S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gaming is believing.
Na ég a pofám, mint az állat, mert eddig õszintén szólva warez verzióval toltam a STALKER-t (és már nem is tudom, hányszor vittem végig), de most végre megrendeltem. Év elején elhatároztam, hogy fogok venni szoftvereket, ezzel is támogatva a játékfejlesztõket, de idén eddig csak 3 db-ot vásároltam sajnos. Most viszont megrendeltem az alap S.T.A.L.K.E.R.-t (1.790 Ft-ot simán megér), és mellé megrendeltem még a Clear Sky-t is. Azt hiszem, ezekkel el leszek egy darabig. Bár az alap STALKER-t fõleg a multi miatt veszem meg, érdekel, hogy milyen taktikákat/cseleket kell alkalmazni benne.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A BF2 meg jó kis "rohamjáték". Kevés az olyan hely, ahol valóban capatok játszanak jól. A CS ebbõl a szempontból "elõrébb jár", de ez sem a játéknak, hanem a csapatoknak köszönhetõ és annak, hogy bajnokságokat rendeznek belõle.
Ami sokáig kedvencem volt az az ET, de elment a kedvem tõle, mikor sokadszor futottam bele abba, hogy a játékosoknak sem a saját, sem a csapattársak élete nem számít, mert egy-egy körben sokszor van repawn. Eszetlenül irtják a népet, nehéz fegyverekkel, függetlenül attól, hogy a saját csapat is beleesik szórásba.
De szerintem térjünk vissza a stalkerhez, a többinek is megvan a maga topikja...
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
BF-bõl nem sok tapasztalatom van, mindössze a demókkal játszottam, de nem igazán tetszettek. A 2142 volt még a legjobb, abban bejött a sci-fi környezet, de úgy összességében a metódus, amit használt, kísértetiesen emlékeztetett az UT-ra. Ott is össze-vissza rohantak a játékosok és tojtak rá, hogy szanitéc után kiáltozom.
Gaming is believing.
bf2-t meg ne hasonlítsad az ofp-hez armához, meg máshoz sem. Nem olyan. Itt:
-mivel erdõk bokrok domborzat vannak, egy helikopterrõl nem sok esélyed van észrevenni egy terepszínû gyalogos csapatot, sõt õk sokkal veszélyesebbek rád, mert hopp a fák között vállra a strelát/stingert, és pukk zuhan a heli (armában egy rövid géppuska sorozat is elég a farokrotorba, és irányíthatatlanná válik), ezért van az, hogy minden helis a lehetõ legnagyobb sebességgel, összevissza cikázva megy bízva abban, hogy az esetlegesen rálõtt rakéta nem tud utánafordulni. És még ott vannak a gépágyús légvédelmi lövegek... Gyalogosra kb tök veszélytelen a heli, ha nem szaladgál a puszta közepén, vagy nem figyeli valaki csöndben õket, és jelent a helinek 😉
-Tankot is pillanatok alatt szétszednek a gyalogosok ha nem számít rá, sõt 1 is elég hozzá (én is sokat szórakoztam a bokrok között szaladgálva mögé lopódzós c4-es tankrobbantással). Tulajdonképpen mindegyik jármû legnagyobb mumusa a gyalogság, mivel mindent szét tudnak kapni, és ha jól mozognak gyak láthatatlanok. viszont minden kiemelkedõen jó valamire.
Helikopter jármûvek ellen és szállításra (mivel 170-600 km2-es területen már ez is kell) jó, tank más jármûvek ellen, és gyalogság ellen ha TUDJA holvannak (egy he-frag lövedék mindent visz 😄), gyalogság meg minden ellen jó egyaránt, lopakodásra csak õk jók.
De példa erre lehet az ut-is, ott is lazán szétszed egy gyalogos, bármilyen jármûvet. bf-ben lehet überkedni, de szerencsére nem mindenhol.
Jármûvel ha normálisan vannak megcsinálva, sokkal bonyolultabb a multi játék, de sokkal nagyobb fun is.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Gaming is believing.
Multi-ban meg nem szeretem azt, ha vannak járgányok. Valahogy nem tartom fair-nek, hogy valaki egy (pl. BF2-ben) helikopterrel osztja a gyalogosokat. Nyilván azt is meg kell tanulni vezetni, ami nem egyszerû feladat, de jobban szeretem, ha két gyalogos van szemtõl szemben. Na akkor kiderül, ki hogyan/merre/meddig/miért. Ott számít igazán a skill. Szeretem az egyenlõ feltételeket.
Félreértés persze ne essék! Nem azt mondom, hogy a CS-nek át kéne alakulnia, vagy ilyesmi, sõt! Maradjon csak ilyen, így jó és így szeretjük. De ne etessék már magukat (és a tapasztalatlanabb játékosokat) a rajongók azzal, hogy élethû taktikai programról van szó. Mert nincs.
Gaming is believing.
Sokan multiznak mind2-vel (pedig az ofp 7 éves), mégsem annyian mint egy csével. A legtöbb embernek nem az összetettség, élethûség kell, hanem inkább az agyatlan lövöldözés.
Tehát nem áldozna le a cs-nek...
Gaming is believing.
Gaming is believing.
Mész vagy elbuksz, ölsz vagy meghalsz, a különbség egy szempillantás
Gigabyte EP35-DS3R, Intel Core2 Duo E4500, Kingston HyperX DDR2 800MHz 2x1GiB, BFG[Tech] GeForce 9600GT OC2 512MiB, WesterenDigital Caviar SE16 320 GB, Corsair VX450 PSU, Coolermaster 690 ház,
Gaming is believing.
Mész vagy elbuksz, ölsz vagy meghalsz, a különbség egy szempillantás
counter-strikosok mindig is a gémer térsadlom krémjének számítottak, a verseneyek többségén van CS, az egyik legelsõ csapat-alapú multi játék, aminek befolyása is volt az FPS-ekre.
cs4ever.
Gigabyte EP35-DS3R, Intel Core2 Duo E4500, Kingston HyperX DDR2 800MHz 2x1GiB, BFG[Tech] GeForce 9600GT OC2 512MiB, WesterenDigital Caviar SE16 320 GB, Corsair VX450 PSU, Coolermaster 690 ház,
Mellesleg Freeman apó komoly cucc, nesze neked, HL2! (persze imádom azt is 😊)
Gaming is believing.
ejha roolz: nem nagyon csézhettél még, mert a fegyvereknek igen nagy a szórásuk, a lövedékek sebességét meg olyan kis távon nem veszed észre (inkább a stalkerben furcsa, hogy egy 60km/h-al száguldó sárga csík a töltény). a fegyverek CS-be nem a legjobban kidolgozottak, de igenis van realitásuk, és az 5x5 méteres kockában kell a csapatmunka.
ha fegyver realitásba akarsz belekötni akkor a COD jobban megédemli, vagy a quake/UT. cod-ba ugrás közben simán lehet zoomolni és fejeseket osztani, CS-be meg inkább szerencse kell hozzá vagy irtó nagy rutin.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
A távcsõtelen változata mez az AS VAL...
Nagyon pontos, de annál látszik legjobban, hogy a Stalkerben bizony van a golyónak röppályája és célozni kell, nem csak arra fele puffogtatni, ahol az ellenfél áll...
vintar vagy inkább vss vintorez az egy 9mm-s hangtompítós automata puska, egyes lövéseknél nagyon pontos, távcsõ is szerelhetõ rá.
roger6: igazából a két játék annyira más, hogy gyakorlatilag összehasonlíthatatlan. ott idõre megy minden, csapatmunka van, a fegyverek fizikája is egész más. persze 2 perc után láttam, hogy STALKERbe más taktika kell és valszeg a CS-s tapasztalatom itt az AK felismerésére redukálódik 😛 pl CS-be is fontos a fedezeék, de it egy rush 90%-ban loadhoz vezet, ott meg a taktika szerves része.
koschwarz: igen, köszönöm a tanácsokat! milyen deagle? mivan? az kell, kedvenc cumóm <#violent>#violent>
az a vintar mi a szentség? <#lama>#lama>
Priviben jöhet, hogy mikor és hol tudunk személyesen elbeszélgetni.
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
Persze a Vintar fellelése után már ritkábban veszi elõ az ember, így lõszerbõl is elég hozzá 2-3 tárnyi.
Sanyix:
Szerintem Jozing-nak nincs gondja a célzással, hiszen a CS:S-ben sokkal kevesebb idõd van célozni, mint STALKER-ben, így gyorsabbnak és pontosabbnak kell lenni (nincs fedezék mögé bújkálás, kikandikálás, nézegetés a fedezék mögül).
2. kaja: ha van nálad egy-két adag valami, akkor az elég, már csak azért is, mert egyébként ha találtam valakinél valamit, rögtön megettem. de egyébként ha jól emlékszem, talán 2 vagy 3 olyan helyszín volt, ahol nem lehetett találni semmi ételt, oda kell majd (jellemzõen föld alatti helyek, ahol nem emberekkel találkozol...)
3. ugyanez a medkitre és a kötszerre is igaz: ha van nálad 4-5 darab, annak bõven elégnek kell lennie bármilyen harcra, utána úgyis annyit lootolsz össze, hogy visszajön.
4. lehet hogy érdemes stash-elni, de én inkább eladtam minden felesleges cuccot. talán egyetlenegy rejtekhelyem volt, valahol még a pálya elején, de pl. azokért a cuccokért sem mentem vissza késõbb...
persze ez a nehézségi szinttõl is függ, elvileg a nehezebb szint egyik jellemzõje, hogy kevesebb cuccot találsz a világban. természetes, hogy elõször az ember mindent összeszed amit talál, de késõbb majd rájössz, mit és mennyit érdemes magadnál tartani.
szerintem a legeslegfontosabb ebben a játékban (egy jó ruhán és persze valami jó fegyveren kívül), amibõl mindig kell hogy legyen nálad elég, az a kötszer (szerencsétlen módon elég univerzális cucc), mert úgyis bekapsz lövéseket, és a vérzést el kell állítani, és a lehetõleg legjobb lõszer az aktuális fegyveredbe. ugyan az egyeslövéssel elég szépen le lehet szedni lõszertakarékosan az ellenfeleket, de én is mindig azt vettem észre, hogy egy-egy harc után jelentõsen csökkent a lõszerem. persze erre is igaz, hogy a legtöbbször vissza is szeded a hullákból.
Én full auto beállítással megyek, de ott is nagyrészt 1-es lövéseim vannak (pötyögök), vagy rövid sorozatok, folyamatos fedezék keresés. Ez ilyen ofp-s megszokás, aminél realisztikusabb csak a katonai változata (vbs), és a következõ része (arma) lehet, pc-s játékok között.
Nemrossz dolog megtanulni, mert így sokkal könnyebb minden játék, pontos célzással többet érsz mint egy brutálabb fegyverrel.
Amúgy figyelem a "munkásságodat" a sg.fórumon:
... érdemi hozzászólásod alig-alig van, leginkább csak beszólogatsz az embereknek, aztán ha kapsz egy-egy visszaszólást, akkor sírva szaladsz "anyucihoz" jelen helyzetben a moderátorok figyelmébe topicban.
Elgondolkodhatnál már végre magadon (!) és tanulj a következõ aranyköpésbõl: "csak a döglött kutyába rugj bele, mert különben megharaphat"
(elnézést a többiektõl, hogy nem igazán témábavágó, de ez a "nyúlbéla" GRIFIDOS privátban megfenyegetett és mivel bátor legény lévén rögtön le is tiltott, így ugyanazon szálon nem tudok rá reagálni)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)