34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • koschwarz
    spoiler, de csak saját felelősségedre

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ahol bent vagy, van egy poltergeist, egy repkedő lángcsóva, azt kell lőni, amíg szét nem durran
  • Örült kutya
    Jó estét mindenkinek!
    Az a gondom hogy amikor ott vagyok az X18-as labornál,és megkaptam az 1-es és 2-es szintű belépési kódokat,és az ajtón bemegyek a dokumentumokért és beragadok!Ezt úgy értem hogy amikor bemegyek az ajtón a dokument felvesz,jövök vissza,mennék ki az ajtón és kiirja "Hogy valaki fogja az ajtót kivűlről" ilyesmit és nem tudom kinyitni!És valami állat mindig üvölt kivűlről!Mit lehet tenni?
  • n3whous3
    ja ok, elfelejtettem, hogy ad XD
  • sparrow35
    Nem de engem is érdekelne hol van, egy helikopter gépágyút az erőmű mellett viszont találtam egy katonánál.

n3whous3: Pedig ad, 80kg ra növeli a teherbírást.
  • SaGa
    A fantomok is sebeznek, pontosabban egy idő után "agysérülést" okoznak.
  • Sanyix
    Nem az agyperzselő idézi elő, mivel az már rég áll(és főleg az is csak a közelében működik). Akkor jelent ez meg, mikor abból a küldetésből jöttem vissza. És nem is olyan hologram szerű, hanem normális kutya kinézetű, egy lövéstől elteleportál, és bizony sebeznek.
  • Sanyix
    Aludtam. De mit lőjek ki ha nincs körülöttem semmi? Csak ezek jelennek meg megállás nélkül? és 3 pályán át követnek? Red foresttől a bar bejáratáig, mindig lát valami.
  • Csabah0
    Sparrow35 Te megtaláltad az Mg 3-as géppuskát? Kézbe tudtad venni mert Én nem, és nem tudom h mi a baj?
    Meg mit kell csinálni h elinduljanak a jármüvek ebben az OL 2.1.1-ben?
  • koschwarz
    hozzáteszem, nem tudom, hogy az OL mod ezen változtat-e.
  • koschwarz
    jaja, ott az agyperzselő idézi elő ezeket a fantomokat...nem sebeznek sehogysem, nem kell velük törődni, bár elsőre ijesztő, ahogy megjelennek...
  • n3whous3
    jaaa ezt vágom mi, nem a szellemek... kurva idegesítőek.
  • sevendoor
    Vannak olyan állatok amiket pszi sugárzás vesz körül. Fuss el és lődd ki messziről.
    A másik ami még lehet, hogy régen aludtál. Annak is ue. a tünete.
    Ha bárhová mész tapasztalod akkor ez lesz. Keress egy tuti helyet és szliping..
  • n3whous3
    Nekem a ruhám miatt nem sebeznek de ezek ilyen szellemek vagy mi.
  • Sanyix
    Mi ez a szar? Megyek military base, vagy red forestben, állandóan beremeg a kép, meg elmosódik, mint valamelyik psy szartól. És mindenhol megjelennek ilyen egy lövéses kutyák, amikbe ha belelövök eltűnnek egy ilyen artifaktos kör kíséretében, de még sebeznek is! És ahogy lelövöm, megjelenik a másik, és folyamatosan azt jelzi hogy valami lát, tökmindegy hova megyek.
  • sevendoor
    Töksötétben mit látsz szinesben?
    Mondjuk ha az eredetivel játszol ott tényleg nincs rá szükség, mert sötét sincs. OL-ben viszont az éjszaka az bizony sötét.........
  • Sanyix
    Élőben az éjjellátó felerősíti a gyenge fényt, ezért látni vele. Stalkerben kékre van zöldre színezi a képet, semmi mást nem csinál, kikapcsolva ugyan azt látom, csak úgy legalább színesben.
  • n3whous3
    Annál van egy fokkal jobb, amit egyik küldetés miatt kapsz tőlük. Az is tudósos suit.
  • sevendoor
    A tudosok kék cucca a legjobb szerintem. Nem is értem miért ilyen szemtelenül olcsó. Bár lehet hogy ez csak az OL-ben van....... az eredetit SEVAban toltam a vége felé.
    Én találtam egy spéci AKt még nem cseréltem le, gránátvetővel, távcsővel, hangtompitóval, eddig tökéletes.
    A digitális éjjellátóval felszerelt kékes, egyenletes szinű látást biztosít és halk. Igazit még nem próbáltam, de asszem azokban zöld szinű a kép.
  • n3whous3
    Lehet látni mindegyik éjjellátóval eléggé, legalábbis amennyire kell. Ha nem hiszed, hogy mennyire lehet látni egy éjjellátóval, akkor esetleg nézz meg egyet élőben, leszámítva egy-két szuper gépezetet, nem tud a többi sem jobbat...
  • koschwarz
    mondjuk a zöld seva suit kékes "éjjelátója" azért egész jó szerintem, tényleg jobban lehet vele sötétben látni.
  • Sanyix
    Nincs is éjjellátás a játékban, ami van az képszínező seder :D
  • n3whous3
    Akkor mindegy, nekem egyébként megfelel a tudós jobbféle öltözet. Annak az éjjellátása is fasza meg minden.
  • koschwarz
    ja, nehogy exot viselj, amikor beérsz az erőműhöz...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    futni kell mint állat, más lehetőséged nem lesz...
  • koschwarz
    az erőműben többet is lehet találni, sőt egy jobbfajta military suit-ot is (stalker fokozaton, mert a nehézséggel együtt ezek száma is csökken). sőt, mintha a redforestben is otthagytam volna egyet...(a zöld seva hasznosabbnak tűnt)
  • n3whous3
    Én egy halom cuccot pedig abból vettem.

btw: exoskeletont "eldobva" lehet találni? Mert már a játék vége fele vagyok és nem fog rá "összegyűlni" az tuti.
  • koschwarz
    mondjuk a pénz dolognak olyan szempontból tényleg nem láttam sok értelmét, hogy mire is lehet/érdemes elkölteni? bár az is igaz, hogy nem kötelező eladásra gyűjteni a cuccokat.

tényleg, ki milyen fegyverrel tolta az erőműben? számomra az egyetlen igazán alkalmas fegyver a tunder volt, azokkal úgy hullottak a monolithok még a testre adott lövésnél is ahogy kell, egyébként minden mással csak "szívtam".
  • sevendoor
    Nem véletlenül van hozzá ennyi mód........ A bajaidra egész pontosan az endurance és a trader mód a gyógyir.
    Az előbbi 150kg. emeli a súlyhatárt, az utóbbi minden fegyvert elérhetővé tesz minden kereskedőnél.
    Próbáld ki még au OLt. Nem fogsz csalódni.......
  • n3whous3
    Exoskeleton kár, hogy nem ad súly cipelés pluszt, pedig logikus lenne, már készülnek ilyenek amcsiban és terhelést leveszi az emberről elég nagy részt.
  • koschwarz
    peccselni nagyon érdemes lett volna, már 1.05-ös verzió is van (vagy valami hasonló, de a lényeg, hogy több peccs is van).

kevés az ötven kiló de erre csak annyit lehet mondani, hogy gondold el, így is annyi súlyt cipelhettél magaddal, mintha egy átlag csajszit hordoztál volna a hátadon...és még futni is tudtál...meg kell gondolnod miből és mennyit viszel. az elején én is mondent felszedtem, de aztán minden ellenfelednél dögivel lesznek cuccok. én pl. pisztolyt nem cipeltem, szerintem egy automata fegyver elég, medkitből 2-3 darabot, érdemesebb inkább könnyű kötszert magadnál tartani, de abból sem kell sok, mert mindenkinél találsz. lőszerből kb. 300 db elég, úgyis után tudsz tölteni, szintén az ellenfelekből. gránát 3 db, egy konzerv, nehogy pont ne legyen nálad semmi ha éhes vagy. más nem is kell, csak az artifectek meg a ruha. összesen kb. 45 kg az egész.

a bleedinges artifectetket én soha nem viseltem, voltak helyettük hasznosabbak is, hiszen annyi kötszert lehet találni, és egy gyorsgombbal csak rá lehet nyomni harc közben is...tehát minek?

visszatérve a súlyhatárra és a hsznosabb cuccokra: az endurance növelő artifecteket találtam a leghasznosabbnak, én a játék közepétől 70 kg-t tudtam cipelni, 60 kg-ig folyamatosan futni (ha jól emlékszem).

szerintem ha valaki úgy megy az x16-ba, hogy nem tudja mi vár rá, akkor átalában mindenki szűken lesz a lőszernek...de talán ez az egyetlen hely , ahol minden tárnak örülni kell.

vintart annyi módon lehet szerezni, még ingyen is belebotolhatsz, már az army warehouse-tól...speciel szerintem a redforest-től szükséges, előtte is jó ha van, de nem létfontosságú.

• chopin42
    Hali! Most vittem végig játékot, nem mondom, nagyon fasza volt.a v1.0000 val játszottam+magyaritás , nemtom ez befolyásolt-e valamit, de néhány ézsrevételem lenne. Mégpedig az 1. és legidegesitöbb:ROHADT KEVÉS AZ 50 KG!!! A játék 3/4edét tulsúllyal nyomtam végig, olyan 54 és 58 közt, de volt h pont 60on volt, ti ezt hogy oldottátok meg? A fináléban pl csak Ft200m, Gauss, 1 pisztoly, meg lőszer ezekbe+lsősegélycsomag, és simán megvolt a 60...A másik h van 2 artifact, a nevükere nem emlékszem, elvileg az egyik 266 a másik 400%kal csökkenti a vérzést, ezeket viseltem is, mig rá nem jöttem h ez miatt vérzek el 1 találattól, kb 1/4 ed része a játéknak igy ment, gondolkodtam h letöröljem -e...aztán azt a 2 szrt kidobtam, mellesleg nemhiszem h igy kellett volna müködniük...Aztán, löszerelosztás: a játékban volt h késsel kellett ölnöm(X16...), máskor meg volt dögivel...Meg milyenmár, h szenvedni kell 1 rohadt tisztességes mesterlövészpzuskáért ( ...Vintar BC), amikor ugy kell(lene...) a játékba, mint piásnak, a szesz...az iuccso páylán meg a vége fele annak is megtalálom, amikor ott a gauss... na mindegy. A pénznek meg aztán végképp semmio érteléme, kb tizedére kellene csokkenteni amit küldetéskért kapunk, és még akkor se lenne szinte semmire se jó...
    Amugy félre ne értsetek, egyik legjobb játék szerintem, csak ezek kicsit zavartak benne... Bocs a hosszu kommentért
  • bakvarnyu
    Na mondjuk én is alig vártam a HL2 epizódokat de másodszorra már sajna nem olyan nagy élmény semmi se.Ettől függetlenül én is nagyon várom ezt.
  • koschwarz
    sok nagyszerű FPS-sel játszottam már, de ez az egyetlen, aminek az atmoszférája annyira megragadott...alig várom már a clear sky-t. (sajnos arra már végképp nincs időm, hogy kétszer toljak végig egy játékot, ha nem jönne nemsokára a clear sky, biztos hogy emiatt kivételt tennék.)
  • pervajakróv
    Kiadás óta minden nap szórakozok vele egy kicsit,sz.tem ez a legjobb FPS
    Következő évre meg ott lesz a Clear Sky !
  • sparrow35
    Ide is beírom, hogy Kanhalos (is) olvassa:

Végigvittem OL 2.1.1 moddal is a game-t (immáron ötödször), egész kellemesre sikerült a mod, csak pár hülyeség van benne, az össze vissza spawnoló mutánsok, a feléledő zombik, ennyi szörny nem kell bele, ez nem Doom. A készítők sem véletlenül raktak bele olyan kevés mutánst (főleg a scorcherekből!), hogy meg legyen a hangulat, ha tucatjával kell őket hentelni elveszik a félelmetes atmoszféra, a világító, felkelő zombikon meg csak röhögni lehet... A másik zavaró a katonai járművek: ez nem COD4 hogy ilyen idétlen rpg-vel szaladok kilövöm az összes tankot, helit Rambo 83493 marhaság legyen. A nappal megjelenítése sajnos elég gagyi lett ezzel a vakító HDR-el + ez a noise effect...

Ami viszont igen tetszett az a fegyverek sebzése és pontossága, egy-két kivételtől eltekintve, ill. az új fegyverek, a vezethető járgányok, a free play a végén szintén jó (nem értem miért nem tettek egy ilyen befejezést is az alapjátékba...), érdekes a blowout (bár párszor sajna nem lehet futni előle olyankor elég gagyi, hogy kattintgathatsz a segélycsomagra pl.: az erőmű külső területén...), az alvás, hogy gyakrabban kell enni, az éjszaka is tényleg sötét, nem is éri meg kóborolni, csak amíg alvóhelyet keresel.

A kereskedelem viszont sem itt sem az alapjátékban nem jó, szerintem annyiért kéne venniük, és eladniuk, amekkora érték a súly melletti résznél van megadva, úgyis sérült az összeszedhető fegyverek nagyrésze, ilyenkor annyival arányosan csökkenhetne az érték is, idétlen hogy egy rakás gyenge minőségű, de működő fegyvert eladok és mégse vehetek belőle egy normálisat, a javíttatás pedig szintén horror áron van, úgy kellene megoldani hogy a kereskedők naponta csak x összegért vennének át dolgokat, és akkor nem is gazdagodna meg gyorsan a player (gondolom ennek az elkerülésére van ez az érdekes kereskedelmi rendszer...).

Összességében azért jó lett, de nem jobb az alapjátéknál, kicsit más, valamivel több, valamivel kevesebb, aki eddig nem szerette most sem fogja megkedvelni.

Hirtelen ennyi jutott eszembe... :)(ja és a "Kanyhalos trader easter egg" npc-t megtaláltam ám :D)
  • koschwarz
    ez single-ben is így van (ahogy a valóságban is). hát nem zseniális?
  • Shidrovics
    Én azt vettem észre az mp benn hogy ha bizonyos szögből lövöd rá a golyót egy fémlapra akkor elpattan valahova és még mindig sebez
  • erx13
    köszönöm szépen akkor a tanítást :) igaz még csak nemrég érettségiztem de már sok a felejtés :)
  • Roger6
    SaGa pontosan írta, a csőtorkolat elhagyásakor van a legnagyobb sebessége a golyónak. Tehát de, egy szemvillanás alatt veszi fel a sebességet!
  • darki81
    Üdv. Ha valakiknek kell TS szoba CA-val, az kaphat :)
    IP: nmre.sytes.net:8768
    PW: lofax

stalker az jó kis game, a metro2033 is olyan lesz asszem
  • SaGa
    A lövedéket a lőporgázok kiterjedése gyorsítja. Amint a golyó elhagyja a csövet, a gázok nyomása hirtelen lecsökken, így a golyót nem gyorsítja semmi, sőt a levegő és a gravitáció hatása lassítja. A legnagyobb sebessége a csőtorkolat elhagyásakor van, nem véletlenül ebből számítják a fegyver teljesítményét, ami pl lőfegyver fogalmának törvényi meghatározásánál is ott van...

Esetleg lapozz vissza fizikakönyvben és olvasd át újra.
    A lőszer tömegét sem jól saccolod....