34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#31857 Áhhh!Végre megjött a S.T.A.L.K.E.R. SoC, és a Clear Sky! Asszem ma nem sokat fogok aludni! Ráadásul a Clear Sky magyar szinkronos, nem is tudtam.
-
SaGa #31856 Az alap játékban nincs visszaút a pripjatyi stadion után. Egyik területről sem tudsz többé visszamenni a korábbira.
Az OL moddal vissza tudsz menni, ha nem mész el valamelyik fals befejezés felé (a wishgranter használat vagy C-C ajánlat elfogadásával természetesen véget ér a dolog, ahogy alapból is). Az utolsó terepen tudsz a talajon is mozogni, nem kell a teleportokon át ugrálni. A legutolsó teleportba beugrásig bármikor visszafordulhatsz és akár az első pályáig (Cordon) visszamehetsz. -
#31855 Ezt nem is tudtam! Ki kell próbálnom.
Kérdés: ha a játék végén nem fogadom el az ajánlatot és elkezdem a teleportálgatós témát, még vissza tudok menni a többi részre? Vagy kinyír a sugárzás, ha el akarom hagyni a környéket? -
#31854 Én gránátokkal intéztem el őket, de csak másodjára sikerült, mert a pseudodogra semmim sem maradt. Dühítő rész volt... -
SaGa #31853 Keményebb lett az élet a Zónában. Valóban több a szörny, főleg Blowout után, mert azzal jönnek, de ettől lett "szép" a dolog.
Megjegyezném: az alap, modolatlan stalkerban is lehet sok szörnnnyel találkozni. Menj be pl a Military Warehouse pályára, takarítsd ki a dögöket, majd várd meg az estét a Bár felőli bejáratnál. Szépen komótosan sorakoznak befele a bloodsuckerek, pseudodogok, és vaddisznók, fajtánként szakaszba rendeződve. Ha a közelükbe kerülsz, testületileg megtámadnak... -
#31852 Az OL modban nem lett sok kicsit a szörny? Nekem az tetszett az alap játékban is, hogy nincs tele mindenféle "élő"lénnyel, hanem ritkábban találkozunk velük. Így sokkal durvább hatása volt a dolognak. Bár az OL moddal még nem játszottam, de ahogy olvasom, ott rendesen teletuszkolták szörnyekkel a játékot, szerintem ezzel kicsit vesztett a fényéből. Gondolom ti nem ezen a véleményen vagytok. Na mindegy. -
SaGa #31851 Ha a laborból (ahol a burer megjelenik) felmész a "félemeleti" terembe, találsz egy halom lőszert, meg gyógypakkot az utolsó szekrényekben. -
#31850 pedig dark valley-ban a törpés téma még szopatósabb, legalábbis az ol moddal. van lent vagy 4 snork, 3 bloosucker, és ami a legrosszabb, 2 geci törpe meg burer. A törpékbe meg annyit kell lőni hogy megfeküdjenek, hogy ott nincs annyi lőszer ami bőven elég. burernél viszont lehet takarékoskodni, úgy hogy inkább f1 gránátokat vágsz hozzá :D 3-tól kidől. -
SaGa #31849 Meg pár zombi. Snorkból meg hat vagy nyolc. A baj ott inkább az, hogy ha odáig az ember nem figyelt a lőszerre, addigra alaposan lefogyott. Főleg, ha fönt nekiállt a zombikkal kötekedni, ahelyett, hogy gyorsan lement volna a kapcsolóhoz... -
#31848 jaja, nekem is addigra elég kevés lőszerem volt :) már szinte puszta kézzel harcoltam. -
#31847 ha ez a yantar-os hely akkor nem olyan csúnya :D kb 4 snork, és 1 pseudogiant fog várni :D -
#31846 világos, én csak azt próbáltam kifejezni, hogy ezen kár "vitázni", mert a játékot így csinálták meg. a valóságban biztos le lehet szedni, a játékban nem. ennyi. -
#31845 Amikor megtalálod Ghost cuccát a holtteste mellett, lesz egy bejárat az egyik rácsozott, elkerített részen. Menj be és ott találsz egy bunkerajtót. Az levezet a csatornába. Azon keresztül kell távozni. Tipp! Mielőtt lemész, nézz körül a pályán lőszer után, mert nem egy csúnyaság vár majd odalent! -
sztanyo28 #31844 egyszerüen nemtudok felugrani a létrára :S:S valaki segitsen lécci -
#31843 CS-ben nincs is vintar :D max AWP/scout/magozók :P
az meg hogy melyik játékban mi van elrontva... lehet hogy ez egy olyan vintar, amire a távcső ávan hegesztve -
sztanyo28 #31842 már megvan a dokumentum 2. része is csak egyszerüen minde kis zugot átkutattam és akkor sem találok ki :S ahol lejöttem ott kell visszamenni ??? -
sztanyo28 #31841 hogy kell kijutni az x18 laborból ??? -
#31840 A 3650 kevésnek bizonyulhat... minimális ráfordítással vehetsz egy 4670-eset. Azzal már nem lesz gond. :) -
uszabi #31839 Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni. Új gépet tervezek venni, de nem egy erőművet. Szeretném, ha a Stalker SoC jól futna rajta (a mostanin nem igazán tudok vele játszani). A következő konfigot néztem ki:
ASUS P5B
INTEL Dual Core E2200 2,20GHz 775
2048Mb DDR2 800Mhz
SAPPHIRE HD3650 256MB GDDR3
Nem valami űberbrutál játékgépet szeretnék, elég lenne, ha max 1280x1024-ben normálisan elfutna rajta.
A tapasztalataitok alapján mire számíthatok? Diavetítésre vagy folyamatos élményre :-)?
Köszi
Szabi -
bazsi83vp #31838 Ne légy már szerencsétlen. Nem úgy kezdtem hogy a játékban mi van elb...va? Tudod, szövegkörnyezet. -
#31837 ...ettől a játékban még nem lesz leszerelhető a scope, te meg ezt értsd meg. -
bazsi83vp #31836 Az a helyzet kispajtás, hogy a játékban mi van /elbaszva/ az 1 dolog. Az meg hogy én a munkám során mivel találkozom az 1 másik dolog. Legyen elég annyi, hogy nem itt végeztem a műszaki egyetemet és a párom orosz. -
SaGa #31835 Próbáld már meg felfogni, hogy nem arról szól a belinekelt oldal, ami a játékban van. Sem a ShoC-ban, sem az CS-ban nem lehet a Vintar távcsövét leszedni. Tök mindegy, hogy az IRL megfelelője milyen, azzal az éltben nem fogsz találkozni, ahogy én sem. -
#31834 ott a pont.
hát nemtom. a stalker fizikája megvan multiban, ott a stalker. mégse azt választják :P ennek egy egyszerű oka van. ha a valódi életet akarod utánozni lövöldözésben, akkor már nem is olyan nagy fun! kuksolsz egy fedezék mögül, 10m+-ról a fegyvereid szart se érnek, és 10m futás után nem tudsz mozogni. egyszerűen a valóságot nehéz átültetni szórakoztató játékba, mert unalmas lesz...
de elhangzott már a teljes igazság, minden hozzászólásban van valami ami igaz. csak kikell hámozni mi az :D -
bazsi83vp #31833 http://world.guns.ru/sniper/sn20-e.htm
Az épp nincs ott de láthatod a 2 fajta orosz függesztési rendszert. Gondolod a PSO pont arra a fegyverre fel van hegesztve? -
#31832 "Csak gém videokból sajnáltam le eddig a bf2-t, de nem tévedtem. Az hogy egy játékban gyalogossal nem lehet tankot kilőni, az LOL."
ezt komolyan gondolod? több módon ki lehet iktatni egy tankot, de nyilván nem akkor, ha medic-kel vagy sniperrel vagy, ezekkel el kell bújni. ez a bf2-ben a kasztok lényege. kiirthatod ugyanakkor specops-szal (C4-gyel, a legnagyobb fun!), antitankossal és mérnökkel (akna) is. arról nem is beszélve, hogy vannak tow-állások. plusz a saját oldaladnak is vannak páncélosai. mit akarsz még? -
SaGa #31831 Akár azt is. De a legtöbb pályán vannak olyan fegyverlerakók, ahol cserélhetsz is. A tankos pályákon mindig. Vagy telepített kis ágyúk/rakétavetők. Csak el kell addig jutni. -
#31830 Igen, amikor a tank ott liheg a seggemben, majd pont egy elhullott anti-tankost fogok keresni, aki véletlenül pont ott lelte halálát... Ne legyél már ilyen okos! -
SaGa #31829 Vannak szerverek, ahol nincs respawn, de ott általában egymaga marad az ember, ha nincs egy jól bevált csapata, úgy meg unalmas kissé. A tipikus játékosok nem maradnak meg az ilyen szervereken... -
SaGa #31828 Keresel egy elhullott antitankost és lecseréled a felszerelésedet. -
#31827 Én személy szerint kivenném a respawnt az ilyen játékokból. Elveszi a taktikázás örömét. -
#31826 Ez igaz, de csak ha anti-tank faszival vagy, ha bármi mással, esélytelen a dolog. Kézigránátot meg sem érzi, rádobhatsz ötöt is (mondjuk ez reális).
Na ég a pofám, mint az állat, mert eddig őszintén szólva warez verzióval toltam a STALKER-t (és már nem is tudom, hányszor vittem végig), de most végre megrendeltem. Év elején elhatároztam, hogy fogok venni szoftvereket, ezzel is támogatva a játékfejlesztőket, de idén eddig csak 3 db-ot vásároltam sajnos. Most viszont megrendeltem az alap S.T.A.L.K.E.R.-t (1.790 Ft-ot simán megér), és mellé megrendeltem még a Clear Sky-t is. Azt hiszem, ezekkel el leszek egy darabig. Bár az alap STALKER-t főleg a multi miatt veszem meg, érdekel, hogy milyen taktikákat/cseleket kell alkalmazni benne. -
SaGa #31825 Az tévedés, hogy nem lehet. A BF2-ben is vannak páncéltörő fegyverek. -
#31824 Csak gém videokból sajnáltam le eddig a bf2-t, de nem tévedtem. Az hogy egy játékban gyalogossal nem lehet tankot kilőni, az LOL. Még a stratégiai játékok is tudják ezt :)) -
SaGa #31823 Az OFP valóban "katona szimulátor". Sokkal inkább, mint bármely egyéb fps. Összetett, a single kampánya is bitang nehéz, észnél kell lenni.
A BF2 meg jó kis "rohamjáték". Kevés az olyan hely, ahol valóban capatok játszanak jól. A CS ebből a szempontból "előrébb jár", de ez sem a játéknak, hanem a csapatoknak köszönhető és annak, hogy bajnokságokat rendeznek belőle.
Ami sokáig kedvencem volt az az ET, de elment a kedvem tőle, mikor sokadszor futottam bele abba, hogy a játékosoknak sem a saját, sem a csapattársak élete nem számít, mert egy-egy körben sokszor van repawn. Eszetlenül irtják a népet, nehéz fegyverekkel, függetlenül attól, hogy a saját csapat is beleesik szórásba.
De szerintem térjünk vissza a stalkerhez, a többinek is megvan a maga topikja... -
#31822 "Mert nem ismersz összetettebb játékot :)" - Remélem nem értettél félre, nem hasonlítottam az OFP-hez a BF2-t, sőt, egy szót sem szóltam az OFP-ről, mivel nem játszottam vele (és sok emberrel ellentétben nem mondok olyanról véleményt, amit még nem próbáltam). Nyilván igazad van, több jármű = több lehetőség = nagyobb játékélmény, de akkor sem tartom fair-nek. Valószínű azért, mert BF2-ben egy gyalgosnak egy tankot leszedni lehetetlen, csak bebújok egy házba, jelzem hogy ott a tank, aztán vagy segítenek, vagy megnyúvadok. Inkább az utóbbi szokott előfordulni, BF-ben nincs akkora csapatjáték publicon, mint CS-ben, legalábbis nem láttam még ilyet. Pedig elég sokat játszottam mindegyikkel. CS-vel egyébként STALKER 6 x végigjátszás után ismerkedtem meg, és nálam a No1. multis játékká nőtte ki magát. Pedig én is jobban szeretem a taktikázást, és az észjátékot, csak hát sajnos elég kevesen vannak, akik így játszák. -
#31821 UT3-ban a játékosok nagy része nem is tudja használni a járműveket. Az én tapasztalatom az, hogy a nyílt szervereken mindenki egyből bepattan a tank és a góliát szélvédője mögé, majd megy ameddig szét nem lövik a gyalogosok. Az ilyen játékokat csak és kizárólag összeszokott csapatokban jó játszani, különben tényleg agyatlan gyakássá válnak.
BF-ből nem sok tapasztalatom van, mindössze a demókkal játszottam, de nem igazán tetszettek. A 2142 volt még a legjobb, abban bejött a sci-fi környezet, de úgy összességében a metódus, amit használt, kísértetiesen emlékeztetett az UT-ra. Ott is össze-vissza rohantak a játékosok és tojtak rá, hogy szanitéc után kiáltozom. -
#31820 Mert nem ismersz összetettebb játékot :) aki ismer, annak a csapatjátékos cs is agyatlan.
bf2-t meg ne hasonlítsad az ofp-hez armához, meg máshoz sem. Nem olyan. Itt:
-mivel erdők bokrok domborzat vannak, egy helikopterről nem sok esélyed van észrevenni egy terepszínű gyalogos csapatot, sőt ők sokkal veszélyesebbek rád, mert hopp a fák között vállra a strelát/stingert, és pukk zuhan a heli (armában egy rövid géppuska sorozat is elég a farokrotorba, és irányíthatatlanná válik), ezért van az, hogy minden helis a lehető legnagyobb sebességgel, összevissza cikázva megy bízva abban, hogy az esetlegesen rálőtt rakéta nem tud utánafordulni. És még ott vannak a gépágyús légvédelmi lövegek... Gyalogosra kb tök veszélytelen a heli, ha nem szaladgál a puszta közepén, vagy nem figyeli valaki csöndben őket, és jelent a helinek ;)
-Tankot is pillanatok alatt szétszednek a gyalogosok ha nem számít rá, sőt 1 is elég hozzá (én is sokat szórakoztam a bokrok között szaladgálva mögé lopódzós c4-es tankrobbantással). Tulajdonképpen mindegyik jármű legnagyobb mumusa a gyalogság, mivel mindent szét tudnak kapni, és ha jól mozognak gyak láthatatlanok. viszont minden kiemelkedően jó valamire.
Helikopter járművek ellen és szállításra (mivel 170-600 km2-es területen már ez is kell) jó, tank más járművek ellen, és gyalogság ellen ha TUDJA holvannak (egy he-frag lövedék mindent visz :D), gyalogság meg minden ellen jó egyaránt, lopakodásra csak ők jók.
De példa erre lehet az ut-is, ott is lazán szétszed egy gyalogos, bármilyen járművet. bf-ben lehet überkedni, de szerencsére nem mindenhol.
Járművel ha normálisan vannak megcsinálva, sokkal bonyolultabb a multi játék, de sokkal nagyobb fun is. -
#31819 Jó példa erre akár a Stalker is. Ebben is megoldható, hogy ha a az ember feltápolja magát, hogy kimegy aztán darál. Exoskeletonnal pl. a katonák egyszerűen nem ellenfelek. Viszont nem így jó játszani. Ugyanez igaz akármilyen FPS-re - tisztelet a kivételnek. -
#31818 Ezzel viszont egyetértek, nem élethű a CS, de nem hinném, hogy egy játéknak mindenben a valósághoz kéne közelítenie. Ahogy mondtad: ezért szeretjük - ha más lenne, nem biztos, hogy szeretném.