34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Szeszmester
    Hülye vagy, öcsém.
    A perfekt egy magyarított jövevényszó, angolból vettük át, szerintem nem is túl régen.

Ha beírod a googléba, és okosan csak a magyar nyelvű találatokat nézed, máris csak 223.000 lesz belőlük (fél százaléka, mint amit te mondtál), amiknek a nagy része nem szövegben szerepel.

Amúgy én vagyok a Stalker CS egyik fordítója, és ezúton megnyugtatok mindenkit: a fordításban magyar szavakat használtunk.
  • GiGa master
    nem toom...véletlenül nem tudod milyen mód kell ahhoz,hogy letudjak helyezni a földre anomáliákat?valaki írja már meg hogy lehet!láttam egy youtube-os vidiben!
  • Sanyix
    Na itt eléggé elszabadította az indulatokat a pszi emisszió :)

Most voltam az x16-ba. és kaptam pár receptet, már 6 van. De mi a rákot kell az anomáliába dobni? Olyan nevű dolgokat ír, amiket soha nem láttam a játékban.
  • Roger6
    A perfekt "k"-val egy magyar szó, de ha szerintem hazudik a 43 millió találat, akkor hidd azt. Elvette az agyadat a sugárzás bakker?! Egyébként GiGamster-nek van igaza.
  • GiGa master
    ha tudjátok írja már fel valaki a mód telepítési módszert a banner alá...ha kell megcsinom oldalba!
  • GiGa master
    az a lényege aki elolvassa tudja miről van szó ne ciríl betűkkel írja le azt kész!:D
  • n3whous3
    te is igenokos vagy, mert a perfekt a szinoníma, a perfect pedig idegen szó. Te mennyé vissza, mondjuk Yantarba, védőkütyü nélkül D%
  • Roger6
    Ezek a szinonímái te igenokos! Visszamennyé! Írd be magyarul a gúgliba, hogy perfekt, 43 millió (az nagyon sok) találat van rá... Okosabb lett volna... De tudod te mit akarok mondani.
  • Szeszmester
    A perfect magyarul hibátlan, tökéletes, befejezett. Khmm.
  • GiGa master
    monnyuk én most találtam egy nagoyn nagy bugot az oblivionban,Cherbyl pripyat ban futkározok öcce vicca azt beugrik elém egy raktár textúra az út közepén:D:D!!!
  • GiGa master
    én szimplán feltettem hozzá egy stalker magyarosítást...de amúgy igen csabah0 ráteheted...ha a patcheléseddel megegyezik!
  • Csabah0
    http://www.mediafire.com/?zfe9ny34jy3 magyarul ezt rátehetem? Vagy van másik verzió?
  • Csabah0
    Giga master Köszönöm szépen, müködik, mostmár mehet a game! Mindenkitől elnézést, hogy viszonylag sok buta kérdést tettem fel!
    Amugy láttam hozzá magyarítást, fel lehet tenni rá, nincs vele gond?
  • GiGa master
    télleg ha valaki tudja láttam a Youtube-on egy videót valami ultra high grafikáról és a csávó használta az anomáliát elkezdte pörgetni azt eldobta és anomália lett belőle...milyen mód kell hozzá?!
  • GiGa master
    game data mappát letörlöd:D
  • Roger6
    Háhá! Egy fontos dolgot kihagytál! Hogy törlöd a már fent lévő modot?
  • GiGa master
    kérdezni nem szégyen!
  • GiGa master
    Aki nem értene a módok telepítéséhez...

[b]
    1:.Letöltöd a Kívánt módot ez lehet realistic mod,Oblivion,stb....
    2:.Kicsomagolod:.általába zip, v. rar kiterjesztésű fájl ezeket Winrar,7zip,programmal mindenféleképp ki lehet csomagolni!!!
    3:.a kicsomagolt fájban megkeresed a GameData mappá,arra lesz nekünk szükségünk..ill a Readme feliratű szöveges dokumentumra.
    4:.Readme-be megnézed melyik patch alatt fut a mod általában a v1.004 ill. v1.005 alat futnak....
    5:.ha nincs meg a patch felpatcheled..
    6:.ha ez megvan megfogod a fentebb említett immár kicsomagolt modot!gamedatamappát megfogod jobb klikk másolás és bemásolod a játék mappájába pl:C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl és indíthatod is a játékot,New Game-el!

FONTOS!!!
    -ha netalántán lenne más mód feltelepítve töröld mert összeakadhatnak!és kapsz egy szép BUG feliratú figyelmeztetést!

ui:.sok sikert!
  • Roger6
    Véletlenül sem vagy szánalmas! Ezt nem mondta senki.
  • Csabah0
    Tudom, hogy hülye vagyok a számítógépekhez ezért megyek fórumokra, hogy tudjak segítcséget kérni! Amugy köszi megoldottam már! ÉS nem sértődtem meg rajta, mert tudom szánalmas emberek is léteznek a világon!
  • Roger6
    Te sem tudsz magyarul, ugyanis a "perfect" magyarul perfekt!

Na pálinkás szép napot! (Hogy magyaros legyek...)
  • SaGa
    Izé...
    Szólja le a fene, de a rar, a zip sőt újabban a 7z elkerülhetetlen, ha van neted és bármit letöltesz. Az arj, lha, lzh, ark, arc, tgz esetén egy szót nem szólnék, mert vagy rég kimentek a divatból, vagy más oprendszeren divatosak...
  • GiGa master
    fiúk nem mindenki tanul angolul nem mindenki perfect belőle,nem mindenki ért a gépehez....ne szóljátok már le aki kérdez
  • SaGa
    Emlékeim szerint minden kereskedőnek külön fájlban van az árukészlete.
    Meg is van...

A gamedata\config\misc könyvtárban a trade_ kezdetű fájlokban kell módosíteni a darabszámokat. A trade_generic.ltx tán az általános npc-ké, a trade_trader az Sidorovich, a trade_barman a kocsmáros, a trade_dolg a duty fegyvermester, a trade_freedom a freedom fegyvermester, a trade_ecolog a yantari prof.

a [supplies..] szekciókban van a mennyiség. Az első szám a darab, a második pedig az előfordulási esély, ha jól emlékszem... A lőszereknél a darab, az a dobozok száma. Az előfordulási esély, ha 1 vagy nagyobb, akkor mindig lesz nála olyan cucc, amikor odamész...

• CyrSyS
    Sziasztok!

Egy komolyab hozzáértő megmondaná melyik az a fájl az OL gamedata könyvtárában amellyel módosíthatom a kereskedőknél árusított lőszerek mennyiségét?

Kicsit keveslem hogy minden lőszerből 150-et tudok csak max vásárolni!
  • Roger6
    Anyám is pont ilyen hülye a számítógéphez.

Anya! Te vagy az?!
  • SaGa
    Mivan? A rar-t megnyitja: winrar, izarc, 7zip, winzip közül bármelyik tömörgető. Ugyanúgy ki lehet bontani, mint bármelyik tömörített cuccot, vagy direkt a datafiles könyvtárba, vagy valahova és ez után bemásolod a helyére...
    Nem hiszem el, hogy még életedben nem láttál rar-t..
  • Csabah0
    Szoval azt nem értem, hogy rákattintok pl az Ol 2.1.1-re, és letölti meg minden csak magát a rar-t! És az ugye csak webes szolgáltatásaal lehet megnyitni? tehát ennél a verziónál nekem nincs semmi zip fájl amit ki tudnék másolni és beilleszteni! Csak ezt enm értem,hogy tudnám kicsomagolni ezt a fájlt, vagy bemásolni...
  • GiGa master
    ol 1.3 régebbi mint a 2.1 oblivion lost a legjobb szerintem realisztikus,félelmetesebb,és mindegyik csomagolva van....a zippet meg winrarra vagy 7zipel kitudod csomagolni...de mondom írj pm-et hogy mit nem értessz és segítek!
  • Csabah0
    És igy sajna nem tudom! Vagy van olyan még h Ol 1.3, az van magyarítva, és min változtat?
    És tudtok esetleg valami jó módot ami nem gagyi és Zip.ben van?
  • Csabah0
    Tudom Giga master és Köszi, csak nem értek cseppet sem angolul!:(
  • GiGa master
    de amúgy minden Oblivion lost zipbe megvan egy nfo read me felirattal és levan benne írva mit hova hogyan!

How to install?

1. You need to download the version which you would like to play. There is separated downloads, one for 1.0004 and one for 1.0005, there is no feature differences, only the patch compatibility the reason. I decided to release 2 versions, so you don't need to install any patches, just the whole pack.

2. You must delete everything from the previous versions, and install a clean Oblivion Lost 2.1 without any side-mods!

3. You should edit the fsgame.ltx and at the gamedata line change both variables to true (one of them is already true)

4. Copy the content of the package to your Stalker gamedir (if you don't have a gamedata folder, don't worry, this mod will create it)

5. Read this info!

6. You can reload clean install OL2.0 savegames, but might more interesting to start a new game.
  • GiGa master
    keress rá kb. 5-6 oldalt kidob... googlébe bepötyögöd hogy oblivion lost 2.1
    telepítési segédlethez meg írj pm-et
  • Csabah0
    Van köztetek olyan akinek Zip fájlban van meg az Ol mod legujabb része?? Vagy ha nem tudna nekem segíteni valaki, hogy hogy kell rárakni a játékra, mert Rar fájlban van és ahoz én nem értek! Mármint csak a rar fájlt tölti le semi kicsomagolás nincs.
  • n3whous3
    Htx. Egyébként fasza része a játéknak az a pálya is.
  • Csabah0
    Van esetleg olyan akinek Zipfájlban van meg az Ol legujjabb változata??
  • Kanyhalos
    Remélem a clear skyban már nem lesz ilyen előre scriptelt blowout, mer először érdekes de utána már csak idegesítő, legalábbis én nem szeretem az előre programozott eseményeket, főleg nem egy ilyen freeplay játékban.
  • ps2slim
    Az sztem a legkeményebb benne amikor a végén magyarul beszélnek benne
    persze ha levan magyarositva a game
  • SaGa
    Pripjatyban is vannak érdekes helyek, amiket ha végigtúrsz, nem érzed rohanásnak a dolgot.

A földalatti garázsból kijőve, jobbra van egy aluljáró, tele snorkokkal
    Az aluljárótól az úton tovább, nagyjából az óriáskerék felé egy halom pseudodog, az épületekben meg pár érdekes cucc.
    A földalatti garázs előtt balra fordulva, átverekszed magad a monolitos őrökön meg pár tucat anomálián, ott a buszpályaudvar. Annak környéke is tele van ellenségekkel. Pl egy háztetőn rpg-s.
    Az épületeket át lehet fésülni, azokat is, amiknek látszólag csak a földszintje használható (a terep szélső házai). Itt-ott be lehet jutni, föl az emeletre, és összeszedegetni pár jobb cuccot.
    A színházban ott a monolit főhadiszállás.
    Ha nem a főbejáraton akarsz bemenni a stadionba, nem dob át rajta, hanem tudsz bent kalandozni. Ami lény előfordul a játékban, abból van bent pár darab, 3 rpg-s és két gauss gunos kiséretében. A túlsó lelátóról kileshetsz a város másik felére. Nincs túlsággal kidolgozva. Ha kiugrasz, vagy kimész, ugyanúgy átdob az erőműbe...
    Ahogy takarítod kifele a terepet, úgy jönnek be a duty és freedom csapatok, egymással, a bent spawnoló dögökkel és monolitokkal harcolva és a hozzájuk való viszony szerint veled is. Egy idő után katonák is lesznek köztük. Akár napokat el lehet bent tölteni a kutatással, vadászattal...
  • n3whous3
    Persze, hogy ez így jó volt, csak az volt a szar benne, hogy nem lehetett máskor felfedezni a területet. Mondjuk logikusan csak ekkor kellene behatolni erre a területre, ez nem is annyira nagyon nagy kár.

Még ami sajnálatos volt az az, hogy Pripjatyon is úgy kellett szinte végigrombolni, semmi bázis, küldetés, stb. Csak mész előre a cél felé, mint egy hülye.