S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AnarchiZerg
Sziasztok!
Lenne tõletek egy kérdésem mert el akadtam a stalkerben!
Van az az alap szitu mikor strelok búvóóhelyét kell meg keresni !ezzel nicsn is gond mert meg találtam meg be másztam meg mniden de kéne találnom egy PDÁ-t ami rohadtul nem akar elõkerülni!Olvastam végigjátszásba hogy valami térkép mögött van de ijesmit se találtam!Vagy pedig lehet hogy csak lsuta volt be tölteni a gép de ebbe még az is vicces hogy a játék eredeti!Szóval ha esetleg van ötletetek lécci segítsetek már.Elõre is köszönöm és további szép napot😊

Anarchizerg [41]: jah andersen már rég meg halt Marci hun the pala [50]: ki? Anarchizerg [41]: aki meséket írt Marci hun the pala:Securán?hanyas lvl?

1.0006-os patch mellett használható az OL 1.3.3?
A trader mod-ot tudom használni OL mod-on belül vagy az teljesen különbözõ, és nem lehet keverni a kettõt?

Csak halkan, mert ez illegális...

off

Ilyen felbontást az asztali dvd playerek nem igazán játszanak le. Asszem 720x576 a max a legtöbbnél... Úgy ne járj mint én. A tv kártyáról én is ilyen felbontásban vettem föl a mûsorokat, majd konvertálhattam át, mert nem volt min lejátszani a PC-n kívül. Az meg helybõl ront a minõségen.

on.

Rendben megnyugtattál. :-)
768x576 az a felbontás amiben a videó-anyagot pl. VHS digitalizálom. A Vdub-ban ez a legnagyobb elérhetõ felbontás PAL-ra.

Ombika
Errol majd kerunk friss infokat is,hogy milett a vege es ,hogy mikorra varhato esetleg! Azaz varjak e 1.1.3 elkezdese elott ! 😊 Koszi ,sok siekrt!

Csuhai G
Egy OL magyarításnak én is nagyon örülnék.. <#miaz> 😊

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

Már nagyon úgy néz ki, hogy lesz OL magyarosítás. Ha a .f.i. csoport áldását adja rá, akkor publikus is lesz. :-)))
Ha nem, akkor csak nekem lesz magyar OL-em, és annak, aki magának lefordítja.

768x576 (ez meg milyen felbontás :-)?): a honosítás ötlete már korábban eszembe jutott, nem te vettél rá, ne legyen bûntudatod. Amúgy nem vagyok fejlesztõ, csak elkezdtem átírni magyarra azt a 18 db xml fájlt, amit Kanyhalos megváltoztatott a vanilla verzióhoz képest.

Látom hogy sokan felfigyeltek erre a honosítási ötletre.
Bocs hogy beleszóltam. Én nem akartam + munkát adni a fejlesztõknek, részemrõl ez csak feltételezés volt. Más. A wincheaster1300 hit impulse, szándékosan 250?
Mert ez az érték elég hollywood-i. Mondjuk a TOS34 65-jéhez képest. Nem akarok kritikus lenni, csak kérdezem.

TSL16b
Szinte biztos, hogy lesz. Úgy néz ki, a FoxMurder-féle special edition lesz beleépítve, ami a ·f·i· csoport magyarításán alapul, de közben átesik némi revízión.

"effekt" XXXXXXXXXXxxXXXXXXXXXX
Mikor lelövök vkit a gameben azt hiszem hogy nem is 2008ban járok. Szinte visszarepít a múltba az az effekt ahogyan meghalnak meg találatot kapnak az emberek...
Mikor lesz már tiszta az ég? Elég Régóta bevan már borulva ezzel a stálkereel O.o
Ombika
Most akkor lehet lesz OL 1.3.3. honositas vagy nemertem?!

Ha 1.3 vagy afeletti OL-el kezdted el a játékot, akkor nem vesznek el a mentéseid, nem kell új játékot kezdeni az 1.3.3-al. Az egész kb. 333 MB.

Én Kanyhalos GSC fórumos aláírásából szedem az OL-t, az a tuti. Mindkettõ zipet le kell tölteni, az OL 1.3 az alap, ezt kell felülírni az 1.3.3 tartalmával:

OL 1.3
OL 1.3.3

Te honnan szedted le és mennyit foglal? 😊 Nekem szerintem a sima OL mod van fent. És a mentések gondolom elveszenk igaz? -.-"
Beállítottam 4096 Mb-ra és semmit sem változott. Annakidején XP-én, AMD X2 4600, 2 GB DDR400, X1950 XTX, alatt semmi ilyen nem volt, 1280x1024
ben szépen futott.
sevendoor
Minek crack, én nem használok, daemon Tools, minden opció bekapcsolva, oszt hajrá.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Én azért nem csináltam sose magyarosítást, mert ugye eleve angol nyelvû a játék, aztán csak néhány xml-t átírtam és ez a része le volt tudva.
Meg amúgy nem is gondoltam hogy ennyire szükséges lenne a magyarosítás így egy évvel a megjelenés után is, de ok. Ha jól tudom FoxMurder elkezdett egy magyarosításon dolgozni, nem tudom hol tart vele és hogy mikor lesz belõle valami.
 Evil
FAQ ban irja a spawolásra a megoldást virtuális memoria növelés...

Sziasztok valaki tud küldeni crack filet a játékhoz?
Újra elõvettem a játékot. Asus P5E, Core Duo 6750, HD3870 Crossfire, 2x1GB 1066 Mhz, Vista 32bit,swap 2048 mb, 1.005 pach. Az NPC-k, szõrnyek percekkel késõbb töltödnek be például az örposztokra és a bárba, de olyan is volt hogy az épületen belül rakott körém 4 banditát. A freedom-os pályán (NATO banda) viszont már játszhatatlan, mert egyfolytában a vinyoról tölt és másodpercekre megakad. Kevés a memória vagy csak egyszerûen a Vistát nem bírja?
TSL16b
Nagyszerû! Ha kész lesz, ne titkold el a linket, ahonnan letölthetõ a csomag. <#crazya>

Szia!

A fõbb újítások nagyban érintik az npc. – ék reakcióit, „intelligenciáját”.
Többek közt az NPC, képes gránátot dobálni, + célszerûbben reagálnak az atrocitásokra. Stb.
Számtalan bug javítva, az eredeti „gyári” 1.0004 és …05 - õn túl.
Tehát nagyban lett javítva az AI. Valamint, meg lett növelve a fegyverek sebzése. De reálisabb a „kontakt.” Egy 9-mm es magtól nem repülnek 1\2 Km. az npc-ék. Mondjuk ez nem volt jellemzõ az elõzõ verzióra sem. Tehát a fegyverek használata „majdnem” tökéletes. A „mutánsok” is nagy változáson mentek át. (controller) Minden képen érdemes kipróbálni, ha az „anno beharangozott” játékmenetre fáj a fogad. Ugyanis ez a mod áll a legközelebb, az eredeti tervhez (elképzeléshez). Nem beszélve arról hogy a világ legmegbízhatóbb fegyverét is használhatod. AK-47. Nem is értem hogy maradhatott ki az alap játékból. („Szégyen”😉.
Szerintem minden képen tedd fel. (m.v) Jobb mint az „eredeti” game. Szerintem a MOD fejlesztõi elég korrektek ahhoz, hogy késõbb a honosítást is kiadják. Jóllehet hogy ez a fejlesztés, elsõsorban az „internacionális” berkeket célozza. (Ez általában az angol, és a „nagy” nyelvekkel azonos párhuzam.) De nincs kizárva egy honosítás. (Ez utóbbi magánvélemény!) Itt meg kell hogy említsem, az alapjáték honosításának „tsl16b”
fórumtárs közremûködésével készült honosítását. Én azt látom hogy mindenhol jelen van, ahol a „stalker” név felmerül. Figyeli a reakciókat. „Foglalkozik a visszhanggal.” Ez több mint dicséretes.

Végül.
Én azt mondom! Érdemes kipróbálni a modot.

Hát igen. Végigtoltam az OL 1.3.3-at a valódi befejezés utáni freeplay-ig, sokkal keményebb lett az élet a zónában, több a meglepetés és a véletlen. Elõfordult jópár extrém szituáció, amibõl nem én jöttem ki gyõztesen.<#nevetes1> De azért nem volt idegesítõ, vagy túl nehéz.

grebber
Majd ha végigtoltam 3-adszorra kiprobálom.Köszönöm!

Next PC upgrade: 2022

Tömören nem lehet leírni.<#nezze>

Oblivion Lost 1.3.3:

Átdolgozott stalker AI
- npc-k elkerülik az anomáliákat
- npc-k gránátokat hajigálnak
- teljesen átdolgozott lopakodás és ai reakció
- tábortüzek környékén nem lesz több halott npc

Fegyverek
- minden fegyver átdolgozva, realisztikus visszarúgás
- béta stílusú fegyver pozíció a HUD-on
- új fegyver: AK-47 (új modell)

Visszahozott „irányító (controller)” AI
- az irányító áveszi az irányítást az aurájában tartózkodó npc-k felett (aki az aurában azonnal zombified lesz) és az ellenségei ellen vezeti õket
- ha az irányító elpusztul, az npc megint ugyanaz az npc lesz, mint elõtte

Kibõvített véletlen események
- nem csak a frakciók támadják egymást, a mutánsok is megpróbálnak területet szerezni
- errõl üzenetet fogsz kapni, mint a frakció harcoknál
- minden pályán lesz némi meglepetés

Átdolgozott idõjárás
- az idõjárás sokkal realisztikusabb és jobban illik Csernobilhoz
- nincs többé azonnal intenzívvé váló vihar, ez kiegyensúlyozottabb lett
- sokkal jobb blowout kinézet, új effekt

Küldetés menedzselés
- mellékküldetéseknél és auto-küldetéseknél nincs idõlimit
- újból megkaphatod a küldetést 1 napon belül
- jutalom megmutatása

Átdolgozott spawn rendszer
- sokkal több mutáns spawnol, de nem olyanok, mint ezelõtt
- kutya helyett vérszívóval is találkozhatsz
- a hálózsák használata megnöveli a respawn esélyét a pályán

Textúrák
- béta stílusú játékos-kar textúra
- új mutáns skinek
- különleges Chimera skin

Más
- jobb Psy Dog effekt

grebber
Oblivion Lost 1.3.3 mit tud mik vannak benne milyen újítások??
Valaki leirná tömören persze magyarul?

Next PC upgrade: 2022

Csuhai G
Köszönöm, sikerült. 😊

\"Amennyiben az érintettek elhalálozása nem következett volna be, még ma is élnének.\"

czky
Be kell másolni a játék könyvtárába. Utánna az 1.3.3-at ugyanoda és felülírni a fájlokat. Ennyi.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Csuhai G
Nos, már a célegyenesben járok. 😊
Az Oblivion Lost 1.3 és 1.3.3 kicsomagolt fájljaival mit kell csinálni? Sajnos nem találtam hozzá leírást.
Köszi!

Csuhai G
Örök hálám 😊

czky
Tegnap én is ezzel szenvedtem.
1. Játék fel.
2. 1.0005 peccs fel (meg a crack xD).
3. Oblivion Lost 1.3 bemásolása (~317mb kicsomagolva)
4. Oblivion Lost 1.3.3 bemásolása
5. Játékot indít és örül! 😊

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Csuhai G
Sziasztok!
Valaki le tudná írni az Oblivion Lost mód telepítését az 1.3.3.-ig bezárólag?
Köszi!

Hali!
Akit érdekel annak esetleg leírom a vektoros agyrémet.
Tehát milyen pozícióban spawnolódjanak pl. a járgányok.
Kezdetben azt hittem hogy fokban van megadva az érték. Tévedés.
Elszórakoztam egy cseppet a számokkal. Úgyhogy írom is milyen érték melyik égtájat takarja.
(Vector Y)
A +/- 6.3 értékkel 360 fokban körbe lehet forgatni az objektumokat. A 0,0 esetén hajszál pontosan észak felé néz a kocsi eleje. Így már nem lenne szükséges leírnom, mert ki lehet számolni az értékeket.
É:0,0 / ÉNY:0,7875 / NY:1,575 / DNY:2,3625 / D:3,15 / DK:3,9375 / K:4,725 / ÉK:5,5125 / É:6,3 (0,0)
Negatív elõjel esetén kelet felé „mozdul” az eleje.
A fennmaradó x és z értékek a hosszanti ill. oldalirányú dõlésszögért felelõsek.
Jó éjszakát.

czky
Mûxik! Király lett nagyon!<#eljen>

Szia!
Bocsánat de nem tudtam. Én ebbõl indultam ki. „Type.................: mod for Stalker - Shoc 1.0004 and 1.0005”
De lehet hogy valamit elnéztem. Egyébként gratulálok, szép munkát végeztetek. Van benne munka rendesen, ez látszik. Szerintem a legjobb mod.

czky
Köszi a válaszokat! <#worship>
Késõbb kipróbálom! <#smile>

Kell hozzá az 1.3 és attól régebbi mentés nem megy vele.
Köszi szépen ütõképes ^^
Sajnos nem kompatibilis. Új fegyverek, leírások stb.

Ha így sem megy próbáld meg a kérdéses fájt törölni. (thunder-4.ogg) Így az eredeti fájt fogja használni a játék.
Az 1.0005 elõtt azért felraktad az 1.0004 – et? Egyébként Kanyhalos ezt jobban tudja, hiszen õ csinálta a modot. És én nem szívesen szólok bele más munkájába.

Csuhai G

Helló!Az a helyzet h.már rég játszottam vele de arra még emlékszem h.minden ajtónak külön kódja van amit a környéken találsz kell egy kicsit tekeregni de meg lehet találni!Bocs h.nem tudtam többet segíteni.
Huh. Elég lett volna csak ez a rész.
Expression : wave&&wave->length()
Function : CSoundRender_Source::LoadWave
File : E:\stalker\sources\trunk\xrSound\SoundRender_Source_loader.cpp
Line : 65
Description : Can't open wave file:
Arguments : d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\nature\thunder-4.ogg

Szerintem az a legvalószínûbb ok hogy csak az OL mod 1.3.3 javítását másoltad be, az alap OL-t nem.
Próbáld meg feltenni az alap OL-t és utána a belinkelt javítást.

czky
* Detected CPU: GenuineIntel P3 family, F6/M15/S6, 2997.00 mhz, 63-clk 'rdtsc'
* CPU Features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2

Initializing File System...
using fs-ltx fsgame.ltx
--found external arch mp_military_2.xdb0
FS: 30373 files cached, 5072Kb memory used.
Init FileSystem 0.893506 sec
'xrCore' build 3188, Oct 26 2007

Initializing Engine...
Executing config-script "user.ltx"...
successfully loaded.
Starting INPUT device...
Loading DLL: xrRender_R2.dll
Loading DLL: xrGame.dll
* : free<2030076 K>, reserved<13588 K>, committed<53424 K>
* [ D3D ]: textures<0 K>
* : crt heap<7092 K>, process heap<1140 K>, game lua<0 K>, engine lua<0 K>, render<0 K>
* : economy: strings<1256 K>, smem<0 K>
Executing config-script "d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx"...
! cant convert dik_name for dik<26>, prop=[
! cant convert dik_name for dik<43>, prop=[
! cant convert dik_name for dik<144>, prop=[el
successfully loaded.
Executing config-script "user.ltx"...
Executing config-script "d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\rspec_extreme.ltx"...
! Unknown command: r__dtex_range
! Unknown command: r__ssa_glod_end
! Unknown command: r__ssa_glod_start
! Unknown command: r__wallmark_ttl
! Unknown command: rs_detail
! Unknown command: rs_skeleton_update
! Unknown command: vid_bpp
successfully loaded.
Executing config-script "d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx"...
successfully loaded.
successfully loaded.
SOUND: OpenAL: enumerate devices...
SOUND: OpenAL: EnumerationExtension Present
devices Generic Hardware
SOUND: OpenAL: system default SndDevice name is SB X-Fi Audio
SOUND: OpenAL: All available devices:
1. Generic Hardware, Spec Version 1.1
2. Generic Software, Spec Version 1.1
3. SB X-Fi Audio , Spec Version 1.1 (default)
SOUND: OpenAL: SelectBestDevice is SB X-Fi Audio 1.1
SOUND: OpenAL: Required device: SB X-Fi Audio . Created device: SB X-Fi Audio .
* sound: EAX 2.0 extension: present
* sound: EAX 2.0 deferred: present
* sound : cache: 32773 kb, 3805 lines, 8820 bpl
Starting RENDER device...
* GPU -: NVIDIA GeForce 8800 GTS 512
* GPU driver: 6.14.11.6921
* CREATE: DeviceREF: 1
* Vertex Processor: PURE HARDWARE
* Texture memory: 735 M
* DDI-level: 9.0
* GPU shading: vs(fffe0300/3.0/30), ps(ffff0300/3.0/30)
* GPU vertex cache: unrecognized, 16
* DVB created: 1536K
* DIB created: 512K
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_aref'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_aref_v'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans_v'
! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans_v_tuchi'
! Version conflict in shader 'def_shaders\lod_old'
! Renderer doesn't support blender 'effects\shadow_world'
! Version conflict in shader 'effects\watertest-1'
count of .thm files=4
load time=30 ms
* NULLRT supported
* ...and used
* HWDST/PCF supported and used
* NV-DBT supported and used
- r__tf_aniso 16
- r2_tf_mipbias 0.
Starting engine...

FATAL ERROR

Expression : wave&&wave->length()
Function : CSoundRender_Source::LoadWave
File : E:\stalker\sources\trunk\xrSound\SoundRender_Source_loader.cpp
Line : 65
Description : Can't open wave file:
Arguments : d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\nature\thunder-4.ogg

stack trace:

Ha kidob az asztalra, sokat segít ha megnézed a logot. (C:\Documents and Settings\All Users\Dokumentumok\STALKER-SHOC\logs\xray_akármi.log) Következtetni lehet a hibára.

czky
Felraktam a játékot, utánna az 1.0005-ös peccset. Bemásoltam a gamedatát. Indítom az exe-t és 5 másodperc múlva kidob az asztalra... Csalódottság 1000-el! <#sir>

Szia! Igen én is tudom hogy kijelzi a „kamera helyét.” (Coord x,y,x) Most már csak azt szeretném megtudni, hogy amikor spawnolja a matériát pl. autó, melyik égtájba „nézzen” az eleje. (Vector x,y,z).

Csuhai G
Sziasztok!
Felkeltette érdeklõdésem az Oblivion Lost MOD. Ki szeretném vele újra játszani a játékot, viszont azt meg szeretném kérdezni elõtte, hogy a trainerek és a magyarítás kompatibilis a móddal? Sajnos angol tudásom egyenlõ a nullával, tehát a magyarítás számomra nagyon fontos..
Elõre is köszi!

TSL16b
Pedig az rs_stats on kijelzi a "kamera" helyét, de a nevedben szereplõ felbontás kevés, 1024×768-ban már kifér, alul ott lesz az nagyobb betûvel.