34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Archicad
    Az a baj, hogy a játékban nem egyértelmű hogy mikor mit is kell csinálni. Megkaptam azt a küldetést hogy beszéljek a vezetővel és a dokival aki az agropomban van. De ugyanakkor már ott volt az a küldetés hogy menjek Pripyatba vagy keressem meg az erőmű bejáratát, és mivel az volt az elsődleges küldetés azt csináltam. De közben utána olvastam és találtam egy térképet a neten ami sárgával megjelöli és beszámozza hogy mit milyen sorrendben kell megcsinálni ha az "igaz" befejezést akarod elérni.
    Ezért kezdtem újra Yantartól. Bár lehet hogy a legelejétől kellett volna...
  • DeerMuse32
    az csak akkor jelenik meg ha felveszed a oendrivet előzőleg ésha átkutatod Ghost ruháját. egyébként jártam már énis úgy hogy kimaradt egy rész a játékból tesómnak meg jó volat..:/ újrakezdtem.
  • Sanyix
    Az csak akkor lesz ott ha a guide oda küld. És az a probléma, hogy nem jött quest hogy menjek a guide-hez, így nincs is ott ahol beszélni lehetne vele.
  • DeerMuse32
    a dokival is találkoztál? strelok búvóhelyére visszakell menni miután találkoztál Guide-el...robbanás--yelájulsz-->beszél a doki. én ebből a dumából kitudtam elsőre venni h Pripyat:D vicces volt ahogy mondta.
  • Archicad
    Még az elején megtaláltam, a pendrive-ot, de így sem találtam.
  • DeerMuse32
    de ez az egész dekóder dolog csak úgyfog megjelenni ha strelok búvóhelyén az agroprom alatt felveszitek a flash drive-t. tudjátok a térkép mögött.
  • Archicad
    Én megtaláltam Ghost hulláját, de nem találtam semmilyen dekódert sehol. Ahol lennie kellene oda nem tudok bemenni. Úgyhogy elkezdtem újra Yantartól.
  • DeerMuse32
    azt akkor amikor Yantarban az x16laborban miután kikapcsoltad azt a nagy izét a zombik közt és továbbmész felfele van egy irányító. na azt megölöd és van ott a földön egy ruha. az Ghost-é. nála van egy hangjegyzet amin elmondja hogy van egy dekóder Pripyat-ban egy hotelben a búvóhelyükön. a ruhát egyébként vidd el mert a tudósnál a mobillaborban van egy feladat hogy szerezd meg ezt a ruhát:D
  • Sanyix
    azt hogy menjek vissza a guide-hez a cordonba hogy megmondja hol a dekóder azt a küldetés mikor kellene megkapnom?
  • Hydroceph
    nem ezt mondtam.
  • DeerMuse32
    aha a NPC-k okosodnak. az OL2.2-ben tapasztaltam ezt amikor lövöldözök banditákat, zsoldosokat vígan a kötelességesekkel megölünk mindenkit, majd egyszer az egész hulla üres. kifigyeltem h elszedik ők is tőlük. azóta ha a hent végén vagyunk én beállok lesbe és sprintbe viszem ami nekem kell:D.

ami pedig újdonság de lehet nemide való...bevan jelentve hogy ősszel Stalker-Call of Pripyat. és a mod is elkészül a Lost Alpha ha minden jólmegy. jó második félévünk lesz.
  • SaGa
    Ismét nekifutottam a modnak. Eddig kellemesnek látszik. A macsekok nagyon gyorak és veszélyesebbek, mint a blökik, de ezt már a normál OL-ben megszoktam.

Ellenben a stalkereknek megjött az esze. Ledaráltuk a kezdeti autójavítót, hogy kiszabadítsuk Nimble-t. Mire észbe kaptam, a három segítőm összepakolta a szétszórt fegyvereket, lőszert, kizsegóbelte a hullákat és nekem akarta eladni a cuccokat. Figyelni kell, nem lesz annyi zsákmány, főleg, hogy a "random stash, less stash" opciót állítottam be...

Piciny hiba: A jobbra (normál helyére) került felhúzó/töltő tolattyúk csak a belső nézetben működnek jól, kívülről nézve még mindig bal kézzel rángatja...
  • Sanyix
    tiszta olyan mint az ol 2.1 modban pripjaty-ból a vörös erdőhöz visszamenni. Csak minden esetben 6 monolithos vár a betöltődési helyen.

Ott is gránát eldob, sprint a busz mogé, de még úgyis tutira eltalálnak, és a ruha is durván amortizálódik. De még mindig jobb mint a vörös erdő belsejében az "elgurult a gyógyszer" kutyatámadás, amikor úgy 30 vak kutya van, 4 pseudodog, amik summonolják a kamukutyákat amik egyébként ahhoz képest hogy kamuk ugyanúgy sebeznek.
  • SaGa
    Valamelyik modban (tán a korai freeplay-ben, ala Dezodor) vannak teleportok. Az egyik a Vörös erdő pályán egyből bedob az agyperzselő földalatti komplexumába, a bloodsucker mellé... Azt sem egyszerű túlélni, de kifele még rosszabb, mert mivel befele nem takarítottam ki a pályát, az összes ellenfél ott várt. Ahogy kiértem a "laborból" a bevezető alagúthoz, rögtön hátbalőttek, mert ott lapul egy monolith a bejáratnál, a karakterem meg pont előtte kerül a pályára. Kb 15 nekifutásból sikerült olyan gyorsan reagálni, hogy egy nagy ugrással kikerültem ennek a tűzvonalából és elkerültem a lejtős folyosón várakozó másik kettőt is...
  • SaGa
    Igen, érdemes lassan, körültakintően közlekedni, akkor nem is kell annyi lőszer...

A "labirintust" (mindkettőt, az első az erőmű alatti rész, a következő meg a titkos labor első pálája) egy szál Vintarral végig lehet úgy csinálni, hogy kb másfélszer annyi lőszer kell, mint ahány ellenfél van. OL moddal kicsit más, mert az pakol be pár nem emberi ellenfelet is és visszafele jönni nehezebb, mint előre menni, de sokkal több lőszerre abban sincs szükség...

Tegnap este felraktam W7 64-re azt a megamodot, ami az OL2.2-t kombinálja egy halom egyébbel. Első nekifutásra nem tetszik a kinézete, de kicsit kapkodó módon az első indítás előtt beletoltam több opcionális modot (pl ami őszi tájjá változtatja a nézetet), így délután újrarakom...

Amit eddig láttam belőle: a teljesítménnyel nem lesz gond, a hell fokozat érdekes lesz, bár azon kissé meglepődtem, hogy Wolf a pisztoly helyett egy Mosin Nagant puskát ad, 80 lőszerrel. Ami tetszett, hogy az árnyékok végre jó irányban állnak, a puska töltőkallantyúja jobb oldalon van és használja is a karakterem. Igaz, emiatt két macska ki is nyírt rögtön az elején, mert mire betoltam az öt lőszert, szétkarmoltak...
  • SaGa
    Nem kellenek az artefactok, de sokat segítenek. Az erőműben gyakorlatilag mindenütt van valamekkora sugárzás. 2-3 crystalt cipelni még mindig könnyebb, mint több láda injekciót...
  • DeerMuse32
    de nehogy azt mond már hogy jobb úgy átvinni hogy nem nézelődsz meg kalandolzol közben hanem csak mész előre mint a hős...a stalkert élvezetesen csak lassan lehet átvinni. én pl bementem a vörös erdő belsejébe is igaz körbehugyoztam közbe a fotelt...meg párszor meghaltam de nembántam:D
    viszont arra vigyázzatok hogyha az erőműben mentetek midngi álljatok be a sarokba. egyszer tűzharc idején mentettem amikor pici csend volt. meghaltam. töltöm vissza, mögöttem egy köcsög monolith. huszadjára tudtam úgy megölni hogy gyorsan fordulásból kés a nyakra^^ tőle lett FNT2000esem:D a láma^^
  • pervajakróv
    Az jó kis géppityu
  • Hydroceph
    Ahh, mennyit problemaztok :)
    A Harcmodor nalam is az ovatos, de sosem baxakodtam, hogy most eppen mivel menjek, milyen ruha (persze valamennyire odafigyeltem)...stb, artifact? na nee :P en szinte csak golyoallosagra pakoltam es kesz, tobbivel nem foglalkoztam. gond nelkul vegigvittem jatekot, csak a gépem problémázott pripjaty mapen =)
    Sztem nem azzal kell mindig baxakodni, hogy mikor mi hol mennyi stb. Azt ol2.2ben eri meg, amikor csak funolsz.
    amugy olbasn sig re meg vintarra eskuszom. granatvetot sosem hasznaltam, granatot imadtam dobalni, mert bazijo hangja volt.
    Viszont Hellen is konnyu olban, ezert anno osszepakoltam egy realism moddal, (mar nem emlekszem nevere) ahol 1-2 loves már halálos volt. Na ott élveztem. Tervezem, hogy ujra felteszem, csak haver lemeze beszart, penzt meg nem csapok érte....kevés a seeder =/
  • Archicad
    Nem nagyon akarom megölni őket. Csak a fegyver raktárukba akartam bemenni, de nem engedett egy őr. Gondoltam ha megölöm, találok bent valami jó felszerelést. De akkor nem bántom. A játékban én is összeszedtem szinte mindenféle artifactot de mivel nem tudtam hogy a végén szükségem lehet valamelyikre, mindig eladtam őket.
    A SEVA cucom még majdnem tökéletes. Ha nincs nálam semmilyen artifact akkor ne is próbálkozzak az erőművel?
  • DeerMuse32
    hát én ezzel még nemtalálkoztam...bár ez lenne a kék "ökomuki-s" ruha?!?!:O:O
    menj neki a szabadságnak. bajod nemlehet igazán és csak tapasztalatot ad neked. de vigyázz a 3-4 toronyra meg arra hogy ha kinyírtál mindenkit akkor néha 10-12fős csapatok fognak jönni, hogy visszaszerezzék.
  • Archicad
    Izzééé...szabadság. Igazad van. A wikipedán lévő stalkeres részben azt írják hogy a SSP-99M Suit a legjobb ruha. (legalábbis az összesitő táblázat szerint)

http://hu.wikipedia.org/wiki/S.T.A.L.K.E.R._-_Shadow_of_Chernobyl#Fegyverek
  • DeerMuse32
    az inkább szabadság nem? vagy duty? végülis ha elég jó vagy mind kettőnél van esélyed. a dutynál arra vigyázz hogy azt a kis bunkert ésszel csináld ki ahol van a vezető is. a többit meg szépen egyenként.
    a szabadságot meg inkább hagyd mert később lesz még velük dolgod meg a dutyval is szóval szerintem csak viccből öld őket ne mentsd el, mert később ez visszaüt.
  • DeerMuse32
    nah leírom énis a véleményemet ezekről a dolgokrl végülis már rég benne vagyok.. de sorry ha véletlenül mást írok mint amit gondlok mert mostanában az OL2.2 van fent az Arsenal moddal. egyébként én eddig úgytudtam hogy ezek csak ketten telepíthetők. és jó párosítást is alkotnak. még azt a modot csodálnám meg amiben a Kordonba lévő vasútihídról ha felmész a legtetejére látható az erőmű...valaki esetleg tud ilyen képet mutatni vagy linkelni?^^ köszi.

az agyperzselő utáni részben már nincs sok esélyed gyűjtögetni, előtte több van de azért bőven akadnak holmik ezekután is. menetben rögtön az elején egy monolith lövöldöz rád Dragunovval azt ha megszerzed messziről adhatsz pár pontos headshot-ot. az RPG-t sose néztem sokba nem az én műfajom hasonló vagyok mint SaGa de én szeretek ráérősen játszani azaz mindent megnézni mégha veszélyes is..szokásmnak hála van pár ritka cuccom.

az agyperzselő után meg többségében NATO-s lőszereket találhatsz azaz a GP-be meg TRS-be jó, meg Gauss-ba töltényeket. amikor a dekódert veszed fel lehet találni egy katonai ruhát is ami jobb mint a SEVA szerintem meg a duty-s ruhánál is. egyébként pont összehasonlítottam a SEVA-t meg a duty-sat és tökugyanazok voltak...

ha bentvagy az erőműben valamelyik monolithnál az első nehezebb részen (amikor majd egy terembe kell bemenned -lesz rács is-) lesz egy FNT 2000 gépkarabély. olyan mint a GP csak gyorsabb, erősebb és beépített gránátvető van rajta. én az OL-ban sötétvölgyben találtam egyet, a labor bejárata feletti ház legfelső szobájának az ajtójában...észresevettem volna annyira nemvolt eldugva csak ráléptem, és jéé mondom egy FNT:D. szóval töltényt szerezz sokat mert ha jól akarod átvinni a labirintusos részhez kell munició. meg legeyn nálad sok elsősegélycsomag, meg radioaktivitást elállító kötser bár ezeket az artifact-okkal is csökkentheted. viszont sokat ezekből se érdemes cipelni mint én az OL-ban...most vagy 14-15 van nálam. agyperzselő előtt csak mindig a vadterületre jártam potyázni:D
  • Archicad
    Bent vagyok a Duty főhadiszállásán. Megtaláltam a Vintart. Ha megtámadom őket, van esélyem?
  • Archicad
    Akkor még nem megyek be, először összeszedem a cuccot ami kell. Köszönöm a tanácsokat.
  • TitaniumRR #32392
    Tudtok-e olyan Arsenal MOD elérhetőségéről, amely az 1.0005 MOD-hoz illeszkedik, s bónusz, ha van telepítője is O.L. 2.2 nélkül?

Sajnos csak 1.0004 MOD-hoz illeszkedőt találtam. Érdemes-e azt kipróbálni? Van-e valakinek tapasztalata ezzel?
  • SaGa
    Ez harcmodor kérdése alapvetően... Én jobban szeretem az óvatos megközelítés, mesterlövészkedés, hátbatámadás egy hangtompítós pisztollyal vagy bicskával stílust, mint a rambózást. Vagy ha túl sokan vannak, egy-egy gránát e megfelelő helyre és időben...

Az AK, 3-as sorozatra állítva teljesen jó közelre is, ha többen vannak, mert belegyalogoltam eszetlenül egy csapatba, vagy hagytam magam megkerülni. Normál esetben a rövid sorozatokra hangolt AK-val is lehet egyeslövéseket leadni ha kell...
  • koschwarz
    a monolith ellen közelharcra nekem a tunder egy upgrade-elt gyorstüzelő változata jött be, azzal pillanatok alatt legépeltem őket.
  • SaGa
    Moonlight mindenképp kell legalább egy, hogy ne terheljenek be a kristályok túlzottan. Ez utóbbiból meg amennyit össze tudsz szedni. Belül már kemény sugárzások vannak...

1 moonlight, 2-3 crystal, 1 battery (amelyik az elektromos hatásoktól véd, ellensúlyozandó a moonlight hatását). Ha két crystalt viszel, akkor éredemes még a másik batteryből (tűz ellen) vagy a Springből egyet vinni. Esetleg mindegyikből, és a megfelelő helyeken cserélgeted az övedben őket...
  • Archicad
    Ok. Akkor szerzek egy Vintart és megtartom a GP. Artifactből mi legyen nálam? 2 moonlight és 2 crystal? Ennyi elég?
  • SaGa
    Ez marhaság. Egy SEVA tökéletesen elegendő, de a legjobb a Duty főnöktől megkapható (az áruló lelövéséért adja), vagy a duty fegyvermesternél megvehető jobbik fajta Duty ruha. A sugárvédelme sem rossz (pár artefacttal megtámogatva csak ott nem tudsz megmaradni benne, ahol a készítők mindenképp ki akarnak nyírni sugárbetegségben (Stancia 2 talajszint), és a golyóállósága jobb, mint a SEVA-é...

Lőszer kell sok. Fegyverből elég egy Vintar és egy AK (a legjobb a Strelok búvóhelyéről elhozott gyorstüzelő egy távcsővel megsegítve), vagy egy GP. Mindháromhoz lehet lőszert találni, bár az AK-ból kevesebbet, mint a másik kettőből..

Közelharcra a shoti se rossz, csak nehéz a lőszere és lassú. Ráadásul annyira "közeli" közelharc ritkán lesz, ha óvatosan közlekedsz...
  • Archicad
    Értem, köszönöm.
  • Hydroceph
    Mert bazisokan vannak, es szet fogjak loni.
  • Archicad
    Pont ezt a térképet nézem én is.
    A térképen ha be akarok menni az erőműbe, azt "írja" hogy mindenképpen legyen nálam két ruha. Minek kell 2?
  • Hydroceph
    Itt egy video is

Amugy érdemes itt korulnezni, mert marhasok cucc van, nemelyik nem is rossz.
  • Hydroceph
    Army Warehouse egyik epulete.
  • Archicad
    Vintart találok valahol vagy venni kell?
  • Hydroceph
    szerintem jo. vintar mindenképpen, de vmi hentelo fegyot is mert lesz folyosos labirintusos underground feelinges rész is. ja meg nem art sztem vmi shotgunt. am nehezsegi szinttol fugg.
  • Archicad
    Ja, és SEVA cuccban vagyok. Az jó vagy cseréljem le?