34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#31937 az az ügyesség csúcsa amikor fsb korlátos core2-rendszerekben memóriát tuningolnak. Amd-n se semmi, ott még gyorsabb is lesz az integrált memóriavezérlő miatt, kérdés minek, ha rommáterhelt szerver programokon kívül semmi nem használja ki a fele sávszélt sem. Mondjuk a számok jól mutatnak. Ja mellesleg én tuningoltam azt a 6 gigát, persze nem órajelet növeltem, hanem késleltetést csökkentettem... annak értelme is van. -
#31936 Hát és ehhez mi köze az ÉN gépem 6 giga ramjának? Semmi... -
#31935 én. de megkérdezhetsz bárkit... -
#31934 mi a nem egyértelmű abban, hogy a több ram jobb? csak meg kell nézni, milyen rendszerbe teszed, hogy feleslegesen ne vegyél többet. -
#31933 Én meg csak szimplán teszek rá, hogy kik és mit csinálnak a tuning versenyeken. Én játszani akarok, nem procit égetni. -
#31932 joga van, így van. Neked is jogod van hülyeségeket írni. Tuningbajnokságon talán azért használnak 2gb-t, mert rohadtul mindegy mennyi van benne, és mert kisebb ramot dualban nem kapni?
Úgy sem lesz igazad akárhogy erőlködsz, csak nehogy összefirkáld a gatyeszt ;) -
#31931 Ki a szar akar tuningolni? :-/ -
#31930 hidd azt. mindenkinek joga van hülyének lenni. szted a tuningabjnokságokon mért 2 gigával dolgoznak? -
#31929 Azért vettem 6-ot, mert olcsó volt és gondoltam a jövőre. Nem is bántam meg, mert a töltési idők jóval kisebbek és a gép sem szenved semmitől. Mi több, nyugodtan futtathatok akármennyi háttérfolyamatot, meg se kottyan a játékoknak. Sokáig volt két gigám és nem volt elég. Ez van. :) -
#31928 Gondolom mert Neked nincs korlátozva a lapozófájl mérete. -
#31927 hát azt nem nevezném többlet terhelésnek hogy ott ahol eddig minden műveletnél 0-k mentek, most akár F is mehet :)
64 bites rendszeren 32bites os-el és programokkal is ugyan úgy megy adat a busz mind a 64 bitjén, csak abból 32 tök fölöslegesen. 64biten meg már nem mindig fölöslegesen. -
#31926 mi rogyadozik? Az agyad :D főleg amd esetén ahol annyi köze van a memóriához az északi hídnak, hogy tud róla.
8 giga ramot pont úgy lehet tuningolni, mint 64mb-t. 5 éves gép simán támogat ugyanígy 8-at, hiba nélkül. -
karajjj #31925 azt írta, hogy a maiak kettőre vannak tervezve, na ez hülyeség, alapból 4-re de nemgáz...
a vista is kezel négyet( bár nekem 2 van dualcsenelbe és nem nyígott a stalker a lapozófájl miatt) -
SaGa #31924 Amúgy,ha egy alaplapot és a rajta lévő chipsetet úgy tervezték, hogy kezel 8 gigát, akkor kezeli. A többlet teher egy címbit a buszon. -
SaGa #31923 Az is csak 64 biten képes kezelni 4G-nál több memót. -
karajjj #31922 öööö halottál már a vistáról? -
#31921 6 giga memória egyenesen őültség! az északi híd már 4 gigánál is rogyazodik, és 4 gigányi memóriát már nem lehet (vagy csak mérsékelten) tuningolni, mert a maiak 2-re vanna tervezve. kábé oylan, mintha egy 5 éves gépbe raknál 2 gigát. elkezd hibázni. összepisili magát, annyi munkája lesz... persze, 1-2-3 év múlva úgyis kell a több ram, meg elvileg a mai csipek is bírnak 16 gigáig mindent, de ez csak elmélet... -
#31920 Na jó, be kell ismernem, hogy a "patrióta majom" erős kifejezés volt. Azért írtam, mert régebben nagy divatja volt, hogy a hazai fejlesztésű játékokat minden negatívumuk ellenére az egekbe magasztalták a kritikusok (jó példa erre az IG2, ami sok komoly rajongó szerint visszalépés volt az eredetihez, de példálózhatnék akár a Platoonnal is, ami szintúgy irreálisan jó értékelésekre lelt sok hazai médium által). Ezt a viselkedést kívántam kifigurázni, viszont így utólag elnézést érte.
Az álláspontomon viszont nem változtatok. Szándékosan nem tettem említést a magyar vonatkozásra. Persze most jöhet a kérdés, hogy akkor magát a játékot miért állítottam be úgy, mint valami keleti büszkeséget. Nos azért, mert a Stalker a maga idején (főleg a bejelentésekor) alaposan felkavarta az állóvizet. A semmiből csinálták, nem volt alapanyaga, mindössze a kissé összekutyult világa, ala Piknik a senkiföldjén. Ilyen szempontból hiánypótló alkotás volt. A mod viszont nem KIZÁRÓLAG magyar, hanem csak egyharmadában. Így kicsit sántított volna a kisajátítás.
Ennek ellenére nem érzem úgy, hogy éles stílusommal rossz ember benyomását kelteném, vagy épp ne lenne igazam. Szerintem Te is félreértetted a dolgokat. Azt írtad, "reklámozom" a cikkem. Nem, a játékot reklámoztam. Nem olyan nagy ám az én egom, nehogy azt hidd. :)
A ramos dolog a másik. Nem fogalmazol tisztán a vitában, csupán vagdalkozol, és véded az igazad, ami lehet, hogy van, de bizonyítás és a körülmények tisztázása nélkül nem tiszta. Így én is mondhatnék és állíthatnék akármit, mégsem lenne sose, aki alátámassza. Elhiszem, hogy 32 bit alatt így működik. De nem kell általánosítani, mint azt alatta tetted.
Lényeg a lényeg: az OL mod remek, ahogy maga a Stalker is. Nem kell ennél jobb befejezés, vagy tévedek? :) -
#31919 Épp ezért nem vitatkozom Veled. ;) -
SaGa #31918 A stílus maga az ember... -
#31917 Nem az a dolgom, hogy azon agyaljak, kik mit és mennyit érdemeltek meg. :) Direkt nem említettem a dolgot, mert nem a hazai oldalról kívántam népszerűvé tenni a modot, hanem a tartalmi megközelítésből. Persze ez nem esik le neked. Felháborodsz, hogy nem így jártam el. Nem szükséges kioktatnod arról, amit csinálok, épp eléggé tudom, mit miért teszek. :)
32-bit? Nekem 64 van, 6 giga rammal és nincs swapfájlom. Mi olyan nehéz ezen? Nem mondta senki, hogy most kifejezetten a 32 bites rendszerekről van szó. Akkor miért rinyálsz? :) -
SaGa #31916 Állj már le. Tudom, hogy nem vagy egy "patrióta majom", de lassan uncsi vagy. 32 bites rendszernek bőven elég a 4 giga, mert többet nem kezel. A stalker is 32 bites, így hába van 6 giga ramod és 64 bites rendszered, a stalker 2 gigát akar használni és induláskor ellenőrzi, hogy van-e ekkora swap file. Ha nincs, szól. RAM mennyiségtől függetlenül. Lehet, hogy 64 bites rendszerben nem jut el hozzád az üzenet, de 32 bites rendszerben mindig szól.
A "patrióta majomról" meg annyit, ha már a saját cikkedet itt reklámozod, és abban megemlíted, hogy "keletiek, kis pénzből" csinálták a játékot, nyugodtan kitérhettél volna egy mondattal arra, kik is az OL mod fejlesztői. Ennyit megérdemeltek volna, ha már fizetést nem kaptak érte. -
#31915 A 32 bites XP viszont max 4 gigát kezel, amiből még lejön a videókárya RAM-ja. Cégnél 512-es videókártya + 4 Gb RAM-ból 3.3 Gb-ot ismer fel. Ehhez kéne a 64 bites XP. -
#31914 4 giga lehet, hogy nem elég. Ennyi. :D -
SaGa #31913 Nekem is szólt. 4 giga van. Ennyi... -
#31912 Bizonyíték, hogy a játék csinálja? :) Szvsz nincs elég ramjuk... vagy csak hazudnak. -
SaGa #31911 Érdekes, másoknak meg szól. Mindegy... -
#31910 Marhaság. Nekem sincs swapom és szarik rá a játék. -
#31909 Semmi köze a modhoz, hogy kik csinálták. Én magát a programot szerettem volna népszerűsíteni, nem pedig játszani a patrióta majmot. Akit érdekel, úgyis utánanéz. Ennyi... -
#31908 nekem sohasem tette, pedig nincs swapom. -
SaGa #31907 Azt azért bele írhattad volna, hogy az OL alapvetően magyar fejlesztés... -
SaGa #31906 Az nem a windows, hanem a stalker hülyesége. Ellenörzi a swap file méretét, és ha nincs 2 giga, morog. Mindegy, mennyi a RAM-od... -
#31905 Ilyenkor örülök, hogy 6 giga ramnál már nem szopat a vinfos. -
karajjj #31904 nagyobbra állítani a virtuális memóriát -
#31903 sziasztok.
lenne egy probélmám.
megvettem az eredeti játékot és amikor elindítanám egy hibaüzenetet ír ki:
Die page-datei ist deaktiviert oder die dateigröBei reicht nicht aus.
Um zu funktionieren brauch das Spiel eine Page-datei von mindestens 2Gb. Bitte die Systemkonfiguration anpassen, bevor das spiel erneut gestarted wird.
mit kéne csinálnom? köszi
-
leci #31902 ma raktam fel az oblivion-t.nagyon nagy! -
karajjj #31901 ezt linkeltem én is :DDDD -
#31900 Oblivion-lost mod tesztem :) -
#31899 Ha vissza is olvasnátok néha... 1.0005 ajánlott, de jó az 1.0006 is. -
karajjj #31898 többféle vége van, az, hogy neked mi a vége, attól függ, hogy hogy játszottál
ez pedig az OL mod