S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lenne tõletek egy kérdésem mert el akadtam a stalkerben!
Van az az alap szitu mikor strelok búvóóhelyét kell meg keresni !ezzel nicsn is gond mert meg találtam meg be másztam meg mniden de kéne találnom egy PDÁ-t ami rohadtul nem akar elõkerülni!Olvastam végigjátszásba hogy valami térkép mögött van de ijesmit se találtam!Vagy pedig lehet hogy csak lsuta volt be tölteni a gép de ebbe még az is vicces hogy a játék eredeti!Szóval ha esetleg van ötletetek lécci segítsetek már.Elõre is köszönöm és további szép napot😊
Anarchizerg [41]: jah andersen már rég meg halt Marci hun the pala [50]: ki? Anarchizerg [41]: aki meséket írt Marci hun the pala:Securán?hanyas lvl?
A trader mod-ot tudom használni OL mod-on belül vagy az teljesen különbözõ, és nem lehet keverni a kettõt?
Csak halkan, mert ez illegális...
Ilyen felbontást az asztali dvd playerek nem igazán játszanak le. Asszem 720x576 a max a legtöbbnél... Úgy ne járj mint én. A tv kártyáról én is ilyen felbontásban vettem föl a mûsorokat, majd konvertálhattam át, mert nem volt min lejátszani a PC-n kívül. Az meg helybõl ront a minõségen.
on.
768x576 az a felbontás amiben a videó-anyagot pl. VHS digitalizálom. A Vdub-ban ez a legnagyobb elérhetõ felbontás PAL-ra.
\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"
Ha nem, akkor csak nekem lesz magyar OL-em, és annak, aki magának lefordítja.
768x576 (ez meg milyen felbontás :-)?): a honosítás ötlete már korábban eszembe jutott, nem te vettél rá, ne legyen bûntudatod. Amúgy nem vagyok fejlesztõ, csak elkezdtem átírni magyarra azt a 18 db xml fájlt, amit Kanyhalos megváltoztatott a vanilla verzióhoz képest.
Bocs hogy beleszóltam. Én nem akartam + munkát adni a fejlesztõknek, részemrõl ez csak feltételezés volt. Más. A wincheaster1300 hit impulse, szándékosan 250?
Mert ez az érték elég hollywood-i. Mondjuk a TOS34 65-jéhez képest. Nem akarok kritikus lenni, csak kérdezem.
Én Kanyhalos GSC fórumos aláírásából szedem az OL-t, az a tuti. Mindkettõ zipet le kell tölteni, az OL 1.3 az alap, ezt kell felülírni az 1.3.3 tartalmával:
OL 1.3
OL 1.3.3
ben szépen futott.
Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!
Meg amúgy nem is gondoltam hogy ennyire szükséges lenne a magyarosítás így egy évvel a megjelenés után is, de ok. Ha jól tudom FoxMurder elkezdett egy magyarosításon dolgozni, nem tudom hol tart vele és hogy mikor lesz belõle valami.
A fõbb újítások nagyban érintik az npc. – ék reakcióit, „intelligenciáját”.
Többek közt az NPC, képes gránátot dobálni, + célszerûbben reagálnak az atrocitásokra. Stb.
Számtalan bug javítva, az eredeti „gyári” 1.0004 és …05 - õn túl.
Tehát nagyban lett javítva az AI. Valamint, meg lett növelve a fegyverek sebzése. De reálisabb a „kontakt.” Egy 9-mm es magtól nem repülnek 1\2 Km. az npc-ék. Mondjuk ez nem volt jellemzõ az elõzõ verzióra sem. Tehát a fegyverek használata „majdnem” tökéletes. A „mutánsok” is nagy változáson mentek át. (controller) Minden képen érdemes kipróbálni, ha az „anno beharangozott” játékmenetre fáj a fogad. Ugyanis ez a mod áll a legközelebb, az eredeti tervhez (elképzeléshez). Nem beszélve arról hogy a világ legmegbízhatóbb fegyverét is használhatod. AK-47. Nem is értem hogy maradhatott ki az alap játékból. („Szégyen”😉.
Szerintem minden képen tedd fel. (m.v) Jobb mint az „eredeti” game. Szerintem a MOD fejlesztõi elég korrektek ahhoz, hogy késõbb a honosítást is kiadják. Jóllehet hogy ez a fejlesztés, elsõsorban az „internacionális” berkeket célozza. (Ez általában az angol, és a „nagy” nyelvekkel azonos párhuzam.) De nincs kizárva egy honosítás. (Ez utóbbi magánvélemény!) Itt meg kell hogy említsem, az alapjáték honosításának „tsl16b”
fórumtárs közremûködésével készült honosítását. Én azt látom hogy mindenhol jelen van, ahol a „stalker” név felmerül. Figyeli a reakciókat. „Foglalkozik a visszhanggal.” Ez több mint dicséretes.
Végül.
Én azt mondom! Érdemes kipróbálni a modot.
Oblivion Lost 1.3.3:
Átdolgozott stalker AI
- npc-k elkerülik az anomáliákat
- npc-k gránátokat hajigálnak
- teljesen átdolgozott lopakodás és ai reakció
- tábortüzek környékén nem lesz több halott npc
Fegyverek
- minden fegyver átdolgozva, realisztikus visszarúgás
- béta stílusú fegyver pozíció a HUD-on
- új fegyver: AK-47 (új modell)
Visszahozott „irányító (controller)” AI
- az irányító áveszi az irányítást az aurájában tartózkodó npc-k felett (aki az aurában azonnal zombified lesz) és az ellenségei ellen vezeti õket
- ha az irányító elpusztul, az npc megint ugyanaz az npc lesz, mint elõtte
Kibõvített véletlen események
- nem csak a frakciók támadják egymást, a mutánsok is megpróbálnak területet szerezni
- errõl üzenetet fogsz kapni, mint a frakció harcoknál
- minden pályán lesz némi meglepetés
Átdolgozott idõjárás
- az idõjárás sokkal realisztikusabb és jobban illik Csernobilhoz
- nincs többé azonnal intenzívvé váló vihar, ez kiegyensúlyozottabb lett
- sokkal jobb blowout kinézet, új effekt
Küldetés menedzselés
- mellékküldetéseknél és auto-küldetéseknél nincs idõlimit
- újból megkaphatod a küldetést 1 napon belül
- jutalom megmutatása
Átdolgozott spawn rendszer
- sokkal több mutáns spawnol, de nem olyanok, mint ezelõtt
- kutya helyett vérszívóval is találkozhatsz
- a hálózsák használata megnöveli a respawn esélyét a pályán
Textúrák
- béta stílusú játékos-kar textúra
- új mutáns skinek
- különleges Chimera skin
Más
- jobb Psy Dog effekt
Valaki leirná tömören persze magyarul?
Next PC upgrade: 2022
\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Az Oblivion Lost 1.3 és 1.3.3 kicsomagolt fájljaival mit kell csinálni? Sajnos nem találtam hozzá leírást.
Köszi!
1. Játék fel.
2. 1.0005 peccs fel (meg a crack xD).
3. Oblivion Lost 1.3 bemásolása (~317mb kicsomagolva)
4. Oblivion Lost 1.3.3 bemásolása
5. Játékot indít és örül! 😊
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Valaki le tudná írni az Oblivion Lost mód telepítését az 1.3.3.-ig bezárólag?
Köszi!
Akit érdekel annak esetleg leírom a vektoros agyrémet.
Tehát milyen pozícióban spawnolódjanak pl. a járgányok.
Kezdetben azt hittem hogy fokban van megadva az érték. Tévedés.
Elszórakoztam egy cseppet a számokkal. Úgyhogy írom is milyen érték melyik égtájat takarja.
(Vector Y)
A +/- 6.3 értékkel 360 fokban körbe lehet forgatni az objektumokat. A 0,0 esetén hajszál pontosan észak felé néz a kocsi eleje. Így már nem lenne szükséges leírnom, mert ki lehet számolni az értékeket.
É:0,0 / ÉNY:0,7875 / NY:1,575 / DNY:2,3625 / D:3,15 / DK:3,9375 / K:4,725 / ÉK:5,5125 / É:6,3 (0,0)
Negatív elõjel esetén kelet felé „mozdul” az eleje.
A fennmaradó x és z értékek a hosszanti ill. oldalirányú dõlésszögért felelõsek.
Jó éjszakát.
Bocsánat de nem tudtam. Én ebbõl indultam ki. „Type.................: mod for Stalker - Shoc 1.0004 and 1.0005”
De lehet hogy valamit elnéztem. Egyébként gratulálok, szép munkát végeztetek. Van benne munka rendesen, ez látszik. Szerintem a legjobb mod.
Késõbb kipróbálom! <#smile>#smile>
Az 1.0005 elõtt azért felraktad az 1.0004 – et? Egyébként Kanyhalos ezt jobban tudja, hiszen õ csinálta a modot. És én nem szívesen szólok bele más munkájába.
Szerintem az a legvalószínûbb ok hogy csak az OL mod 1.3.3 javítását másoltad be, az alap OL-t nem.
Próbáld meg feltenni az alap OL-t és utána a belinkelt javítást.
* CPU Features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2
Initializing File System...
using fs-ltx fsgame.ltx
--found external arch mp_military_2.xdb0
FS: 30373 files cached, 5072Kb memory used.
Init FileSystem 0.893506 sec
'xrCore' build 3188, Oct 26 2007
Initializing Engine...
Executing config-script "user.ltx"...
Starting INPUT device...
Loading DLL: xrRender_R2.dll
Loading DLL: xrGame.dll
*
* [ D3D ]: textures<0 K>0 K>
*
*
Executing config-script "d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx"...
! cant convert dik_name for dik<26>26>, prop=[
! cant convert dik_name for dik<43>43>, prop=[
! cant convert dik_name for dik<144>144>, prop=[el
Executing config-script "user.ltx"...
Executing config-script "d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\rspec_extreme.ltx"...
! Unknown command: r__dtex_range
! Unknown command: r__ssa_glod_end
! Unknown command: r__ssa_glod_start
! Unknown command: r__wallmark_ttl
! Unknown command: rs_detail
! Unknown command: rs_skeleton_update
! Unknown command: vid_bpp
Executing config-script "d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx"...
SOUND: OpenAL: enumerate devices...
SOUND: OpenAL: EnumerationExtension Present
devices Generic Hardware
SOUND: OpenAL: system default SndDevice name is SB X-Fi Audio
SOUND: OpenAL: All available devices:
1. Generic Hardware, Spec Version 1.1
2. Generic Software, Spec Version 1.1
3. SB X-Fi Audio
SOUND: OpenAL: SelectBestDevice is SB X-Fi Audio
SOUND: OpenAL: Required device: SB X-Fi Audio
* sound: EAX 2.0 extension: present
* sound: EAX 2.0 deferred: present
* sound : cache: 32773 kb, 3805 lines, 8820 bpl
Starting RENDER device...
* GPU
* GPU driver: 6.14.11.6921
* CREATE: DeviceREF: 1
* Vertex Processor: PURE HARDWARE
* Texture memory: 735 M
* DDI-level: 9.0
* GPU shading: vs(fffe0300/3.0/30), ps(ffff0300/3.0/30)
* GPU vertex cache: unrecognized, 16
* DVB created: 1536K
* DIB created: 512K
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_aref'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_aref_v'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans_v'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans_v_tuchi'
! Version conflict in shader 'def_shaders\lod_old'
! Renderer doesn't support blender 'effects\shadow_world'
! Version conflict in shader 'effects\watertest-1'
count of .thm files=4
load time=30 ms
* NULLRT supported
* ...and used
* HWDST/PCF supported and used
* NV-DBT supported and used
- r__tf_aniso 16
- r2_tf_mipbias 0.
Starting engine...
FATAL ERROR
stack trace:
Felkeltette érdeklõdésem az Oblivion Lost MOD. Ki szeretném vele újra játszani a játékot, viszont azt meg szeretném kérdezni elõtte, hogy a trainerek és a magyarítás kompatibilis a móddal? Sajnos angol tudásom egyenlõ a nullával, tehát a magyarítás számomra nagyon fontos..
Elõre is köszi!