S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

n3whous3
Ja tényleg, onnantól nincs visszaút. Idegesítõ is volt, hogy az egyik leghangulatosabb pálya Pripjaty volt és az ég világon semmit nem lehetett csinálni, csak harcolni ott...

púúúúú

Nme mentél arra, amerre akartál. Amint Pripjatyban odaértél a stadion bejáratához, átdobott az erõmû elsõ területére, ahonnan nincs visszaút. Az erõmû második területérõl sincs visszatérési lehetõség, ráadásul a talaj olyan szinten sugároz, hogy a földön nem tudsz közlekedni. A "freepaly"-es modokban ezek az akadályok nincsenek benne, sõt az erõmû elõtti, 5 perces határidejû blowout sincs.

TSL16b
Vigyázz, az OL modhoz van külön magyarítás (itt is volt rá link nemrég), nehogy a sima Stalkerhez valót tedd fel, mert attól elõbb-utóbb a kardjába dõl.

n3whous3
ja értem, akkor megnézem majd 😊

púúúúú

n3whous3
Ezt a "szabad bejárását minden területnek" dolgot nem értem, eddig is oda mentem, ahova akartam, illetve, ahol pálya volt <#conf>

púúúúú

Az Agroprom, csak ott, ahol elõször lementél a föld alá, nem mész le, hanem tovább ballagsz, át a dombon, ott lesz egy tavacska. A laktanyába is elmehetsz a felszínen, a mellett vezetõ úton...
Vigyázat, ha már jártál azon a területen és visszamész, a felszínen bloodsucker és pseudodog nyüzsi lesz...

Az OL-ben nincs új sztori, az az eredetit "tweakeli", illetve lehetõvé teszi a szabad bejárását minden területnek, oda-vissza.

burjanmate
Nekem az OL jobban fut, majdnem maxon (Q6600 CPU + 8600GT) 1.0006-os patch-en, ezért is érdekelne mit kell berakni, h csak a grafika változzon. 1ébként van 1 mod ami ésszerûen rakja le a kocsikat: APC a katonáknak, traktor a farmokhoz, Niva 1éb házakhoz stb.: innen lehet letölteni, a patch-et javaslom, ha nem akarsz Csáp Gézákat az elejére (asz'em bloodsucker, nem ugrik be).

TDU nick: HUN_Matt_92

berczely
Kicsomagolod a játék fõkönyvtárába a fájlokat a GameData mappát is és indítod a játékot!

n3whous3
tuti van leírás vagy az oldalon vagy a rarban, hogy mit kell.

púúúúú

Nekem miért Rar fájlban jön le az OL mod? Vagy ezzel mit kell csináljak?
n3whous3
fú ezt elvolvasom majd, van bõven úgy látom extra benne 😊

Amaz a másik mod azért jobb, mert egy történet is van vele, vagy az OL-hez is van új történetszál? Már persze azonkívül, hogy ez free-play.

púúúúú

n3whous3
Ez melyik "pálya"?

púúúúú

Esetleg nézz be abba a vagonba, ami az elsõ lejárat "után" van a domb mögött, a tóban. A tó kicsit radioaktív, de nem vészes. Van ott egy katona (az egyik feladat lelõni, mert szökevény és rongálja a morált). Érdemes vele elbeszélgetni, jó a szövege. Az sem kizárt, hogy a bandita a stukkerrel ott kóborol valahol. Ha a jelzõben nincs "nyíl" szimbólum, akkor egy szinten vagy vele. Ha van, akkor vagy "alattad", vagy "fölötted" van, a "nyílhegy" irányától függõen...

OL 2.1.1 for 1.0005 patch
OL 2.1.1 for 1.0004 patch
Amelyik patch-ed fent van, ahhoz valót töltsd le...

Köszi Saga! Egy linket tudnál nyomni a legfrisebb Ol-rõl?
n3whous3
áááá bazz, de ez mekkora lol. Tudtam, hogy az lehet az, dehát... figyi már. Adott az agroprom, meg a másik épület. Egyikbõl másikba tudsz átmenni. Már nem azért, de ez meg a térkép szerint keletebbre van, mint a két épület és hogy menne már át alatta?? Kicsit elrontották a bejelölést.

púúúúú

Az Agroprom undergroundnak két lejárata is van. Az egyik az "erdõben" az elsõ épületcsoport mögött, a beomlott kerítés környékén, ahmit Mole mutatott meg korábban, a másik a laktanyában, ahol ki kellett gyere. A Duty-s fegyvere ellenben a Dark Valley-ban szokott lenni, arról volt szó az imént is. A gránátvetõs "storming obokan".

n3whous3
Akkor majd amint végeztem a fõsztorival, felrakom 😊

Egyébként most én is elakadtam egy küldinél. Agropromnál van elivleg egy Dutyernek a puskája, amit vissza kéne vinni a Bárba, de hiába jelöli be a térkép, nyilat nem mutat, ezenkívül Agroprom Underground néven van jelölve a hely, sehol se tudok lejáratot semmilyen földalatti helyre...

púúúúú

Felrakod a Stalkert, rátolod az 1.0005-ös patchet, majd az OL legfrissebb verzióját bemásolod a gamedata könyvtárba, ahogy az le van írva a readme-ben. Nem kellenek a korábbiak. A magyarítást meg erre rá.

Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy irja már le valaki, hogy kell felrakni az Ol modot? Mit kell elõbb? Melyik patchet? Jó e magyarítás hozzá? és melyik fajtáját kell feltenni az Ol modnak? 1.0 és utánna lehet már bármelyiket? Azért kérdezek ennyit, mert nekem mindig kilép a játékbol amikor felteszem, és elindítom, utánna beszélni akarok a kereskedõvel! Elõre köszönöm a hozzászolásokat!
A Priboy Story egy évvel az eredeti STALKER után játszódik, egy katonával vagy. Ebbõl következõen mások a viszonyok közted és a különböz csoportok között. Az is visszarakja az eredetibõl kimaradt szörnyeket, van alváskényszer, blowout, rengeteg plusz tereptárgy, átalakított növényzet, stb... Freeplay (azaz vissza mehetsz, ha akarsz a késõbbi pályákról, de van egyértelmû vége is, ha úgy akarod. Az alapsztorit teljesen el kell felejteni, nincs WishGranter-es vég, az ajtók egy része nyitva van, egy részéhez meg jó sok kutatás után találsz kulcsot, stb...

Az OL "elõfutára" tulajdonképpen, a játék komplexitásában, de mégis eltér attól.

Korábban egy "Redux" moddal játszottam, a pontos neve nem jut eszembe, de a célkeresztet kikapcsolja, az anomáliák nem látszanak, csak egy megvásárolható érzékelõ jeleit figyelve tünik föl a közelségük, a gyógypakk használatához elõbb fedezéket kellett keresni, mert nem lehet benne hotkey-re tenni, meg még egy halom hasonló, nehezítõ változás. Ezt megfejeltem egy wether overhaul moddal, ami kifejezetten a sötét éjszakák miatt került fel.

n3whous3
Látom elég komplex dolog lehet, de nem látok egyértelmû leírást, hogy mik vannak ebben.

púúúúú

n3whous3
értem, hát akkor majd keresgélek...

púúúúú

n3whous3
Az Obokan egy géppuska, fekete, nagy 😊

púúúúú

Visszaírod 60-ra. Én is úgy szoktam, mert elég a 60 is...

Olyan modot, ahol e választod ki a készletbõl, mit akarsz belõle használni, nem hinném, hogy találsz, mert az értelmes módosítások általában minimum 2 fájl átírását igénylik és ezeknek összhangban kell maradniuk.

Van pár módosítás, amit nagyon könnyû megoldani (súlykorlát, célkereszt eltüntetése, ilyesmik), egy-két sor átírásával, vagy a konfig megfelelõ piszkálásával. A sötétebb éjszakák, vagy az anomáliák láthatatlanná tétele már több fájl egyidejû módosítását illetve cseréjét igényli, így ezek akár ki is üthetik egymást, ha nem egy mod rakja bele mindkét változást a játékba...

Ja bocs az elõbb írtad nem figyeltem! köszi! Akkor kutatok...

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

És milyen típusú fegyvert keressek?

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

droidika
...

Az a fegyver egy "storming obokan", amit az egyik bandita hurcolász magával. Igazából csak véletlenül tudod megtalálni,mert a jel ugyan mutat valahova, de a legritkább esetben van ott. Ott volt, amikor felvetted a küldetést, de azóta lehet, hogy megette a vérszipoly...

Na én most elakadtam.......Elválaltam egy egyéni feladatot hogy keressem meg a szolgálatos fegyverét ami a sötétvölgyben van! kutatok de nagyon nem találom. Jelzi a PDA hogy hol van de ott azon a ponton nincs olyan mély árok vagy csõrendszer ami oda vezetne. Csaláshoz folyamodok: Megmondaná valaki hol van az a fegyver?

Sanyix
a 60kg-s korlát akkor lenne értelmes, ha mindenhol esne minden lõszerhez sok lõszer... de nem, ezért vagy 3mat kell hordani, fõleg amikor ilyen buzi törpéket kell lõni, amire az ak-74 rapiddal 2 tárat kell ellõni hogy végre lenyugodjon, mellesleg a hülye karmolásaival is úgy zúzza le a ruhát mint az állat, így abból is legalább 2 kell abból is.

x-18-ban is asszem ott van burer, az az idegesítõ repkedõ hozzádvágódó tárgyas téma, ott is a mocskos törpékre meg zombikra 500 lõszert lõttem el, ak-74 rapiddal, úgy hogy nem gyakran lõttem mellé...

Viszont 2.1-ben már jó az éjszaka. Amíg nincs fenn a hold, alig látni, de ahogy feljön, jól világít (bizony a valóságban is ilyen jól világít).

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Esetleg nézd meg a Priboi Story-t.

n3whous3
Neeem, tod mi a gáz? Ami az 1.0-ban is volt (nekem 1.0005 van fent). Az, hogy az éjjel néha elkúródik. Egyik pillanatban tényleg sötét van, mint állat, aztán meg van, hogy világos foltok vannak a felhõkben meg úgy általában sokáig ellátni.

Nem tudsz olyan modpacket, ami tele van játékmenetbeli változtatásokkal, de el tudom én magam dönteni, hogy mik legyenek bekapcsolva, mi nem?

púúúúú

Akkor helyesbítek:
90kg a maximális szállítható súly! Ez kicsi irreális de játékba még mindig jobb mint a 60!

Túl világos? Ebbe a játékba az este nálam very very highest DARK!!!! Nagyon és a frász kerget hogy az orromig látok csak a lápmpával és hirtelen fordulok már ott terem pár kutya meg görény!

Sztem túl világos a monitorod!

n3whous3
ezekkel van gondom az OL-el is:
- You can carry a maximum of 80kg (60kg before) - ez nagyon láma
- Nights are not that dark anymore and days are brighter - sztem meg pont, hogy kurvavilágos néha sajnos.

Meg az, hogy gépigéyn növelõ.

De van pár játékelem változtatás, ami tetszik ebben is.

púúúúú

az OL mod jóval tökéletesebbé teszi a játékot ez biztos! Hibák persze vannak de jóval élethûbb lett.

n3whous3
Tudom, de nem moddolom, mert olyan modot nem találtam eddig, ami minden tekintetben megfelelõ lett volna. Megnézem majd az OL-t is, hogy mi is az.

púúúúú

n3whous3
És ez most mi?

púúúúú

Szép, de a képeid nem az OL moddal készültek! OL mod alapból javított grafikával van elkészítve annál szebbet nem hiszem hogy kilehet hozni ebbõl a játékból! OL mod önmagában csökkenti az FPS-t és masina is kell azért hozzá! Az aláírásomban lévõ géppel 1280*1024 a játékban minden high kivéve a szûrés és átlag 35 fps!

nagy játékos vagy !
[email protected]

kép 7- esen itt rám rontott egy vérszopó még jó hogy éppen rohamkarabéllyal nyomultam teli tárral, hu

Sanyix
Nekem maxon, max látótávval, max aniso szûréssel, float32-vel, ol-el, és 1,2-re húzott hdr-el megy. Így már igen szép, konkrétan néhány helyen percekig csak nézelõdök hogy ááá geco ez a nemdrága gépemen, és otthon? A fények árnyékok hihetetlen jól néznek ki, csak kár hogy nagy távolságban bugzanak, bár igazából csak a cordon-on észrevehetõ nagyon.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

n3whous3
n3whous3
hupsz, jobb is, inkább linkekbe adom, mint így

púúúúú

n3whous3

púúúúú

n3whous3
Csináltam jópár hangulatos képet a játékból, majd belinkelem ide is sztem.

púúúúú

n3whous3
hát jah xD

púúúúú

berczely
Najó azért ne mennyünk át offba 😛

n3whous3
másik fav játék meg a TDU :😊

púúúúú