34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Hydroceph
    Nempont, arra gondoltam, hogy mindenhol csak angolul látom őket. De eddig nem is vettem fáradtságot, hogy guglizzak, most olvasgatom forumukat.
  • FoxMurder
    Miért, mi kéne még az OL-hez és a Priboi-hoz magyarul? A readme, vagy hogyan kell moddolni a játékot - magyarul?
  • Hydroceph
    igen kb ennyi, magyaritas
  • woy
    itt van hold is meg nap is

• FoxMurder
    Egy kis mod történelem:
    Igazából az Oblivion Lost és a Priboi Story nem volt ugyanaz kezdetben.

Az OL modot Kanyhalos és egy "alá" dolgozó mindig változó összetételű csapat csinálta, a Priboi Story-t Dezodor és csapata.

A Kanyhalos és Dezodor nevek magyar arcokat takarnak, akik az UHSF fórumon találkoztak, és eleinte együtt moddolgattak (UHSF big mod, Solve the Monolith's secret, Free Play Story mod). Ezután ők ketten külön modokba kezdtek bele. Kanyhalosék összehozták az Oblivion Lost-ot, Dezodorék kihozták a Priboi Story-t.

A Stalker 1935-ös béta kiadása miatt Dezodorék a napokban törölték a Priboi félkész 1.2-es verziójának fejlesztését, hogy mostantól csak a Lost Alphára koncentrálhassanak. A régi béta pályákat szinte készen megkapták (vagyis csak a cordon, garbage, agroprom közel 100%-os, a többi pálya erősen félkész, dark valley talán ha 10%-os), amivel rengeteg időt nyertek, de még így is rengeteg meló lesz vele, majdhogynem elölről kell felépíteniük egy új játékot új/módosított sztorival, új fícsörökkel. Talán 2009 utolsó negyedévére várható, hogy készen lesznek, de csúszás bőven belefér.

Az OL-hez nem minden international, pl. van hozzá magyarítás, pár oldallal ezelőtt linkeltem be. A Priboi 1.1-hez már "majdnem" készen van a fordítás (nem én csinálom, de ha kész lesz, belinkelem).
  • Hydroceph
    VAHH!

ittvan
  • Hydroceph
    !!!! Tegnap olvastam én is, illetve [ulr=http://www.youtube.com/watch?v=R0PGS8IvWrQ]nézegettem muvikat is[/url]
  • SaGa
    És gőzerővel dolgoznak a The Lost Alpha projekten. Ebben minden visszakerül a játékba, ami korábban benne volt. A pályák is. A most elérhetővé vál build egy részét is felhasználják, bár az ebben szereplő pályák egy részét már újra felépítették, így inkább az ő verzjuk marad bent. Már az AI kiterjesztésénél tartanak, hogy a kimaradt és visszakerült terepek ne legyenek kihalatak.

Bővebben itt. Regisztrálni kell...
  • Hydroceph
    :O Nem is tudtam, hogy OL-t is magyarok sinálták, na akkor ez tök fasza. Csak kár, hogy minden international ami velük kapcsolatos, még egy magyar mondatot sem láttam tőlük, nem vagyunk előnyös helyzetben, nem ugy mint pl az orosz nép:)
  • Roger6
    OL + Priboi Stori először ugyanaz volt, aztán kettéváltak. Mindegyiket magyarok csinálták, és sikeres mod is lett mindegyik (számomra)!
  • Hydroceph
    megyek. ráadásul. +ékezetek :o
  • Hydroceph
    Jóaz. Cordon mapen játszottam Vele. Azt ugye ha betölti, akkor onnantol problemamentesen fut staticban mediumon. kitörések sem lassitanak meg semmi, csak ha uj mapre emgyek 2 perc töltés, dáadásul resetelnem kellene gépet, hogy ne szaggasson xD
    De amugy marhára bejön(ne).
    Nem is tudtam, hogy magyarok(?) csinaltak, csak valamelyik nap láttam gsc hivatalos forumán, hogy extra.hu az oldaluk. Meglepődtem, de "büszke" is vagyok :p
  • Roger6
    Sokan leszólták a fórumokon, de nekem tetszik. Az a része nem tetszik, hogy amikor iratokat kell keresni, akkor csak homályos utalások vannak a dokumentumok fellelhetőségét illetően, nincs pontos hely megadva. Az idegesítő és unalmas is...
  • Hydroceph
    Priboi tetszene nekem is nagyon, csak 512 ramom van, elég huzosan döcög sajna.
  • Roger6
    Hát igen, sajnos az AI soha sem fog egy ember agyával gondolkodni. Próbálnak fedezéket kereseni (Clear Sky nagyon jó példa erre), meg összedolgozni, de nagy részük azért script, és nem a helyzetnek megfelelő cselekedet. Engem az idegesít, amikor lő rám egy STALKER, és ha kifogy a tár, akkor elkezdi cserélni ott előttem állva úgy, hogy a késem már majdnem a torkánál van. Nem is próbál elfutni messzebb, vagy helyet keresni, hogy ne legyen tűzvonalban, csak megáll, aztán cseréli a tárat. Ilyenkor szoktam lekéselni az ellent (bár tudom, hogy multiban sokkal égőbb, ha lekéselnek, de a poén kedvéért jó ). Francba, most megjött a kedvem a Clear Sky-hoz, de megígértem magamnak, hogy addig nem játszom vele, amíg végig nem nyomtam a Priboi Story-t...
  • Hydroceph
    Ja, meg gondolom szarul produkalt rajtuk az AI.
    Deadcity mapen pl megolok egy stalkert, az összes ami a mapen van odajön és engem lő, röhej amikor egyszerre 30an loőnek rám. Azt vettem még észre, hogy bizonyos mapen odajönnek, és kb 10 méterről lőnek csak, van amelyiken tisztes távból. Nemtom, hogy muxik, de valamelyiken iszonyat szarul mukodik az AI.
  • Roger6
    Szerintem nem volt elég idejük optimalizálni a dolgokat (a kiadó meg sürgette őket, hogy minél előbb boltokba kerüljön a játék), ezért egyszerűsítettek rajta. Gondolom...
  • Sanyix
    bazeg ez kész. Megnéztem egy bemutatót az 1935-ös build mapjaiból... hát nemsemmi. Néhány iszonyat jól néz ki, a garbage is sokkal nagyobb, és szebb, mi a fasznak vették ezeket ki?
  • Hydroceph
    Jah, azota talalkoztam ilyennel én is, de nálam marhasok a crash. Garbage mapen pl amikor odajön egyik stalker és pofanver...pl..de alapbol sok. VAlami miatt minden mapről kivág.

Holnapra összegyüjtöm javitasokat, mert összevissza vannak forumokon.
  • woy
    Amúgy honnan lehet javításokat leszedni ?
  • woy
    Azért nincs nálad sok npc mert mind átszaladt az én gépemre

• Hydroceph
    Ja, nagyobb, kidolgozottabb mapek, és loszart nem szaggat/tölt jatek kozben, ratyi gépemen SoC max staticban behal.

Ami még marhajo, hogy mindent meglehet mozgatni, kutya nekiszaladt egy rakat hordonak minden feldolt, Szekerek, kosarak vodrok stb. Cordon mapen ahol a garász lenne, egy gyár van, marhafasza. Totál más az egész, Questekkel ovatosan, bugosak Crashelnek, Sid 3. kuldije crasht okoz. allitolag wip.
  • Hydroceph
    Vicc, hogy mennyivel jobbak a mapek. Sokkal szebbek, kidolgozottabb mindegyik. Üresek. NPC nem igen van, Cordon mapen beleszaladtam 2 kutyaba, ahogy kozeledtem felejuk, egyre többn lett, végén már kb 15 kutya volt, szerencsére alapbol godmode, de kikapcsolhato, ahogyan az unlimited ammo bekapcsolhato. Hangok szerintem förtelmesek, egyelore. Minden stalker ugy néz ki, mint a katonak, ez már javitva van, leszeheto a fix. Military Warehouse és Dark VAlley map szar, fix tölthető. Yantar mapen textura bugok, fix tölthető.

Dx8as, de az ENB series sokat huz a latvanyon. Grass benyomhato, de marhaszar, semmit nem lát tőle az ember.
    Szeméttelep pálya egyszeruen kurvajo. Nekem nagyon bejött. Alig várom, hogy a modderek alkossanak. Remélhetőleg osszehoznak belole egy viszonlag bugmentes cuccot, vagy mapeket athuzzak socba, mindenesetre mar dolgoznak. Savedgames mappát törölni kell elso inditas elott.

A jatek az user_koan fajlt hasznalja, grafikai dolgokat ott lehet allitgatni, illetve billentyuzetet is. Itt Fellelheto némi help, illetve Innen a beta allapotban levo angolositast lehet leszedni.

Véleményem szerint szebb a jatek full Static lightban, mint a soc.
    Elég sok crash van, erre is keszul mar a fix.
  • Hydroceph
    http://www.gsc-game.com/index.php?t=community&s=forums&s_game_type=xr&thm_page=1&thm_id=17052&sec_id=16

FAQ
  • Hydroceph
    Grafika butabb, ez latszik, de optimalizaltsagra is kivancsi leszek xD
  • Hydroceph
    Jaja, megnéztem rakat videot. Baszottjo, Yantar palya istenkirály. Wild territory meg argoprom vagy mi, tok ugyanaz, de szeméttelep, basszus azon lehidaltam. Cordon is nagyonfun, beszarás. cant wait kategoria.
  • woy
    Nem tudom,de biztos jó bugos,mert 2004-es.
  • Hydroceph
    köszi, de amugy angol?
  • woy
    ezek a pályák vannak benne

l04_darkdolina
    l06_yantar
    l05_bar_rostok
    l02_garbage
    l04u_darklab
    l03_agroprom
    l10u_radar_bunker
    l12_stancia
    l13u_warlab
    l09_swamp
    l01_escape
    l07_military
    l10u_secret_lab
    l12u_sarcofag
    l10_radar
    l13_generators
    l08_deadcity

egy kis ízelítő
  • Hydroceph
    Bizony, torrent elég lassu sajna, de még mindig jobb mint másik. Valami faszás muvit linkelhetnél, "uj" mapekrol pl.
    Köszke
  • woy
    Én már szedem le.Youtubeon már vannak róla videók
  • Hydroceph
    Fasza!
  • woy
    kiadták a 2004-es stalker betat.
    link
    torrent link

1. Letöltöd a csomagot
    2. Törlöd a "savedgames" mappát
    3. Ezzel futtatod a játékot: "run_alife_s.bat"

Ezzel a fájlnak a letöltésével szebb vizuális világot érhetsz el, ha nem tetszik a közel 5 éves színvilág.

link

legális betaról van szó !
  • Hydroceph
    Köszi, meglesz, de most inkább Fallout 3.
  • Vass Gábor
    Akkor jó, sok sikert a játékhoz.
  • Hydroceph
    Igen.
  • Vass Gábor
    jövőhéten megveszed a gurut és benne lesz.
    Az újrarakással megoldódott a probléma?
  • Hydroceph
    Nézegettem de semmi, mindegy, ujraraktam. xD
  • SaGa
    A '86-os baleset után 26 évvel vagyunk (2012 ha jól emlékszem, de lehet, hogy már annál is később). A sugárzás eleve nem volt olyan magas, mint a játékban. Nem egészséges, de a növényzet, az állatok most is jó elvannak Pripjaty környékén a valóságban is. Az egész Zóna az összes kis mocsokságával, így az azonnali halált okozó sugárzással együtt csak az oda betévedők képzeletében létezik. A CC szétlövése után megszünt...
  • SaGa
    Erre van egy beállítás valahol az egér kezelésnél. Nem emlékszem pontosan, mi az, de biztos, hogy van...