34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • leci
    had kérdezzem meg,van valami olyan mod amiben van gáz álarc?lehet valahogy beszerezni olyat?
  • leci
    melyik az az OL-mod?
  • leci
    szevasztok!valaki már végig vitte?mi a vége?
  • Hecker007
    az OL mod 2.2-es verziójához melyik patchet kell felrakni a játékra?
    ezt sajna még sehol se láttam leírva ezért kérdezem
  • Chocho
    Amikor megtalálod Ghost cuccát a holtteste mellett, lesz egy bejárat az egyik rácsozott, elkerített részen. Menj be és ott találsz egy bunkerajtót. Az levezet a csatornába. Azon keresztül kell távozni. Tipp! Mielőtt lemész, nézz körül a pályán lőszer után, mert nem egy csúnyaság vár majd odalent!
  • 50cent911
    helo,nekem az lenne a gondom hogy nemtudok kijutni az x16os laborból,van egy létra de sehogy sem tudok rajta felmászni mert nem érem el,más utat meg nem találtam,esetleg valaki tudna segiteni?
  • Chocho
    Alapból sehogy, az csak a Clear Sky tudja. Az OL moddal viszont lehet.
  • sztanyo28
    hogy lehet csatlakozni valamilyen bandához ??
  • Chocho
    Inkább egyedi sztorit lenne jó írni a Zónából. Milliónyi sztalker megfordult már arra, és még mindig lehet kreálni benne új titkokat. :)
  • Sanyix
    mivan shoc történetét novellizácionálni? :D
  • karajjj
    köszi, az eddigi legjobb logóm szerintem :D
    bár nem én csináltam
  • Roger6
    Nagyon jó a logód! Tetszik!
  • Chocho
    Hajrá! :D Mondjuk az is kérdés, hogy a többiek mit szólnak. De végülis mindegy, mert ha nekik nem is jön be, mi még írhatunk. :D
  • karajjj
    viszont előtte kérek még időt visszaszokni a játékba, csak hogy meglegyen a fíling :DDDD
    régen játszottam már :S
  • Chocho
    Elvileg... vagyunk páran. :) Én benne lennék. :)
  • karajjj
    hát ha járnak még ide annyian, akkor csinálhatnánk :D
  • Chocho
    Volt anno az oblivion-lost.comon ilyen novellapályázat. Ott csináltak fasza darabokat. Kár, hogy az oldal azóta full németre váltott, a régiek meg már nem írnak rá... De amúgy jó ötlet lenne egy novellaverseny, nem?
  • karajjj
    ave mindenki
    jó rég nem voltam már erre, se gépem se időm nem volt stalkerezni, de most visszatértem a nagy kedvenchez és az erőmű is megvan hozzá
    viszont amit hiányolok, hogy senki nem írt még könyvet a játék történetéből(a Strugackij testvérek könyve alapmű, de azért mégse konkrétan erről szól...) és arra gondoltam, hogy ideje lenne valakinek ezt megírni(persze először csak novellát, novellákat... aztán ha olvashatóra sikerülnek, megpróbálkozok egy kicsit hosszabb lélegzetű művel) úgyhogy megköszönnék minden a játékban fellelhető lénnyel, tárggyal eseménnyel kapcsolatos infót
  • Chocho
    Nincs mit, de máskor légyszíves pontos lenni, mert még a végén azt hiszem, hogy kijött valami új javítás.
  • Roger6
    Igen, az 1.000000000000000000000006-hoz gondoltam, csak lusta voltam annyi 0-t írni. Köszönöm a segítséget!
  • Chocho
    Úgy érted, az 1.0006-hoz? Van, mivel elvileg az összes verzióra jó a magyarítás. Mondjuk én sosem használok olyat.
  • Roger6
    1.6-hoz van magyarítás?
  • Chocho
    Akkor jól emlékeztem. :) Mellesleg nekem nem is hiányzott annyira. Egy elhasznált fegyver javítása a valóságban sem egyszerű móka, így nehéz elhinni, hogy az amúgy amatőr sztalkerek össze-vissza szerelgetnék a felszerelésüket...
  • SaGa
    Nem tévedsz. Alap játékben nem lehet (a CS-ben már igen), modokkal lehet. Az OL tartalmazza a javítást is. A kereskedőknél lehet rákérdezni, majd megmondani, melyik tárgyat akarod javíttatni. Azt javítják, amit használsz, ími a hátizsákodban van, azt nem, így ha több fegyvert akarsz reparáltatni, ||: berakod a fegyverslotba, beszélsz, megjavítja, kicseréled, beszélsz, megjavítja :|| ...
  • Chocho
    Nem lehet, max OL modban... vagy tévedek?
  • sztanyo28
    hol lehet megjavitani a fegyveremet?????
  • Roger6
    Én is szeretem a dobozos játékokat, a CS:S is dobozos, de nem azért, mert nem bízom az internetben (egyébként egy darab bankkártyám sincs, amivel tudnék vásárolni), hanem mert faszán néznek ki az eredeti tokok egymás mellett.
  • Chocho
    Így igaz. Igaz ami igaz, mikor teszteltem, élveztem, viszont mikor a vége felé már csontra kellett butítanom a grafikát, az élmény rengeteget romlott. Le is írtam a cikkben - ettől függetlenül ezt mindenkinek magának kell megtapasztalnia.

Én sem vásárolok Steamen, de nem azért, mert nem bízom benne, hanem mert imádom a dobozos játékokat. Az összes eredetim rendes kiadvány. Ironikus, hogy pont a Half-Life 2 az, aminek a negyedik CD-jét már nem lehet olvasni...
  • jozing
    igen. én is mondtam nekik h a dobozos hülyeség. dobozosan volt 7k, steamen 4k. csak a magyar ember nem bízik meg a zinternetben. tudod, amazon.com abból csinálja a nagy pénzeket, h 8 magyar kártyájáról lecsorja azt az 50ezer froncsit

amúgy én is aztmondodm. a crysis inkább egy benchmark FPS. ha nem lenne oylan a grafikája amilyen, elveszne a sok közt.
  • Chocho
    A Crysis messze nem olyan tartalmas és mély játék, mint a Stalker. Az a nagy géppel rendelkező játékosoknak van, akik egy gyors, de intenzív élményre vágynak. A Stalker inkább lassú folyású, amolyan kuriózum. Ezért sem szeretem, mikor sokan mindent a Crysishoz akarnak hasonlítani.

CSS dobozban? Hát nem egy okos döntés. Nekem anno 2004 óta van, mert a dobozos HL2-höz járt. Ha azt vesszük, az is tokban volt.
  • jozing
    nekem erről az jut eszembe, mikor voltanm LAN partin, és az emberkének dobozos CSS-je volt (8-ból 6-nak steames változat). lerajta a földre, és mint a mohadmedánok () elkezdte mondani: minden összejövetel előtt istentisztelet...

mondjuk a borítóterv nem vmi szép. kicsit SOC-nak olyan egyísznű, CS-nak meg olyan erőltetett. de végülis nem szépségversenyre küldik ;).

nekem az tetszik stalkerben, hogy tényleges szabadságot ad (mint pl GTA-k). crysisban azthiszed szabad vagy. de az egy illúzió. megmondják hova menj, mit csinálj, sok is a scriptelt jelenet. ha nem arra mennél, amerre mondja mi lenne? semmi.
  • Roger6
    Akkor majd együtt kempelünk! :D
  • Chocho
    Majd akár egymással is játszhatnánk, ha gondolod. :) Mondjuk nem csípnél, hajlamos vagyok a campre. :D
  • Roger6
    Kipróbáltam a multit, kellemeset csalódtam benne. Volt pár szabad percem, így felment egy szerverre. Elég sok kemper van, akik beállnak a fal mögé (vagy egyéb helyre), aztán várják, hogy eléjük toppanj, de amilyen szerencsétlenek, másodszorra is ott találtam őket, így egyből késeltem is kettőt. Egyébként is csak valami alap hangtompítós pisztolyom van, mindenki más meg ak-val meg ilyenekkel rohangál, így külön öröm volt a késelés. Ping végig 50-60 között, ami szerintem elfogadható egy ilyen céges helyen, ahol rajtam kívül még vagy 10-en neteznek. Ha hazamegyek, osztok pár embert, bár a pályaismeretem jelenleg egyenlő a nullával.
    További szép napot!
  • Chocho
    Abszolút. :) Mondjuk a multival óvatosan, laggol mint az állat... sajnos. :(
  • Roger6
    Köszi a segítséget!
  • SaGa
    Ahol a DVD van, ott tudod játszani. Tehát lehet...
  • Roger6
    Okés, felpeccselem őket, ahogy írtad. Egy kérdés: arra gondoltam, hogy a SoC-t a benti gépre is feltelepítem a multi rész miatt. Szóval lehetséges az, hogy két gépen legyen fent a játék? Persze nem egyszerre akarom használni, csak ha lenne a cégnél egy unalmas fél órám, akkor szívesen osztanám az áldást embertársaimra, ezért érdekel a dolog.
  • Chocho
    Ehh... gondoltam. Sebaj, legalább már tudom ezt is. :)
  • Chocho
    Az ám, méghozzá meglehetősen poénos a szinkron, orosz akcentussal! :) Nekem nagyon bejött. Sajnos az én gyűjtőim még várat magára év elejéig, de akkor aztán lesz nemulass! Tipp: patcheld a játékokat, mielőtt tolod őket! A SOC-ból az 1.0006 a legfrissebb (ráadásul a 100% csomaghoz az US version kell!), míg a CS-ból már nem tudom, talán at 1.55... lényeg a lényeg, ezek nélkül ne kezdj bele egyikbe sem, mert nagyon megszívod.