34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • erx13
    mert tudtommal nem egy szemvillanás alatt veszi fel a sebességét fizikailag hogyha neked már a csőből laza 900méter\másodperccel lőnné ki a golyot(ami teszem azt 20gramm) a pisztoly pedig van 2kilo akkor kb 32kilométer per orával lökné vissza a kezed ami már elég komoly sérüléseket tud okozni...
    javitson ki valaki ha tévedek de szerintem fizikával megmagyarázva az igy van nem?
  • Roger6
    Miért gyorsulna? Honnan veszed ezt?
  • SaGa
    Mit? A golyó a cső elhagyás után már csak lassul. Mitől gyorsulna?
  • SaGa
    Nézz bele az ltx-ekbe: figyelembe veszi...
  • erx13
    elméletileg mikor kilősz egy fegyverből egy golyót ő nem adja neked a telljes sebességet amivel megy, hanem gyorsul tehát el kell tellnie 1-2-3 méternek ahhoz hogy a teljes lendületet azaz trancsírozo erőt le tudja adni a golyo...
    mellesleg ami nekem fura volt a Dragunov, ujjabik fajtája OL 2.1.1 ben...személy szerint én ugy vélem hogy a lökése tul nagy... a dragunov egy elég nehéz fegyver mig a 7.62 es golyo amit kilő mindössze pár gramm? hát mitől lökedne már ojan sokat felfele?
  • sparrow35
    Hát mindenesetre a legnehezebb fokozaton biztos hogy nem elég még desert eagle-ből sem az egy fejes.

SaGa: Ezzel sem értek egyet, mert a valóságban sem szaladgálsz a nyílt terepen hogy jajj úgyis szór a fegyver nem lőnek le, hanem fedezékbe húzódsz, itt is erre kéne alapozni.

Egyébként én azért nyavajgok ezek miatt, mert ha egy bármilyen fegyverrel én meglövök valakit közvetlen közelről az terüljön el és kész, akár ha túl is éli, de ne ez a megrázza magát és visszalő egyből baromság legyen... Tudom hogy az OL modban ez is remekül meg lett csinálva, már játszok is vele, de azért kár hogy az alapjátékban a shotgun pl. használhatatlan, még az első pályán is(!), és a legnehezebb fokozat ne azzal nehezedjen hogy én kevesebbet sebzek...
  • tomasz18
    OL 2.1-es mód mindent visz játék élményben sokkalta jobb mint az origin no meg kinek mi teccik meg benne!
  • sevendoor
    Szerintem ezt a program nem veszi figyelembe. Bár az OL-lel most még csak az x16-nál járok, korábbi emlékeim közt kutatva, az erőműnél is a talpig páncélozott elleneknél a fejlövés az '1 golyó 1 ember't jelentett.........
  • koschwarz
    ez pont így van, külön írja a ruha leírásában, hogy ilyen olyan sisak is benne foglaltatik.
  • n3whous3
    Vintarral meg még 1-2 távcsövessel bárkit le lehet teríteni egy golyóval, én így spórolok a tárral XD
  • n3whous3
    Eszetekbe se jut a "hány golyó kell még a fejlövéshez????" témában, hogy elvileg sok ruha golyóállós sisakot is tartalmaz, vagyis védelmet, csak esetleg nincs annyira kihangsúlyozva (értem itt a grafikus megjelenést). Azt meg csak nem nézi a program, hogy szemből találod el, vagy hátulról...
  • sevendoor
    Ez így van. A headshot mindent visz :). Érdekes viszont, hogy távolról, akár egy távcsöves AK-val is elég 2-3 lövés testre és vége, míg közelről ua. ellenbe több golyó kell ha nem fejre megy.
  • koschwarz
    az exoskeltonos monolith ellen is simán jó a fejlövés...

• koschwarz
    mindenesetre én nem találtam zavarónak a fegyverek egyensúlyát. nem gyorsabb elővenni egy pisztolyt mint újratölteni az automata fegyvert, tehát minek a pisztoly...

csak poénból egyszer mindenféle suit és artifectek nélkül rohangáltam...hát talán 2-3 lövés elég volt hogy kipurcanjak, tehát nagyon számíta páncél

meg azt is figyelembe kell venni, hogy a nehézségi fokozatok között az a különbség, hogy az ellenfelek találati aránya is megnő. tehát míg pl. stlakeren mittomén 30%, masteren már 50, veteránon meg még nagyobb. így nehezebb fokozatokon még inkább a nagy erejű pontos autamata fegyverekre kell támaszkodni.

a pisztoly csak arra való, hogy a sebesülteket kivégezzék vele az NPC-k...
  • pervajakróv
    Meg a mesterlövész obokan, Jantarban találtam.
  • SaGa
    Nem értem. Minden hónapban kétszer előkerül ez a marhaság...

A fegyverek szórása úgy jó, ahogy van. ugynais az npc-k pont ugyanazt a szórást és ballisztikát kapják a fegyverekkel, amit a játékos. Azaz, ha a fegyverek úgy szórnának, mint az átlag fps-ben (lézer pontosság és hatalmas találati "doboz", emiatt ha a közelébe megy, akkor is találatnak számít), gyakorlatilag 5 percenként kellene újratölteni elhalálozás miatt.
    Rá is faragott már sok "modder", aki átfaragta a pontosságot. Ha nem tetszik, keresd meg a fegyverek fájljait és írd át magadnak a szórásképet és meglátod mire mész vele...

Az egyetlen hiba a vanilla stalkerben, hogy a fegyverek egymáshoz viszonyított képességei nem fedik a valódi megfelelőik közötti különbségeket. Kb másfél óra alatt újra lehet hangolni a cuccokat, a lőszer, csőhossz, tömeg és visszarúgás arányaiban.

A stalkerben a testmodellek fizikája nagyon aprólékosan ki van dolgozva. Gyakorlatilag az egyes ujjak is külön sebzési mértéket képviselnek, azaz nagyon nem mindegy, hogy hol találod el az ellent és az mit visel azon a testrészén. Ahgy az egyes tárgyak fizikai modellje is jó, emiatt lehet pl puskacsővel felfeszíteni azt az ominózus ajtót, vagy lehet kilőni a fedezékbe húzódott ellenfelet a fedezék hézagain át, pontos lövéssel...
  • sparrow35
    Nem értek egyet veletek, ha a valóságban így szórnának a fegyverek kb. nem úgy képeznék ki a különleges egységeket, hogy mozgás közben, illetve írányzék nélkül(!) használva a fegyvert célra lőjenek (persze itt rövid távokra gondolok, de a Stalkerben még épületben is használhatatlanok a pisztolyok, ill. a shotgun (master fokozaton vittem végig legutóbb). Az OL 2.1.1-ben viszont nagyon jól meg lett már csinálva (ez is). Ja és ne az amatőröket vegyük már figyelembe, ott vagyok az erőműbenm közvetlen közelről GP37el tunkolom a fejét, és egy tár után "megrázza" magát aztán belő. Vicc...

#31473;koschwarz: megöltem már belőlük pár százat a négy végigjátszás során, csak most jött elő igazán zavaróan, ill. most jutott eszembe h vitát indítsak ezzel kapcs. ;)
  • n3whous3
    Én jópár pisztollyal kiirtottam már egy tömeget, szal nem olyan szarok azok. A fav puska pedig természetesen a Vintar.
  • koschwarz
    főleg a strelok rejtekhelyén található tuningolt ak-val jó, plusz egy gránátvető a cső alá, nem is kell jobb cucc (már csak a balkán-fíling miatt sem), csak talán a redforesthez és tovább...ott elkél a tunder ereje és tűzgyorsasága, szerintem.
  • zoli47
    Sztem a legjobb pisztoly az az alap hangtompítós, arra jó hogy fejbelőj vele pár katonát az ak-jukért. A pontosság a játékban jobb mint a valóságban, aki lőtt már igazi fegyverrel az tudja hogy jobban félrehordanak, főleg amatőrök kezében. A leghasznosabb cucc pedig a pso-1, a játék eleje felé is elérhető (fix puskatusos) kalákat ezzel feltuningolva gyakorlatilag a fél játékban nem lesz szükség másra.
  • koschwarz
    ja, én nem kritikaként mondtam, szerintem is jó a sebzés, illetve semmivel sem rosszabb mint más fps-ekben. és hozzá kell tenni, hogy a lövedékeknek ballisztikája is van, tehát nem egyenesen megy, mint a legtöbb játékban.

volt hogy úgy lőttem le az aszfaltút tetején egy dombocskán messze lévő ellenfelet, hogy az aszfalton megpattant a lövedék...flesi.
  • bakvarnyu
    mindenki a sebzés miatt basztatja a játékot holott ha
    könnyebb lenne ölni csak egy nagy végigrohanás lenne az egész mint a COD,na akkor meg az lenne a baj
  • koschwarz
    szerintem nem. a pisztoly éppen annyira pontatlan (a játékban lévő) automata fegyverekhez képest, ahogy az életben is. a pisztolyok igazából a kis sebzésük miatt használhatatlanok (egy két speckó pisztolyt kivéve), csak felesleges túlsúly, esetleg egy hangtompítóst érdemes magaddal cipelni, ha sikerül valakinek a háta mögé lopakodni, két gyors fejlövés elég...

meg azt is figyelembe kell venni, hogy szinten mindenkin van valamilyen páncél. mi szólsz majd ha az exoskeletonos monolith katonák ellen mész majd...
  • painkiller25
    THX ALL!:D na ma majd rápróbálok. Mindenki azt mondja hogy nagyon para hely a labor!:D na már kiváncsi vagyok!:D
  • sparrow35
    Korábban már volt erről vita, de most már biztos vagyok benne hogy a játékban a fegyverek pontossága, és sebzése teljesen irreális, közvetlen közelről is pontatlanok a pisztolyok, vicc az egész...
  • n3whous3
    Majd miután leállítottad azt a gépet a komplexumban, a végén megtalálod Ghost holttestét is.
  • SaGa
    Persze. Az egész játék tele van levelekkel, amelyek a feladatokhoz adnak támpontokat, utalásokat. Én is kihagytam olyat, aminél nem jöttem rá, mit is kellene csinálni, de sokaknak sikerült mindent megérteniük és teljesíteniük. Egy olyan volt csak, aminek a helymeghatározása kissé homályosra sikeredett, de anélkül is meg lehetett oldani, csak sokba került (600k) az az ellenszer, amit a levélben (homályosan) megadott helyen lehetett volna ingyé felvenni...
  • SaGa
    Beszélj a proffal, megkér, hogy menj be a laborba. Ha rákérdezel az egyéb munkákra, akkor fog mondani valamit arról, hogy vissza kéne hozni egy védőruhát. Az lesz Ghostnál...
  • koschwarz
    de gondolom valami támpontot csak adott a játék ( a modder...)
  • painkiller25
    HEJHÓ!:D
    Lenne gy kérdésem! szal a lényeg hogy nekem ghost ról kéne kideríteni dolgokat!azt mondja nekem a pultos eriggyek yantar ba vagy hova és ott tud nekem amjd mondani valamit a prof! na most megyek yantarba és hopp egy küldi ... mind1 megmentem a tudóst és még meglett a védőruha is a laborhoz:D de a prof nem mond semmit ghost ról...:( hüpp hüpp... segítsen valaki please... előre is köszi!:D
  • SaGa
    Ez a dolog lényege... Ha megadják, mit hol találsz, felesleges belerakni a feladatot. Egyébként úgy is be lehet fejezni, ha nem szedsz össze minden doksit, csak úgy kihagysz pár területrészt...
  • SaGa
    Igen, bár a következő verzió is készülőben van. Kis hibája, hogy túl sok díszítés került a pályákra, így ha valakinek a határon volt a gépe az alap stalkerhez, ezzel már nem fogja bírni.

Mind az OL, mind a PS modhoz új játékot KELL kezdeni, mert a spawn fájlokat, (ezek tartalmazzák az egyes pályákon előforduló lényeket és embereket), csak az új játék indításakor olvassa be, utána már a mentet állásokból szedi össze az inót, így egy régi mentést visszatölteni a modba értelmetlen, mert az újdonságok sosem kerülnek elő...
  • Roger6
    Ja, mondjuk ebben igazad van.
  • czky
    Nekem a küldetések közül azok idegesítettek, amikor meg kellett keresni dolgokat, de nem volt megadva konkrét hely, hogy hol. Bolyongtam mint egy hülye, aztán feladtam.
  • Roger6
    Nekem azonkívül, hogy a lelőtt S.T.A.L.K.E.R.-eknél max 10 db lőszert találok, nincs gondom vele. Neked mi volt a bajod vele?
  • Sanyix
    Itt se kő a wish granter, hanem a reaktortartály maradványa :)
  • czky
    Igen az, és egyben egy nagy határ sz@r is.
  • sevendoor
    köce, probálkozom
  • koschwarz
    ez a priboi story egy teljesen kész mod?
  • czky
    Ez szomorú.
    Amikor felraktad az OL2.1-et, akkor kezdtél új játékot? Mert ha nem, akkor valszeg nem működik rendesen a mod, és ezért van zárva az ajtó.
    Én a múlt héten vittem végig az OL2.1-et, és vissza lehetett menni.