S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

koschwarz
ja, én nem kritikaként mondtam, szerintem is jó a sebzés, illetve semmivel sem rosszabb mint más fps-ekben. és hozzá kell tenni, hogy a lövedékeknek ballisztikája is van, tehát nem egyenesen megy, mint a legtöbb játékban.

volt hogy úgy lõttem le az aszfaltút tetején egy dombocskán messze lévõ ellenfelet, hogy az aszfalton megpattant a lövedék...flesi.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

bakvarnyu
mindenki a sebzés miatt basztatja a játékot holott ha
könnyebb lenne ölni csak egy nagy végigrohanás lenne az egész mint a COD,na akkor meg az lenne a baj <#vigyor1>

koschwarz
szerintem nem. a pisztoly éppen annyira pontatlan (a játékban lévõ) automata fegyverekhez képest, ahogy az életben is. a pisztolyok igazából a kis sebzésük miatt használhatatlanok (egy két speckó pisztolyt kivéve), csak felesleges túlsúly, esetleg egy hangtompítóst érdemes magaddal cipelni, ha sikerül valakinek a háta mögé lopakodni, két gyors fejlövés elég...

meg azt is figyelembe kell venni, hogy szinten mindenkin van valamilyen páncél. mi szólsz majd ha az exoskeletonos monolith katonák ellen mész majd...

painkiller25
THX ALL!😄 na ma majd rápróbálok. Mindenki azt mondja hogy nagyon para hely a labor!😄 na már kiváncsi vagyok!😄

Intel Core2DUO e8200 2.66ghz 2gb DDR21066 Geforce9600GT1GB chieftech 450W Gigabyte GA-EP35-DS3

sparrow35
Korábban már volt errõl vita, de most már biztos vagyok benne hogy a játékban a fegyverek pontossága, és sebzése teljesen irreális, közvetlen közelrõl is pontatlanok a pisztolyok, vicc az egész...

I want to be a mighty pirate ever!

n3whous3
Majd miután leállítottad azt a gépet a komplexumban, a végén megtalálod Ghost holttestét is.

púúúúú

Persze. Az egész játék tele van levelekkel, amelyek a feladatokhoz adnak támpontokat, utalásokat. Én is kihagytam olyat, aminél nem jöttem rá, mit is kellene csinálni, de sokaknak sikerült mindent megérteniük és teljesíteniük. Egy olyan volt csak, aminek a helymeghatározása kissé homályosra sikeredett, de anélkül is meg lehetett oldani, csak sokba került (600k) az az ellenszer, amit a levélben (homályosan) megadott helyen lehetett volna ingyé felvenni...

Beszélj a proffal, megkér, hogy menj be a laborba. Ha rákérdezel az egyéb munkákra, akkor fog mondani valamit arról, hogy vissza kéne hozni egy védõruhát. Az lesz Ghostnál...

koschwarz
de gondolom valami támpontot csak adott a játék ( a modder...)

painkiller25
HEJHÓ!😄
Lenne gy kérdésem! szal a lényeg hogy nekem ghost ról kéne kideríteni dolgokat!azt mondja nekem a pultos eriggyek yantar ba vagy hova és ott tud nekem amjd mondani valamit a prof! na most megyek yantarba és hopp egy küldi ... mind1 megmentem a tudóst és még meglett a védõruha is a laborhoz😄 de a prof nem mond semmit ghost ról...😞 hüpp hüpp... segítsen valaki please... elõre is köszi!😄

Intel Core2DUO e8200 2.66ghz 2gb DDR21066 Geforce9600GT1GB chieftech 450W Gigabyte GA-EP35-DS3

Ez a dolog lényege... Ha megadják, mit hol találsz, felesleges belerakni a feladatot. Egyébként úgy is be lehet fejezni, ha nem szedsz össze minden doksit, csak úgy kihagysz pár területrészt...

Igen, bár a következõ verzió is készülõben van. Kis hibája, hogy túl sok díszítés került a pályákra, így ha valakinek a határon volt a gépe az alap stalkerhez, ezzel már nem fogja bírni.

Mind az OL, mind a PS modhoz új játékot KELL kezdeni, mert a spawn fájlokat, (ezek tartalmazzák az egyes pályákon elõforduló lényeket és embereket), csak az új játék indításakor olvassa be, utána már a mentet állásokból szedi össze az inót, így egy régi mentést visszatölteni a modba értelmetlen, mert az újdonságok sosem kerülnek elõ...

Roger6
Ja, mondjuk ebben igazad van.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

czky
Nekem a küldetések közül azok idegesítettek, amikor meg kellett keresni dolgokat, de nem volt megadva konkrét hely, hogy hol. Bolyongtam mint egy hülye, aztán feladtam.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Roger6
Nekem azonkívül, hogy a lelõtt S.T.A.L.K.E.R.-eknél max 10 db lõszert találok, nincs gondom vele. Neked mi volt a bajod vele?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Sanyix
Itt se kõ a wish granter, hanem a reaktortartály maradványa 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

czky
Igen az, és egyben egy nagy határ sz@r is.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

sevendoor
köce, probálkozom

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

koschwarz
ez a priboi story egy teljesen kész mod?

czky
Ez szomorú.
Amikor felraktad az OL2.1-et, akkor kezdtél új játékot? Mert ha nem, akkor valszeg nem mûködik rendesen a mod, és ezért van zárva az ajtó.
Én a múlt héten vittem végig az OL2.1-et, és vissza lehetett menni.

rtomo
Igen, de a labor ajtaja zárva van! 😞
A mód nélkül is visszasétálltam oda, de a labor ajtaja zárva van. 😞

Üdvözlette: sYska - www.vizipipafan.hu

erx13
nem mindegyik anomália "aktív" tehát pl a simbion az a zöld trutymoba megy de hiába dobod bele csak ugy valamejikbe az elég nagy valoszínûséggel nem fog reagálni rá... kell magaddal hordanod a dolgokat és kiprobálni máshol is... ha sikerül beleraknod és befogadja magába az anomália az artifactot akkor elfehérül a képernyõd, tehát fel fog tünni hogy sikerül az átalakitás

Túl rövid az élet hogy ne élvezd!

sevendoor
nem nagyon mûködik nekem ez a "receptek" dolog. Kiprobáltam, ott dekoltam mellette a megirt idõt és nem történt semmi 😞
Pedig jó artifactokat dobtam jó anomáliába. Asszem simbionnak hivják aminek készülni kellett volna.
Tényleg, ha müködik, ott is hagyhatom, azután visszamegyek vagy ott kell lennem?

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

A feladatok tagságfüggetlenek. Ha nem ellenséges velük viszony, felveheted bármelyiket...

Akkor senki sm tud segíteni miért nem tudom kézbe venni a géppuskát az Ol 2.1-ben? Ill. ha csatlakozom valamelyik frakcióhoz akkor kapok tõllük uj feladatokat???
painkiller25
nagyon köszi akkor ezek nekem annyira nem fontosak. a lényeg h nem tok akkor aludni vagy valahogy idõt ugrani az alapban.😄 sebaj majd lefeksze k és adig hagy fusson😄 még1szer nagyon köszi!

Modok, azaz kiegészítõk. Nem a játék fejlesztõje, hanem pár magyar játékos hozta össze õket.
Az Oblivion Lost esetében az eredeti játék történetét és idejét viszed végig, csak kibõvítve azokkal a szörnyekkel, amelyek eredetileg benne lettek volna a játékban, de végül mégis kimaradtak belõle. pontosbban benne vannak, csak nem aktívak. Plusz kiegészült néhány a hangulatot éa ajáték nehézségét fokozó elemmel. A legutolsó pályán az alapjáték véget ér, 3 különbözõ helyen 7 különbözõ módon, emibõl igazából csak egy a jó. Az OL moddal nem ér véget, közvetlenül az utolsó feladat elvégzése (pontosabban végignézése, mert hatásod nincs rá) elõtt visszafordulhatsz, és bejárhatod újra és újra az egész terepet, ameddig csak akarod.

A Priboi Story ehhez hasonló stílusú (kimaradt elemek visszatéve) de az alapjáték történetét teljesen kihagyó, egy évvel késõbb játszódó sztori, amiben egy katonát alakítasz. Ebbõl eredõen mások a viszonyok közted és az egyes frakciók között, más feladatokat kell elvégezned (dokumentumokat kell összegyüjteni a korábbi történetrõl), más megoldások és más vég vár, de itt is visszafordulhatsz bármikor és mászkálhatsz amerre tetszik, csak a legvégét neked kell "megérezned" és elõtte visszafordulnod...

painkiller25
egy nagyon hülye kérdés mivel csak nemrég kezdtem a játékot és nem is vagyok nagyon járatos az egészben.Priboi story és OL micsoda???

Logikát ne várjunk el a dologtól. Az egész kívánságteljesítõ az eredeti Sztalkerbõl jött, csak ott egy szoba, nem egy kõ.

A lényege, hogy nem egy kívánságot, hanem "A kívánságodat" teljesíti. Azt, ami mentén az életed vezeted. Azért adja azokat az érdekes végeket...

koschwarz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
tehát elvileg amelyik stalker, aki azért küzdi át magát a sok szíváson, hogy eljusson a monolith-hoz, és kívánjon, végül megállja hogy NE kívánjon? tényleg keménynek kell lenni, ha érted mire gondolok... mindenesetre jó sok monolith katonát is ki kell irtani...nem igazán gazdaságos, hogy úgy mondjam 😊

Pedig elmondja a CC képviselõje:

A Wishgranter legendája vonza a stalkereket. Akik átjutnak a sok akadályon, hogy eljussanak hozzá, azok elég kemények ahhoz, hogy beváljanak a CC által kiadott feladatok elvégzésére, de legalábbis monolith kultistának, akik a belsõ területet védik a behatolóktól. A Wishgranter meg maga az utolsó próbatétel. Aki oda megy, ahelyett, hogy tovább menne, az hiába elég kemény mégis elbukott...

Alapjátékban nincs alvás, a Priboi storyban van, és talán az OL-ban is.

n3whous3
Az 1.0000 alatt van a controls közt egy idõgyorsítás, de az már az 1.0001 alatt is le lett tiltva, ha jól emlékszem.

púúúúú

koschwarz
igaz, azt még abból sem tudtam meg, hogy tulajdonképpen
miért is hozták létre a wish grantert, egyáltalán mi az

szóval még így is maradt egy-két homályos folt

stalker történet

koschwarz
közben találtam a wikipédián egy egész jó történetösszefoglalást.

painkiller25
Hy all! engem az érdekelni hogy a játékban tudok e aludni h hamarabb elmenjen az este.. vagy valami pihenés van e benne.
Köszi a választ😄 by!:d

n3whous3
én is mindent kilövök játék alatt.

púúúúú

n3whous3
Hm valahol olvastam a teljes történetet, de most nem jut eszembe hol.

púúúúú

czky
Hát szépen a földön elindulsz vissza a pálya eleje felé (ahol az elsõ teleport kapu volt), majd azon az ajtón bemész, ahol korábban kijöttél. Szépen visszatölt az elõzõ pályára, stb.

OL 2.1-nél nem tudom használni az Mg géppuskát?Mert ahogy berakom a keretbe ki is veszi, miért van ez lehet valamit csinálni vele?
koschwarz
tud valaki egy stalker történet leírást? ugyanis bárhogy is tudok angolul, és bármennyire is figyeltem, egyszerûen volt amit nem értettem a true ending videók elõtti résznél (nem akarok nagyon spoilerkedni), többszöri végighallgatás után sem.

a lényeget értem, de egy-két apróság mintha nem lenne a helyén.

Nem kéne egymást idegelni hülyeségekkel, fõleg benchmarkokkal. AMD64, 3200+, 2 GB 400-as DDR RAM. Nvidia 6600Gt-vel, 1024x768-ban az árnyékok kivételével minden maxra tolva (az árnyékok kb 3/4-en) tökéletesen ment a játék. Minden pályán van 1-2 pont, ahol megáll egy másodpercre, amikor tölti a pálya következõ részét, de annyi. Semmi szaggatás, akadás. Semmi sem volt túlhúzva.
A Stalkernek fõleg a RAM-ból kell sok. Ahhoz, hogy menjen rendesen, le kell lõni minden felesleges programot (víruskeresõ és társai).

Gyanítom ott, ahol bejutottál. Ahol "beestél" a pályára, van egy ajtó, egy lefelé vezetõ lépcsõvel. ott menj le, és visszadob a titkos laborba...

tomasz18
Ott van a galériámban a benchmark én tudom amit tudok fut ahogy fut nem azért írtam hogy ti nektek jó legyen!

AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.

Sanyix
Mér mire lehetnek még konfigolva a videokártyák? Nem valószínû hogy boincra vagy word-re 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

n3whous3
stalkerben csinálj benchmarkot és azt mutasd.

púúúúú

rtomo
Na igen, letesz a sinekre, találok is 1-2 kószáló zombit, de HOGY A RÁKBA LEHET VISSZAJUTNI?!?!?!

Üdvözlette: sYska - www.vizipipafan.hu

tomasz18
de csinálok 1 markot a kedvedért!

AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.

tomasz18
Csak 1 gond van a te leírásodba hogy gamer edition a videókarim ehez van configolva...ugyanis kaptam a vidihez a gamet..

n3whous3
Hát akkor majd kérünk benchmark adatokat.

púúúúú