S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hol? Az általad becopyzott cuccban igen, de a stalker kapcsán nem...

A 32 bites igen. De 64-esrõl volt szó.

q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek

S.O.S. valaki segitsen mindent megadnék hogy stalker multizhassak csak nem? tudok . pedig régenn ment de most azt irja ki hogy unable connect to master server . és nem sikerül felcsatlakozni semmire 😞
már próbáltam újra talapiteni semmi valaki segitsen plz! de gyorsann kéne a segitség köszike elõre is <#worship>
Félreértésben vagy.
Tehetsz 8 gigát az alaplapba, a 32 bites XP abból is csak 3.5-et fog kezelni, a maradék 4.5 csak el van a lapban, de a programok számára nem létezik...

Valóban egyben kezeli, de csak 4 gigáig, mert 32 bites darab. A 4 gigából kb felet fenntart azon alkatrészek számára, amelyeket RAM címeken ér el (pl a video kártya).

Ha teszel bele egy 64 bites XP-t, és az alatt futtatod a photoshopot, az megkaphat 4 gigát tisztán, mert az oprendszer képes a többletet kezelni.

"Photoshop hasn’t overcome one of its main limitations: the 32-bit RAM limit. Current Photoshop (and any 32-bit applications in general) can only address 4GB of RAM in Windows (and it doesn’t matter if you’ve got 64-bit Vista/XP), and amazingly, a lowly 2GB in OS X."

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/04/03/photoshop-sheds-windows-bit

Eszerint 4 gigát használhat minden 32 bites process, tehát ezért kevesebb a swap 8 GB rammal, hiszen ott a win által lefoglalt memórián kívül is van elég hely kihasítani 4 gigát a Stalkernak. És valószínûleg azért nem tûnik el teljesen, mert 4 gigánál többet igényelne a teljes pálya betöltése.

Ennyi ramnál a swapfile tényleg nyugodtan kikapcsolható. A swap lényege a nem használt memóriarészek kilapárolása vinyóra, hogy helyére új adatokat tölthessen az oprendszer a memóriába. EMS / XMS és hasonló bûvészkedés DOS-ban volt csak, a win egyben kezeli az egész memóriát.

q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek

öööö valaki segitsen mindent megadnék hogy stalker multizhassak csak nem tudok . pedig régenn ment de most azt irja ki hogy unable connect to master server . és nem sikerül felcsatlakozni semmire 😞 <#confused>
már próbáltam újra talapiteni semmi valaki segitsen plz!<#sir><#fejvakaras>
Azt hiszem tisztáznom kell valamit,nem azért vagyok itt,hogy gyõzködjelek az igazamról.
Nem szándékozom vitatkozni veled és esetlegesen egy flém wars-ba belemenni.
Látom,hogy nagyon penge vagy dologban,valószínûleg én tévedek.

Strangers!Don\'t trust cute little girls!

Az XP alapértelmezetten nem ad több memóriát egy-egy porgramnak 2 Gigánál, akkor sem, ha több van. Ha tettél bele 4-et és beállítod a /3GB opciót, akkor hármat is ad neki, de ettõl meg sok driver és nem erre felkészített program fekszik ki. Erre találták ki a /userva kapcsolót, ami megint csak kissé visszaveszi a processzeknek adható ram mennyiséget, de még mindig több lesz, mit 2 GB.

A baj az, hogy a 64 bites XP-n még lassabban futnak a 32 bites játékok (konkrétan az Obliviont próbáltam, a stalkert nem), mint a 32 bites VISTA-n, pedig az sem a játék támogatásáról híres. pedig a 64 bites oprendszereknél nem lenne gond a ram kezeléssel, bár a 32 bites processzek nincsenek felkészítve 2 gigánál több memória hozzáférésre, így majd mindegy...

Az érdekes, mert a telepítõje be sem indul, ha nincs 2 GB swap, függetlenül a RAM méretétõl...

A RAM-ba swapolásnak akkor sincs semmi értelme. Az utoljára akkor volt jó, amikor az oprendszer max 1 mega ramot tudott kezelni, de az alaplapokba már lehetett ennél többet rakni. Kitalálták hát az expanded ram specifikációt, ami tulajdonképen egy RAM-ba swapolás (4x 16k "ablakon" keresztül). Illetve egy darabig az extended RAM-ot se lehetett másra, mint ramdisk funkcióra használni így egyfajta swapolást is meg lehetett rajta valósítani, másképp csak ott lógott a ram a gépben, de semmi hasznát nem vettük.

Mivel a 32 bites XP semmiképp nem kezel 3,5 gigánál több memóriát, ebbõl levenni, és oda irányítani a swapot, értelmetlen. Hiába is tennél bele többet, nem tudna vele mit kezdeni.

Az, hogy a windows mikor mennyit swapol, az elfuserált ram kezelésétõl van. Rendes oprendszer (OS/2, Linux) akkor kezd el swapolni, amikor tényleg tele a fizikai ram, a windows meg helybõl, induláskor.
Azt nem tudom, milyen XP-d van, ami elmegy swap nélkül, én még olyat nem láttam, ami minimum 2 megát nem igényel. Nélküle el sem indul. Igaz, ezek itt XP Prok és van belõlük úgy 6500 darab...

grebber
Lehet akkor csak olvasás lesz mert már a leges legelején olyat olvasok amivel játékban nem találkoztam 😄

Next PC upgrade: 2022

Megoldódott.

JBQA!

NATO távcsövet hol lehet találni? Egyik oldalon azt írják a merc snipereknek van, de csak ha legalább 2. alkalommal jársz wild territoryban, 1.-re nem lesz. Namost én 1. alkalommal letoltam a snipereket. Ezek jönnek randomban újratermelõdve is?

JBQA!

Leszedtem a swapot, valamelyest tényleg javult a helyzet, kevesebbet töltöget, de még mindig elõfordul. Úgy látszik ezt lehetetlen számûzni, pedig 8 gigába az egész játék beleférne.

JBQA!

Ez egy kissé bonyolult,hogy a winfos az utasításokat a proci a ram és vinyó között hogyan kezeli,de a lényeg,hogy kb.2GB RAM mellett nem ajánlott a swap.A swapot eredetileg kevés ram-ra találták ki,de mi van akkor,ha sok van?Akkor miért tárolja a vinyón az adatokat amikor a memória meg kong az ürességtõl?
Ha érdekel olvass utána egy kicsit,nem véletlenül találták ki.

Annyi biztos,hogy 2GB ram és swap nékül simán fut a Stalker nálam XP-n.

Ha nincs elég ramod akkor betöltés elõtt kapsz egy hibaüzenetet,hogy kevés virtuális memóriád és akkor még mindig visszaállíthatod a jó kis vinyó-swappolást.

jaj feledom nem fogom felrakni az olt 😞
Annak mi értelme?
Azért swapol, mert elfogy a fizikai RAM, ki kell tennie lemezre. Ehhez a fizikai RAM-ból foglalnál le helyet, hogy még hamarabb fogyjon el?

Ha már van 4GB memóriád érdemesebb úgy,beállaítani a Winfost,hogy a memóban swappoljon ne a vinyón,Xp-ben ez lehetséges,talán érdemes utánanézni Vistán is így van-e.

Szerintem kb 2 hét.
TSL16b
Hamarosan lesz feliratozva is, de a PDA-ba a sima játékban is bekerül a beszélgetés, a "nem csatlakozom" után elolvasható. Vagy a magyarítás egyik fájljában (gamedata\config\text\hun\stable_dialogs_aes.xml), ahogy sparrow35 is javasolta.

sparrow35
Ennyibõl megnyithatod a magyarosítás filejait és elolvashatod ott is.<#nyes>

I want to be a mighty pirate ever!

grebber
Miért ott magyarul feliratozva van?Mert szeritnem nem.
Végigtolom még1x gyorsan easyn.

sparrow35
Közvetlenül a hologrammos terem elõl van mentésem csak, de 1.0-s verziójú, ha így is kell dobj pü.-t, viszont sztem inkább youtube-on nézd meg mit mond a hologram...

sparrow35
Sry de nem igazán használok ilyesmit viszont az OL modra írtad korábban, h most már várjuk meg az újabbat ne kezdjük el elölrõl az 1.3.-al.. Akkor nem kezdem, de kb. mennyit kellene várni?

sparrow35
Semennyi nem lenne elég, ez optimalizálatlanság... Van olyan ezer éves játék is ami a mai napig nem megy rendesen a legmodernebb pc-ken sem, mivel egyszerûen szarul van összegányolva...

8 GB ramnál még mindig swappelés van. Tökjó... 200 TB talán elég lenne? :/

JBQA!

üdv. érdemes letölteni az ta módot, amivel vezethetõk lesznek a jármüvek? mennyivel könnyiti meg a barangolást?
Ettõl függetlenül meg lehet csinálni a küldetést, a "küldetés elrontva" felirat után a zöldfülûek elindultak a zsoldosok irányába, és miután együtt kinyírtuk õket, Fanatic megadta a jutalmat (legalábbis nekem sikerült OL1.3.3).

PetAd menj oda a hídhoz a küldetés felvétele elött és nyírd ki a katonákat, utána felveheted a küldit, de elötte menteni és ha jó akkor megint. Neken így sikerült:
faszomba, elírtam; így értetlen

az a gondom, hogy van 2 .ebk kiterjesztésû e-book fájlom, újrahúztam az XP-t, és elfelejtettem unregezni belõle, most meg nem enged regezni, mert hogy elõször unregezni kéne, de azt meg NEM tudok. :F
nem tudja valaki hogy mit kell ilyenkor csinálni?
Amúgy ez az E-Book Viewer 5.54 program.
Az a küldetés bugzik az 1.0 óta, még mindig fingom nincs miért. :-(

OFFTOPIC - BOCSI, DE...
az a gondom, hogy van 2 .ebk kiterjesztésû e-book fájlom, újrahúztam az XP-t, és elfelejtettem unregezni belõle, most meg nem enged regezni, mert hogy elõször unregezni kéne, de azt meg tudok. :F
nem tudja valaki hogy mit kell ilyenkor csinálni?
Amúgy ez az E-Book Viewer 5.54 program.
Amikor jövök vissza cordonba az x18as dokumentumokkal, Fanatic aki Wolf helyét vette át ad egy küdetést, hogy segítsek megölni a zsoldosokat. Amikor arra kattintok hogy segítek megjelenik egy szöveg hogy új feladat, de pár másodpercel késõbb azt irja ki hogy elrontottam a küldetést. Tud valaki segíteni? 1.0005 a játék verziója és OL 1.33-al játszok
Meg lehet adni, hogy honnan vegye az ikonját(inventori-ban a kinézet) a fegyver, vagy csak a unique_items.ltx ben lévõk kapnak jelöltet.
Koszi szepen! Megprobalom amit irtal, most mar nem akarom ujrakezdeni itt a vege fele...<#smile>

Köszi Kanyhalos már jó.
Ha a játékból tudsz arról, hogy ott a dekóder (találkoztál a Dokival a földalatti búvóhelyen), akkor ki kell nyíljon. Ha ez kimaradt, akkor nem fog. Esetleg gránát bedobálással (az ablakon) ki tudod magadhoz pattintani. Állítólag valakinek már sikerült.
Ha nem, akkor marad az ajtó (a kódos a szarkofágban) felfeszítése, az biztos mûködik, én is kipróbáltam. Az alap játékban amúgy sincs vissza út onnan, így mindegy...

Szevasztok. Pripyatban, ahol a dekodolo van a szallodaban, nekem nem nyilik ki az ajto...mit csinaljak hogy kiyiljon? Lojek bele...mintha regebben olvastam volna mar itt...
Pliz segitsetek...
Ja, a mezei Stalkert jatszom...

A netes buli engem sem igazán izgat, mert minden ilyen nagyon hamar XP vadászattá válik, tönkretéve a többiek szórakozását (rpg-vel gyalogsági harcot folytató egyedek az ET-ben pl). Bár a SHOC fegyverzete ennek elejét veszi valamelyest. Nem tudom, mi van a SHOC multi verziójában, de ha pl vannak az AI által mozgatott, ellenséges jószágok a játékosok körül, akkor lehetne belõle jó buli, mert nem csak a tömeggyilokra lehetne hajtani, hanem védeni saját kis szaros életünket a környezettel szemben...

"Az oké hogy lesznek új pályák, de a mapperek közül sokan amatõrök, próbálkoznak, én amit eddig láttam nem nagyon voltam elájulva, bár majd kiderül.
Igazából szerintem már annyira nem fontosak az új pályák se, mint amennyire érdekes lett volna mondjuk tavaly nyáron.
Én inkább az npc AI-n dolgoznék pályák helyett, de abból scripteléssel túl sokat nem lehet kihozni."

--ezt a shoc-ra értettem:-)
Hát, nekem is kétes érzésem van a CS-vel kapcsolatban.
Azért lehet jó, mert van náluk sok feature, amit nem tettek bele a shocba, és most talán pár dolog visszakerül, de Anton mondta hogy nem minden, olvastam vhol, nem emléxem pontosan.
Viszont pl nem lesz benne Pripyat, nem lesz Burer/Dwarf, se Zombi, se semmilyen kimaradt dolog nem kerül vissza, és majd nem lehet átportolni a shoc-ból semmit, ez biztos mert olyan mondta aki a CS-n dolgozik.
A régen beharangozott Oblivion Losttal már soha nem fogunk játszani.:-(
Az oké hogy lesznek új pályák, de a mapperek közül sokan amatõrök, próbálkoznak, én amit eddig láttam nem nagyon voltam elájulva, bár majd kiderül.
Igazából szerintem már annyira nem fontosak az új pályák se, mint amennyire érdekes lett volna mondjuk tavaly nyáron.
Én inkább az npc AI-n dolgoznék pályák helyett, de abból scripteléssel túl sokat nem lehet kihozni.
Azt mondták az AI sokkal sokkal jobb lesz mint a shocban, és ugyanúgy moddolható lesz, net meg nem érdekel, mert sose multizok, az nem az én világom.
Az attól is függ, hogy milyen hardver igénye lesz a CS-nek, illetve mennyire lesz jó az AI és a NET lehetõség...

A SHOC jól kiegyensúlyozható SP módot hozott, sokadik végig játszásra is lehet újdonságot találni benne. Drukkolok a fiúknak, de általában a második részek nem szoktak ilyen szempontból beválni...

grebber
Mentést nem találtam seholsem 😞
Most ugorhatok neki 4-edszerre hogy a fene vigye el 😞
Kurva zöld hologram nagyon érdekel miket ugat mert elmondja miért van zóna elvileg.
Mert 3 végigjátszás alatt nem igazán értettem meg miért is vannak a dolgok!

Hát majd gondolom lesz valamikor, nem rögtön az tuti.
Lesz benne minden ami az OL modban volt eddig, de most már az AMK Mod is benne van, de nem az 1.4, hanem az 1.3.1., mert az újabbik az eléggé kressel, meg szerintem a sok üzenet is idegesítõ.
Majd leírom hogy pontosan mik lesznek benne a modban, új pálya egyelõre nem, én majd megvárom amíg az oroszok megcsinálják a pályákat, õk tényleg értenek hozzá, és majd valamikor belerakom én is, ha lesz még értelme, persze ha a Clear Sky hamarabb kijön akkor szerintem már kb senkit nem fognak érdekelni a SHOC modok.
Mert ha új fegyvert teszel bele, akkor be kell írni az mp_ranks.ltx fájlba is, akkor jó lesz.
Ezt a módot kipróbálta már vki?STALKER Real Gore Mod beta for patch 1.0005 <#confused>
Lesz magyarítás az Ol.-hez?
Milesz az Ol. 2.0-ban
Miért lehet az, hogy új fegyvernél(én tettem bele), ha karakter meghal akkor kifagy az egész játék, ha ez a stukker van a kezébe.
Ha csak simán ledobom akkor nem fagy ki.
Köszi!
Hali!
Nincs több fajta hangtompító, csak egy.
Fegyverbeállítás kérdése, hogy lehet-e rakni rá, vagy sem.
Azt megtaláltam, de ugyanaz mint a többi. Már van 3 silencerem, de mind csak stukkerra meg viper5-re megy fel. 1.0005 alatt játszom, lehet hogy a korábbi verziókban még volt külön kalasnyikovos változat is, de kiszedték?

JBQA!

Ak-ra szerelhetõ hangtompítót Garbage-ben a jármûtelepen lehet találni, ahol Bes van (aki segítséget kér tõlünk ha elõször megyünk oda) jobbra az utolsó kocsi platóján egy kis deszka alatt.
Kicsit trükkös, a Radar-Prypjat szintváltónál nem szembõl, hanem a kocsi sofõr felõli oldalával kell odaállni a kapuhoz (a kapuval párhuzamosan), és elkezdi tölteni Prypjatot (OL 1.3.3-al).