S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kobra223, az 1. hibára:
Mielõtt eljutottál volna eddig a küldetésig, véletlenül nem volt a Dark Valley pályán blowoutod? Nálam elõfordult már, hogy a küldetés felvétele vagy teljesítése elõtt a cellában levõ Duty-s megmakkant a blowouttól, és ilyenkor jött az elrontott feladat üzenet. Ez azért van, mert a cella és környéke (a bandita bázis hangár felõli oldala) nem védett hely blowout esetén (csak beljebb vagy védve, ahol Borov tanyázik). Szerintem nézd meg, hogy él-e még egyáltalán az a Duty-s, mielõtt felveszed a küldetést.
Egyébként magyarítással tesztelve lett ez a rész is, és nem volt hiba ebben a küldetésben sem.

köszönöm szépen<#idiota><#vigyor>

TSL16b
640×480-ban kép sincs.

kobra223,
1. ez nem tudom miért lehetett, magyarosítás nélkül is ezt csinálja?
2. error log kell ha kilép, anélkül nem lehet mit mondani
3. nincs is vihar éjszaka amikor hold van, a hold kb 23:00 és 3:00 között van, képed van róla, ilyesmi?
4. szaggatás ettõl nem lehet, bár picivel nagyobb a gépigénye mint a vanilla stalkernek, nézz szét elõször a gépeden, töredezettségmentesítés stb
ja és minden elismerésem a fejlesztõknek és a fodítás nagyon faxa lett a modhoz

sziasztok nem tom mennyire ismeretes találtam egy pár hibát, Dark Valley tapasztaltam ezeket elõször eddig más hibát nem találtam máshol

1. amikor az egyik szolgálatos meg kér hogy segítsek kiszabadítani a második társát jó rendben segítettem nekik a poén az hogy sikerül meg tudnom hogy van egy harmadik akit elkaptak meg kapnám feladatnak hogy szabadítsam ki, meg kapom utána rögtön erontot feladatnak jelzi a game mondom jó ideges voltam vagy háromszor elismételte

2. x18-ban kilövöm azokat azokat a villámos mutánsokat akik szerintem hajingálják az ember fejéhez a cumokat ezek közül kilõttem vagy hármat még minden rendben utána azt hiszem a negyediket lõttem ki akkor hiba üzivel kilököt az asztalra

3. nálam az viharokban éjszaka szinte minden pályán látható volt a hold

4. elképesztõ szaggatás

még mielõtt egyesek le hurrognának engem leszögezném személyes észre vételem osztotam meg a mod fejlesztõk felé

ezeket a ol-mod 2.1 verzóban tapasztaltam

Fehercsoki
Van benne olyan multi h együtt vannak a playerek és szabadon lehet menni meg ölni a szörnyeket meg ilyenek?

DarkSector
Jah értem 640x480-ban van célkereszt és nem akad.
Faxa.<#vigyor5>

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Igen...mondjuk én nem nevettem...<#idiota> viszont ha lejebb veszem a felbontást aor jó.

De nem is ez a lényeg...miért csakdinamikus fényeknél van célkereszt?
Eddig nem úgy volt.

DarkSector
Háát hogy bekapcsolod az effect-et hogy legyen célkereszt, a jobb célzás érdekében, viszont beszaggat, ami álltal nehezebb célozni...<#hehe>

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Na már most miért?

DarkSector
Ez nagyon vicces.<#vigyor3>

Közben rá jöttem...ha bekapcsolom a dinamikus fényket van célkereszt, ha ki kapcsolom nincs. De a dinamikus fényeknél nagyon szaggat...meghülyült ez a játék?

Nem igaz...vagy szaggat vagy nincs célkereszt...ilyet.

Van egy fura gondom, nincs célkereszt a játékban. Régebben volt nem tudom..hova lett? Pedig be van állítva hogy legyen, mod nincs fenn, csaka honosítás.

Sanyix
nekem ilyen lett a saját modommal, 2-3 lövést bírok ki egy merc suitban és 2x+5% bulletproof artifactal.

Hozzászoktam, tpm is, mert armázunk, meg ofp-zünk, ott mák ha az elsõ találatot túléled normál fegyverbõl, de ott vannak tankok, meg 12-30mm-s finomságok is.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

The Norberto
😊😊 sztem jók a fegyverek fogj egy levágot csövû vadászpuskát azt kész én edig azal mentem sokat lopakodtam és enyi😊😊 meg hantompítós 9mm-es az se rosz😊😊 csak a fejét lell lõni😊

amugymeg ez 1 játék valóságba elsõ 2 golyó után kieküdnél nemám kötözöd a sebeid 1 gombnyomásal😊😊
Sanyix
Na ott is van. Effective range 300m. Az azt jelenti, hogy addig még viszonlag kis szórása kéne legyen. Stalkerben ritkán fordul elõ hogy 150m-nél távolabbra kell lõni, meg még a pontosított fegyveres cfg-vel (ami az ol-ben is van) eléggé szór, és ez még csak a fele a valóságosnak...

Ezért nincs értelme közelharcon kívül fejre célozni stalkerben, mert tökmindegy milyen pontosan célzol, kis esélye van, hogy a lövedék arra megy, és a fej nem a legnagyobb célpont, csak akkor jó ha alá megy a szórás. Ezért jobb felsõtestre lõni, mert az elég nagy hogy találjon.
Na meg 3x lábonlövéssel is meg lehet ölni egy katonát 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

LR300
És igen sztem is szar a szórás itt most nem a visszarúgásról van szó, hogy összevissza rázkódik a fegyver hanem maga a szórási érték a cfg-ben.

Sanyix
Nem fogod fel? Amerre áll CSÕ arra megy nagyjából a lövedék. ha félrehúzod a fegyvert akkor már nem arra áll a CSÕ.

Pisztoly meg nem érdekel. Gyenge is, pontatlan is, csak addig használom amíg nincs más. De a többi fegyver is jóval pontatlanabb mint a valóságban (az meg fõleg vicc, hogy egy dragunov pontatlanabb mint egy gépkarabély, pl a tr301 aminek nem tudom a valóságos nevét ha létezik egyáltalán, de valami m4 félének néz ki, ami meg hát nem a pontosságáról híres).

Ha viszont nem hordana félre, a kövesútig sem jutnál ki élve a Kordonban... 😉

http://www.wix.com/swatopluc/castles

czky
Erre azt tudom mondani, hogy ez nem a valóság, hanem egy játék. És az is tény, ha félrehord a puska, azzal nem javul a játékélmény... Szerintem.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Ne az ellenfélbe lõj, hanem a fejébe! Az segít.

JBQA!

Való életben amerre célzok nagyjából arra megy a lövedék(kezdõnek se fog elkanyarodni a lövedék mert kezdõ, max célozni nem tud), a fegyver pontosságától függõen. Itt nagyon nagyjából megy csak arrafelé.
Lõttél te már fegyverrel egyáltalán? Az se mindegy hogy húzod meg a ravaszt, már azzal nagyon félre tudod húzni a pisztolyt. Maradjunk annyiban hogy a valóságban nem úgy megy mint az akciófilmekben, ez nem railgun. Sztem a fegyverek félrehordását a Stalkerban még csökkentették is, nehogy elmenjen a kedve a játéktól sokaknak.

JBQA!

tudtok nekem mondani olyan cuccokat amit elég könnyen meg lehet találni???és még kb az elején van mert én kiakasztottam már egyszer most meg csak a fegyverek próbálgatom bennük
köszi

hali
sehová paint be meg kell nyitnod és ott tudod menteni azthiszem

proway
hali lali papi 😊
az az 1 kérdésem lenne h amit a gémben csinálok képet F12 megnyomásával,hogy azt hova menti el a játék? lécci segítsetek

MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerűen lenyűgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille

bocsi kanyhalosnak szolt

kösz

Prince23
Sky-hoz kell e a kiegészítõ? olvastam, h elég független gamma lesz, azé kérdem.

Sanyix,
nem, tévedsz, az nem textúra, a nap belerakása ebbe a játékban scripteléssel történt, nem annyi hogy odaraksz egy textúrát, ez nagyon bonyolult.
Amirõl te beszélsz az az hogy a nap fénye megvilágítja a tájat. Én nem moddolok grafikát.
--
kobra223,
Enni kell alvás elõtt, hogy mér szaggat azt nem tudom, csinálj töredezettségmentesítést vagy ilyesmi.
--
Hy hogy tok neten játszani?? Mert én már beírtam 1 cd key-t is de nem fogadta el vagy csak eredetivel lehet nyomni??Elõre is kössz.

jah,ez az én bajom ezzel a gammel.

Sanyix
Igen mert becélzod a fejét, azt nem arra meg a lövdék.
5 méterrõl meg még nincs ideje kitérni.

Pontosan céloztam akármit is mondtok!
Fejbe lõttem közelrõl akkor meghalt.
De ha kb 10-15 méterrõl akarom leszedni kp-vel akkor meg semmi.

Akkor valamit nagyon benéztél, Minden lövedéknek van röppályája, a szubszonikusoknál erõsebben esik, a gyorsabbaknál kevésbé. A Vintarnál jól látható, de a többi fegyvernél is, ha figyelsz.
Állj be egy fém ajtóval,vagy sima fallal szemben, megfelelõ távra és lõjj célba. Látni fogod, hogy van ballisztika a játékban rendesen. Elég jól modellezték.

Sanyix
Van röppája? Igen, annyi hogy kilövöd, randomra kijelöl egy irányt szórás szerint merre menjen, és onnan nyílegyenesen repül akármeddig.
Volt már olyan hogy arma, ofp miatt nagy távolságra kicsit fölé céloztam, de rájöttem, hogy nincs értelme, mert itt nem esik a lövedék a föld felé.

Sanyix
Így van kezdõnél átíródik a fegyverconfig, nagyobb szórásra, profinál meg átíródik kisebbre 😄 LOL

Való életben amerre célzok nagyjából arra megy a lövedék(kezdõnek se fog elkanyarodni a lövedék mert kezdõ, max célozni nem tud), a fegyver pontosságától függõen. Itt nagyon nagyjából megy csak arrafelé.

lehet a gépem kevés hozzá amúgy minden szinte levan húzzva

sziasztok nagyon jó a ol mod nekem nagyon is tetszik csak az gondom szemét telepen lévõ kitörés utáni esõzés nagyon be lassítja a játékot amikor mennék a hangárba segíteni, másik gondom amikor aludnék másnap regelik mindig meg halok ez mitõl lehet egyáltalán valakinek van valami tippje?

Hello nekem a vége felé van problémám lent vok egy laborban vagy mi az és van egy jégtömb féleség a videóban meg a patkányokat lövi egy csávó utánna se kép se hang kifagy mi lehet a baj ??

Hmmm...

Nekem mindig sikerült lelõnöm, akit akartam és mindig sikerült mögé osonni annak, akit másképp nem sikerült legyõzni. Az elsõ pálya hídõreit pl azzal a hangtompítós pisztollyal, amit az út szélén lévõ "lakókocsiban" lehet megtalálni. Egy alkalommal minden fegyvert "belõttem" egy megfelelõ helyen. A szórás nem különbözik a való életben tapasztalható szórástól, csak a "gyakorlottsági" szinted befolyásolja, hogy mennyire lõsz pontosan. Egy kezdõ természetesen nagy szórásképet produkál, egy veterán meg pontosan lõ.

Hát itt is van olyasmi ballisztika mint ArmAban persze nem olyan élethû, de itt is van röppálya meg elpattanás.

Sanyix
Látom nem érted. NEM arra megy a lövedék amerre célzol nem kell gondosan célozni, mert úgysem arra fog menni. Egyes lövéssel is. Még pontosítva is nagy a fegyverek szórása. Az armaban, és ofp-ben ott már számít a célzás (fõleg mert ott nem nyílegyenesen repül a lövedék mint utt, hanem lassul, és kanyarodik a föld felé), de ott is egy ak47-ell 300m-re egész pontosan lehet pötyögni ironsightal, hosszabb csövû fegyverekkel pl pkm, már 600-700m-re is jól lehet lõni. Ott is szórnak a fegyverek, de élethûen. Itt 150m már soknak számít, és még pontosítva is úgy szórnak, hogy inkább szerencse mint célzás kérdése hogy 1 lövés-e vagy nem.

Osonni meg nemlehet, max fedezékezni, mert tökmindegy micsinálsz, akár mögöttük vagy, úgyis észrevesznek, fõleg mert csomószor átlátnak/lõnek a falon is.

Nem tudom, hányszor toltam végig a stalkert, de sosem volt gondom a fegyverek szórásával. volt olyan mod is, ami javított ezen, attól sem lett jobb a dolog, mert az ellenfelek kezében pont úgy szór, mint a tiedben, tehát ha lézerpuskává alakítod a cuccokat, akkor téged is eltalálnak egy kilométerrõl, mindig.
Tessék kihasználni a fedezékeket, a sötétséget, az osonást és türelememmel célozni. Természetesen egy rövid csövû AK, hosszú sorozattal szétszórja a lövedéket, de egyes lövésekkel gyönyörûen használható az is. Én pl kifejezetten kedvelem a Vintart a játékban, mert pontosan oda lõ, ahova akarom, nem oda, ahova nézek, ahanem ahova a golyónak mennie kell. Ez nem egy doom, ahol ha csak arra nézel, találsz...

Sanyix
jól kell célozni? Az 1.0-ban semmit sem jelentett a jó célzás, mert úgy szórtak a fegyverek, hogy mindenfelé repültek a lövedékek csak a célzás irányába nem. Itt már kevésbé van ez, de még mindig sok mák kell jó lövéshez, célzástól függetlenül.

aha

Mindenkibe csak egyet kell belelõni, csak jól kell célozni.
Nem tudsz magaddal hívni senkit. Van ugyan coop mod, de nem sikerült, bugos...

Sziasztok!
már többször is visszaraktam a játékot de mindig ugyanaz a véleményem:
A játék jó lenne ha nem kéne 3 tárral az ellenfélbe lõni hogy meghaljon!!!
Kérdésem:
Lehet magammal hivni haverokat a küldetésekben?
igy sokkal jobb lenne sztem!

Sanyix
Akkor mi az ha nem grafika? zene? Hang? Vagy kispista kutyája?

Nem igazán realisztikus az, hogy narancssárgán rikítóak a fények reggel este, ha kimegyek az utcára ilyenkor, nem ilyen...

képzeld el, sima stalkerben is van valós fényforrás, elég csak ránézni az árnyékokra. Mitõl változnak folyamatosan? Józsika lökdösi õket. Egyébként egy játékban fényforrás nélkül tudod mit látnál? Semmit. Egy nagy fekete képernyõt. OL miben változik? A felhõs eget lecserélték tisztára, és odaraktak a fényforrásra egy TEXTÚRÁT, semmi mást.
Alap stalkerben lens flare is van... nem egy textúrától függ az sem, hanem az erõs fénytõl, ami akár egy pixelbõl is jöhet.

És igen, dx9-ben játszom, full dynamic lightninggal, minden maxon+ 16x aniso.

Brightness, contrast, gammától meg nincs hatással a sárgaságra. Max a saturation lehetne, amit ugye nem lehet állítani.

Hy hogy tok neten játszani?? Mert és már írtam be cd key-t is de nem fogadta el vagy csak eredetivel lehet nyomni??Elõre is kössz.