már bármelyiket? Azért kérdezek ennyit, mert nekem mindig kilép a játékbol amikor felteszem, és elindítom, utánna beszélni akarok a kereskedővel! Előre köszönöm a hozzászolásokat! -
SaGa #31304 A Priboy Story egy évvel az eredeti STALKER után játszódik, egy katonával vagy. Ebből következően mások a viszonyok közted és a különböz csoportok között. Az is visszarakja az eredetiből kimaradt szörnyeket, van alváskényszer, blowout, rengeteg plusz tereptárgy, átalakított növényzet, stb... Freeplay (azaz vissza mehetsz, ha akarsz a későbbi pályákról, de van egyértelmű vége is, ha úgy akarod. Az alapsztorit teljesen el kell felejteni, nincs WishGranter-es vég, az ajtók egy része nyitva van, egy részéhez meg jó sok kutatás után találsz kulcsot, stb...
Az OL "előfutára" tulajdonképpen, a játék komplexitásában, de mégis eltér attól.
Korábban egy "Redux" moddal játszottam, a pontos neve nem jut eszembe, de a célkeresztet kikapcsolja, az anomáliák nem látszanak, csak egy megvásárolható érzékelő jeleit figyelve tünik föl a közelségük, a gyógypakk használatához előbb fedezéket kellett keresni, mert nem lehet benne hotkey-re tenni, meg még egy halom hasonló, nehezítő változás. Ezt megfejeltem egy wether overhaul moddal, ami kifejezetten a sötét éjszakák miatt került fel. -
n3whous3 #31303 Látom elég komplex dolog lehet, de nem látok egyértelmű leírást, hogy mik vannak ebben. -
n3whous3 #31302 értem, hát akkor majd keresgélek... -
n3whous3 #31301 Az Obokan egy géppuska, fekete, nagy :) -
SaGa #31300 Visszaírod 60-ra. Én is úgy szoktam, mert elég a 60 is...
Olyan modot, ahol e választod ki a készletből, mit akarsz belőle használni, nem hinném, hogy találsz, mert az értelmes módosítások általában minimum 2 fájl átírását igénylik és ezeknek összhangban kell maradniuk.
Van pár módosítás, amit nagyon könnyű megoldani (súlykorlát, célkereszt eltüntetése, ilyesmik), egy-két sor átírásával, vagy a konfig megfelelő piszkálásával. A sötétebb éjszakák, vagy az anomáliák láthatatlanná tétele már több fájl egyidejű módosítását illetve cseréjét igényli, így ezek akár ki is üthetik egymást, ha nem egy mod rakja bele mindkét változást a játékba... -
CyrSyS #31299 Ja bocs az előbb írtad nem figyeltem! köszi! Akkor kutatok... -
CyrSyS #31298 És milyen típusú fegyvert keressek? -
#31297 ... -
SaGa #31296 Az a fegyver egy "storming obokan", amit az egyik bandita hurcolász magával. Igazából csak véletlenül tudod megtalálni,mert a jel ugyan mutat valahova, de a legritkább esetben van ott. Ott volt, amikor felvetted a küldetést, de azóta lehet, hogy megette a vérszipoly...