S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LOL, nem a grafika változott, ember, értsd már meg. Ha javítani akarsz a grafikán, a user.ltx-edet irkáld át, ezt a mod nem változtatta meg. Vagy állítgass a brightness/contrast/gamma részen valamit. Dx9-ben játszol egyáltalán?

Szerintem amirõl te beszélsz, az a reggel vagy délután, amikor a nap állásszöge miatt néha sárgásabbak a fények - ami teljesen realisztikus. De a táj nem természetellenesen sárga és fõleg nem állandóan. Az OL-ben a nap valós fényforrás az égen, és a megvilágítás/fények/árnyékok a nap helyzetétõl függõen változnak. Az alap stalkernek nincs napja, keress benne olyan képet, amikor a lens flare effekt (ha tudod egyáltalán, hogy mi az) kiégeti a szemedet. Sok sikert a keresgéléshez.

A grafika változása nálam az, amikor pl. új shaderek kerülnek bele (float32, Sky4CE SkyGRAPHICS shaders) a játékba, vagy más textúrákat tesznek bele. Az OL-ben az alapnál jobb textúrája van pl. a suitoknak, a felhõknek, fegyvereknek, butított grafikát/textúrákat nem láttam a modban.

Van valakinek Pripjaty közelében mentése?

Hülyeség. A "fû rángatózás" a Whirligig anomáliától van. Én meg nem moddoltam semmi árnyékot stb, sose érdekeltek az ilyenek.
Nézz bele a user.ltx-edbe sztem...
Igaz az alapban nincs is nap!<#wow1>Szal csak a felhõk mögül világít elvileg de itt meg bele is néztem épp csodálkoztam hogy mi ez az izé az égen<#idiota>

Sanyix
Mégis mit lehet elkúrni egy kicsomagolásban? Fejtsd már ki bõvebben.

Aha a sima stalkerben nincs nap... legalábbis nincs ott az a kör, ami egy textúra. Nem attól változtak meg a fényviszonyok, hanem azért, mert át lett írva.

Mondom, ha szerinted nem sárga napsütésben minden, hasonlítsd össze a simával. Ha nem látod a különbséget, baj van a szemeddel/monitoroddal.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Nem k*rt el semmit mer nálam is eléggé lebutult a grafika!

Haver, finomabban egy kicsit, én segíteni akartam.

Most néztem meg pár vanilla és ol screenshotot, a grafika semmit sem változott. Ellenben a vanillának nincs napja, az OL-nek igen, emiatt a fény-árnyék viszonyok megváltoztak, és az éjszaka töksötét lett.

Sárgás táj, "az árnyékok úgy 10 méterre egy éles sávval váltanak egy sötét pacáról élesre, grafikai beállítástól függetlenül. Eddig ilyen se volt. Na meg a füvet se fújja a szellõ, hanem rángatózik".
Ilyennel én nem találkoztam még soha ebben a modban. Valamit elqrhattál.

Sanyix
nem. Aha ol semmit nem változtat a grafikán... sun_color = 0.818, 0.476, 0.108

ez is nyilván semmi. A töksötét éjszakák sem változtak. Te láttad már az alap stalkert egyáltalán?

Egyébként most kipróbáltam az ol2.1-et, nemtudom hogy hogy lehet az árnyékokat modból változtatni, de úgylátszik lehet, mert az árnyékok úgy 10 méterre egy éles sávval váltanak egy sötét pacáról élesre, grafikai beállítástól függetlenül. Eddig ilyen se volt. Na meg a füvet se fújja a szellõ, hanem rángatózik.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

EK1TEP, Sanyix:
Használtok az OL2-vel együtt más modot is (float32, ilyesmi)? Az Oblivion Lost az égvilágon semmit sem változtat a grafikán, én még soha nem láttam "sárgás" tájat benne. Valami ott nálatok el van tolva, de nagyon.

Sanyix
Tud valaki feltenni valahova egy ol2.1 mentést közvetlenül blowout elõtt? Megnézném érdemes-e belefogni, nem lép-e ki megint, így hogy simán már végigvittem jó lenne máshogy is.

ol változtat a grafikán, legalábbis a 2.0-nál ronda, teljesen természetellenes sárgás lett az egész. Tûrhetõ, bár kicsit zavaró.

Hali!

Ez az új OL mod változtat a grafikán?
Mert sztem csúnyább lett a játék!

TSL16b
Ha van fenn magyarítás, próbálj meg nélküle túljutni ezen a ponton (tehát addig szedd le, ha lehet), vagy tedd fel a legújabbat, amiben ki lehet kapcsolni az álom-videókat. Legutóbb valakinek a ZRP mod oldotta meg ezt a problémát.

bakvarnyu
Vannak magyar szinkronos játékok pl Splinter cell 2 de akik játszottak vele azt mondják elég fos lett.

igazából a sztori uaz (nyilván), de mint a többi stalker overhaul, ez is jelentõsen megváltoztatja a játékmenetet, speciel közelebb hozza azt a stalkert amit eredetileg terveztek (az alcím nem shadow of chernobyl hanem oblivion lost volt eredetileg). pár dolog:
-nyitott vég (a befejezés után is lehet kószálni, pl felfedezni az erõmûvet stb)
-szörnyik, ellenfelek reálisabb mozgása, szörnyek átcsapnak egyik pályáról a másikra, a frakciók között rendes háború dúl
-vezethetõ jármûvek
-stb.

én ha még 1x nekiállok, tuti vmi ilyesmivel, vagy ezzel, vagy az abc infernoval.

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Az Oblivion MOD miben más mint a sima játék? Úgy értem egy teljesen más MOD, vagy valami plusz extrát ad, de a történet még ugyanaz?
Srácok, amikor beérek a föld alatti laborba, ott van egy elzárt ajtó kifelé menet. Egy fénygömböt elpusztítok, ekkor felrobban, és az ajtó is megnyílik. Bejátszik egy videót (a patkányosat), és utána lefagy a játék. Vége a videónak, és egyszerûen nem ugrik tovább 😞. Mi lehet a gond?
akkor hogy kell?

ha valaki ért ehez akkr kérem szépenn mondja meg mer szerintem nagyonn baró lenne hogy amikor az ellenség ott döglõdik a földön nakkor azt mondaná hogy a jó édes <#nyes>

MEg azép jó poén lenne az egész
bakvarnyu
azér ez nem ilyen egyszerû

sziasztok!

Kérdeznék valamit: Ha meg akarok változtatni egy hangot a játékbann azt úgy megehetem hogy kitörlöm a régi hangfájlt és berakom az én hangfájlomat helyette??:S<#fejvakaras>

Csak azért mert jó lenne ha a stalkerek magyarul beszélnének 😄😄😄
LOL
Szerintem ehhez semmi köze az OL 2.1 magyarításnak. Én végigvittem vele a játékot ctd nélkül, szóval tesztelve lett.
Ott vagy túlmelegedett valami, vagy mittudomén, oprendszer vagy hardver hiba lehetett. <#schmoll2>

The Norberto
omfg szóval siettem!XD
The Norberto
😊😊 vanijen iettem😊
Roger6
Baszki, te aztán tudsz fogalmazni, meg értelmesen írni...<#hehe><#ravasz1>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

The Norberto
ÁÁ dehogy odamentem aszt véigpusztítottam az egészet😊😊 a Húsdarabot elbuktam és annak a dögneka farkát se találtam de minden más küldit megcsináltam most megy lk a szemételeptõl balra lévõ znába a vasúti aluljárónál kicsit kemény a bandita koncetráci😊😊
a leszakadt hídnál egyszernem akartak átengedni mert nem adta be a fizetést asziem ingyé van átfuttam este volt azst üldöztek de megáltak és mind az 5 en 1 helyen átak hazavágtam 3 mat gráánátal a másk 2 levadásztam😊😊 De nagyon jó játék már nyomom 1 ideje és még mesze a vége fasza😊😊

Ja és 64 bite Vistán cash dump os blue screen erort nyomat sokaknak de XP-n nem már nem crashelt be azóta hogy XP-n naomom😊
ezek random küldik, csak akkor vállald el, ha van ilyen tárgyad (mindig pótlódnak ezek a feladatok, szóval nem tudod "készre" csinálni), különben ott az egy nap limit (hacsak nem használsz modot), és semmi nem garantálja, hogy egy artifactot meg fogsz találni egy nap alatt, de még állatdarabkát se feltétlenül...

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

sevendoor
Tegnap felraktam az OL2.1-t magyaritással. 15 perc játék után Sidorovicsnál kilépett. Úgy értem szabályosan! elõbb kiugrott a játékból és szabályosan leállitotta a gépet. 😊 Erre varjatok gombot........

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

AHA !

farkat a következõ maponn a roncstelepenn tudsz szerintem találni mert a kordonnál elég ritka ez az állat.

A húsdarab pedig egy relikvia amit szinténn a roncstelepenn lehet szerezni.

Ja mielött a roncstelepre mennél azért szerváljál egy ak t mert a kordonhoz képest egy kicsit duva hely.
The Norberto
Most olvasom neten sokaknak elég sürün crasel be szal nem tom😊😊 ez cink😊
The Norberto
Nekek nem szokot kék képernyõs hibaüzivel kifagyni?? vagy becraselni??
The Norberto
Helosztok még azelsõ zónába vok és lene még 2 quvest addig nem akrok elmeni szal pseudodog farka kelene meg egy husdarab😊 Hol találok ijeneket??
Prince23
Ez a játék nem ronda... lol... hol éltek ti? 2007-es, akkor gyönyörû volt, és most is jó

Sanyix
Ha neked ronda, nálad van a baj, nekem szép, max az ég 2x2-es textúráira mondanám hogy ronda, de a fények, árnyékok nagyon szépek. Bár én vista 64-en játszom, full grafikán full dynamic lightninggal, és 16x anisoval.
Alap játékban novice és normal fokozaton nehéz meghalni, legalábbis ahhoz képest ami a valóságos. Én olyan kis módosítással játszottam, amiben pontosabbak voltak a fegyverek (nem olyan viccek mint alapon), és nagyobbakat is sebeztek, tehát kicsit valóságosabb. Én egy rövid ak74 sorozattól simán meghaltam, de az ellenség is, de mégis végigvittem a játékot.

Igazad van, így értelmetlen volt. Szóval: ha jobban és szebben megy Vistán, akkor biztos Dx10-es. LOL

DarkSector
"ha Vistán megy, akkor biztos Dx 10-es"
LoL<#vigyor5>

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

<#vigyor2>
Vicces. Logikus, ha Vistán megy, akkor biztos Dx 10-es. Inkább olvasd el az alap tudnivalókat a Stalker SOC-ról:

x-ray grafikus motor

The Norberto
Sztem nem😊 Vistán szebben megy sokkal jobb a graf is😊 de ztán ki tudja😊
A "sima" Stalker Shadow of Chernobyl csak Dx 8 és 9-es, a "kieg." (ami a SOC elõzményeirõl szól) a Stalker Clear Sky, az már Dx 10-es is lesz.

Jó ez a könnyû meghalni.
Elsõre én is nagyképûen belerongyoltam az elsõ tûzharcba, azután nézegettem ki a fejembõl "Az elsõ halott" büszke címet viselve.
Meg még vagy 4x amíg rá nem éreztem a játék ritmusára.
A grafika valóban kissé Hmm-hmm kategória, de a táj és az effektek pótolnak mindent (egyszerûen imádom a játékbeli vihart, nagyon hangulatos)

Amit igazán kritizálhatónak tartok én személy szerint. Az a gugolás/mélygugolás jobb lett volna, ha lehet hasalni a mélygugolás helyett. Amitõl pedig a falnak futok az a kinyírok valakit (mert útba esik) és hopp látom, hogy küldetést teljesítettem, és ha malacom van oda is érek a jutalomért, vagy gyûlik az a ronda (nem teljesített a PDA-ban) Jobb lett volna, ha csak akkor kell robogni, ha felvettem a küldetést a megbízótól.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

The Norberto
Jóaz nekem nagyon bejön szetem leginkánbb egy falout2 és valamijen FPs hibrid😊😊 Faloout 2 nem szeretem mert körökre osztott volt de jó volt a trad meg a bezség na ez meg csodá😊😊 megnézem DX10be de angyon jó és elég könnyû meghalni ez igz de ha belejösz no para😊
DarkSector
Az az igazság, hogy az egész szériával gondok vannak.
Én ekkora pusztulat játékot még nem láttam.
Nem tuom, hogy más mit lát ebben, de részben elmondhatom, hogy végignyomtam 1x és annyit tapasztaltam, hogy ronda elsõsorban.
Animáció gyenge, hangok közepessek, kivéve a sugárzásjelzõt.
És könnyû meghalni, hogy finoman fogalmazzak.

Lehetett volna ebbõl egy jó játék, ha eldöntötték volna, hogy most akkor FPS, vagy RPG legyen....<#rolleyes>

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

The Norberto
omg akkor azért nemv olt jó XP-n elég fura volt 1-2 textúra mondom ez nem nagy szám😊😊
Szerintem pont a stalker az a game amit kicsit el kellett volna MMOsítani, egy cooperative játék móddal.

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

DarkSector
Sima is az tudomásom szerint.

The Norberto
Hello a sima Stalker DX10 es már?? vagy csak a kieg lessz az?? csak enm tom hgy vistára rakjam vagy XP re😊
berczely
Van topicja!

The Norberto
helo nem tudjátok mikor lssz vagy van e már a clear sky kieg hozzá haverom mondta hogy látot fasza videókat róla😊
De azért valahogy szabályozni kéne, hogy kit hívhatok magammal. Bármelyik stalkert elhívhatom, azért az eléggé megkönnyítené a dolgomat.
Mondjuk csak akkor jönnének velünk, ha fizetünk nekik xy összeget. de pl a barátok ingyen is velünk tartanának.

Még nem csekkoltam le ezt a modot igazából, de majd este megnézem.
Ombika
Nah eladom a pc-m,erre kijon magyarul whaa! 😊

Egy jópár végigjáccás után azt mondom hogy NAGYON megszínesítené a játékot...és életszerûvé tenné. Pl.: felszerelni õket jófajta fegyverrel meg páncélzattal és cserébe jönnének velem kalandozni egy két küldetés erejéig. Aztán újra elválnának az utjaink, de mindezt ugy hogy nekik is és nekem is megérje a dolog...
Még jobban elrugaszkodva, ha vkiket már felébéreltem akkor azok jóbarátokká válnának és ha esetleg vhol egyedül nagy csávába kerülnék (akár más pályákon is), akkor rádión segítségül lehetne õket hívni.. meg ilyenek..de tényleg jó lenne ebbe az irányba moozdulni..
mert az való életben is a csapatmunka a legjobb