S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Chocho
Úgy érted, az 1.0006-hoz? Van, mivel elvileg az összes verzióra jó a magyarítás. Mondjuk én sosem használok olyat.

Gaming is believing.

Roger6
1.6-hoz van magyarítás?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Chocho
Akkor jól emlékeztem. 😊 Mellesleg nekem nem is hiányzott annyira. Egy elhasznált fegyver javítása a valóságban sem egyszerû móka, így nehéz elhinni, hogy az amúgy amatõr sztalkerek össze-vissza szerelgetnék a felszerelésüket...

Gaming is believing.

Nem tévedsz. Alap játékben nem lehet (a CS-ben már igen), modokkal lehet. Az OL tartalmazza a javítást is. A kereskedõknél lehet rákérdezni, majd megmondani, melyik tárgyat akarod javíttatni. Azt javítják, amit használsz, ími a hátizsákodban van, azt nem, így ha több fegyvert akarsz reparáltatni, ||: berakod a fegyverslotba, beszélsz, megjavítja, kicseréled, beszélsz, megjavítja :|| ...

Chocho
Nem lehet, max OL modban... vagy tévedek?

Gaming is believing.

hol lehet megjavitani a fegyveremet?????
Roger6
Én is szeretem a dobozos játékokat, a CS:S is dobozos, de nem azért, mert nem bízom az internetben (egyébként egy darab bankkártyám sincs, amivel tudnék vásárolni), hanem mert faszán néznek ki az eredeti tokok egymás mellett. <#vigyor3>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Chocho
Így igaz. Igaz ami igaz, mikor teszteltem, élveztem, viszont mikor a vége felé már csontra kellett butítanom a grafikát, az élmény rengeteget romlott. Le is írtam a cikkben - ettõl függetlenül ezt mindenkinek magának kell megtapasztalnia.

Én sem vásárolok Steamen, de nem azért, mert nem bízom benne, hanem mert imádom a dobozos játékokat. Az összes eredetim rendes kiadvány. Ironikus, hogy pont a Half-Life 2 az, aminek a negyedik CD-jét már nem lehet olvasni...

Gaming is believing.

jozing
igen. én is mondtam nekik h a dobozos hülyeség. dobozosan volt 7k, steamen 4k. csak a magyar ember nem bízik meg a zinternetben. tudod, amazon.com abból csinálja a nagy pénzeket, h 8 magyar kártyájáról lecsorja azt az 50ezer froncsit <#idiota>

amúgy én is aztmondodm. a crysis inkább egy benchmark FPS. ha nem lenne oylan a grafikája amilyen, elveszne a sok közt.

Gigabyte EP35-DS3R, Intel Core2 Duo E4500, Kingston HyperX DDR2 800MHz 2x1GiB, BFG[Tech] GeForce 9600GT OC2 512MiB, WesterenDigital Caviar SE16 320 GB, Corsair VX450 PSU, Coolermaster 690 ház,

Chocho
A Crysis messze nem olyan tartalmas és mély játék, mint a Stalker. Az a nagy géppel rendelkezõ játékosoknak van, akik egy gyors, de intenzív élményre vágynak. A Stalker inkább lassú folyású, amolyan kuriózum. Ezért sem szeretem, mikor sokan mindent a Crysishoz akarnak hasonlítani.

CSS dobozban? Hát nem egy okos döntés. Nekem anno 2004 óta van, mert a dobozos HL2-höz járt. Ha azt vesszük, az is tokban volt. <#idiota>

Gaming is believing.

jozing
nekem errõl az jut eszembe, mikor voltanm LAN partin, és az emberkének dobozos CSS-je volt (8-ból 6-nak steames változat). lerajta a földre, és mint a mohadmedánok (<#worship>) elkezdte mondani: minden összejövetel elõtt istentisztelet...

mondjuk a borítóterv nem vmi szép. kicsit SOC-nak olyan egyísznû, CS-nak meg olyan erõltetett. de végülis nem szépségversenyre küldik 😉.

nekem az tetszik stalkerben, hogy tényleges szabadságot ad (mint pl GTA-k). crysisban azthiszed szabad vagy. de az egy illúzió. megmondják hova menj, mit csinálj, sok is a scriptelt jelenet. ha nem arra mennél, amerre mondja mi lenne? semmi.

Gigabyte EP35-DS3R, Intel Core2 Duo E4500, Kingston HyperX DDR2 800MHz 2x1GiB, BFG[Tech] GeForce 9600GT OC2 512MiB, WesterenDigital Caviar SE16 320 GB, Corsair VX450 PSU, Coolermaster 690 ház,

Roger6
Akkor majd együtt kempelünk! 😄

Chocho
Majd akár egymással is játszhatnánk, ha gondolod. 😊 Mondjuk nem csípnél, hajlamos vagyok a campre. 😄

Gaming is believing.

Roger6
Kipróbáltam a multit, kellemeset csalódtam benne. Volt pár szabad percem, így felment egy szerverre. Elég sok kemper van, akik beállnak a fal mögé (vagy egyéb helyre), aztán várják, hogy eléjük toppanj, de amilyen szerencsétlenek, másodszorra is ott találtam õket, így egybõl késeltem is kettõt. <#hehe> Egyébként is csak valami alap hangtompítós pisztolyom van, mindenki más meg ak-val meg ilyenekkel rohangál, így külön öröm volt a késelés. <#nyes> Ping végig 50-60 között, ami szerintem elfogadható egy ilyen céges helyen, ahol rajtam kívül még vagy 10-en neteznek. Ha hazamegyek, osztok pár embert, bár a pályaismeretem jelenleg egyenlõ a nullával.
További szép napot!

Chocho
Abszolút. 😊 Mondjuk a multival óvatosan, laggol mint az állat... sajnos. 😞

Gaming is believing.

Roger6
Köszi a segítséget! <#worship>

Ahol a DVD van, ott tudod játszani. Tehát lehet...

Roger6
Okés, felpeccselem õket, ahogy írtad. Egy kérdés: arra gondoltam, hogy a SoC-t a benti gépre is feltelepítem a multi rész miatt. Szóval lehetséges az, hogy két gépen legyen fent a játék? Persze nem egyszerre akarom használni, csak ha lenne a cégnél egy unalmas fél órám, akkor szívesen osztanám az áldást embertársaimra, ezért érdekel a dolog.

Chocho
Ehh... gondoltam. Sebaj, legalább már tudom ezt is. 😊

Gaming is believing.

Chocho
Az ám, méghozzá meglehetõsen poénos a szinkron, orosz akcentussal! 😊 Nekem nagyon bejött. Sajnos az én gyûjtõim még várat magára év elejéig, de akkor aztán lesz nemulass! Tipp: patcheld a játékokat, mielõtt tolod õket! A SOC-ból az 1.0006 a legfrissebb (ráadásul a 100% csomaghoz az US version kell!), míg a CS-ból már nem tudom, talán at 1.55... lényeg a lényeg, ezek nélkül ne kezdj bele egyikbe sem, mert nagyon megszívod.

Gaming is believing.

Roger6
Áhhh!Végre megjött a S.T.A.L.K.E.R. SoC, és a Clear Sky! Asszem ma nem sokat fogok aludni! Ráadásul a Clear Sky magyar szinkronos, nem is tudtam. <#worship>

Az alap játékban nincs visszaút a pripjatyi stadion után. Egyik területrõl sem tudsz többé visszamenni a korábbira.
Az OL moddal vissza tudsz menni, ha nem mész el valamelyik fals befejezés felé (a wishgranter használat vagy C-C ajánlat elfogadásával természetesen véget ér a dolog, ahogy alapból is). Az utolsó terepen tudsz a talajon is mozogni, nem kell a teleportokon át ugrálni. A legutolsó teleportba beugrásig bármikor visszafordulhatsz és akár az elsõ pályáig (Cordon) visszamehetsz.

Chocho
Ezt nem is tudtam! Ki kell próbálnom.

Kérdés: ha a játék végén nem fogadom el az ajánlatot és elkezdem a teleportálgatós témát, még vissza tudok menni a többi részre? Vagy kinyír a sugárzás, ha el akarom hagyni a környéket?

Gaming is believing.

Chocho
Én gránátokkal intéztem el õket, de csak másodjára sikerült, mert a pseudodogra semmim sem maradt. Dühítõ rész volt...

Gaming is believing.

Keményebb lett az élet a Zónában. Valóban több a szörny, fõleg Blowout után, mert azzal jönnek, de ettõl lett "szép" a dolog.

Megjegyezném: az alap, modolatlan stalkerban is lehet sok szörnnnyel találkozni. Menj be pl a Military Warehouse pályára, takarítsd ki a dögöket, majd várd meg az estét a Bár felõli bejáratnál. Szépen komótosan sorakoznak befele a bloodsuckerek, pseudodogok, és vaddisznók, fajtánként szakaszba rendezõdve. Ha a közelükbe kerülsz, testületileg megtámadnak...

Roger6
Az OL modban nem lett sok kicsit a szörny? Nekem az tetszett az alap játékban is, hogy nincs tele mindenféle "élõ"lénnyel, hanem ritkábban találkozunk velük. Így sokkal durvább hatása volt a dolognak. Bár az OL moddal még nem játszottam, de ahogy olvasom, ott rendesen teletuszkolták szörnyekkel a játékot, szerintem ezzel kicsit vesztett a fényébõl. Gondolom ti nem ezen a véleményen vagytok. Na mindegy.

Ha a laborból (ahol a burer megjelenik) felmész a "félemeleti" terembe, találsz egy halom lõszert, meg gyógypakkot az utolsó szekrényekben.

Sanyix
pedig dark valley-ban a törpés téma még szopatósabb, legalábbis az ol moddal. van lent vagy 4 snork, 3 bloosucker, és ami a legrosszabb, 2 geci törpe meg burer. A törpékbe meg annyit kell lõni hogy megfeküdjenek, hogy ott nincs annyi lõszer ami bõven elég. burernél viszont lehet takarékoskodni, úgy hogy inkább f1 gránátokat vágsz hozzá 😄 3-tól kidõl.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Meg pár zombi. Snorkból meg hat vagy nyolc. A baj ott inkább az, hogy ha odáig az ember nem figyelt a lõszerre, addigra alaposan lefogyott. Fõleg, ha fönt nekiállt a zombikkal kötekedni, ahelyett, hogy gyorsan lement volna a kapcsolóhoz...

koschwarz
jaja, nekem is addigra elég kevés lõszerem volt 😊 már szinte puszta kézzel harcoltam.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Sanyix
ha ez a yantar-os hely akkor nem olyan csúnya 😄 kb 4 snork, és 1 pseudogiant fog várni 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

koschwarz
világos, én csak azt próbáltam kifejezni, hogy ezen kár "vitázni", mert a játékot így csinálták meg. a valóságban biztos le lehet szedni, a játékban nem. ennyi.<#nemtudom>

Chocho
Amikor megtalálod Ghost cuccát a holtteste mellett, lesz egy bejárat az egyik rácsozott, elkerített részen. Menj be és ott találsz egy bunkerajtót. Az levezet a csatornába. Azon keresztül kell távozni. Tipp! Mielõtt lemész, nézz körül a pályán lõszer után, mert nem egy csúnyaság vár majd odalent!

Gaming is believing.

egyszerüen nemtudok felugrani a létrára :S:S valaki segitsen lécci
jozing
CS-ben nincs is vintar 😄 max AWP/scout/magozók 😛
az meg hogy melyik játékban mi van elrontva... lehet hogy ez egy olyan vintar, amire a távcsõ ávan hegesztve <#idiota>

már megvan a dokumentum 2. része is csak egyszerüen minde kis zugot átkutattam és akkor sem találok ki :S ahol lejöttem ott kell visszamenni ???
hogy kell kijutni az x18 laborból ???
Chocho
A 3650 kevésnek bizonyulhat... minimális ráfordítással vehetsz egy 4670-eset. Azzal már nem lesz gond. 😊

Gaming is believing.

Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni. Új gépet tervezek venni, de nem egy erõmûvet. Szeretném, ha a Stalker SoC jól futna rajta (a mostanin nem igazán tudok vele játszani). A következõ konfigot néztem ki:
ASUS P5B
INTEL Dual Core E2200 2,20GHz 775
2048Mb DDR2 800Mhz
SAPPHIRE HD3650 256MB GDDR3
Nem valami ûberbrutál játékgépet szeretnék, elég lenne, ha max 1280x1024-ben normálisan elfutna rajta.
A tapasztalataitok alapján mire számíthatok? Diavetítésre vagy folyamatos élményre :-)?
Köszi
Szabi
Ne légy már szerencsétlen. Nem úgy kezdtem hogy a játékban mi van elb...va? Tudod, szövegkörnyezet.

Mész vagy elbuksz, ölsz vagy meghalsz, a különbség egy szempillantás

koschwarz
...ettõl a játékban még nem lesz leszerelhetõ a scope, te meg ezt értsd meg.<#dumcsi>

Az a helyzet kispajtás, hogy a játékban mi van /elbaszva/ az 1 dolog. Az meg hogy én a munkám során mivel találkozom az 1 másik dolog. Legyen elég annyi, hogy nem itt végeztem a mûszaki egyetemet és a párom orosz.

Próbáld már meg felfogni, hogy nem arról szól a belinekelt oldal, ami a játékban van. Sem a ShoC-ban, sem az CS-ban nem lehet a Vintar távcsövét leszedni. Tök mindegy, hogy az IRL megfelelõje milyen, azzal az éltben nem fogsz találkozni, ahogy én sem.

jozing
ott a pont.

hát nemtom. a stalker fizikája megvan multiban, ott a stalker. mégse azt választják 😛 ennek egy egyszerû oka van. ha a valódi életet akarod utánozni lövöldözésben, akkor már nem is olyan nagy fun! kuksolsz egy fedezék mögül, 10m+-ról a fegyvereid szart se érnek, és 10m futás után nem tudsz mozogni. egyszerûen a valóságot nehéz átültetni szórakoztató játékba, mert unalmas lesz...

de elhangzott már a teljes igazság, minden hozzászólásban van valami ami igaz. csak kikell hámozni mi az 😄

http://world.guns.ru/sniper/sn20-e.htm
Az épp nincs ott de láthatod a 2 fajta orosz függesztési rendszert. Gondolod a PSO pont arra a fegyverre fel van hegesztve?

koschwarz
"Csak gém videokból sajnáltam le eddig a bf2-t, de nem tévedtem. Az hogy egy játékban gyalogossal nem lehet tankot kilõni, az LOL."

ezt komolyan gondolod? több módon ki lehet iktatni egy tankot, de nyilván nem akkor, ha medic-kel vagy sniperrel vagy, ezekkel el kell bújni. ez a bf2-ben a kasztok lényege. kiirthatod ugyanakkor specops-szal (C4-gyel, a legnagyobb fun!), antitankossal és mérnökkel (akna) is. arról nem is beszélve, hogy vannak tow-állások. plusz a saját oldaladnak is vannak páncélosai. mit akarsz még?

Akár azt is. De a legtöbb pályán vannak olyan fegyverlerakók, ahol cserélhetsz is. A tankos pályákon mindig. Vagy telepített kis ágyúk/rakétavetõk. Csak el kell addig jutni.

Roger6
Igen, amikor a tank ott liheg a seggemben, majd pont egy elhullott anti-tankost fogok keresni, aki véletlenül pont ott lelte halálát... <#falbav> Ne legyél már ilyen okos!

Vannak szerverek, ahol nincs respawn, de ott általában egymaga marad az ember, ha nincs egy jól bevált csapata, úgy meg unalmas kissé. A tipikus játékosok nem maradnak meg az ilyen szervereken...

Keresel egy elhullott antitankost és lecseréled a felszerelésedet.